Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
mai am o problema

Istoric deplasari - GPS

Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...
 One week meal plan - Pachet

Apometru defect?

Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...
 Bibelorui, macrameuri si altele

Inventia secolului din Afganistan?

G84 - pro și contra

Masina de familie,buget 11000-120...
 In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!
 

sugerarea bacsisului de catre patroni…

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
191 replies to this topic

#73
N3mesis

N3mesis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,840
  • Înscris: 16.05.2010

View Postbossake, on 03 martie 2024 - 16:19, said:

De ce ospătarul este un pacalici și nu tu ești pacaliciul?
Pentru ca eu nu am diverse pretentii din partea clientilor si nic inu imi suflu mucii in mancarea lor. Intelegi, nenea? Eu imi fac treaba pentru care sunt platit, pacalicul se crede superior si se uita urat la client.

View Postbossake, on 03 martie 2024 - 16:19, said:

pe vremuri era o rușine sa fii snob, acum lumea vad ca nici nu se mai ferește.
Pai si cine plm e snob, ala care se crede superior si scuipa in mancarea clientului, sau cel care nu are nici o pretentie in plus?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5RbuGZ52CLo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cine plm are aere de superioritate? Pacalicii care au ajuns sa refuze sa isi faca treaba sau sa te injure daca nu le dai ciubuc?

#74
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,016
  • Înscris: 20.10.2015

View PostN3mesis, on 03 martie 2024 - 17:05, said:

Pai si cine plm e snob, ala care se crede superior si scuipa in mancarea clientului

D-aia nu mananci tu la restaurant de frica sa nu-ti scuipe in mancare, sau pentru ca nu ai bani?
Ma lasi sa ghicesc?

#75
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,483
  • Înscris: 10.08.2005

View PostFane, on 03 martie 2024 - 13:37, said:

ati sustine o initiativa legislativa care sa pedepseasca sugerarea bacsisului de catre patroni? sa interzica postarea de afise care sa sugereze sa lasi bacsis si eventual cat, in meniul pt bonul fiscal cand platesti cu cardul sa fie sugerate procente sau sume. iar intrarea in meniul de bacsis sa trebuiasca sa aiba o formulare standard de genul “daca v-au placut in mod deosebit serviciile noastre puteti lasa si un mic bacsis”.
Nu.
El deja are toate adaosurile comerciale in pretul prodului incat sa permita profit, plata salariilor.

#76
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,312
  • Înscris: 24.06.2006

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 16:54, said:

Nu dar oamenii nu se gandesc la asa ceva
ok, te las in lumea ta, daca tu nu ai vazut/auzit, inseamna ca nu exista

#77
N3mesis

N3mesis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,840
  • Înscris: 16.05.2010

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 17:08, said:


D-aia nu mananci tu la restaurant de frica sa nu-ti scuipe in mancare, sau pentru ca nu ai bani?
Ma lasi sa ghicesc?
Nu e nevoie sa ghicesc, tu esti din cei care dau ciubuc de frica scuipatului. Este?

#78
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,483
  • Înscris: 10.08.2005

View Postterratec, on 03 martie 2024 - 14:34, said:

În capitalism trebuie să dai bacșiș. Capitalul are grijă ca unii oameni ai muncii să nu poată câștiga suficient pentru a trăi normal.
Capitalismul nu era bazat pe cerere si oferta ?
Acum e pe cerere, oferta si bonus ?

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 15:54, said:

Bineinteles ca tot asa ar fi, daca esti un client nesimtit, tu STIIND ca ala are sub salariul minim pe economie
Nu exista sindicate ?

#79
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,456
  • Înscris: 01.12.2001

View PostFane, on 03 martie 2024 - 16:11, said:


in Romania deasupra acelui loc erau restaurante care-ti sugerau ceva de genul:
servicii ok - 10%
multumit - 15%
foarte multumit - 20%
Cu - minus? Ar fi bine. ;)

#80
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,312
  • Înscris: 24.06.2006

View PostMarianG, on 03 martie 2024 - 17:18, said:

Capitalismul nu era bazat pe cerere si oferta ?
pai exact asa este, intrebatul dupa bacsis este o cerere... mai voalata sau pe fata, dupa caz Posted Image

iar daca este set up in pos pentru bacsis, iti dai seama ce radacini are! si mai spunea unul ca-i de la turci! Posted Image

daca nu ma-nsel,  unii chiar intentionau sa si impoziteze asta

Edited by dan210, 03 March 2024 - 17:28.


#81
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,016
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdan210, on 03 martie 2024 - 17:13, said:

ok, te las in lumea ta, daca tu nu ai vazut/auzit, inseamna ca nu exista

Nu, ma bazez pe loogica, d-aia am spus ca nu gandesti cand spui asa ceva

View PostMarianG, on 03 martie 2024 - 17:18, said:

Nu exista sindicate ?
Nu, unde dracu sindicat la 3 oameni, si e mai bine ca e asa

View PostN3mesis, on 03 martie 2024 - 17:13, said:

Nu e nevoie sa ghicesc, tu esti din cei care dau ciubuc de frica scuipatului. Este?

Fals,
Daca ma face sa ma simt bine las si 20% (depinde de suma totala)
Daca nu ma simt bine, 5%, daca e obraznic, 10ȼ
Numai sarantocilor le e frica de scuitap ca au vazut ei printr-un film...

#82
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,306
  • Înscris: 06.07.2007

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 15:54, said:



Bineinteles ca tot asa ar fi, daca esti un client nesimtit, tu STIIND ca ala are sub salariul minim pe economie

Nesimtit, eventual infractor as fi daca nu as plati consumatia, adica suma pe care o cere comerciantul pentru marfa vanduta mie.
Ca in rest nu vad de ce ar trebui sa ma intereseze ce salariu are cel care imi ofera un serviciu pentru care eu il platesc atat cat cere el.
Nici la electrica nu platesc mai mult decat am pe factura. Au cerut 200 de lei? 200 le dau. Scumpesc la 250? 250 le dau. Nu-mi convine pretul? Trec la altii?
Nu stau sa-i intreb pe cei care-mi citesc contorul  sau pe cei de la interventii ce salariu au pentru ca nu ma intereseaza.

#83
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,016
  • Înscris: 20.10.2015
Uite chiar azi am luat un take out de la restaurantul lui Ivan Patzaichin
Teoretic trebuia sa nu las nimic, dar pentru ca mi-au placut serviciile am lasat 160lei la 146lei comanda.

Nu, sa stii ca nu-ti scuipa inainte.

View PostDanyHiker, on 03 martie 2024 - 17:27, said:

Nesimtit, eventual infractor as fi daca nu as plati consumatia, adica suma pe care o cere comerciantul pentru marfa vanduta mie.
Ca in rest nu vad de ce ar trebui sa ma intereseze ce salariu are cel care imi ofera un serviciu pentru care eu il platesc atat cat cere el.

Bineinteles ca nu te aresteaza nimeni daca nu dai bacsis, e la latitudinea ta.

Uite, in Canada stateam pe o strada unde puteai sa nu platesti deloc. Nu au preturi, lasi cat consideri sau ... nimic
Tie ti-ar placea acolo, daca ma chinui iti dau si adresa exacta

#84
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,152
  • Înscris: 04.02.2011
După cum știm deja de pe vremea apocii de aur, bacșișul e semnul unei economii "de excepție"

#85
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,312
  • Înscris: 24.06.2006

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 17:30, said:

Uite chiar azi am luat un take out de la restaurantul lui Ivan Patzaichin
Teoretic trebuia sa nu las nimic, dar pentru ca mi-au placut serviciile am lasat 160lei
problema ta-i ca nu faci diferenta intre datul unui bacsis din proprie initiativa si cerutul bacsisului sau, ma rog, sugestia sa lasi bacsis

#86
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,016
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdan210, on 03 martie 2024 - 17:36, said:

problema ta-i ca nu faci diferenta intre datul unui bacsis din proprie initiativa si cerutul bacsisului

ASA CEVA nu exista

#87
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,312
  • Înscris: 24.06.2006

View Postbenis, on 03 martie 2024 - 17:35, said:

După cum știm deja de pe vremea apocii de aur, bacșișul e semnul unei economii "de excepție"
lasa ma, am umblat prin lume unde n-au avut treaba cu epoca de aur si tot exista cultura asta

#88
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,016
  • Înscris: 20.10.2015
Mor dupa bunul simt si dupa faptul ca asa ceva trebuie incurajat si ca atentia pentru a faca ca clientul sa se simta bine este esentiala, mor, stii ce e aia "mor"?
Pentru ca eu asa fac, clientul este sfantul meu.

View Postbenis, on 03 martie 2024 - 17:35, said:

După cum știm deja de pe vremea apocii de aur, bacșișul e semnul unei economii "de excepție"

View Postdan210, on 03 martie 2024 - 17:38, said:

lasa ma, am umblat prin lume unde n-au avut treaba cu epoca de aur si tot exista cultura asta

El se refera la spaga, la santajul de a-si face munca contra unei sume suplimentare, aia e cu totul altceva

#89
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,312
  • Înscris: 24.06.2006

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 17:38, said:

ASA CEVA nu exista
ce? ca nu faci tu diferenta?
ca n-ai dat din proprie initiativa?
sa ca nu se sugereaza sa dai? admit ca cere este cam fortat

View PostTsunamii, on 03 martie 2024 - 17:41, said:

El se refera la spaga
da mai, la capitatalisti nu exista asa ceva

#90
wld-ro

wld-ro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 04.09.2013
Lasati si voi bacsis ca in Singur Acasa.

Eu la restaurante las. Cu cat e nota mai mare cu atat scad procentul pe care-l las. Adica la 100 de lei las 10%, dar la 500 de lei n-as lasa 50 de lei.
La curieri nu las.

Legat de spaga cred ca s-a schimbat mult de la generatia care acum se apropie de pensie sau deja este la pensie si generatia care mai e activa macar 25-30 de ani. Proababil se va diminua din ce in ce mai mult in anii ce vor veni.

Asta cu scuipatul in mancare mi se pare teorie romaneasca si cam atat. Alte natii, nu dau nume, vin la pachet cu gandaci, fire de par etc. si le pun singuri in mancare apoi cer mancare gratis sau alte gratuitati, depinde de situatie. Mai dificil mi se pare sa lucrezi cu un client nenorocit decat cu un angajat nenorocit.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate