Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
sugerarea bacsisului de catre patroni…
#37
Publicat: 03 martie 2024 - 15:11
djl, on 03 martie 2024 - 15:05, said:
Eu nu las bacciș, sau "șpagă" (cum zic unii tineri). Decât ocazional, dacă poate merg de mai multe ori și am fost mulțumit de serviciul prestat. Nu am ceva contra celor care lasă, că salariile sunt mici pentru că încă se pot da salarii mici. Dar nu e în cultura mea să plătesc în plus peste prețul cerut. Dacă aș avea bani, aș da eu din banii mei femeii de servici de la scară măcar de obraz 50 Lei, că face totuși o treabă care implică murdărie și are salariu mic. Femeia de servici care face curățenie pe scara blocului unde locuiesc. Ar fi cazul sa-i tot dai. Am io o senzatie ca dupa ce nu o sa mai fii, or sa o cheme mostenitorii tai sa faca curat in apartament si o sa umple saraca cateva tomberoane... |
#38
Publicat: 03 martie 2024 - 15:15
bossake, on 03 martie 2024 - 14:38, said:
in general se lasa bacșiș celui care iti prestează un serviciu direct, gen te servește, te transportă, iti aduce un colet, iti schimba uleiul la masina etc. bossake, on 03 martie 2024 - 14:50, said:
e vorba de omenie, in primul rand se simte și omul ala important, bagat in seama. Eventual ii ofer o strangere de mana si un cuvant laudativ ca sa se simta bagat in seama. De ce ar trebui sa-l bag in seama cu bani? |
#41
Publicat: 03 martie 2024 - 15:30
Un om mergea zilnic sa ia masa la acelasi restaurant de 10 ani si lasa aceluiasi ospatar care-l servea un bacsis de 100 de lei.
Intr-o zi, ospatarul nu primeste niciun bacsis de la barbatul respectiv, la care ospatarul nedumerit il intreaba: – Timp de 10 de ani mi-ai dat cate 100 de lei zilnic si acum, dintr-o data nu-mi dai nimic, ce s-a intamplat? Barbatul:- Pai sa vezi: mi-o intrat baiatul la facultate, are nevoie de multe carti, imi cere bani multi si am hotarat sa fac economi cat se poate. Ospatarul(foarte nervos):- Pai bine mai omule, tu iti tii baiatul la facultate pe banii mei? Pe chelner il doare fix in fund de aprecierile clientului. Pentru el clientul e doar un portofel cu picioare care ii ofera salariul pe care nu i-l da angajatorul tepar. Editat de DanyHiker, 03 martie 2024 - 15:34. |
#42
Publicat: 03 martie 2024 - 15:38
FreeThinker, on 03 martie 2024 - 13:59, said: De la americani știam că a venit cultura porumbului, bacșișul, ciubucul etc le-am primit de la turci. parerea mea sa-ti mai verifici cunostinte si despre porumb si despre bacsis, pana si io care mananc la restaurante doar fortat de imprejurari, am vazut chestia cu bacsisului, binenteles optional, vine in cititorul de carduri, se poate seta! o fi de la turci? andreic, on 03 martie 2024 - 14:51, said:
Nu trebuie incurajat deloc bacsisul. |
#43
Publicat: 03 martie 2024 - 15:40
danigoleman, on 03 martie 2024 - 14:33, said:
De ce nu si gunoier, femeie de serviciu etc si alte n joburi prost platite unde nu exista bacsis? N-am inteles cu ce-s mai speciali chelnerii si de ce se considera ca ar avea un job atat de greu, si de ce ptr ca iti aduce 3 farfurii la masa trebuie sa ii dai 10-20% din costul meniului?! |
#44
Publicat: 03 martie 2024 - 15:43
adisz, on 03 martie 2024 - 14:24, said:
De la americani vine cultura service fee-ului. Gandeam si eu ca si Terratec, stiu e obositor si enervant, dar sanatos In felul asta angajatul ma considera PE MINE client si nu pe seful lui, pentru ca eu ii dau, daca se poarta frumos si vrea sa ma faca fericit, majoritatea venitului lui. Deci, eu sunt pentru |
#45
Publicat: 03 martie 2024 - 15:44
dan210, on 03 martie 2024 - 15:38, said:
o fi de la turci? Eu mă refeream la originea porumbului și a cuvântului bacșiș. L-ai găsit în meniul POS-ului? Să fii matale sănătos, e aici la noi de multă vreme... edit Tsunamii, on 03 martie 2024 - 15:43, said: In felul asta angajatul ma considera PE MINE client si nu pe seful lui, pentru ca eu ii dau, daca se poarta frumos si vrea sa ma faca fericit, ... și nu-ți scuipă în mâncare Editat de FreeThinker, 03 martie 2024 - 15:46. |
#46
Publicat: 03 martie 2024 - 15:47
DanyHiker, on 03 martie 2024 - 15:30, said:
Pe chelner il doare fix in fund de aprecierile clientului. Pentru el clientul e doar un portofel cu picioare care ii ofera salariul pe care nu i-l da angajatorul tepar. Corect, care trebuie satisfacut pentru servicii din ce in ce mai bune si pentru un bacsis consistent In America se lasa bacsis daca ti-au placut serviciile si mancarea Chelnerii dau bacsis bucatarului daca mancarea e apreciata Chelnerii mai trec din cand in cand pe la masa ta sa verifice ca totul e okay, nu tzipi tu dupa chelner si el te serveste cu o figura acra |
|
#48
Publicat: 03 martie 2024 - 15:47
Tsunamii, on 03 martie 2024 - 15:43, said: In felul asta angajatul ma considera PE MINE client si nu pe seful lui, pentru ca eu ii dau, daca se poarta frumos si vrea sa ma faca fericit, majoritatea venitului lui. Dar neah....lucrurile nu sunt intotdeauna roz. Editat de DanyHiker, 03 martie 2024 - 15:50. |
#49
Publicat: 03 martie 2024 - 15:48
terratec, on 03 martie 2024 - 14:17, said:
Știu că noua generație nu are conceptul de a lăsa ceva în plus. Comportamentul este întâlnit atât la corporatiști cât și la cei de la stat. terratec, on 03 martie 2024 - 14:17, said:
Baieții de la livrări țin minte pretențiile și răsplată. Au metodele lor de a plasa condimente mucilaginoase. |
#50
Publicat: 03 martie 2024 - 15:50
#51
Publicat: 03 martie 2024 - 15:54
DanyHiker, on 03 martie 2024 - 15:47, said:
Tot asa ar fi si daca nu i-ai da. Pentru ca venitul lui e din incasarile pe care le face seful lui atunci cand cumperi de la el. Dar neah....lucrurile nu sunt intotdeauna roz. Bineinteles ca tot asa ar fi, daca esti un client nesimtit, tu STIIND ca ala are sub salariul minim pe economie In state e cultura "intre 15% si 25%", pentru orice primeste mai putin, chelnerul se intreaba, "oare cu ce l-am suparat?", nu se pune problema sa-i scuipe in mancare, acolo nu-s romani. |
|
#52
Publicat: 03 martie 2024 - 15:59
Plata cu cardul a cam subtiat spaga la ospatar, chiar am belit ochii la mesele din jur prin carciumi in Spania, nu prea mai lasa nimeni…
In Africa de sud acu vreo 10 ani, chelnerul venea cu POS, nota si cu pixul unde scriai cat sa-ti ia de pe card (adica un 10% acolo) - dar era super ieftin cu tot cu spaga. |
#53
Publicat: 03 martie 2024 - 16:01
jakota, on 03 martie 2024 - 15:59, said:
Plata cu cardul a cam subtiat spaga la ospatar, chiar am belit ochii la mesele din jur prin carciumi in Spania, nu prea mai lasa nimeni… In Africa de sud acu vreo 10 ani, chelnerul venea cu POS, nota si cu pixul unde scriai cat sa-ti ia de pe card (adica un 10% acolo) - dar era super ieftin cu tot cu spaga. In tari normale ai loc special in care completezi daca si cat vrei sa-i lasi bacsis, pe chitanta de la cardul de credit |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi