Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tarta cu ciocolata
Ultima postare: feb 17 2015 13:53, Inițiat de
mihura
, feb 17 2015 13:16
·
0
#1
Publicat: 17 februarie 2015 - 13:16
Aluatul: amestecăm bine două gălbenușuri, trei linguri de zahăr și două treimi dintr-un pachet de unt.
Crema obținută o amestecăm cu o cană și jumătate de făină. Trebuie să obțineți un aluat moale, pe care să-l puteți întinde cu degetele (dacă îl lăsați la rece o jumătate de oră va trebui să-l întindeți cu un sucitor), apoi puneți tava la frigider pentru 30 de minute. Ungeți tava înainte cu unt! După ce scoatem tava de la frigider, o înțepăm cu furculița, punem peste ea hârtie de copt (nu o să o acopere perfect) și o băgăm la cuptor (cuptorul încins bine înainte). Pentru cremă: 400 ml de smantana dulce ajung intr-o oala cu fund gros, împreună cu 180 gr ciocolată cu procent mare de cacao (eu am luat Heidi de 85% cacao). Amestecăm până se topește toată ciocolata, apoi o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească puțin. Încorporăm gălbenușurile și adăugăm cca. 4 linguri de lapte praf (acestea sunt optionale, în rețeta originală nu există, am încercat ambele variante, îmi place mai mult cea cu lapte praf). După ce aluatul este și el copt, turnăm și crema peste el și-l retrimitem în cuptor pentru 10-15 minute, până se mai intărește crema și cu mare atenție să nu o lăsați prea mult și sa vi se ardă blatul. Înainte să o tăiați trebuie să o lăsați la răcit. Ideal ar fi să o mâncați dupa ce a stat câteva ore în frigider. Eu nu am rezistat Fișiere atașate |
#3
Publicat: 17 februarie 2015 - 13:53
Nu este nevoie sa coci blatul separat.
Forma de tarta nu este pentru acest gen de tarta. De obicei, se foloseste una cu fund detasabil si (macar) drept. Nu este nevoie sa ungi forma cu unt, aluatul fraged are suficient. Dar, se poate aseza hartie pergament, taiata rotund, dupa forma formei de copt, ca sa poti manevra usor aluatul intins. Nicidecum cu mana, ca vrem sa arate bine. Aluatul se poate pregati, cel mai usor, cu robotul, cutitul de plastic. Nu ai precizat exact cantitatile ingredientelor pentru aluat. Este foarte important, ca acesta sa ramana fraged. Este importanta si grosimea acestuia, dupa ce-l intindem. Nu poate fi mai gros, in raport cu umplutura. Obligatoriu, trebuie sa fie fraged, dar aerat, dupa ce se coace. Al tau este ars si indesat. Nu ai precizat cate galbenusuri se adauga in crema de ciocolata. Nicio aroma? In concluzie, incearca, mai intai, sa faci aceasta tarta asa cum trebuie, de mai multe ori si prin tehnici diferite. Dupa ce vei observa anumite aspecte si vei invata din greselile tale, ne poti prezenta o noua reteta. Stiu, toti cei care posteaza astfel de retete pe net, se asteapta numai la laude si nu suporta criticile. Imi pare rau. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi