Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Viața în Epoca Ceaușescu: lumini și umbre

* * * - - 15 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31477 replies to this topic

#13843
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,017
  • Înscris: 09.12.2015

 anelka, on 26 aprilie 2017 - 21:09, said:

prin anii '70 erau titluri din ziarul Informatia Bucurestiului.
Exista ediția de seară și ediția de dimineață a ziarul ''Informatia Bucurestiului'', după decembrie 1989 ziarul a devenit ''Dimineața'' și a ajuns să fie  oficina F.S.N./F.D.S.N./P.D.S.R./P.S.D.

Edited by TheStarkestTruthMatters, 27 April 2017 - 15:20.


#13844
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,112
  • Înscris: 30.04.2007

 TheStarkestTruthMatters, on 27 aprilie 2017 - 15:19, said:

F.S.N./...
varianta corecta este (din pacate istoria este deja scrisa) fsn/pd/pdl/pnl ..

#13845
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
A apărut atunci o teribilă manipulare prin presă, eu cumpăram şi citeam toate ziarele:  Scânteia Poporului, Dreptatea, Liberalul, Dimineaţa, Azi, Europa, Zig Zag, Express, Contrapunct, 22, Tinerama, Baricada, etc.! În uzină oamenii erau tot mai greu de „stăpânit”, începuseră explozii, incendii în instalaţii (nu te mai poţi c-ca de şefi, auzeam câteodată), „da ce ei mănâncă cu două guri?”. Se dormea frecvent la locul de muncă, consumul de alcool devenise o obişnuinţă, nu o „raritate”. Nu mai vorbesc de sustragerea materialelor, tot ce se putea „duce acasă”, mi s-a strigat odată la terminarea schimbului: „Eşti singurul care mai prezintă geanta portarilor la control”! Şi a venit vremea când noii patroni au dat dispoziţie ca la zece TIR-uri cu marfă să fie un singur rând de acte, poliţia lăsa maşina parcată în zona porţii, cu geamul puţin slăbit (gurile rele mi-au spus că pe acolo se introduceau plicurile cu bani), nu ştiu, nu am văzut! ...

Edited by Sidorin, 27 April 2017 - 17:15.


#13846
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,850
  • Înscris: 11.10.2006
Cu ziarele, treaba a stat asa:
Scanteia - Scanteia Poporului - Adevarul
Scanteia Tineretului - TIneretul Liber
Informatia Bucurestiului  (nu avea doua editii decat in cazuri speciale, era ziar de pranz) - Libertatea
Dimineata,  Dreptatea, Azi, nu au avut corespondent in epoca comunista, primele doua fiind resuscitate dupa mult timp de inactivitate - Dimineata a fost interzisa in 1937 si nu a mai aparut de atunci pana in 1990, la fel si Dreptatea  - nu stiu cand a fost desfiintata prima data. Adevarul interzis odata cu Dimineata in 1937 reapare din 1946 pana in 1951 si este reinventat in 1990. Ultimul ziar "mamut" al epocii monarhice, Universul, si-a incetat activitatea in 1954; a mai fost reeditat o vreme de Aristide Buhoiu dupa 90.

#13847
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
Am fost prietenul (dacă pot să-mi permit) al fratelui dl Cicerone Poghirc de la Paris. Reparam maşina dl Poghirc, în ţară. m-a intrebat: „Tu ştii când a venit prima dată Gheorghiu Dej la noi?” „Nu ştiu, vă rog să mă credeţi”. „Chivu Stoica m-a luat de braţ şi m-a întrebat: Sunt probleme cu utilajele din zona socialistă?, i-am răspuns că pompele ungureşt isunt inutilizabile şi  le-am depozitat într-o magazie, anumite produse din Cehoslovacia si Polonia nu corespund. Să luaţi măsuri!, Am „îngheţat” mi-a spus dl inginer, în acei ani era „interzis” să critici o ţară socialistă ...

#13848
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
si asta
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s8LjjtEZEfE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by gomez99, 28 April 2017 - 05:52.


#13849
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,112
  • Înscris: 30.04.2007
o alta manipulare propagandistica .. PLETOOOOOSSSSSSSSSSI? PAI NU TE LUA MILITIA DE PE STRADA SI TE TUNDEA?

@gomez - mi-a dat o lacrima .. ce tineri erau, ce tineri eram .. aia care eram ;)

#13850
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
Am trăit vremurile, nu lua nici miliția pe orcine de pe stradă, numai pentru că are părul mare. Erau și atunci nespălați, păduchioși, îți era scârbă câteodată să stai în autobuz lângă un „pletos” care mirosea urât. Pe de altă parte nu era cazul să se facă „atâta caz” privind părul tinerilor. Am fost și eu „selectat” de profesorul de română, secretar de partid pe școală și dus într-un internat „la tuns” după ce două profesoare au considerat că sunt OK, nu m-au notat cu ținută necorespunzătoare.

Attached Files



#13851
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
Confirm, si eu am avut plete, am fost rocker, am fost la cenaclul Flacara, am mers prin tara, cu prietenii, la galele muzicii rock, se tinea in diverse orase, dar intotdeauna cand ma oprea militia ma intreba doar de legitimatia de serviciu, aveam un client, un plutonier, in fiecare dimineata ma oprea, ieseam de la schimbul 3, si mergeam pe jos usor, spre casa, aveam un drum de 20-25 de minute, si ma bucuram de aerul proaspat al diminetii, omu` intra in tura cred, si de fiecare data il intalneam in acelasi loc, se prezenta politicos, apoi imi cerea legitimatia de serviciu, cand l-am intrebat daca nu cumva ii sunt cunoscut, mi-a spus ca asta este meseria.

Edited by Platon, 28 April 2017 - 07:49.


#13852
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005

 petit_christian, on 23 aprilie 2017 - 10:01, said:

Si te mai intreb odata, in afara de jdanov asta,  cine mai folosea expresia.
Ai vreo taietura de ziar,  vreun discurs al unui demnitar?
formula a fost "abolita" la noi cam prin 70. Intr-unul dintre manualele mele de socialism stiintific existau termenii astia si profesoara ne-a atras atentia ca "sint depasiti"

#13853
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Am vazut "Cum se numeau .." prin 1980, de vre-o 3 ori. La casa de bilete nu era nicio sansa. Facusem carare, pt ca dupa liceu, mai dadeam cate o tura. Din fericire, casiera In PMT enervata de intrebarile mele, cum de se dau bilete cu o luina inainte, a scos "pasarica" "pt ca se dau intreprinderilor."
Aha. Mi-a picatfisa, asa ca m-am dus la tata si m-am interesat de activistul sindical cu cultura. S-a nimerit sa fie unul de treaba, care cand a auzit ce vreau,si i-am zis si faza, a ras de s-a stricat..Si mi-a zis-o in fata la ce moaca de ochelarist si tocilar ai, nu ma asteptam sa fi atat de smecher..
Oricum omul nu prea avea activitate, pt ca oamenii nu se prea inghesuiau sa ii ceara bilete. Asa ca a cerut prin caile oficiale mai multe bilete, inclusiv pt el, sotia, baiatul lui si normal. cele 2 pt mine si mandra mea..Si eu si tipa am fost entuziasmati..
La spectacol m-am intalnit cu tipul cu familia lui. Dar omul mi-a aratat destul de clar ca nu vrea sa fie recunoscut. Am inteles ideea "dusmanul asculta". OK.
Dar cum si eu si tipa am fost in al IX-lea cer., a 2-a zi m-am dus sa ii multumesc. Banuiam ca nimeni nu pre o face si fara sa vreau asa m-am asigurat ca voi avea si poarta deschisa la altele..
Am mai scris, institutul la care lucra tata era peste drum de liceul meu. Cand am ajuns tipul, om de macar 40 de ani, a sarit sa imi multumeasca el ..Si sotia si plodul fusesera entuziasmati. Mi-a si zis ca am facut bine ca nu i-am deranjat familia, adica...Chiar, ai o prietena foarte draguta.. Asa ca daca mai vrei..Da, sarut mana, mai vreau, ca mai am si o alta prietena.. BEEEP...Sa mai zica cineva de tocilari..Ok, dar peste o luna..OK..
Tipa a vorbit in liceu, amatoare s-au mai gasit ...Am mai scris ca cu una am avut senzatia ca am stricat orzul pe gaste.. Si ca tipa se intreba de ce a pierdut 3 ore in teatru in loc sa fie dusa direct in pat. Cand i-am zis reflectia mea unui amic, ala s-a stricat de ras..Inocentule, ai un talent..

PMT-ul.. Ma dusesem sa iau bilete pt alt spectacol, cand vad anuntul de premiera. Si am sarit sa cumpar doar 2. Si i-am zis direct, cum va fi premiera, nu cred ca sunt date toate.. Clar, m-a bagat ..si mi le-a dat cu o scarba...Da, Pitis a fost exceptional, ca de obicei..

Apoi am inceput serviciul, facultatea, in anul I am fost initial mai cuminte, adica nu prea am chiulit, pana spre primavaraq...
Dupa un timp, cand am inceput sa mai si raspiram, dsoara mi-a zic ceva de PMT...OK, incerc sa cumpar. Ma duc la casa de bilete si scarba imi spune ca spectacolul nu se mai joaca..Da, asa e, nu mai figura pe afis..Inocent, intreb da de ce, parca auzisem ca se juca cu sala plina..IESI AFARA..gandesc zda ta de cretina, las ca te fentez eu.
Asa ca ma duc la tipul care ma servise si pls. Tipul foarte amabil, da, cum sa nu, sa vedem, chiar glumeste cu mine, tot cu..? NU, ce dracu..Normal a ras..Dupa un timp ii telefonez. Si tipul cand aude de ce il sunasem, devine brusc foarte acru, nu se mai joaca, ce nu intelegi, am treaba, nu ma mai suna, pleosc....de imi cade fata de mirare..
OK, ma intalnesc cu tipa la facultate si aia ma intreaba "da cu PMT-ul? Nu se mai joaca, Si atunci un coleg sare si imi spune ca fusese interzis cu toate ca facea sali foarte pline.
Motivul Un destept de la cultura remarcase ca "se da muzica decadenta, ca vin tinerii in blugi, ..,": si alte tampenii. Repet, asta se intampla in anii 80..Sloganurile erau din 50..
Atunci am inteles de ce tipul de la tata ma usuise..
L-am sunat sa il rog de niste bilete la un spectacol absolut normal. A fost foarte rece si profesional, da, se poate.. Pana cand i-am spus esenta, dar ocolit, fara sa vorbesc clar.. Adica l-am intrebat daca poate sa sa imi ia  bilete si pt ceva care va fi peste 2 luni. Normal mi-a zis ca nu. Asa ca am aruncat esenta, cu un ton adecvat Da? Jur ca nu stiam, am gresit fara sa vreau, nu am vrut sa pun intr-o situatie delicata, de aia imi si cer scuze..A inteles ideea, a zambit si tonul s-a inmuiat..da de ce nu vi direct la mine si discutam prin telefon? Corect, adica telefonul putea fi ascultat.. Nu stiu daca a fost sau nu, dar la asta m-am gandit eu..

Edited by Prien, 28 April 2017 - 10:15.


#13854
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

 r_murphy, on 28 aprilie 2017 - 07:04, said:

o alta manipulare propagandistica .. PLETOOOOOSSSSSSSSSSI? PAI NU TE LUA MILITIA DE PE STRADA SI TE TUNDEA?

@gomez - mi-a dat o lacrima .. ce tineri erau, ce tineri eram .. aia care eram Posted Image
In scoala aveai probleme cu pletele, in rest, mult mai putin.

#13855
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
La telefoanele fixe ştiu că se mai folosea cel de-al treilea fir (derivaţie) pentru ascultarea convorbirilor, chiar şi cu microreceptorul pus în furcă. O colegă a aflat de la prietena măritată cu un ofiţer de informaţii, mi-a făcut semn să „tac” si a deşurubat suportul microfonului, nu era nici un fir suplimentar legat acolo, ce puteau să audă de la noi, probleme de serviciu, bancuri şi oferte pentru căsătorie ...

#13856
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,887
  • Înscris: 20.10.2015

 gomez99, on 28 aprilie 2017 - 05:52, said:

si asta
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s8LjjtEZEfE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Mandru poporul roman ca Andri Popa ciordea la drumul mare.
Nu aparuse DNA_ul ca vedea el...

#13857
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 Sidorin, on 28 aprilie 2017 - 11:03, said:

La telefoanele fixe ştiu că se mai folosea cel de-al treilea fir (derivaţie) pentru ascultarea convorbirilor, chiar şi cu microreceptorul pus în furcă. O colegă a aflat de la prietena măritată cu un ofiţer de informaţii, mi-a făcut semn să „tac” si a deşurubat suportul microfonului, nu era nici un fir suplimentar legat acolo, ce puteau să audă de la noi, probleme de serviciu, bancuri şi oferte pentru căsătorie ...
Chiar nu vreau sa fiu rau. Dar "Trust in me, I'm an Engineer"..Dpdv tehnic chestia aia e o aberatie, ca sa ma exprim elegant. Cand puneai microreceptorul in furca pus si simplu deconectai circuitul telefonului si ramanea doar soneria..Ca la un intrerupator clasic de lumina..
Dar ce sa mai zic.. Azi unii repara cu scuipat.. Chiar in acest forum, la Electronica..
Dar zau ca m-am plictisit sa fac misto..Si de abia mi-a expirat suspendul..
Ma simt depasit de cum sa zic ALIgant, da, meseriasii de aici..care "este" prea multi si eu doar 1..
PS. Viata a facut sa ajung si obertsumbafuhrer, adica inginer sef al Centraliei Telefonice..Asa ca chiar vorbesc ca om care 4 1/2 ani a fost in bransa..
Pt cei care se oripileaza de ce am scris.. ..In limba germana Ober inseamna peste , deasupra, Ce inseamna in romana Oberchelner?
Iar Fuhrer =conducator. Deci conducatorul sef..

Edited by Prien, 28 April 2017 - 13:52.


#13858
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 12.07.2010
Am înţeles! A fost o aberaţie, cum erau destule (ajunsesem şi eu să cred că Nicu Ceauşescu pierdea săptămânal la Monte Carlo câte un combinat sau o hidrocentrală. Sau că Ceauşeştii se îmbăiau în sânge de copil). Limba germană o „înţeleg”, am făcut cinci ani de germană în liceu + coleg de bancă sas care nu vorbea cu mine decât „nemţeşte” cu o oră înainte şi o oră după cea de germană. (Kleine weisse friedenstaube ...).

PS Pe mama a chemat-o de fată Libeg (Liebig), dar nu ştie o boabă germană, tatăl ei a fost trimis de pe Valea Târnavelor în sudul Imperiului ca grănicer şi acolo a cunoscut-o pe bunica ...

Edited by Sidorin, 28 April 2017 - 14:18.


#13859
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 Tsunnnami, on 28 aprilie 2017 - 12:40, said:

Mandru poporul roman ca Andri Popa ciordea la drumul mare.
Nu aparuse DNA_ul ca vedea el...
In anii 79-80 aparuse o (super) carte "Arta conversatieie", scrisa de dna Ileana Vulpescu.
Si acolo personajul principal, Sanziana, -sunt sigur ca numele nu e ales aiurea,- incercase sa ii explice unui american din SUA, "Miorita"..
La care omul "cum cand aud ca aia vor sa ma omaore, mama batrana, cu parul de lana, si la nunta mea a cazut o stea? NO. Colt 45, zbang, zbang.."Dzeu i-a creat pe oameni, iar Colt i-a egalizat"
Vai ce oripilat am fost ca tampitul de american si incult,scuzati baba batrana, facea misto de balada noastra nationala, esenta spiritului  nostru latin..Toti colegi mei au fost de acord, pana cand am comentat cu mama, care doar mi-a zambit..WAU.. Mama e  genul de o o femeie super sobra. Cred ca atunci cand zambeste se crapa calota polara, se modifica sensul de la El Nino.
Si cand rade, si mai rar, se cutremura pamantul, la noi sau in alta parte. Dovada. Vi se pare ca eu am simtul umorului? Poate voi credeti, ca eu cred ca NU.
Asa ca acel zambet m-a cutremurat si pe mine.. Si am inteles ...
De atunci am spus baLADA...Iar istoria noastra o confirma.
Spun asta cu mult regret...

Edited by Prien, 28 April 2017 - 14:07.


#13860
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Despre plete.. Ce dracu, daca nici la 18 nu iti lasi plete, cand sa ti le lasi? Un coleg de al meu isi lasase si cand ai fost luat in armata a cerut sa fie ras la zero, desi nu era necesar..Sa se vada ca sunt un dur, ca armata e grea..Am facut o nefacuta si de aia am fost pedepsit.. Cand l-am vazut cam tras la fata, dupa vre-un an, am zis OK, asa e..
Aiurea, s-a dovedit simple pustisme..Un coleg de al lui mi-a zis ca era genul cuminte ca o fata. Nici macar gardul nu incerca sa sa il sara, de frica sa nu fie prin si sa ajunga la bulau..Si ca se rasese doar de frica sa nu ia paduchi..

Pana cand cineva i-a plasat o fata, care l-a si dezvirginat si i-a dat si cum sa zic "ocazia sa cante la chitara" dar mai ales " sa rupa gardul cand....." Asa ca a ajuns la infirmerie si astfel a devenit vedeta unitatii. Un copil prea cuminte..
Eu am ras de m-am stricat..Dar sincer, nu mi-as fi dorit sa fiu in "pelea" lui..

Da, si eu in a XII-a nu m-am mai tuns.. Iar cand m-am angajat si ma intrat in"campul muncii" aveam legitimatie de serviciu si ma gandeam ca sunt TARE si ca o sa pot sa ii cer militianului sa ma lase in pace.. Am avut noroc ca nu s-a legat vre-unul de mine, pt ca sigur m-ar fi pocnit..
Pana cand, vara urmatoare, cu pletele care imi depaseau barbia, intr-un tamvai, am fost intrebat "dsoara, coborati la prima?". Cand m-am intors super furios, gata sa il POCNESC, aluia i-a inghetat surasul lasciv. Aveam doar 49 de kg, si din spate ma confundase..
Eu m-am gandit doar ca e homosexual si asta am si zis.. TARE.. Normal, toata lumea din tramvai s-a oripilat, asa ca ala a coborat la prima statie fara sa ma articuleze...
Oricum a 2-a zi am intrat in prima frizerie.. Cand m-au vazut colegii au intepenit. Un an de zile se chinuisera sa ma convinga sa ma tund.. "Ce conteza cat de lung am parul.." Motu saracul..
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/sjg6fXXJnG8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Prien, 28 April 2017 - 14:39.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate