Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Marinare pentru fragezirea carnii
Last Updated: Mar 25 2023 19:01, Started by
Gregan
, Mar 22 2023 16:29
·
0
#37
Posted 22 March 2023 - 23:18
Sarea aia scoate apa din stratul superficial de carne, ceea ce in fapt chiar ajuta la obținerea unui rezultat superior, pentru ca friptura se va carameliza mult mai rapid și implicit se va sigila păstrând sucurile din profunzime in interior.
|
#38
Posted 22 March 2023 - 23:22
Daca faci asa o talpa de 5 mm grosime.....sigur iese indestructibila pentru niste pantofi
|
#39
Posted 22 March 2023 - 23:25
Eu când am genul ăla de cut (de obicei carne mai slaba), o gatesc 10 secunde pe fiecare parte și aia e Edited by richelieu, 22 March 2023 - 23:25. |
#40
Posted 22 March 2023 - 23:37
Prin magazinele din RO se gasesc frecvent si mereu ma intreb cine si de ce le taie asa.
|
#41
Posted 22 March 2023 - 23:41
Sunt doua variante: ori cei old school, da’ in școala aia nu se pretează pt grătar, ori new school, dar e carne care se pretează, gen picanha
|
#42
Posted 22 March 2023 - 23:49
gen picanha
Asta cred ca ajunge, in cel mai bun caz, carne pentru gulas, dar mai sigur carne tocata porc-vita. Am luat de la Lidl niste pastrama de berbec. Felii de vreo 2 mm grosime. Nu am gasit nici o metoda de a o gati. OP vrea sa gaseasca o metoda universala de fragezire a carnii. Nu exista asa ceva. Edited by pasilla, 22 March 2023 - 23:53. |
#43
Posted 23 March 2023 - 00:02
pasilla, on 22 martie 2023 - 23:10, said:
Vedem in america de sud cum aia fac fripturi de vita pe pat de sare. Nu cred ca au cele mai nasoale fripturi de vita. La noi , de obicei in feliile de carne avem ''ate'' , pentru ca in mod majoritar consumam carne de la vitele DE LAPTE care sunt taiate de batranete , sau in cazul unei carni de calitate...ce e mai bun = grasimea...curge in gratar ! |
#44
Posted 23 March 2023 - 00:15
Alltrack, on 23 martie 2023 - 00:02, said:
Nu confunda cu ce fac americanii ! Au alta carne , una de foarte buna calitate si un mod de preparare cu totul diferit . Ei folosesc felii foarte groase , o sareaza puternic la suprafata TOCMAI pentru a extrage din stratul de suprafata apa...asta ajuta foarte mult la socul sigilarii si apoi...ca sa vorbesc pe romaneste carnea fierbe in untura naturala a carnii , dand un gust delicios . La noi , de obicei in feliile de carne avem ''ate'' , pentru ca in mod majoritar consumam carne de la vitele DE LAPTE care sunt taiate de batranete , sau in cazul unei carni de calitate...ce e mai bun = grasimea...curge in gratar ! Oh nu, nu puneam sare pe fleica Dar iesea o friptana de murea calu' Numai eu stiu in pandemie cate friptane am facut pe terasa casei... Doamne, nu am mai gustat carne d-aia Texas sau Alberta |
#45
Posted 23 March 2023 - 00:34
Din cate stiu tu bagai pe un Weber pe carbuni , nu era nevoie de sigilare si nici de sare ca era pe flacara deschisa !
Greseala mea , m-am referit in special la gratar pe gaz ! E diferita prepararea , pe gaz dureaza mai mult cu timpi calculati in functie de grosimea fleicii si cu termometru in interiorul ei . Pe carbuni e mai ''la ochi'' pana se formeaza crusta Edited by Alltrack, 23 March 2023 - 00:35. |
#46
Posted 23 March 2023 - 00:45
|
#47
Posted 23 March 2023 - 04:35
#48
Posted 24 March 2023 - 06:13
Cine ține la ficatul lui, folosește același talent de ocolire a magazinelor străine ca parlamentarii taierea specialelor!
Doar in caz de răceli grave....pentru antibioticul conținut. |
#49
Posted 24 March 2023 - 07:04
Tsunamii, on 22 martie 2023 - 21:54, said:
Sarea scoata apa din carne, NU sare Ananas ...crud, nu din compot. Contine ceva enzime care dizolva legaturile intre celule. Mai e bicarbonatul, care are PH bazic, deci ar fleosti carnea. Totusi, de ce ai vrea sa mananci carnea ca pe coliva? Fara un pic de textura parca n-are farmec... |
#50
Posted 24 March 2023 - 07:37
#51
Posted 24 March 2023 - 07:55
florinel, on 24 martie 2023 - 07:04, said:
...crud, nu din compot. Contine ceva enzime care dizolva legaturile intre celule. Mai e bicarbonatul, care are PH bazic, deci ar fleosti carnea. Totusi, de ce ai vrea sa mananci carnea ca pe coliva? Fara un pic de textura parca n-are farmec... |
|
#52
Posted 24 March 2023 - 10:08
florinel, on 24 martie 2023 - 07:04, said:
...crud, nu din compot. Contine ceva enzime care dizolva legaturile intre celule. Merge si suc de kiwi (tot proaspat, nu din tetra pak sau conserva). Are avantajul ca enzima in cauza e distrusa mai repede la temperatura ridicata (decat aia din ananas sau papaya), asa ca nu continua sa dezintegreze carnea in timpul gatirii. Bicarbonatul da gust bleh, cel putin pentru mine, plus ca e mai complicat de dozat sarea daca-l folosesti (deoarece si bicarbonatul da gust sarat, insa e un 'sarat' mai diferit de cel al clorurii de sodiu). |
#53
Posted 24 March 2023 - 11:13
Am vazut ca a recomandat cineva(primit si like-ri) pieptul de rata bagat in tigaia incinsa,am facut si eu asa pana am vazut ca este gresit,pieptul se pune in tigaia rece cu pielea crestata,vrem sa obtinem putina gatire si dincolo de piele,cel putin eu asa fac.
Acele restaurante probabil baga si monoglutamatul si a castigat deja cursa. Eu nu mai fac nici o marinare daca se schimba gustul la carne,in schimb toata carnea la mine sta in apa cu sare 35gr/l apa si 20 gr zahar brun 2-3 zile,apoi atinsa cu piper si nitel usturoi daca este cazul.Mereu caut sa simt cat de mult gustul si aroma la carne. |
#54
Posted 24 March 2023 - 15:53
ceanu1980, on 24 martie 2023 - 11:13, said:
Am vazut ca a recomandat cineva(primit si like-ri) pieptul de rata bagat in tigaia incinsa,am facut si eu asa pana am vazut ca este gresit,pieptul se pune in tigaia rece cu pielea crestata,vrem sa obtinem putina gatire si dincolo de piele,cel putin eu asa fac. Depinde de ce urmărești sa obții… sunt tehnici diferite de gătire. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users