Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Marinare pentru fragezirea carnii
Last Updated: Mar 25 2023 19:01, Started by
Gregan
, Mar 22 2023 16:29
·
22
#1
Posted 22 March 2023 - 16:29
Stiti vreo metoda de marinare a carnii, care s-o fragezeasca foarte bine? Sa iasa, cum e pe la unele restaurante chinezesti sau arabesti, atat de moale incat se topeste in gura. Nu stiu cum o fac aia, dar iese ca untul de moale. Eu am incercat acasa tot felul de metode, cu iaurt, cu otet, cu ulei, cu vin, suc de lamaie, combinatii intre ele... pur si simplu nu obtin acea carne frageda. Daca o fac la cuptor, in tava acoperita, iese moale dar nu are acea fragezime speciala.
|
#3
Posted 22 March 2023 - 16:44
Sunt enorm de multe metode de marinare iar acidul care fragezeste se numeste ... lamaie
Desigur - depinde foarte mult de gust dar mai ales de tipul de carne De ex. eu la porc folosesc ulei de masline cu lamaie iar la vita folosesc grepfrut in loc de lamaie - recomand |
#4
Posted 22 March 2023 - 16:45
Cei din restaurante aplica si metode fizice, nu doar cu marinade sau alte chestii ... congelare/decongelare repetata sau gatire la foc mic perioade foarte lungi.
|
#5
Posted 22 March 2023 - 17:00
Si pe mine ma intereseaza subiectul.
Daca stie cineva retete bune, sa le lase aici. |
#6
Posted 22 March 2023 - 17:06
Simpla saramură. Sarea reacționează cu nush-ce-proteina și fragezeste.
|
#7
Posted 22 March 2023 - 17:06
pasilla, on 22 martie 2023 - 16:37, said: Ce fel de carne ? Ce fel de preparat ? dragosh82, on 22 martie 2023 - 16:45, said: Cei din restaurante aplica si metode fizice, nu doar cu marinade sau alte chestii ... congelare/decongelare repetata sau gatire la foc mic perioade foarte lungi. Naijax, on 22 martie 2023 - 16:44, said:
la porc folosesc ulei de masline cu lamaie Carnea la care ma refer eu este atat de moale, incat se poate taia cu furculita. Aproape ca nici nu se mai simte fibra. |
#8
Posted 22 March 2023 - 17:07
Gregan, on 22 martie 2023 - 16:29, said:
Stiti vreo metoda de marinare a carnii, care s-o fragezeasca foarte bine? Reiau si eu intrebarea colegilor, ce fel de carne? Porc, vita, pui? In functie de asta se pot recomanda metode de marinare respectiv gatit. LE: Am apucat sa scriu inainte de ultima postare. Aia cu intepat carnea mi se pare o barbarie dpdv culinar. In principiu orice marinada merge, ideea e sa contina si ceva acid (suc de lamaie, de exemplu). Legat de fragezime, ideea e ca o bucata mai mare de carne se poate gati timp mai indelungat fara sa se usuce, nu prea e valabil la felii subtiri. Edited by AWE, 22 March 2023 - 17:12. |
#9
Posted 22 March 2023 - 17:13
Porcul se gateste, la cuptor, extrem de usor si fara marinare. Temperatura mica (105-110 grade) si timp indelungat 8-12 ore.
O poti manca si daca nu ai dinti, dar eu prefer sa mai ramana cu ceva textura. Edited by pasilla, 22 March 2023 - 17:15. |
#10
Posted 22 March 2023 - 17:15
Gregan, on 22 martie 2023 - 17:06, said:
.... Am incercat si eu asa, dar nu a iesit cum doream. ... Bro' ... carnea de porc trebuie lasata la marinat cel putin 12 ore dar, daca vrei sa te lingi pe degete, las-o 2 zile De asemenea - zeama trebuie sa acopere carnea complet (eu o bag in pungi ziplock) Nu pui doar o lamaie si gata Dupa aia conteaza gatitul Slow cooking bro'... slow |
|
#11
Posted 22 March 2023 - 17:20
Conteaza mult ce fel de carne folosesti, nu orice talpa marinata devine moale.
Una e o vita tanara de Argentina, alta o vaca ascunsa sa moara in singuratate de batranete si reanimata de un macelar zelos pe post de vita Kobe. |
#14
Posted 22 March 2023 - 17:36
pasilla, on 22 martie 2023 - 17:13, said: Porcul se gateste, la cuptor, extrem de usor si fara marinare. Temperatura mica (105-110 grade) si timp indelungat 8-12 ore. O poti manca si daca nu ai dinti, dar eu prefer sa mai ramana cu ceva textura. La restaurant iti aduce friptura in 30-40 de minute, deci ei au carnea marinata si o gatesc pe loc. Naijax, on 22 martie 2023 - 17:15, said: Bro' ... carnea de porc trebuie lasata la marinat cel putin 12 ore dar, daca vrei sa te lingi pe degete, las-o 2 zile De asemenea - zeama trebuie sa acopere carnea complet (eu o bag in pungi ziplock) Nu pui doar o lamaie si gata Dupa aia conteaza gatitul Slow cooking bro'... slow Si nici n-o grabesc la gatit. Nu stau 8-10 ore dupa ea, dar o las 2-3 ore, chiar si mai mult la bucati mai groase. Mai folosesc si capac la tava - ceea ce ajuta mult, carnea iesind astfel foarte moale. Numai ca nu-mi iese ca aceea de la anumite restaurante "etnice". Cum am mai scris, zici ca este unt. Sunt sigur ca au un secret, ma gandeam ca-l stie cineva... |
#15
Posted 22 March 2023 - 17:39
O incalzesc pe loc
Edited by pasilla, 22 March 2023 - 17:39. |
|
#16
Posted 22 March 2023 - 18:24
#17
Posted 22 March 2023 - 18:24
Secretul in general e calitatea cărnii si folosirea unor bucăți potrivite pentru ceea ce vrei sa prepari. Marinarea e mai mult pentru gust decât pentru textura. Nimeni nu iti va da pe tava “secretele” pentru ca nu exista secrete. E doar experiența si poate, ceva talent.
Edited by Epdm, 22 March 2023 - 18:25. |
#18
Posted 22 March 2023 - 19:02
Naijax, on 22 martie 2023 - 16:44, said:
Sunt enorm de multe metode de marinare iar acidul care fragezeste se numeste ... lamaie Desigur - depinde foarte mult de gust dar mai ales de tipul de carne De ex. eu la porc folosesc ulei de masline cu lamaie iar la vita folosesc grepfrut in loc de lamaie - recomand |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users