Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Camil Ressu Residence - Aleea Fizicienilor nr 18-18A

- - - - -
  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#37
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

View Postbogdan10, on 17 mai 2015 - 22:04, said:

Blocuri noi de locuinte ridicate in ultimii 2-3 ani, la care s-a folosit Bc25 (B300) si au un regim de inaltime de P+5/P+6/P+7, am vazut destule cazuri. Ce-i drept am vazut si situatii unde s-a folosit Bc35 (B450), dar in putine cazuri!
Apropo de Cortina Residence: stirea cu betonul folosit Bc60 (B700) ai luat-o de pe site-ul lor? Faptul ca structura de rezistenta a fost executata in proportie de 65 % in perioada 2007 - 2009 cand lucrarile au fost intrerupte deoarece firma cefin Real Estate Alpha a intrat in insolventa iar in perioada 2009 - 2013 aceasta structura a stat in intemperii cum ti se pare? Esti sigur ca firma greceasca de constructii Edrasis Psallidas, care a realizat 65 % din structura de rezistenta, a folosit beton Bc (B700) in perioada 2007 - 2009?

Nu sunt sigur de ceea ce au folosit sau nu cei de la Edrasis, insa sunt sigur ca actualul investitor este unul de buna credinta, dar si proiectantul Popp&Asociatii ste o firma cu nume prea mare pentru a putea fi terfelit de o simpla incercare nedistructiva pentru a determina daca e B700 sau nu pus acolo!

#38
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006

View PostDanIlieB, on 18 mai 2015 - 08:40, said:


  Bogdan 10, notiunea de ductilitate iti spune ceva? Daca tot esti atat de impresionat de clasa de beton te invit sa studiezi si comportarea acestor clase superioare din beton in domeniul post elastic. La o structura duala, cu pereti structurali preponderenti, de tip consola, asa cum sunt cei din structura din Fizicienilor 18,  te intereseaza in primul rand sa conferi structurii ductilitate, adica tradus sa disipi energia indusa de seism.(studentilor mei le dau exemplul musculosului din troleu - care isi frange memebrele pentru ca sta rigid la plecare/sosire). O clasa de beton superioara, ce are un palier de curgere redus, intr-un perete cu axiala redusa, cum este in cazul de fata ( si nu poti sustine ca la un D+P+5E, cu travee maxima de 5.50 ai axiala mare intr-un perete de 4 m) reprezinta maximul de ineficienta economica. O clasa superioara de beton in cazul de fata te ajuta in cel mai bun caz prin aportul de rigidiate, diferenta intre C20/25 si C30/37 spre exemplu fiind de 2GPa, adica aprox 6%. Intradevar, pentru o structura in cadre unde esti limitat la 0.45 cu efortul de compresiune in stalpi, te ajuta considerabil o clasa cat mai mare de beton, dar la cum se vede planul nu este cazul. Iti recomand sa citesti modelul lui Park, Paulay si Priestley de calcul al elementelor din beton armat, model dupa care este dezvoltata si norma romaneasca P100/2013.
In alta ordine de idei, cutremur de 8.2 grade, pe teritoriul Romaniei de astazi au mai fost, si te invit sa te documentezi despre cutremurul din 26.10.1802. Asta a fost principalul motiv pentru care in normativul P100/2013 s-a marit intervalul de recurenta la 225 de ani de la 100, pentru ca se asteapta la ceva mare. Intradevar, o magnitudine de peste 8.5 este greu de masurat din motive pur tehnice (sare acul seismografului). Dar cutremurele vrancene au o particularitate - sunt cutremure subcrustrale si se propaga in terenuri slabe (aluvionare in general). Aceasta particularitate conduce la propagarea preponderent de unde de tip Rayleght (unde care misca pamantul si in sus si in jos si inainte si inapoi in sensul de propagare, asemanator miscarii valurilor) si nu de tip Love (sunt cele mai rapide unde de suprafata si misca pamantul stanga-dreapta fata de directia de propagare, producand doar o miscare orizontala - cele responsabile de modificari ale reliefului). A sustine ca la 8.5 sunt modifcari de relief nu are nici un argument. Intradevar, au fost modificari de relief in cazul unor cutremure de mare adancime cum sunt cele din Chile, dar nu e cazul la noi deoarece la noi nu este o zona de subductie a placilor continentale.
   Referitor la discutia legata de diametre barelor, ma abtin sa nu rad. A mari diametrele doar pentru ca asa crezi ca e bine, e aberant. O arie de armare cat mai apropiata de efortul de proiectare intr-un element bine confinat cu armatura transversala, este mult mai eficienta decat o supradimensionare generala a armaturii transversale in lipsa armaturii transversale adecvate. Un element supus incovoierii trebuie sa cedeze ductil, prin intrarea in curgere a armaturii longitudinale, si nu prin cedare fragila la forfecare din lipsa de armatura transversala. O supradimensionare a efortului capabil din grinzi, conduce in conscinta la supradimensionarea verticalelor si asa mai departe...Si ma opresc aici. La constructii si la fotbal se pricepe toata lumea.
   In concluzie, opinia mea, daca structura din planul lui Indubitabil 009 se si executa corespunzator pare mai mult decat decenta din punct de vedere al rezistentei...


Eu unul prefer o usoara supradimensionare a gradului de armare (stalpi, grinzi, centuri, plansee) si a clasei betonului (cu o clasa in plus a nu se intelege dusa la extrem aceasta supradimensionare) decat sa fie oarecum la limita!


P.S.: Apropo de  afirmatia  "La constructii si la fotbal se pricepe toata lumea.": Am lucrat mai multi ani atat sef de santier cat si diriginte de santier autorizat, deci nu am cautat sa ma bag in discutie doar de dragul de a spune ceva!

#39
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006

View PostProhilRezidential, on 18 mai 2015 - 09:08, said:


Nu sunt sigur de ceea ce au folosit sau nu cei de la Edrasis, insa sunt sigur ca actualul investitor este unul de buna credinta, dar si proiectantul Popp&Asociatii ste o firma cu nume prea mare pentru a putea fi terfelit de o simpla incercare nedistructiva pentru a determina daca e B700 sau nu pus acolo!


Pe actualii dezvoltatori ii cunosc si eu datorita ansamblurilor rezidentiale pe care le-au facut pe Prelungirea Ghencea (2 la numar) si stiu ca sunt seriosi. Eu m-am referit in primul rand la firma de constructii greceasca, cea care a facut in proportie de 65 % structura de rezistenta!  E posibil ca firma greceasca sa fi folosit B500 iar ei ulterior au folosit B600 si B700 ca sa compenseze si faptul ca o parte din structura fusese realizata in perioada 2007 - 2009 si a ramas in paragina pana spre sfarsitul lui 2013.

#40
DanIlieB

DanIlieB

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.04.2014
Orice proiectant normal la cap isi ia o marja de 10-15 %. Dar sa nu uitam ca toate rezistentele de material conform normelor in vigoare sunt aplicate pe fractalul de 5%, adica in 95% din cazuri rezistenta este peste cea din calcul. Un calcul neliniar pe rezistente medii este ceva mai apropiat de realitate, iar daca o sa aveti curiozitatea sa faceti si unul dinamic pe accelerograme artificiale, o sa constatati ca daca se proiecteaza conform normelor actuale, de dupa 2013, rezista cu brio la un seism de 8, bineinteles in conditiile unei executie normal. Daca dumneavoastra preferati sa faceti anumite lucruri in plus nu insemna ca altii fac ilegalitati. Faptul ca ati fost diriginte de santier sau sef de santier nu va ofera nici o calitate in a va da cu parerea despre calitatea unui proiect. In nici una din situatii nu va sunt solicitate cunostiinte de calcul structural sau de inginerie seismica, ci DOAR de tehnologia lucrarilor de constructii. Pentru asta exista verificatori de proiecte si experti tehnici autorizati MLPAT. Toata stima pentru experienta in executie, dar ATAT.

#41
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006
@DanIlieB

In primul rand nu am afirmat ca se fac ilegalitati la acest proiect rezidential ci mi-am exprimat indoiala in privinta afirmatiei user-ului "ProhilRezidential" ca ar rezista aceasta cladire la un seism de 8.5 - 9 grade pe scara Richter cu materialele de care a amintit (a se vedea postarile anterioare).
La inceputul anilor '90, cand am terminat facultatea, am refuzat oferta care mi s-a facut de a ramane in invatamant si am preferat sa plec in proiectare (din motive materiale + nu aveam chef sa-mi bat capul cu studentii), iar ulterior am plecat in executie, intai ca sef de santier si apoi diriginte de santier autorizat MLPAT! Permanent am avut contact cu cei din proiectare, mai ales cat timp am lucrat ca diriginte de santier! Stiu ca in proiectare se iau marje acoperitoare la calculul structurii de rezistenta dar la fel de bine stiu si faptul cum se pune problema pe santiere de catre multi "dezvoltatori imobiliari" cand vine vorba de "investi cu masura si a castiga peste masura"! Din acest motiv sunt pe principiul unei usoare supradimensionari pentru a contracara in final pe acei dezvoltatori imobiliari care au astfel de tendinte! Mi se pare normal sa fie si clientul multumit de o achizitie nu doar "investitorul imobiliar" de afacerea sa (ca de fapt cam asa ceva sunt multi, fara sa aiba cunostinte aprofundate de constructii) ! Exista insa si dezvoltatori imobiliari "jos palaria" pentru care am tot respectul, dar inca sunt in inferioritate ca numar acestia fata de majoritatea investitorilor imobiliari!
Ca incheiere, ca deja discutia a deviat cu mult de la subiectul initial, consider ca afirmatia user-ului susmentionat nu reflecta realitatea privind rezistenta acestei cladiri la un cutremur de 8.5 - 9 grade pe scara Richter avand in vedere materialele de constructii pe care le-a specificat! E o parere personala. Fiecare e liber sa considere ce crede de cuviinta despre aceste afirmatii (ale user-ului "ProhilRezidential") si este problema fiecaruia daca vor fi luate in considerare sau nu acele aspecte!

O seara buna!

Edited by bogdan10, 18 May 2015 - 23:16.


#42
Alexadi

Alexadi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 16.11.2002
Iar eu în calitate de cumparator în acest bloc tin sa va multumesc tuturor pentru o discutie fascinantă asupra rezistenței constructiilor.
Intamplator am in familie un inginer structurist, care mi-a confirmat (pe gratis) ca structura de rezistenta din proiect e ok . Dar e mult mai interesant sa vad o discutie cu argumente pro si contra, ca sa inteleg de ce e ok.

Edited by Alexadi, 19 May 2015 - 10:08.


#43
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

View Postbogdan10, on 18 mai 2015 - 23:13, said:

@DanIlieB

In primul rand nu am afirmat ca se fac ilegalitati la acest proiect rezidential ci mi-am exprimat indoiala in privinta afirmatiei user-ului "ProhilRezidential" ca ar rezista aceasta cladire la un seism de 8.5 - 9 grade pe scara Richter cu materialele de care a amintit (a se vedea postarile anterioare).
La inceputul anilor '90, cand am terminat facultatea, am refuzat oferta care mi s-a facut de a ramane in invatamant si am preferat sa plec in proiectare (din motive materiale + nu aveam chef sa-mi bat capul cu studentii), iar ulterior am plecat in executie, intai ca sef de santier si apoi diriginte de santier autorizat MLPAT! Permanent am avut contact cu cei din proiectare, mai ales cat timp am lucrat ca diriginte de santier! Stiu ca in proiectare se iau marje acoperitoare la calculul structurii de rezistenta dar la fel de bine stiu si faptul cum se pune problema pe santiere de catre multi "dezvoltatori imobiliari" cand vine vorba de "investi cu masura si a castiga peste masura"! Din acest motiv sunt pe principiul unei usoare supradimensionari pentru a contracara in final pe acei dezvoltatori imobiliari care au astfel de tendinte! Mi se pare normal sa fie si clientul multumit de o achizitie nu doar "investitorul imobiliar" de afacerea sa (ca de fapt cam asa ceva sunt multi, fara sa aiba cunostinte aprofundate de constructii) ! Exista insa si dezvoltatori imobiliari "jos palaria" pentru care am tot respectul, dar inca sunt in inferioritate ca numar acestia fata de majoritatea investitorilor imobiliari!
Ca incheiere, ca deja discutia a deviat cu mult de la subiectul initial, consider ca afirmatia user-ului susmentionat nu reflecta realitatea privind rezistenta acestei cladiri la un cutremur de 8.5 - 9 grade pe scara Richter avand in vedere materialele de constructii pe care le-a specificat! E o parere personala. Fiecare e liber sa considere ce crede de cuviinta despre aceste afirmatii (ale user-ului "ProhilRezidential") si este problema fiecaruia daca vor fi luate in considerare sau nu acele aspecte!

O seara buna!

User-ul este frate cu DanIlieB si este proiectantul acestui imobil. DanIlieB este mana mea dreapta!

Nu suntem doar ”ajenti”, vindem DOAR ceea ce proiectam noi, nimic altceva!

#44
bogdan10

bogdan10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 03.10.2006

View PostProhilRezidential, on 19 mai 2015 - 10:25, said:


User-ul este frate cu DanIlieB si este proiectantul acestui imobil. DanIlieB este mana mea dreapta!

Nu suntem doar ”ajenti”, vindem DOAR ceea ce proiectam noi, nimic altceva!


Am banuit ca este implicat in acest proiect! Bafta pe mai departe!

P.S.: Exprimarea de "ajenti" nu imi apartine! A fost facuta de altcineva pe acest topic!

#45
Eusavu

Eusavu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 20.04.2015
A mai fost cineva pe santier? Mai aveti ceva poze actualizate?

#46
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

View PostEusavu, on 21 mai 2015 - 17:53, said:

A mai fost cineva pe santier? Mai aveti ceva poze actualizate?

Astea sunt de sâmbăta dimineața, când am verificat armarea plăcii peste etaj 3
Între timp pe fata au apărut stâlpii de la 4 si pe spate placa peste 4. Mâine ajung acolo si mai fac. O sa pun si cu armari, sa se vadă fierul.

Attached Files



#47
Eusavu

Eusavu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 20.04.2015
@ProhilRezidential
Multumim frumos pentru poze. Asteptam cu nerabdare si altele.

#48
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

View PostEusavu, on 21 mai 2015 - 19:20, said:

@ProhilRezidential
Multumim frumos pentru poze. Asteptam cu nerabdare si altele.

Turnare placa peste etaj 4 - tronson 2 - 23.05.2015

Attached Files



#49
DanIlieB

DanIlieB

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.04.2014

View PostIndubitabil009, on 11 mai 2015 - 12:24, said:

Intradevar 8.5-9 grade, cu materialele folosite, cred ca e cam greu sa obtii, dar cred rezista la 7 grade linistit. Incerc sa fac rost de un program de calcul care sa imi permita sa modelez toata structura si revin cu un raspuns mai clar. Mai jos planul de arhitectura pentru etajele curente, a se observa stalpii lamelari(diafragme) de 1.5 m sau mai mari, si harta bucurestiului cu zonele seismice.

Indubitabil009, avem ceva rezultate in urma calculului structural promis? Ca sunt curios...And FYI...Harta postata cu zonarea seismica e probabil din Libertatea...nu exista notiunea de timpi de vibratie, ci de perioade de colt - nu intru in detalii tehnice despre notiunea asta...iar pentru alarmare vad ca acceleratia maxima in amplasament este trecuta direct in unitate de masura, fara raportare la g, asa cum prevad toate normele nationale si internationale in cazul peak ground acceleration (PGA)...au fost amplificate putin, asa, cu 9.81...pentru cititori...am considerat necesar sa mentionez lucrul asta, sa nu apara vreo eroare in calculul tau, pentru ca in cazul coeficientului seismic global c, stim cu totii ca se simplifica acel g...Asteptam rezultatele promise...

#50
Indubitabil009

Indubitabil009

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.04.2015

View PostDanIlieB, on 27 mai 2015 - 12:05, said:


Indubitabil009, avem ceva rezultate in urma calculului structural promis? Ca sunt curios...And FYI...Harta postata cu zonarea seismica e probabil din Libertatea...nu exista notiunea de timpi de vibratie, ci de perioade de colt - nu intru in detalii tehnice despre notiunea asta...iar pentru alarmare vad ca acceleratia maxima in amplasament este trecuta direct in unitate de masura, fara raportare la g, asa cum prevad toate normele nationale si internationale in cazul peak ground acceleration (PGA)...au fost amplificate putin, asa, cu 9.81...pentru cititori...am considerat necesar sa mentionez lucrul asta, sa nu apara vreo eroare in calculul tau, pentru ca in cazul coeficientului seismic global c, stim cu totii ca se simplifica acel g...Asteptam rezultatele promise...

Salut,

Imi pare rau, nu am facut rost de un program licentiat sau bine crakuit ca sa pot modela intreaga structura. Oricum ca si idee, pentru ca s-a dezbatut mult aceasta problema si am vazut ca sunt si alti ingineri constructori, in proiectare exista cativa coeficienti de siguranta, care iti maresc in final rezistenta cladirii. Ganditiva ca in anii '80 normativul nu era atat de stufos, iar coeficienti de siguranta in calcul nu erau asa de mari, iar de atunci pana acum nu s-a modificat nimic in minus decat s-au marit coeficienti de siguranta, spre exemplu in P100-2006 ag(acceleratia terenului)=0.24g in Bucuresti, iar acum e 0.3g asta inseamna supradimensionare cu  6% si toate astea fara sa se intample ceva semnificativ la noi in tara. Si sa nu mai punem 1.2 din greutatea zapezi sau cat o fi acum acest coeficient si combinatiile care se fac pentru determinarea starii limite.
Sper ca nu zic vreo prostie dar stiu ca proiectantul si executantul raspund penal pentru cladirea construita, in cazul de fata 50 ani. Nu stiu care isi permite sa se joace cu viitorul lui si a altor cativa zeci de oameni.

Ca tot se vorbea de deformare terenului la un seism de intensitate mare... ganditiva ca sunt spitale declarate punct de prim ajutor/centre de comanda in caz de cutremur si nu sunt multe astfel de cladiri in Romania construite acum multi ani in urma si  practic ele trebuie sa reziste la un seism de 9 grade. Iar daca sunt deformari ale terenului cred ca nu mai conteaza clasa betonului si armatura atata timp cat iti fuge terenul de fundare de sub cladire.
Nu vreau sa o luati in nume de rau, si ceea ce am spus eu si ceilalti sunt mai mult pentru cei care nu au studii/cunostinte in acest domeniu.

Nu ma indoiesc in acest moment de proiectanti si de executant(pe care nu ii cunosc personal), dar daca ar fi sa mergem atat de departe cu grijile, pe hartie si in cartea tehnica a constructiei pot sa apara cele mai bune materiale, armatura si clasa de beton superioara si in realitate sa se foloseasca cele mai proaste materiale(fara ca unul din noi sa stim). Si atunci, la ce folos toate aceste griji?!

#51
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014

View PostIndubitabil009, on 27 mai 2015 - 21:15, said:



Salut,

Imi pare rau, nu am facut rost de un program licentiat sau bine crakuit ca sa pot modela intreaga structura. Oricum ca si idee, pentru ca s-a dezbatut mult aceasta problema si am vazut ca sunt si alti ingineri constructori, in proiectare exista cativa coeficienti de siguranta, care iti maresc in final rezistenta cladirii. Ganditiva ca in anii '80 normativul nu era atat de stufos, iar coeficienti de siguranta in calcul nu erau asa de mari, iar de atunci pana acum nu s-a modificat nimic in minus decat s-au marit coeficienti de siguranta, spre exemplu in P100-2006 ag(acceleratia terenului)=0.24g in Bucuresti, iar acum e 0.3g asta inseamna supradimensionare cu  6% si toate astea fara sa se intample ceva semnificativ la noi in tara. Si sa nu mai punem 1.2 din greutatea zapezi sau cat o fi acum acest coeficient si combinatiile care se fac pentru determinarea starii limite.
Sper ca nu zic vreo prostie dar stiu ca proiectantul si executantul raspund penal pentru cladirea construita, in cazul de fata 50 ani. Nu stiu care isi permite sa se joace cu viitorul lui si a altor cativa zeci de oameni.

Ca tot se vorbea de deformare terenului la un seism de intensitate mare... ganditiva ca sunt spitale declarate punct de prim ajutor/centre de comanda in caz de cutremur si nu sunt multe astfel de cladiri in Romania construite acum multi ani in urma si  practic ele trebuie sa reziste la un seism de 9 grade. Iar daca sunt deformari ale terenului cred ca nu mai conteaza clasa betonului si armatura atata timp cat iti fuge terenul de fundare de sub cladire.
Nu vreau sa o luati in nume de rau, si ceea ce am spus eu si ceilalti sunt mai mult pentru cei care nu au studii/cunostinte in acest domeniu.

Nu ma indoiesc in acest moment de proiectanti si de executant(pe care nu ii cunosc personal), dar daca ar fi sa mergem atat de departe cu grijile, pe hartie si in cartea tehnica a constructiei pot sa apara cele mai bune materiale, armatura si clasa de beton superioara si in realitate sa se foloseasca cele mai proaste materiale(fara ca unul din noi sa stim). Si atunci, la ce folos toate aceste griji?!

Nu înțeleg de ce te codesti acum!

Tu ai inițiat niște discuții pe o tema pe care se pare ca o știi din auzite, ca dovada confuziile in termeni:
- mărirea Ag de la 0.24 la 0.30 nu e practic de 6%, ci de 25% (0.30/0.24 = 1.25);
- coeficientul de care vb la zăpada este un coeficient de siguranța care se ia in calcul in calculul dinamic (practic, definește ce sarcina accidentală trebuie luată in calculul la seism comparativ cu sarcina 'standard' prevăzută pe fiecare zona in norme);
-simplul fapt ca nu lucrezi in mod curent cu programe de calcul structuri dovedește ca eventualele calcule sunt puțin probabil rezultate si interpretate corect.

Faptul ca te îndoiești din start de materiale sau de buna-credință a investitorului/proiectantului/constructorului, indiferent de argumentele extrem de transparente aduse, dovedește ca ești doar un alt cârcotaș, eventual din partea concurentei, care ai cam intrat intr-o hora pe care nu o poti juca dacă nu știi toți pașii.

Seara buna sa ai!

Edited by ProhilRezidential, 27 May 2015 - 22:05.


#52
MihaiB_PhD

MihaiB_PhD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 17.04.2014
Foto 27.05.2015 - armare stâlpi etaj 5 tronson 2 si cofraj placa peste etaj 4 tronson 1

Zidariile sunt la etajul 3

Attached Files



#53
Indubitabil009

Indubitabil009

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 02.04.2015
@ProhilRezidential

Imi pare foarte rau , ca asta ai inteles tu, nu te-am acuzat de nimic si nu imi fac griji in privinta structurii si ca sa ramai uimit, am cumparat un apartament in acest bloc de cand se lucra la parter. Asa ca relax... poti sa te simti acuzat de cei care ti-au spus ca blocul nu rezista la un sesim de 8-9 grade. Intradevar nu am mai proiectat de 3 ani, si nu sunt pus la punct cu toate modificarile normativului, insa modul in care ai inteles ce am spus ma face sa ma indoiesc si de calitatea structuri. Imi este greu sa cred ca daca nu esti in stare sa intelegi un text, ai putea sa interpretezi niste calcule(intelegerea unui text si a unui mesaj transmis sunt primele lucruri pe care le inveti involuntar, asta in cazul in care nu te-ai nascut cu un calculator in brate si un program de calcul structural).
   Ai putea veni frumos cu niste print-screenuri pentru o diagrama de forta axiala, forta taietoare si moment incovoietor(pentru fiecare element de structura-cel mai solicitat si chiar cu un print screen dupa simularea deformarii strucutrale in care sa apara valorare perioadei colt din normativ si cat a rezultat in urma calcului tau. Pentru necunoscatori daca perioada de colt din calcul rezulta mai mare decat cea din normativ, cladirea intra in rezonanta si duce la prabusirea ei.(vedeti comenturile anterioare unde cineva chiar spune despre pasul de defilare pe un pod- este exact acelasi lucru).
  Pe de alta parte nu am promis nimic.. am zis ca INCERC. Nu ma sustrag, dar voi face acest lucru cand fac rost de acel program si timpul imi va permite. Oricum fiecare e liber sa creada ce vrea, iar daca cineva se grabeste sa afle sa faca o vizita la biroului proiectantului, sau sa plateasca sa i se faca cand si cum vrea el.
  O zi buna!

View PostProhilRezidential, on 27 mai 2015 - 22:24, said:

Foto 27.05.2015 - armare stâlpi etaj 5 tronson 2 si cofraj placa peste etaj 4 tronson 1

Zidariile sunt la etajul 3

Multumim pentru poze si te rog sa mai adaugi poze pe viitor.

Edited by Indubitabil009, 28 May 2015 - 08:12.


#54
DanIlieB

DanIlieB

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.04.2014

View PostIndubitabil009, on 27 mai 2015 - 21:15, said:


Salut,

Imi pare rau, nu am facut rost de un program licentiat sau bine crakuit ca sa pot modela intreaga structura. Oricum ca si idee, pentru ca s-a dezbatut mult aceasta problema si am vazut ca sunt si alti ingineri constructori, in proiectare exista cativa coeficienti de siguranta, care iti maresc in final rezistenta cladirii. Ganditiva ca in anii '80 normativul nu era atat de stufos, iar coeficienti de siguranta in calcul nu erau asa de mari, iar de atunci pana acum nu s-a modificat nimic in minus decat s-au marit coeficienti de siguranta, spre exemplu in P100-2006 ag(acceleratia terenului)=0.24g in Bucuresti, iar acum e 0.3g asta inseamna supradimensionare cu  6% si toate astea fara sa se intample ceva semnificativ la noi in tara. Si sa nu mai punem 1.2 din greutatea zapezi sau cat o fi acum acest coeficient si combinatiile care se fac pentru determinarea starii limite.
Sper ca nu zic vreo prostie dar stiu ca proiectantul si executantul raspund penal pentru cladirea construita, in cazul de fata 50 ani. Nu stiu care isi permite sa se joace cu viitorul lui si a altor cativa zeci de oameni.

Ca tot se vorbea de deformare terenului la un seism de intensitate mare... ganditiva ca sunt spitale declarate punct de prim ajutor/centre de comanda in caz de cutremur si nu sunt multe astfel de cladiri in Romania construite acum multi ani in urma si  practic ele trebuie sa reziste la un seism de 9 grade. Iar daca sunt deformari ale terenului cred ca nu mai conteaza clasa betonului si armatura atata timp cat iti fuge terenul de fundare de sub cladire.
Nu vreau sa o luati in nume de rau, si ceea ce am spus eu si ceilalti sunt mai mult pentru cei care nu au studii/cunostinte in acest domeniu.

Nu ma indoiesc in acest moment de proiectanti si de executant(pe care nu ii cunosc personal), dar daca ar fi sa mergem atat de departe cu grijile, pe hartie si in cartea tehnica a constructiei pot sa apara cele mai bune materiale, armatura si clasa de beton superioara si in realitate sa se foloseasca cele mai proaste materiale(fara ca unul din noi sa stim). Si atunci, la ce folos toate aceste griji?!

Sincer nu sunt surprins deloc de raspunsul dvs Indubitabil 009...si imi permit sa explic niste notiuni haotic prinse din zbor...
- ag-ul a fost marit treptat de la 0.2g in cazul P100/1992 la ag=0.3 g in P100/2013, din simplu motiv ca a crescut intervalul mediu de recurenta (IMR) de la 50 ani la 225 ani...Ingineria seismica fiind fundamentata pe metode semiprobabilistice de calcul, prin marirea intervalelor, cresc si probabilitatile...in acest  moment se proiecteaza pentru IMR = 225 ani şi 20% probabilitate de depăşire în 50 de ani.
- dar...un lucru pe care l-ati omis este reducerea valorii maxime din spectrul de raspuns elastic de la 2.75 la 2.50...adica tradus un spectru de răspuns este reprezentarea valorilor de vârf ale răspunsului seismic (în termeni de deplasare, viteză, acceleraţie, etc.) al unui sistem funcţie de perioada proprie de vibraţie Tn (fie pulsaţia sau frecvenţa de vibraţie proprie), pentru o valoare fixă a fracţiunii din amortizare critică ξ=0.05. În domeniul ingineriei civile spectrele sunt construite în general folosind perioada proprie de vibraţie ca şi abscisă. (scuze am intrat in detalii ca sa stiti ce sa introduceti ca parametri in calcul pentru ca vedeti dvs, programele astea de modelare cu element finit "e complicate rau" si tutorialele  "de pe net" nu sunt asa explicite).
- in alta ordine de idei, orice teren are deformatii, important este ca acestea sa fie uniforme si sa nu duca la creearea de tensiuni suplimentare in structura si sa nu se depaseasca limita de plasticitate a terenului...cat despre comportarea sa in domeniul dinamic, masurile constructive, luate si in cazul structurii de fata sunt creearea unei fundatii cu rigiditate mare in comparatie cu suprastructura, de tip radier precum si tronsonarea acesteia astfel incat sa nu se suprapuna doua maxime de unda pe acelasi tronson...

Multumesc, si imi cer scuze fata de restul participantilor daca am deviat discutia. Speram sa pot purta o discutie ceva mai constructiva cu Indubitabil 009, un schimb de idei si viziune, dar...asa, ca sa citez din dumnealui, ceea ce am spus eu si ceilalti sunt mai mult pentru cei care nu au studii/cunostinte in acest domeniu, desi singur s-a oferit sa ne calculeze structura...concluziile le trageti dvs.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate