Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
sugerarea bacsisului de catre patroni…
#37
Posted 03 March 2024 - 15:11
djl, on 03 martie 2024 - 15:05, said:
Eu nu las bacciș, sau "șpagă" (cum zic unii tineri). Decât ocazional, dacă poate merg de mai multe ori și am fost mulțumit de serviciul prestat. Nu am ceva contra celor care lasă, că salariile sunt mici pentru că încă se pot da salarii mici. Dar nu e în cultura mea să plătesc în plus peste prețul cerut. Dacă aș avea bani, aș da eu din banii mei femeii de servici de la scară măcar de obraz 50 Lei, că face totuși o treabă care implică murdărie și are salariu mic. Femeia de servici care face curățenie pe scara blocului unde locuiesc. Ar fi cazul sa-i tot dai. Am io o senzatie ca dupa ce nu o sa mai fii, or sa o cheme mostenitorii tai sa faca curat in apartament si o sa umple saraca cateva tomberoane... |
#38
Posted 03 March 2024 - 15:15
bossake, on 03 martie 2024 - 14:38, said:
in general se lasa bacșiș celui care iti prestează un serviciu direct, gen te servește, te transportă, iti aduce un colet, iti schimba uleiul la masina etc. bossake, on 03 martie 2024 - 14:50, said:
e vorba de omenie, in primul rand se simte și omul ala important, bagat in seama. Eventual ii ofer o strangere de mana si un cuvant laudativ ca sa se simta bagat in seama. De ce ar trebui sa-l bag in seama cu bani? |
#39
Posted 03 March 2024 - 15:18
dar nu exista "ar trebui".
asa fac eu, tu faci cum crezi tu ca este mai bine!! |
#40
Posted 03 March 2024 - 15:19
Chiar e interesant cum numai astia de nu lasa nimic tot cer explicatii de ce, de ce...
|
#41
Posted 03 March 2024 - 15:30
Un om mergea zilnic sa ia masa la acelasi restaurant de 10 ani si lasa aceluiasi ospatar care-l servea un bacsis de 100 de lei.
Intr-o zi, ospatarul nu primeste niciun bacsis de la barbatul respectiv, la care ospatarul nedumerit il intreaba: – Timp de 10 de ani mi-ai dat cate 100 de lei zilnic si acum, dintr-o data nu-mi dai nimic, ce s-a intamplat? Barbatul:- Pai sa vezi: mi-o intrat baiatul la facultate, are nevoie de multe carti, imi cere bani multi si am hotarat sa fac economi cat se poate. Ospatarul(foarte nervos):- Pai bine mai omule, tu iti tii baiatul la facultate pe banii mei? Pe chelner il doare fix in fund de aprecierile clientului. Pentru el clientul e doar un portofel cu picioare care ii ofera salariul pe care nu i-l da angajatorul tepar. Edited by DanyHiker, 03 March 2024 - 15:34. |
#42
Posted 03 March 2024 - 15:38
FreeThinker, on 03 martie 2024 - 13:59, said: De la americani știam că a venit cultura porumbului, bacșișul, ciubucul etc le-am primit de la turci. parerea mea sa-ti mai verifici cunostinte si despre porumb si despre bacsis, pana si io care mananc la restaurante doar fortat de imprejurari, am vazut chestia cu bacsisului, binenteles optional, vine in cititorul de carduri, se poate seta! o fi de la turci? andreic, on 03 martie 2024 - 14:51, said:
Nu trebuie incurajat deloc bacsisul. |
#43
Posted 03 March 2024 - 15:40
danigoleman, on 03 martie 2024 - 14:33, said:
De ce nu si gunoier, femeie de serviciu etc si alte n joburi prost platite unde nu exista bacsis? N-am inteles cu ce-s mai speciali chelnerii si de ce se considera ca ar avea un job atat de greu, si de ce ptr ca iti aduce 3 farfurii la masa trebuie sa ii dai 10-20% din costul meniului?! |
#44
Posted 03 March 2024 - 15:43
adisz, on 03 martie 2024 - 14:24, said:
De la americani vine cultura service fee-ului. Gandeam si eu ca si Terratec, stiu e obositor si enervant, dar sanatos In felul asta angajatul ma considera PE MINE client si nu pe seful lui, pentru ca eu ii dau, daca se poarta frumos si vrea sa ma faca fericit, majoritatea venitului lui. Deci, eu sunt pentru |
#45
Posted 03 March 2024 - 15:44
dan210, on 03 martie 2024 - 15:38, said:
o fi de la turci? Eu mă refeream la originea porumbului și a cuvântului bacșiș. L-ai găsit în meniul POS-ului? Să fii matale sănătos, e aici la noi de multă vreme... edit Tsunamii, on 03 martie 2024 - 15:43, said: In felul asta angajatul ma considera PE MINE client si nu pe seful lui, pentru ca eu ii dau, daca se poarta frumos si vrea sa ma faca fericit, ... și nu-ți scuipă în mâncare Edited by FreeThinker, 03 March 2024 - 15:46. |
#46
Posted 03 March 2024 - 15:47
DanyHiker, on 03 martie 2024 - 15:30, said:
Pe chelner il doare fix in fund de aprecierile clientului. Pentru el clientul e doar un portofel cu picioare care ii ofera salariul pe care nu i-l da angajatorul tepar. Corect, care trebuie satisfacut pentru servicii din ce in ce mai bune si pentru un bacsis consistent In America se lasa bacsis daca ti-au placut serviciile si mancarea Chelnerii dau bacsis bucatarului daca mancarea e apreciata Chelnerii mai trec din cand in cand pe la masa ta sa verifice ca totul e okay, nu tzipi tu dupa chelner si el te serveste cu o figura acra |
|
#47
Posted 03 March 2024 - 15:47
#48
Posted 03 March 2024 - 15:47
Tsunamii, on 03 martie 2024 - 15:43, said: In felul asta angajatul ma considera PE MINE client si nu pe seful lui, pentru ca eu ii dau, daca se poarta frumos si vrea sa ma faca fericit, majoritatea venitului lui. Dar neah....lucrurile nu sunt intotdeauna roz. Edited by DanyHiker, 03 March 2024 - 15:50. |
#49
Posted 03 March 2024 - 15:48
terratec, on 03 martie 2024 - 14:17, said:
Știu că noua generație nu are conceptul de a lăsa ceva în plus. Comportamentul este întâlnit atât la corporatiști cât și la cei de la stat. terratec, on 03 martie 2024 - 14:17, said:
Baieții de la livrări țin minte pretențiile și răsplată. Au metodele lor de a plasa condimente mucilaginoase. |
#50
Posted 03 March 2024 - 15:50
#51
Posted 03 March 2024 - 15:54
DanyHiker, on 03 martie 2024 - 15:47, said:
Tot asa ar fi si daca nu i-ai da. Pentru ca venitul lui e din incasarile pe care le face seful lui atunci cand cumperi de la el. Dar neah....lucrurile nu sunt intotdeauna roz. Bineinteles ca tot asa ar fi, daca esti un client nesimtit, tu STIIND ca ala are sub salariul minim pe economie In state e cultura "intre 15% si 25%", pentru orice primeste mai putin, chelnerul se intreaba, "oare cu ce l-am suparat?", nu se pune problema sa-i scuipe in mancare, acolo nu-s romani. |
|
#52
Posted 03 March 2024 - 15:59
Plata cu cardul a cam subtiat spaga la ospatar, chiar am belit ochii la mesele din jur prin carciumi in Spania, nu prea mai lasa nimeni…
In Africa de sud acu vreo 10 ani, chelnerul venea cu POS, nota si cu pixul unde scriai cat sa-ti ia de pe card (adica un 10% acolo) - dar era super ieftin cu tot cu spaga. |
#53
Posted 03 March 2024 - 16:01
jakota, on 03 martie 2024 - 15:59, said:
Plata cu cardul a cam subtiat spaga la ospatar, chiar am belit ochii la mesele din jur prin carciumi in Spania, nu prea mai lasa nimeni… In Africa de sud acu vreo 10 ani, chelnerul venea cu POS, nota si cu pixul unde scriai cat sa-ti ia de pe card (adica un 10% acolo) - dar era super ieftin cu tot cu spaga. In tari normale ai loc special in care completezi daca si cat vrei sa-i lasi bacsis, pe chitanta de la cardul de credit |
#54
Posted 03 March 2024 - 16:05
In tari normala munca trebuie sa fie remunerata de catre angajator.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users