Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Situatie mostenire

Segregare la baza stalpului

Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn
 Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania
 AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului
 Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video
 

Rasaduri de praz

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
61 răspunsuri în acest subiect

#55
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.961
  • Înscris: 12.10.2004
l-am mutat in ghiveci mai mare pt.ca ii ieseau radacinile pe jos

Fișiere atașate



#56
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.576
  • Înscris: 27.01.2012
Ete-l si pe olandezul meu zburator...
Posted Image

Fișiere atașate

  • Fișier atașat  017.JPG   87,02K   29 download-uri


#57
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.961
  • Înscris: 12.10.2004
so, demonstraram pana acum ca atunci cand culegi prazul e bine sa pui rozeta cu radacini inapoi ca vei avea curand alt praz. sa vedem in continuare ce se mai intampla :)

#58
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.576
  • Înscris: 27.01.2012
Ma gandesc ca ar fi o metoda de a manca praz iarna...cultivat la ghiveci!
Pusesi discurile, le lasasi un pic sa creasca dupa care venisi cu coasa pe ele...cut-back si reluasi procesul...apa, lumina si nutrienti de fu...De Veselu avu!
Puseram de un experiment si facuram dovada ca se poate!
:)

Editat de subway_guru, 28 ianuarie 2014 - 22:37.


#59
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 14.084
  • Înscris: 17.03.2005
Ca sa nu munciti singuri am bagat si eu...aveam prin vradina, nescos.l-am dat afara, am taiat si cand am pus ceapq si usturoiul, inainte de vaj, am pus si vreo 10 discuri. Acum are zapada juma de metru peste el, in primavara ies cu praz pe piata.
Apropo de ce zicea ank, eu ced ca prazul e mult peste ceapa...in orice inseamna pateuri, placinta cupra sau carne,tocana samd prazul ridica enorm gustul.
Cu ce am taiat de la astia lesinati de va spusei am facut niste pateuri sapamana trecuta, demjlt n-am mai avut vreme sa.ma dau masterchef...astia ai mei care sunt sclifositi rai la haleala nu stiau ce-am pus in ele,au inceput asa, reticenti si nu se mai opreau, eu abiq am apucat vreo doua sa vad cum sunt.
Asa ca azi, venit la oras in pauza de.inzapezeala, am luat iar aluat, dublu, poate de data asta prind si eu ceva.
Asa ca ank, pe bune, ia mai in serios ceapa asta olteneasca, merita.

#60
n_priceputu

n_priceputu

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 770
  • Înscris: 12.11.2008

 parintele, on 29 ianuarie 2014 - 02:43, said:

Asa ca azi, venit la oras in pauza de.inzapezeala, am luat iar aluat, dublu, poate de data asta prind si eu ceva.

Daca nu ajungi in oras, poti folosi cu succes aluatul acesta (nedospit)

Ingrediente

400 gr faina
5 linguri de apa
1 ou
100 gr smantana/ iaurt gras
100 gr unt/ margarina (moale)
1/2 lingurita sare

Cum pregatesti aluatul

Obs: E bine sa cerni faina amestecata cu sarea mai intai, se mai aeriseste Se poate omite etapa asta, dar eu zic ca iese treaba mai buna.

Pui toate componentele lichide (si untul) intr-un castron si le omogenizezi cu o lingura.
Triptant, adaugi faina amestecata cu sarea si framanti mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil.

Daca ti se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrezi cu putina faina si framanti bine cu mana pana cand ai consistenta dorita.

Foaia se intinde cu sucitorul

Editat de n_priceputu, 29 ianuarie 2014 - 05:31.


#61
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 11.961
  • Înscris: 12.10.2004
stii care e faza cu aluatul asta? ca sa iasa ca ala de patiserie din comert tb.impaturit de vreo 15-20 ori (aka intins dreptunghi, impaturit in 2, intins iar, impaturit iar...etc), asa se obtin foitele alea subtiri la copt. si pt.ca e din unt, la un moment dat se inmoaie prea tare si nu mai poti lucra cu el, asa ca tb bagat la frigider vreo ora...aka dureaza f.mult.

#62
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.576
  • Înscris: 27.01.2012
anknic,
faza cu rasaditul discului e chiar o surpriza placuta, nu ma asteptam sa creasca atat de viguros si de repede.
Olandezul meu avea mustatile aproape uscate, nici nu trageam nadejde ca se prinde. Daca nu puneai tu poza cu al tau nici nu mai incercam...
L-am pus la neoane (al tau am vazut ca e la fereastra) si are o culoare verde cu irizatii visinii, arata mai apetisant decat originalul...si uite ce vanjos e la doua saptamani, fara hormoni si fara stimulente!
Experiment reusit!
Urmatoarea intrebare ar fi de cate ori s-ar putea repeta operatia de tundere?
La prima clonare e cam evident ca a crescut asa de bine si de repede pa baza resurselor acumulate in discul bazal, si abia apoi pe forte proprii...
Daca-l mai tund o data, o mai avea suficienta 'benzina' in carburator ca sa mai porneasca tot asa de accelerat?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate