Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Apa la 0 grade, copca, si ... nu mai stiu
Ultima postare: ian 24 2006 23:27, Inițiat de
adynis
, ian 21 2006 23:22
·
0
#1
Publicat: 21 ianuarie 2006 - 23:22
Vad la televizor cum nush care shmeker din rusia a intrat, cum le e obiceiul, in apa, era o copca mai mare, cu o scaritza din lemn, si aia au spus ca cica temperatura apei era de -18 grade C ...
Indiferent daca n-am auzit eu bine, sau s-a exprimat aia gresit, sau chiar asa este.... Daca afara sunt -X grade, apa ingheatza la suprafatza o anumita grosime ... Dar dedesubt ce temperatura are ? ... De ce la poluri sub zecile de metrii de gheata, este totusi oceanul ... lichid ... (parca asa stiam) ... Pamantul da caldura ?? |
#3
Publicat: 21 ianuarie 2006 - 23:50
apa poate să se comporte diferit sub acţiunea modificării gravitaţiei (adică pe everest poate fierbe la 90 de grade...de îngheţ nu ştiu). Apa sărată, poate să ingheţe la temeperaturi mai mici de 0, dar nu exagerate...adică un maxim -2, -5.
Editat de Jaxx, 21 ianuarie 2006 - 23:51. |
#4
Publicat: 22 ianuarie 2006 - 01:24
Intr-adevar apa dedesubt are 1, 2 grade, etc. Sub 0 ar ingheta.
Apa din mari si oceane poate ingheta la mal daca este foarte frig afara. Se raceste apa sub 0 si ingheata, si se poate merge in picioare inspre larg departe uneori, insa cum am spus, trebuie sa fie foarte frig afara pentru asta. |
#7
Publicat: 22 ianuarie 2006 - 08:36
Rabbit, on Jan 22 2006, 07:11, said: Și cum ai măsurat? Apa poate ramane in stare lichida daca este combinata cu diverse substante (spre exemplu sarea). Apa pura ingheata la presiune atmosferica normala la temperatura de aprox. 0*C. Treaba cu Everestul n-are nici o legatura cu gravitatia ci cu presiunea. De exemplu, daca au mamele o "oala minune" (oala din aia care face mancarea sub presiune :P ) umpleti-o cu apa, tineti-o pe foc 40 de minute, scoateti capacul si masurati imediat temperatura. Veti observa ca are >100*. |
#11
Publicat: 22 ianuarie 2006 - 13:02
Rabbit, on Jan 22 2006, 07:11, said: Și cum ai măsurat? ceas cu termometru. bagat un pic in apa. cealalta temperatura am estimat-o la ochiometru. crz, on Jan 22 2006, 08:36, said: De exemplu, daca au mamele o "oala minune" (oala din aia care face mancarea sub presiune :P ) umpleti-o cu apa, tineti-o pe foc 40 de minute, scoateti capacul si masurati imediat temperatura. Veti observa ca are >100*. cel putin a mea nu se desface pana nu a disipat toata presiunea. si oricum, apa fierbe la 100+ cand si presiunea e crescuta, dar cand scoti capacul s-a dus deja presiunea, si probabil apa se transforma brusc intr-un nor de aburi si te alegi cu o arsura nasoala :) adynis, on Jan 22 2006, 11:15, said: Pai si atunci cu cat ma duc mai mult in adancime in apa, presiunea exercitata de apa de deasupra e mai mare .... Ce inseamna asta privind punctul de inghet ? cu cat presiunea creste cu atat temperatura de fierbere si inghet se maresc, respectiv micsoreaza. again, on Jan 22 2006, 11:32, said: n-are nici o treaba cu inghetul presiunea si da, cu cat te duci mai la fund,presiunea e mai mare zise el si schimba maneaua. vezi-ti de treaba, presiunea are o groaza de a face cu inghetul, din mai multe motive decat am chef sa prezint unuia ca tine. merci de te da cu google si te lamuresti singur |
#12
Publicat: 22 ianuarie 2006 - 13:46
pamantul da caldura ceva de genul 1-2 grade la suprafata scoartei daca nu chiar si mai mult....nu stiu exact.apa nu ingheatza decat la suprafata pt ca acolo nu sunt curenti in rest apa e intr-o continua miscare cel putin apa din mari si oceane daca ar fi sa inghetze apele cred ca am avea parte de o noua era glaciara
|
#16
Publicat: 22 ianuarie 2006 - 15:41
sebulbus, on Jan 22 2006, 13:02, said: cel putin a mea nu se desface pana nu a disipat toata presiunea. si oricum, apa fierbe la 100+ cand si presiunea e crescuta, dar cand scoti capacul s-a dus deja presiunea, si probabil apa se transforma brusc intr-un nor de aburi si te alegi cu o arsura nasoala :) Ai dreptate. Dar se poate tine sonda (termometrul) in aburii care ies (se poate presupune ca nu se mai realizeaza un transfer termin considerabil intre moomentul in care dai oala de pe foc si momentul in care desfaci capacul) si obtii otemperatura apropiata a apei din oala. Totusi, nu incercati asta acasa. Proful de fizica ne-a intrebat odata: "putem sa masuram presiunea atmosferica in milimetri coloana de apa? Putem, dar nu este indicat" :lol: . Asa si noi...se poate face experimentul da mai bine nu :P. Morala pana la urma este ca temperatura la care se produce o tranzitie dintr-o faza in alta (lichid->solid sau altfel) depinde de mai multi factori printre care presiunea si gradul de puritate al apei. De exemplu, masinile REBU imprastie mai nou o zeama pe strada care are darul de a reduce temperatura de inghet a apei. Astfel, cand am iesit pe strada, pe trotuare era plin de polei iar pe strada doar umed. :peacefingers: |
#17
Publicat: 22 ianuarie 2006 - 17:28
Din cate stiu eu, la presiune mare punctul de fierbere scade..
vestita oala de presiune face ca apa sa fiarba pe la aprox 80*c si asta face sa nu se distruga anumite vitamine si minerale din legume iarasi la presiune, temperatura de inget scade cu cateva grade.. iarasi apa ce contine sare face ca punctul de inghet sa scada depinde de concentratie insa la copca apa va avea in jur de 0 *c Editat de aztec, 22 ianuarie 2006 - 17:31. |
#18
Publicat: 23 ianuarie 2006 - 00:43
si totusi, curentii n-au nici o influenta ?
daca eu ma duc acuma afara cu un mixer pornit intr-un castron cu apa si alaturi pun acelasi tip de castron cu aceeasi cantitate de apa si le las si-astept...banuiesc ca apa din castronu' "malaxat" va ingheta mai greu... cei care au robinete de apa in curte, iarna lasa "un fir" de apa sa curga, tocmai ca apa sa nu inghete in conducte ... raurile de ce nu ingheatza la minus multe grade ? eventual la temperaturi scazute se creeaza pod de gheatza dar nu ingheatza integral ... si nu poate fi vorba de presiune ... |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi