Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#1567
Posted 29 December 2014 - 22:40
Balamache, on 29 decembrie 2014 - 21:19, said:
Am mancat la Trattoria Roma Mantuleasa. Am mancat in 3 persoane un Carpacio di Salmone, Insalata Caprese, Carpacio di Manzo cu Focaccia, dupa care am luat Spaghetti Frutti di Mare, Bucatini Cozze, Spaghetti Aglio Olio Peperoncino, toate deosebit de bune. Am completat cu trei deserturi dementiale, o sticluta de vin, doua ape, doua freshuri si un espresso. Totul la 140 lei. O locatie superba, cu mancare foarte buna. https://www.facebook...3735154?fref=ts |
#1568
Posted 30 December 2014 - 15:27
Am fost la Bocca Lupo. Am mancat cea mai buna pizza din Romania. Se vede ca cineva acolo nu se zgarceste la ingredientele cele mai scumpe, faina, sos de rosii, mozzarella si mai ales salam. Nici in Italia nu arunca toti cu banii dupa salamuri de calitate, maturate, asa cum este acela de-l pun ei la Pizza Diavola. Felicitari. La partea a doua, sotia a luat o Salata Nicoisse foarte buna, eu Pagila e Fieno cu Gorgonzola si nuci, as zice excelente iar fiica mea a luat Penne Gorgonzolla al forno bunicele. La desert am luat o tarta cu lamaie si un Tiramisu, ambele excelente. Preturile nici mici dar nici mari. Decorul este destul de auster dar viu, foarte nonconformist dar cu gust si daca te uiti atent se vede ca s-au bagat multi bani in mobilier si obiecte de inventar de buna calitate. Crama este foarte tare cu rafturile de marfa si umidorul de vin. Toaletele la fel de nonconformiste ca restul restaurantului . Per ansamblu cred ca va fi un restaurant de mare succes. Cand am fost noi era aproape plin cu toate ca era o vreme de nu vedeai nici un caine pe strada.
|
#1569
Posted 02 January 2015 - 01:15
sugestii pe un site pe care il consider destul de serios: http://www.capital.ro/cele-mai-noi-restaurante-cu-pretentii-din-bucuresti.html
|
#1570
Posted 02 January 2015 - 20:18
Am mancat la restaurantul Nonna Mia. O surpriza frumoasa din toate punctele de vedere. Mancare buna, atmosfera placuta si preturi accesibile. Am mancat o Lasagna Bolognese foarte buna, sotia mea a luat o salata de Somon deasemenea foarte buna iar la desert am luat patru deserturi ca sa ne rasfatam, o Casata Siciliana, un Tort Profiterol, o Tarta al Limone si un desert cu crema de migdala si scortisoara. Doua ape, doua cafele si un amaro Averna. Totul 120 lei.
|
#1571
Posted 05 January 2015 - 22:43
Am mancat la Ristorante +39 (Hotel Sarroglia). Am luat in trei persoane un platou de bruschete asortate, foarte, foarte, foarte bune si nemaipomenit ornate, imi pare rau ca nu le-am facut o poza. La partea a II a am luat Tagliatele Frutti di Mare extraordinare, in care au pus in mod exotic as zice, cubulete de ton sau de peste spada, nu stiu sigur. Am mai luat Penne al buro con melenzane (vinete) bune si ele, Spaghetti con pomodorini si pe mijlocul mesei o portie de Farfale con Ragu (Bolognese). Toate foarte bune, spaghetele si penele pasta asciuta facute al dente iar taglatelele pasta fresca, servite in farfurii de paste de foarte mari dimensiuni cu cantitatea de paste destul de mica, ceva asa, facut ghem in mijlocul farfuriei, un fel de petit gourmet. Restaurantul se vrea a fi ceva de genul fine dinning unde calitate primeaza iar cantitatea este neglijata. Oricum, portiile au fost suficiente, nu ca m-as plange dar prin comparatie preturile au fost destul de mari avand in vedere ca am lasat 200 de lei cu doua pahare de vin si doua ape mici. Totusi este un loc in care merita sa te rasfeti din cand in cand in fata unor preparate cu gusturi atat de subtile.
Edited by Balamache, 05 January 2015 - 23:06. |
#1572
Posted 06 January 2015 - 06:43
Balamache, on 02 ianuarie 2015 - 20:18, said:
Am mancat la restaurantul Nonna Mia. O surpriza frumoasa din toate punctele de vedere. Mancare buna, atmosfera placuta si preturi accesibile. Am mancat o Lasagna Bolognese foarte buna, sotia mea a luat o salata de Somon deasemenea foarte buna iar la desert am luat patru deserturi ca sa ne rasfatam, o Casata Siciliana, un Tort Profiterol, o Tarta al Limone si un desert cu crema de migdala si scortisoara. Doua ape, doua cafele si un amaro Averna. Totul 120 lei. Iertare, n-am putut sa ma abtin. On topic Am comandat aseara mancare chinezeasca de la Noodles Bar si mi-a placut tot ce am mancat (o supa Suan la Tang, furnici in copac (cu pui) si salata de alge cu ciuperci). 37 lei in total, portii mari (m-am saturat cu jumatate din ce mi-au adus). Un cuvant in plus, de apreciere, pentru livrator. Prompt si foarte politicos. |
#1573
Posted 06 January 2015 - 08:51
Aprilia, on 06 ianuarie 2015 - 06:43, said:
Fugi de aici, in crasma asta cu fete de masa in carouri?! Ar putea sa mareasca un pic preturile si sa isi cumpere fete de masa normale, albe, de damasc . Iertare, n-am putut sa ma abtin. Ai inteles ca se cheama Nona Mia (bunica mea)? Cum ai vrea sa arate o locatie cu acest nume? Eu gasesc rezonabila ideea de a pune fete de masa, lampi, scaune si aranjamente florale fix ca la bunica acasa atunci cand localul se cheama tocmai asa. |
#1574
Posted 06 January 2015 - 10:24
Doamne, hulite mai sunt carourile astea. Mie imi place combinatia de la Nonna Mia pentru ca imi spune ca simplitatea si eleganta pot avea ca rezultat caldura, senzatia de acasa. Iar Andrea de la Nonna Mia este bucatarul meu preferat - inventiv, elegant, amuzant, discret si f elegant indiferent daca-ti pune in farfurie un ceva traditional, fusion, futurist etc.
Nu ma omor dupa restaurantele foarte elegante pentru ca de cele mai multe ori se dovedesc a fi de tipul "tanta scena, poca sostanza". |
#1575
Posted 27 January 2015 - 11:50
Ce puteti spune despre B-Back ( libanez) din Sun Plaza? ( fac si livrari, minim 40 ron in sect 4, nu stiu cum e sa mananci acolo, mie nu prea imi place in niciun mall, parca esti in gara...)
Ca preturi par rezonabili, incep de la 12_13 lei aperitivele ( hummus, baba ganoush) pana la 23 ( kafta, shistauk) -38 lei mancaruri cu carne ( cotlet berbecut). Libanez bun era " Four seasons", de pe V. Lascar, si cred ca tot pe acolo ca preturi, am dat acum cativa ani vreo 50 lei ( m-a trimis sefa) pe un pui cu lamaie, o vita cu rodie si 2 tabuleh; acum o fi mai mult... ( la astia pe pliant vad ca e puiul cu lamaie 15 lei si vita cu rodie 16 lei, 300gr; salatele intr-adevar cam scumpe, 12-15 lei..) |
#1576
Posted 27 January 2015 - 14:26
Mie imi plac foarte mult. Bucatarul este libanez si se vede.
Tot ce am mancat de la ei a avut gust bun, mancarurile sunt condimentate foarte bine si portiile sunt mari, cel putin din punctul meu de vedere. Edited by AlexEn, 27 January 2015 - 14:26. |
|
#1577
Posted 22 March 2015 - 04:13
Imi recomandati un restaurant frantuzesc (si felurile aferente) in Bucuresti?
(mi-a venit asa o pofta...) |
#1579
Posted 22 March 2015 - 12:44
Don, vreau o carciuma cu mancare adevarata, nu o patiserie cu incalzit la micorunde blaturi congelate
Edited by Quantum, 22 March 2015 - 12:44. |
#1581
Posted 22 March 2015 - 15:56
Quantum, on 22 martie 2015 - 04:13, said:
Imi recomandati un restaurant frantuzesc (si felurile aferente) in Bucuresti? Morgan La Dud, în plin centru pe Speranţei 7... Ici et Là, patron francez cu pasiune pentru gătit şi respect faţă de cei care-i trec pragul, strada Mendeleev 43... Ar mai fi Negresco (Stavropoleos nr. 3) şi Bonne Bouche, dar preţurile sunt tare, tare piperate. |
|
#1582
Posted 25 March 2015 - 21:38
Ce parere aveti despre Carol's? Ca mancare, nu ca program artistic....langa mine ( la munca) a deschis pizzerie, foarte buna pizza, preturi rezonabile, 15-20 lei,si a adus si mancare gatita. Ciorbe la 9 lei, burta, perisoare, ala grec, dar arata bine; salate si felul 2 ( varza cu carne, fasole, etc) la 3 lei/100g...cam mult pt salatele simple ( verde, rosii, branza), dar cam asa e peste tot.... la mine pe strada, unde stau, e o cantina unde e meniul zilei 9 lei, ciorba si felul doi, dar...in pr rand miroase numai a delikat/vegeta cand treci pe acolo, si apoi, alterneaza ciorba de cartofi/legune/fasole/perisoare si mancare de cartofi sau fasole cu afumatura, varza a la cluj, tochitura, ostropel...acum ce poa' sa-ti dea de 9 lei ???)
Am studiat oferta lui Carol's pt botezuri, incep de la 90 lei. Dar mi se par o mizerie. Un aperitiv de r***t ( aceleasi rosui barcute cu vinete si ardei cu branza si eventai de salam/cascaval), apoi un gratar cu cartofi si cam atat. Si la altii la fel, iti dau in plus 5 sarmale si cer pana la 200 lei...cel mai rezonabil salon Anastasia in sect 3 cu 128 duminica. Si open bar! Dar tot nu inteleg dc costa asa mult meniul pt nunta/botez. Dc as rezerva cateva mese, 20-30 locuri, si ar comanda fiecare ce vrea, cum faceam la fostul servici de ziua cuiva, zic io ca n-ar manca nimeni de 100 lei...( sau mai stii? |
#1583
Posted 25 March 2015 - 22:48
Am ajuns in seara asta in sfarsit la Bocca lupo. Nu am mancat decat cozze alla marinara si tarta de lamaie (eu) si ceva cu butterfish si legume (el). Foarte bune, iar tarta de lamaie a fost exceptional de buna, mi-a starnit o mie de gusturi uitate din copilarie si nu mai stiu de unde, dar eram in al noulea cer
Servirea - foarte ok si ea. Atmosfera mi-a placut de asemenea, seamana perfect cu ceva carciuma din Ragusa, unde ne=a placut asa mult, ca am fost vreo 3 seri la rand. O singura nemultumire: scumpe bauturile, dom'le. 50 de lei doua pahare cu vin e cam mult parca . Sugestie pentru Richelieu: cred ca ar fi o idee buna sa incercati sa vedeti cum merge campagnola. La restaurantul sicilian de care ziceam, supa asta era vedeta. Facuta cu taietei de casa (acolo erau pregatiti) si adusa in niste vase ceramice unde incapeau pe putin vreo 4 portii, era o bunatate de nedescris. Am tot incercat sa o fac acasa, dar nu mi-a iesit niciodata fix ca acolo |
#1584
Posted 27 March 2015 - 14:11
Mulțumesc pentru aprecieri și pentru sugestie . O voi înainta chef-ului, sa vedem ce zice
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users