Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Marinare pentru fragezirea carnii
Last Updated: Mar 25 2023 19:01, Started by
Gregan
, Mar 22 2023 16:29
·
0
#55
Posted 24 March 2023 - 17:15
richelieu, on 24 martie 2023 - 07:37, said:
magazinele conțin antibiotic? 😳 Pentru șervețele și igienică sunt ideale marketurile străine. Mă distrează la culme carnea aia roșie.... proaspătă 2-3 zile și cea de pui natural galben crescut în fundu'curții....cred că știi cum se îngălbenește natural... Edited by adnana2121, 24 March 2023 - 17:21. |
#56
Posted 24 March 2023 - 17:30
Ai o dovada ca exista conținut de antibiotice peste valorile acceptabile in carnea aia?
|
#57
Posted 24 March 2023 - 17:42
Ce mi se pare curios la carnea de porc (in special aia din DE), desi animalele sunt sacrificate la varsta si greutati mici, e ca e foarte tare. Se simte la cutit, de parca tai piele de vita.
Nu prea are miros/mirosul specific si nici vreun gust. E comparabila cu o rosie de sera. |
#58
Posted 24 March 2023 - 17:45
Probabil fortati la maxim in crestere... carne ieftina dar tare si fara gust.
|
#59
Posted 24 March 2023 - 20:59
pasilla, on 24 martie 2023 - 17:42, said:
Ce mi se pare curios la carnea de porc (in special aia din DE), desi animalele sunt sacrificate la varsta si greutati mici, e ca e foarte tare. Se simte la cutit, de parca tai piele de vita. Nu prea are miros/mirosul specific si nici vreun gust. E comparabila cu o rosie de sera. Puiul si porcu-ul e injectat cu apa in supermarket-urile din vest. Cumperi cea mai scumpa carne de pui si se umple tigaia de apa cand il prajesti. Am ajuns sa fac paste cu hamburgeri (carnea tocata iar lasa apa si prefer sa cumpar carne de hamburgeri). Dai 14 euro pe un pui si se umple tigaia de 1 litru de lichid cand il prajesti. Daca arati unui olandez un pui de casa galben zice ca e vanat sau stricat. Singura solutie e sa cumpar de la Sligro/Macro (pentru restaurante) sau de la macelariile arabesti/turcesti ( e de 10 ori mai buna carnea) doar ca nu gasesti porc. Edited by N62B44, 24 March 2023 - 21:00. |
#60
Posted 24 March 2023 - 21:03
Citeste eticheta de la hamburgeri, ca sa vezi de ce lasa apa mai putina
Carnea aia nu e injectata cu apa, doar ca animalele sunt crescute in asa fel incat sa retina multa apa in musculatura. Edited by pasilla, 24 March 2023 - 21:06. |
#61
Posted 24 March 2023 - 21:18
ceanu1980, on 24 martie 2023 - 11:13, said:
Am vazut ca a recomandat cineva(primit si like-ri) pieptul de rata bagat in tigaia incinsa,am facut si eu asa pana am vazut ca este gresit,pieptul se pune in tigaia rece cu pielea crestata,vrem sa obtinem putina gatire si dincolo de piele,cel putin eu asa fac. Acele restaurante probabil baga si monoglutamatul si a castigat deja cursa. Eu nu mai fac nici o marinare daca se schimba gustul la carne,in schimb toata carnea la mine sta in apa cu sare 35gr/l apa si 20 gr zahar brun 2-3 zile,apoi atinsa cu piper si nitel usturoi daca este cazul.Mereu caut sa simt cat de mult gustul si aroma la carne. Daca nu incalzesti tigaia pielea se poate prinde chiar daca este bine uscata inainte. Banuiesc ca poti preveni asta daca adaugi grasime, dar eu prefer sa nu adaug grasime extra cand gatesc rata. Crestarea e utila, dar nu trebuie sa ajunga pana la carne. Ajuta la topirea grasimii si face pielea mai crispy. |
#62
Posted 24 March 2023 - 21:35
pasilla, on 24 martie 2023 - 21:03, said:
Citeste eticheta de la hamburgeri, ca sa vezi de ce lasa apa mai putina Carnea aia nu e injectata cu apa, doar ca animalele sunt crescute in asa fel incat sa retina multa apa in musculatura. O pulpa de pui de la arabi, una de la supermarket , cea de la supermarket lasa apa cealalta nu. Pulpa de la arabi sta 3-4 zile in frigider fara probleme, cea de la supermarket se inverzeste la 1 zi de la expirarea termenului de pe ambalaj si pute. [ https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1KoDfLpXXXXawaXXXq6xXFXXXv/200192347/HTB1KoDfLpXXXXawaXXXq6xXFXXXv.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#63
Posted 24 March 2023 - 22:47
Ephesos, on 24 martie 2023 - 21:18, said: Daca nu incalzesti tigaia pielea se poate prinde chiar daca este bine uscata inainte. Banuiesc ca poti preveni asta daca adaugi grasime, dar eu prefer sa nu adaug grasime extra cand gatesc rata. Crestarea e utila, dar nu trebuie sa ajunga pana la carne. Ajuta la topirea grasimii si face pielea mai crispy. Nu mi s-a prins niciodata,folosesc un set de la teflon ingenico parca cu maner detasabil de pe aragaz jup in cuptor direct,dupa ce iau cat pot grasimea lasata |
#64
Posted 24 March 2023 - 23:36
pasilla, on 24 martie 2023 - 17:42, said:
Ce mi se pare curios la carnea de porc (in special aia din DE), desi animalele sunt sacrificate la varsta si greutati mici, e ca e foarte tare. Se simte la cutit, de parca tai piele de vita. Nu prea are miros/mirosul specific si nici vreun gust. E comparabila cu o rosie de sera. Ephesos, on 24 martie 2023 - 21:18, said: Daca nu incalzesti tigaia pielea se poate prinde chiar daca este bine uscata inainte. Banuiesc ca poti preveni asta daca adaugi grasime, dar eu prefer sa nu adaug grasime extra cand gatesc rata. Crestarea e utila, dar nu trebuie sa ajunga pana la carne. Ajuta la topirea grasimii si face pielea mai crispy. N62B44, on 24 martie 2023 - 20:59, said: Puiul si porcu-ul e injectat cu apa in supermarket-urile din vest. Cumperi cea mai scumpa carne de pui si se umple tigaia de apa cand il prajesti. Am ajuns sa fac paste cu hamburgeri (carnea tocata iar lasa apa si prefer sa cumpar carne de hamburgeri). Dai 14 euro pe un pui si se umple tigaia de 1 litru de lichid cand il prajesti. Daca arati unui olandez un pui de casa galben zice ca e vanat sau stricat. Singura solutie e sa cumpar de la Sligro/Macro (pentru restaurante) sau de la macelariile arabesti/turcesti ( e de 10 ori mai buna carnea) doar ca nu gasesti porc. |
|
#65
Posted 25 March 2023 - 09:26
ceanu1980, on 24 martie 2023 - 22:47, said: Nu mi s-a prins niciodata,folosesc un set de la teflon ingenico parca cu maner detasabil de pe aragaz jup in cuptor direct,dupa ce iau cat pot grasimea lasata Poate din cauza teflonului, eu cand vreau sa dau culoare unui preparat folosesc inox sau fonta. Teflonul ramane pentru oua sau alte feluri problematice. Cu inox stiu sigur ca se prinde pentru ca am incercat cu tigaia rece si mi-au ramas bucati de piele pe fund. Anyway, ajunge cu off topicul. Edited by Ephesos, 25 March 2023 - 09:27. |
#66
Posted 25 March 2023 - 10:34
Se poate lipi doar dacă nu e suficient de bine îndepărtată apa de pe carne. Ai crestat pielea?
In orice caz, pentru mai multă siguranța poți unge pielea cu o picătura (la propriu) de ulei. Și eu folosesc fonta și nu mi s-a lipit niciodată. |
#67
Posted 25 March 2023 - 19:01
Cu teflon doar la ''dujmani'' ! Pentru cunoscatori , un pulverizator cu ulei cu prag de ardere cat mai ridicat , cum ar fi cel rapita . Se pulverizeaza fin si elimina lipirea !
De genul https://www.dedeman....00-ml/p/7066629 pentru incepatori ! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users