Mâncare în zona Bucovinei, in urma cu 500 de ani.
Ultima postare: feb 27 2019 16:14, Inițiat de
redbotos
, feb 19 2019 21:56
·
0
#22
Publicat: 20 februarie 2019 - 15:43
Nu știu dacă era orez prin Bucovina sau prin zona Sucevei.
Mei am sa cultiv in primăvara și am sa caut sa vad unde găsesc semințe. Mama mai zicea ceva de in din care se făcea ulei. Se mai făcea din cânepă dar era amar. In zona Sucevei era sare de la Cacica, Solca. Carne, era mai mult de oaie, vânat de două ori pe an cel mult. Nu știu varza și sfecla când a apărut sau dacă era. Porc se ținea cu zerul de la brânză și cu strohuri de la fan. Strohuri sunt semințe și bucăți mici de paie de sub fan. Sau oameni mai săraci , le dădea la porci bălegar de cal. Asta că sa treacă iarna. Bălegar de cal la porci , se mai da și acum în zona Bistriței. In Bucovina, raci, melci și alte orătănii nu trăiesc sau nu se mâncau. In schimb păstrăv sau clean, se mai găseau. Brânză era baza , aproape că pâinea. |
#24
Publicat: 20 februarie 2019 - 21:32
fechetm, on 20 februarie 2019 - 06:40, said:
Probabil nu mancau mare lucru. Este adevarat ca la 1600, la Versailles deja se inventase croissantul. Quote Asta nu inseamna nimic. Speranța de viață era mică din cauza mortalității infantile ridicate. Motiv pentru care făceau foarte mulți copii. Însă dacă treceai de 10-15 ani, și dacă nu aveai de mers la vreun război, era destul de probabil să trăiești 70 de ani, sau poate mai mult. |
#28
Publicat: 21 februarie 2019 - 09:33
Care zona ?
Aia ca ridichile sunt mai "extinsi" la noi dar se cultiva pe suprafete mici Aia ca ghimbirul se cultiva pe suprafete si mai mici De aia nu prea sunt cunoscuti de populime Au inceput sa re-devina "celebrii" dupa ce niste "specialisti" gen Olivia nu stiu cum, sustin ca sunt tratamente naturiste extra-bune, ca te fac mai destept, mai frumos, bla, bla, bla ... In realitate e o leguma ca toate legumele - si sunt buni |
|
#29
Publicat: 21 februarie 2019 - 11:36
aia ca ghimbirul se numesc topinamburi sau, popular, nap porcesc, desi fac fparte din familia florii soarelui (daca nu ma insel)
am gasit pe net acum vreo 5 ani, am pus, au rasarit si tot rasar ii faceam la cuptor, taiati, dar mi s-a aplecat asa de rau odata, ca nu-mi mai trebe ) au indice glicemic mic, sunt ok pt cei cu glicemie mare Editat de irina2014, 21 februarie 2019 - 11:37. |
#30
Publicat: 21 februarie 2019 - 11:46
Sigur se consuma varza deoarece se zice ca ar fi cea mai veche leguma din lume fiind cultivata de 4000 de ani.
Uite reteta originala de varza a la Cluj tiparită in 1695 dar cu siguranța reteta e mult mai veche. http://www.monitorul...h.hdMogCyx.dpbs Editat de Freddy12, 21 februarie 2019 - 11:52. |
#31
Publicat: 21 februarie 2019 - 12:22
Freddy12, on 21 februarie 2019 - 11:46, said:
Sigur se consuma varza deoarece se zice ca ar fi cea mai veche leguma din lume fiind cultivata de 4000 de ani. Uite reteta originala de varza a la Cluj tiparită in 1695 dar cu siguranța reteta e mult mai veche. http://www.monitorul...h.hdMogCyx.dpbs |
#35
Publicat: 27 februarie 2019 - 15:37
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi