Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Marinare pentru fragezirea carnii

* * * * * 1 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
66 răspunsuri în acest subiect

#55
adnana2121

adnana2121

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 453
  • Înscris: 22.09.2021

View Postrichelieu, on 24 martie 2023 - 07:37, said:

magazinele conțin antibiotic? 😳
carnea. Că despre ea era discuția.(un pretin a lucrat ca tăietor transator...în Olanda la linie. 4000 porci zilnic. Asta ca să realizezi cam ce producție naturală au ei la export. Sănătoși toți . Ai noștri la țară.... "cade" pesta peste ei la 6 luni ..așa vin porcii africani în fugă, lasă pesta și fac cale întoarsă. Doar la noi...unde să vândă olandezu farmacia lui???)
Pentru șervețele și igienică sunt ideale marketurile străine.
Mă distrează la culme carnea aia roșie.... proaspătă 2-3 zile și cea de pui natural galben crescut în fundu'curții....cred că știi cum se îngălbenește natural...

Editat de adnana2121, 24 martie 2023 - 17:21.


#56
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.513
  • Înscris: 04.05.2006
Ai o dovada ca exista conținut de antibiotice peste valorile acceptabile in carnea aia?

#57
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Ce mi se pare curios la carnea de porc (in special aia din DE), desi animalele sunt sacrificate la varsta si greutati mici, e ca e foarte tare. Se simte la cutit, de parca tai piele de vita.
Nu prea are miros/mirosul specific si nici vreun gust. E comparabila cu o rosie de sera.

#58
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.913
  • Înscris: 25.12.2016
Probabil fortati la maxim in crestere... carne ieftina dar tare si fara gust.

#59
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.797
  • Înscris: 02.02.2010

View Postpasilla, on 24 martie 2023 - 17:42, said:

Ce mi se pare curios la carnea de porc (in special aia din DE), desi animalele sunt sacrificate la varsta si greutati mici, e ca e foarte tare. Se simte la cutit, de parca tai piele de vita.
Nu prea are miros/mirosul specific si nici vreun gust. E comparabila cu o rosie de sera.

Puiul si porcu-ul e injectat cu apa in supermarket-urile din vest. Cumperi cea mai scumpa carne de pui si se umple tigaia de apa cand il prajesti. Am ajuns sa fac paste cu hamburgeri (carnea tocata iar lasa apa si prefer sa cumpar carne de hamburgeri).
Dai 14 euro pe un pui si se umple tigaia de 1 litru de lichid cand il prajesti. Daca arati unui olandez un pui de casa galben zice ca e vanat  sau stricat.
Singura solutie e sa cumpar de la Sligro/Macro (pentru restaurante) sau de la macelariile arabesti/turcesti ( e de 10 ori mai buna carnea) doar ca nu gasesti porc.

Editat de N62B44, 24 martie 2023 - 21:00.


#60
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 55.778
  • Înscris: 31.03.2012
Citeste eticheta de la hamburgeri, ca sa vezi de ce lasa apa mai putina Posted Image

Carnea aia nu e injectata cu apa, doar ca animalele sunt crescute in asa fel incat sa retina multa apa in musculatura.

Editat de pasilla, 24 martie 2023 - 21:06.


#61
Ephesos

Ephesos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.971
  • Înscris: 31.01.2011

View Postceanu1980, on 24 martie 2023 - 11:13, said:

Am vazut ca a recomandat cineva(primit si like-ri) pieptul de rata bagat in tigaia incinsa,am facut si eu asa pana am vazut ca este gresit,pieptul se pune in tigaia rece cu pielea crestata,vrem sa obtinem putina gatire si dincolo de piele,cel putin eu asa fac.
Acele restaurante probabil baga si monoglutamatul si a castigat deja cursa.
Eu nu mai fac nici o marinare daca se schimba gustul la carne,in schimb toata carnea la mine sta in apa cu sare 35gr/l apa si 20 gr zahar brun 2-3 zile,apoi atinsa cu piper si nitel usturoi daca este cazul.Mereu caut sa simt cat de mult gustul si aroma la carne.

Daca nu incalzesti tigaia pielea se poate prinde chiar daca este bine uscata inainte. Banuiesc ca poti preveni asta daca adaugi grasime, dar eu prefer sa nu adaug grasime extra cand gatesc rata.

Crestarea e utila, dar nu trebuie sa ajunga pana la carne. Ajuta la topirea grasimii si face pielea mai crispy.

#62
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.797
  • Înscris: 02.02.2010

View Postpasilla, on 24 martie 2023 - 21:03, said:

Citeste eticheta de la hamburgeri, ca sa vezi de ce lasa apa mai putina Posted Image

Carnea aia nu e injectata cu apa, doar ca animalele sunt crescute in asa fel incat sa retina multa apa in musculatura.
E crescuta pe dracu. Se vad urmele/gaurile de aparat. (vorbesc de Olanda, nu stiu cum e in Romania).
O pulpa de pui de la arabi, una de la supermarket , cea de la supermarket lasa apa cealalta nu. Pulpa de la arabi sta 3-4 zile in frigider fara probleme, cea de la supermarket se inverzeste la 1 zi de la expirarea termenului de pe ambalaj si pute.
[ https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1KoDfLpXXXXawaXXXq6xXFXXXv/200192347/HTB1KoDfLpXXXXawaXXXq6xXFXXXv.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#63
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 12.210
  • Înscris: 15.05.2008

View PostEphesos, on 24 martie 2023 - 21:18, said:


Daca nu incalzesti tigaia pielea se poate prinde chiar daca este bine uscata inainte. Banuiesc ca poti preveni asta daca adaugi grasime, dar eu prefer sa nu adaug grasime extra cand gatesc rata.

Crestarea e utila, dar nu trebuie sa ajunga pana la carne. Ajuta la topirea grasimii si face pielea mai crispy.

Nu mi s-a prins niciodata,folosesc un set de la teflon ingenico parca cu maner detasabil de pe aragaz jup in cuptor direct,dupa ce iau cat pot grasimea lasata

#64
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.513
  • Înscris: 04.05.2006

View Postpasilla, on 24 martie 2023 - 17:42, said:

Ce mi se pare curios la carnea de porc (in special aia din DE), desi animalele sunt sacrificate la varsta si greutati mici, e ca e foarte tare. Se simte la cutit, de parca tai piele de vita.
Nu prea are miros/mirosul specific si nici vreun gust. E comparabila cu o rosie de sera.
Sunt hrăniți cu mixuri formulate sa le forțeze creșterea. Cam ca la roșii, e buna comparația :)

View PostEphesos, on 24 martie 2023 - 21:18, said:



Daca nu incalzesti tigaia pielea se poate prinde chiar daca este bine uscata inainte. Banuiesc ca poti preveni asta daca adaugi grasime, dar eu prefer sa nu adaug grasime extra cand gatesc rata.

Crestarea e utila, dar nu trebuie sa ajunga pana la carne. Ajuta la topirea grasimii si face pielea mai crispy.
Nu se prinde, începe sa se topească grăsimea proprie înainte.

View PostN62B44, on 24 martie 2023 - 20:59, said:



Puiul si porcu-ul e injectat cu apa in supermarket-urile din vest. Cumperi cea mai scumpa carne de pui si se umple tigaia de apa cand il prajesti. Am ajuns sa fac paste cu hamburgeri (carnea tocata iar lasa apa si prefer sa cumpar carne de hamburgeri).
Dai 14 euro pe un pui si se umple tigaia de 1 litru de lichid cand il prajesti. Daca arati unui olandez un pui de casa galben zice ca e vanat  sau stricat.
Singura solutie e sa cumpar de la Sligro/Macro (pentru restaurante) sau de la macelariile arabesti/turcesti ( e de 10 ori mai buna carnea) doar ca nu gasesti porc.
Nu sunt injectați, așa sunt ei, plini de apa din cauza hormonilor de creștere din alimentație. E ca la “culturiștii” aia cu ditamai masa musculară și definitie zero.

#65
Ephesos

Ephesos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.971
  • Înscris: 31.01.2011

View Postceanu1980, on 24 martie 2023 - 22:47, said:



Nu mi s-a prins niciodata,folosesc un set de la teflon ingenico parca cu maner detasabil de pe aragaz jup in cuptor direct,dupa ce iau cat pot grasimea lasata

Poate din cauza teflonului, eu cand vreau sa dau culoare unui preparat folosesc inox sau fonta. Teflonul ramane pentru oua sau alte feluri problematice.

Cu inox stiu sigur ca se prinde pentru ca am incercat cu tigaia rece si mi-au ramas bucati de piele pe fund. Anyway, ajunge cu off topicul.

Editat de Ephesos, 25 martie 2023 - 09:27.


#66
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 36.513
  • Înscris: 04.05.2006
Se poate lipi doar dacă nu e suficient de bine îndepărtată apa de pe carne. Ai crestat pielea?
In orice caz, pentru mai multă siguranța poți unge pielea cu o picătura (la propriu) de ulei.
Și eu folosesc fonta și nu mi s-a lipit niciodată.

#67
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 4.737
  • Înscris: 01.08.2020
Cu teflon doar la ''dujmani'' ! Pentru cunoscatori , un pulverizator cu ulei cu prag de ardere cat mai ridicat , cum ar fi cel rapita . Se pulverizeaza fin si elimina lipirea !
De genul https://www.dedeman....00-ml/p/7066629 pentru incepatori !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate