Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2
 ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București
 BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta
 Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s
 

Renovari

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#19
VASILE73

VASILE73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 25.12.2009
pot sa ma las si mai jos fara probleme, dar ma gadesc sa pun doua ranuri de polistiren extrudat de 6mm pentru o izolatie cat mai buna pentruca e la partier , zic si eu.

Edited by VASILE73, 17 August 2015 - 16:37.


#20
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Corect.

Varianta mea. OSB 3 de 8 mm, lipit pe 20-30% din suprafata cu adezivul specific, lasat rost de dilatare intre placi si placa-perete, polistiren de 6 mm, parchet.

Merge si cu OSB de 6 mm.

Alta varianta ar fi sa folossesti direct polistiren de 10 mm iar peste el parchetul.

Vezi cum te incadrezi la costuri.

Edited by Super Chief, 17 August 2015 - 16:44.


#21
VASILE73

VASILE73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 25.12.2009
eu ma gandeam sa pun doua raduri de polistiren de 6mm in felul urmator, intai asez un rad de polistiren lipit la incheturi cu folie de aluminiu pentru izolatie, dupa care sa pun urmatorul rand invers fata de primul adica sa astup rosturile de la primul rand , in felul asta sunt sigur ca nu va intra frigul pe la incheieturile polistirenului, polistirenul pus asa pe doua randuri va rezista de exemplu sub o mobila ? Sapa este turnata bine.

#22
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,965
  • Înscris: 25.04.2007
Nu stiu de ce, dar eu as folosi doar 6 mm izolatie si as plusa la parchet, folosind de 13 mm.

Izolatia e destul de multa, in functie de mobila si de traficul din camera, e posibil sa ti se lase pe ici pe colo in 2-3 ani. Si nu o sa iti placa valurile dunarii pe sub mobila, ori sa simti parchetul ca se lasa cate juma de cm cand calci pe el.

#23
VASILE73

VASILE73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 25.12.2009
Bine ,atunci o sa folosesc numai polistiren de 6mm un singur rand si sa cumpar parchet mai gros. Multumesc pentru ajutor.

#24
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,078
  • Înscris: 17.03.2005
5mm de izolatie in plus sau in minus nu conteaza..decat pe hartie.
eu mi-a pus extrudat normal, ala e rezistent la compresiune, gasesti de 2cm...nut si feder.
nu se.lasa cu nimic, poate doar cu mobile d'alea de acum 100 de ani, pe picioare si care cantaresc sute de kile.
as pune polistiren extrudat si parchet de 8-9, normal...



#25
hangover

hangover

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 08.04.2005
Salut.
Locuiesc la etajul 4 al unui bloc din caramida din 1963 (4 / 4). Acum 2 ani, mi-au aparut infiltratii in sufragerie,  la imbinarea dintre perete si tavan. Asociatia de proprietari, incercand sa iasa mai ieftin, a optat sa faca peticeli in loc de repararea capitala a terasei. Acele peticeli au tinut o jumate de an, timp in care am reparat  pe banii mei peretele. Dat fiind faptul ca pata nu era foarte mare, am dat cateva straturi de lavabila si, desi mai ieseau urme galbene, peretele arata mult mai bine. Dupa o jumatate de an, infiltratiile au reinceput in forta si au ajuns sa cuprinda cam jumatate de perete si o cincime de tavan. De data asta, in luna mai anul acesta, asociatia a hotarat sa repare complet terasa, lucru ce s-a si intamplat. Infiltratiile nu au mai aparut si peretele s-a uscat complet pe parcursul verii.

Intrebarile mele sunt:
- inainte de zugravire, trebuie tratat peretele cu anumite solutii speciale anti-mucegai etc sau se poate repara in mod clasic (razuire, gletuire etc)
- daca se poate sa-mi dati contacte de firme care fac astfel de reparatii (eventual in PM)
- reparatia o suporta asociatia de proprietari, nu?
- puteam sa rezolv prin asigurare avand in vedere ca am asigurare obligatorie a locuintei (din pacate la Astra Asigurari)?

Multam pentru timpul acordat.

Edited by hangover, 30 August 2015 - 19:00.


#26
can_io

can_io

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 07.01.2008
incearca sa citesti asta


Protejarea peretilor de igrasie se poate realiza si prin alte modalitati decat cele prezentate in articolul anterior.
O alta varianta la care puteti apela pentru a scapa de neplacuta umezeala este sa adaugati in mortarul de ciment pe care il aplicati pe perete un adaos special Tenpor. Acesta este un lichid galben vascos slab alcalin, neinflamabil. Se livreaza in flacoane sau bidoane de material plastic de 1-5 litri, iar termenul de pastrare in ambajalul original inchis este de minimum 5 ani. La temperaturi sub 0 grade Celsius se cristalizeaza, dar la temperaturi normale isi revine si se poate utiliza.
Se foloseste ca aditiv in mortare de ciment, la tencuirea peretilor cu continut ridicat de umiditate (peste 3%), cauzata fie ascensiunii capilare a apei din sol, fie infiltratiilor din panza freatica sau din instalatii de apa - canal.
Adaosul special Tenpor se poate utiliza in interior sau in exterior, pe pereti de caramida, piatra, beton, vaioaga etc, in subsoluri, depozite, spatii de locuit, camere frigorifice.
Acesta transforma partial sarurile care formeaza igrasia in saruri insolubile, hidrofobe si asigura pe un perete cu igrasie o suprafata uscata, fara eflorescente de igrasie datorita efectului hidrofob care se formeaza in timpul intaririi mortarului. Produsul asigura o aerisire mai buna a peretelui, prin marirea numarului si a dimensiunilor porilor deschisi si elimina posibilitatile de uscare osmotica a apei prin tencuiala datorita aceluiasi efect  hidrofob. Adaosul completeaza cu succes toate tipurile de lucrari de refacere ulterioara a hidroizolatiei, asigurand o evaporare intensa a apei deasupra liniei hidroizolatiei. Nu produce fenomen de urcare in perete a igrasiei deasupra nivelului vechi
Pentru aplicarea lui se va indeparta  tencuiala veche, compromisa, iar rosturile se vor curata pe o adancime de 2 cm. Se lasa asa peretele timp de cateva zile, dupa care se matura suprafata pe care a iesit igrasia din perete.
Mortarul cu adaos antiigrasie Tenpor se va pregati numai mecanizat in malaxor sau betoniera. Se va respecta urmatorul dozaj sau multiplu lui si ordinea de introducere: 0,10 - 0,15 litri de solutie se dizolva in 7-10 litri de apa si se introduce in malaxor.
Cantitatea de Tenpor se stabileste exact in functie de granulatia nisipului. Un nisip cu granulatie mai mare si mai bun necesita o cantitate mai redusa de solutie.
Cantitatea apei depinde de umiditatea nisipului; este bine ca la prima sarja sa se dozeze o cantitate mai redusa de apa si ulterior sa se completeze cu cantitatea necesara pentru asigurarea unei lucrabilitati optime, iar la sarjele urmatoare deja se poate introduce cantitatea integrala a apei. Componentii se malaxeaza timp de 10 minute. Pe suprafata amestecului trebuie sa apara o spuma consistenta uniforma. Cu cat malaxarea este mai profunda, cu atat lucrabilitatea se imbunatateste.
Este interzisa utilizarea varului in compozitia mortarului antiigrasie. Componentii din adaos care sunt destinati sa intre in reactie cu igrasia din pereti si s-o neutralizeze vor reactiona cu varul lasand igrasia sa-si exercite efectul in timp.
La 1 mc de mortar sunt necesari 4,5-5 litri de solutie. Cu aceasta cantitate se poate tencui o suprafata de 40 mp la grosime de 2,5 cm.
Inainte de tencuire zidaria se umezeste si se aplica un sprit din acelasi mortar, diluat mai mult cu 10 - 20 % apa. Tencuirea se va face dupa intarirea spritului in straturi de 1-2 cm grosime, fara compactare, prin nivelare usoara cu dreptarul.
Se va lucra la temperaturi intre +5C si +35C. In timpul calduros si la pereti expusi la soare, in mod obligatoriu peretii vor fi stropiti periodic cu apa timp de 2-3 zile. Grosimea tencuielii se va alege in functie de gradul de umiditate si de continutul de saruri din perete. In locurile ventilate si cu un continut redus de saruri (sub 0,5 %), sau la fatade, se va aplica in grosime de 2,5 cm. In pivnite si la pereti cu continut mai mare de saruri se va aplica in grosime de 3-4 cm.
De preferinta suprafata se va lasa negletuita. Daca totusi gletuirea este absolut necesara, atunci se va gletui numai cu glet de ciment care se va prepara cu apa in care se introduce 0,3 litri de adaos antiigrasie la 10 litri apa, iar amestecarea se va face cu o bormasina la care se va aplica un dispozitiv amestecator mortare. Gletuirea nu se face cu glet de ipsos sau cu ipsos-var.
Vopsirea se face cu vopsele de dispersie mate sau de var. Vopselele de dispersie lucioase sau semilucioase nu au porozitate suficienta si astfel diminueaza aerisirea peretelui. Vopselele cu huma distrug efectul solutiei antiigrasie.
Saptamana viitoare o sa va prezentam si alte modalitati de a scapa de igrasia de pereti, pentru a va da posibilitatea sa aveti o privire de ansamblu cat mai completa asupra produselor existente pe piata si care va pot rezolva aceasta problema.

Edited by gelunechifor, 30 August 2015 - 19:27.


#27
Alexandruump

Alexandruump

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.09.2015
Se fac renovari in baie pentru instalatia de scurgere a unui wc nou si, spargand peretele pentru teava am spart gaurit din greseala teava de scurgere de la ciuveta de sus. Se poate lipii sau taia zona care este gaurita si montata alta teava? Ar fi cam mult de spart si putin cam greu sa urca 2 metri plus sa sparg in jos pentru ca nu stiu cat de adanc se duce teava in pamant.

#28
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,078
  • Înscris: 07.11.2006
Pe timpuri,teava de plimb se mansona daca nu putea fi lipita.
In ziua de azi nu-ti recomand sa te duci in magazin si sa ceri asa ceva pentru ca risti fie sa-ti rada in fata vanzatorul, sau in cel mai bun caz sa ridice din umeri.
Cea mai eleganta solutie,dar si cea mai costisitoare este sa schimbi toata teava de plumb.

#29
Alexandruump

Alexandruump

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.09.2015
Pai asta ar cam fi si problema.. Sunt 3 gauri in ea nu foarte mari, cat un varf de dalta. Problema e ca e singura chiuveta si dus functional din casa si as vrea sa fac ceva urgent azi.

#30
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
In titlul topicului spui ca este vorba de o teava de plumb. In enuntul problemei spui ca este vorba de o teava de canalizare si in cazul asta nu este de plumb.
Teava de canalizare daca este exagerat de veche poate fi din fonta si daca nu este exagerat de veche poate fi din plastic.

Si cum adica teava de scurgere de la ciuveta de sus ? Sus nu ai si WC ?

(nu ar strica citeva poze ca sa vada lumea ce ai tu acolo si sa nu-ti dea tot soiul de solutii aiurea)

Edited by florin71_skoda, 04 September 2015 - 12:15.


#31
Alexandruump

Alexandruump

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.09.2015
Scurgerea de la wc e separata, pe teava de plastic. Chiuveta si dusul sunt pe scurgerea de plumb. Casa este destul de veche si stiu sigur ca e de plumb, altfel nu s-ar fi spart atat de usor.

#32
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Intinzi rapid poxipol peste gauri si peste pui manson de cauciuc din camera auto, le stringi din loc in loc punind coliere auto cu surub - asta asa la repede . Dupa ce scapi scoti toata teava si vi cu ceva modern , meseriasi la lipit plumb foarte raramai gasesti , pare simplu la prima vedere dar daca doresti sa si tina trebuie sa cunosti meserie . Cum poxipolul e improvizatia perfecta parca vad ca si dupa 10 ani tot cu el va fi teava Posted Image , improvizatile sunt facute sa reziste !

Edited by xilo, 04 September 2015 - 12:20.


#33
Alexandruump

Alexandruump

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.09.2015
[ http://s24.postimg.org/769a6efa9/20150904_122026.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] am postat imaginea

#34
ct13mey

ct13mey

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,435
  • Înscris: 02.05.2015
La ce ai tu acolo eu te sfatuiesc sa inlocuiesti teava,arata precum epava Titanic.

#35
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Oioioi, acolo ai facut ciur - spart tot si inlocuit, nu ai pozitie sa pui nimic .
Daca diametrul tevii permite introducerea unei alte tevi flexibile prin ea atunci poate scapi mai ieftin .

#36
Alexandruump

Alexandruump

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 04.09.2015
De inlocuit asta o sa si trebuiassca sa fac, si scurgerea de la bucatarie tot asa arata doar ca nu e gaurita. Eu doream o solutie temporara de azi pe maine

Am vazut pe net ca se poate cositori dar nu prea am inteles cum. Problema mai mare e ca sunt in Austria si nu stiu ce materiale mai gasesc pentru lipit, eventual cositorit

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate