Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Altoirea legumelor si florilor
Last Updated: Sep 09 2017 13:42, Started by
subway_guru
, Apr 18 2014 13:56
·
0
#55
Posted 14 January 2015 - 14:40
scaiba, on 14 ianuarie 2015 - 13:31, said:
Nu cred că merită să-ţi faci calcule pentru aceia, au deja furnizorii lor Eu personal imi fac calcule doar pentru mine. Nu ma uit prea mult la ce si cum fac cei care cumpara rasaduri sau cei ce vand rasaduri. Nu sunt in pozitia nici unuia dintre acestia. Gandesc strict din punctul meu de vedere, pentru nevoile familiei mele. Este suficient daca am cateva zeci de hibrizi cherry, cateva zeci hibrizi normali si cateva zeci de plante soi altoite. Pentru astea cateva zeci de altoite, daca reusesc sa le fac , costul se rezuma strict la valoarea semintelor, a instrumentelor si materialelor consumate. Munca nu o pun la socoteala caci in cazul meu este doar hobby. |
#56
Posted 14 January 2015 - 19:14
Megane, cam care ar fi concluziile tale dupa experimentele din 2014?...ca in materia asta esti 'deschizator de drumuri'!
Fii bun si fa-ne 'o recapitulare'! Edited by subway_guru, 14 January 2015 - 19:17. |
#58
Posted 15 January 2015 - 02:03
Frateee, calcule...
Calculul e simplu rau in cazul nostru, Eu vreau rosii nu cartoane. Cultiv rosii, ajung sa bag in ele ca-n spital si dupa o ploaie d'aia cum.stim toti...adun cartoanele...alea.de la cap de rand pe care am.scris soiurile... Anu asta asa, la anu mai rau, la.anu alalalt deja ma.apuca dracii ca ajung sa cumpar prekos f6 de la targ... Gata, cultiv hibrizi..mamaaaa care faci gogosi, frumoase, laptoase, devreme acasa...craci, tate, cur...cand sa pui sare pe ele...definitia frigiditatii la.tomate. cartoane de.oua tinute in ploaie.... Ce fac frate, iar o iau cu babaciuni germane, negrese tinerele, vargate albaneze si grase de colibasi? Am.si eu memorie totusi, nu uiti asa repede cum muncesti ca vita in jug si umpli gradina.de.boli aiurea... Deci dupa multe adnari, scaderi si mai ales inmultiri, tu cu rudele.decedate ale neamului licopersian, iese ca oricat ar costa sa le altoiesti tot e bine, macar ai ce manca la vara....teoretic... Cam asa.se calculeaza integralele astea in materie.de tomate... Altfel, daca e pe economie la bani cel mai ieftin iesi daca pleci in concediu...fara niciun fel de gluma, calculati... |
#59
Posted 15 January 2015 - 09:16
Megane esti la doi pasi de Institutul Horting Berceni, cei care sunt nr 1 in Romania in altoirea tomatelor,vinetelor si pepenilor ,mergi si fale o vizita ,sunt foarte receptivi si vei vedea si multe lucruri interesante.Anul asta voi altoi cam 8000 plante de pepeni, pe portaltoi Camel Shintosa[cucurbitaxmoschata].Pretul de cost pe planta va fi de maxim 0.80 bani,pretul de vanzare al plantelor altoite aduse din Grecia si Ungaria sunt de 2.5 lei planta.Hortingul vinde cu 1.25 lei planta.
|
#60
Posted 22 March 2015 - 14:38
Astazi am mers 200km pentru specializare.
20150322_110519.jpg 253.75K 69 downloads 20150322_110500.jpg 269.2K 70 downloads Ma intorc acasa pentru aprofundare |
#61
Posted 22 March 2015 - 21:49
Iata acum acele tomate pe care le-am altoit la Grafting Academy, dupa cum se vede mai sus.
20150322_212822.jpg 181.25K 53 downloads Au rezistat foarte bine calatoriei de doua ore pe drumuri cu gropi si hartoape. |
#62
Posted 23 March 2015 - 20:39
Vrem detalii, amanunte, instructiuni, ponturi, de unde sa luam ce trebuie, la ce preturi, cum se procedeaza, etc, etc, etc...
|
#63
Posted 23 March 2015 - 20:41
Megane,
Stiu ca o poza face cat 1000 de cuvinte, dar totusi... |
#64
Posted 23 March 2015 - 20:45
Hai, varsa tot, promitem...sa dam 'copy&paste' intocmai!
|
|
#65
Posted 23 March 2015 - 23:41
Portaltoiul este He-Man de la Syngenta, cu pretentii medii, undeva intre Resistar si Maxifort.
Pe acelasi HeMan am avut si anul trecut diverse soiuri altoite si am fost foarte multumit atat de vigoarea plantei, cat si de tolerantele sale intrinseci. Ce ati vazut in ultimele fotografii sunt altoitele facute de mine sub supravegherea unui specialist care produce spre suta de mii de rasaduri altoite, preponderent de pepeni. A fost un fel de aprofundare a tehnicii propriu-zise de altoire, dar mai ales sa vad in viu cum sunt pastrate altoitele dupa iesirea lor din blocul operator. Ma intereseaza acest lucru caci dincolo de procedura banala "taiat-taiat-suprapus-clipsat" este foarte important si modul in care reglezi temperatura (+), umiditatea (+) si lumina (-) pentru a tine altoitele in viata in primele 3-4 zile de la operatie. Dupa perioada asta tesuturile celor doua plante sunt suficient de sudate incat sa sa incepi a scadea treptat temperatura si umiditatea si le dai plantelor altoite din ce in ce mai multa lumina. M |
#66
Posted 24 March 2015 - 09:14
Am facut altoirile aratate anterior folosind tehnica numita "japoneza", inventata de japonezi desigur , si care presupune sectionarea ambelor plante la un unghi de 45 grade, suprapunerea taieturilor si prinderea ambelor parti cu un clip din silicon.
Am avut insa si plante care din diferite motive au crescut prea mult pentru a fi altoite in stil japonez asa ca am altoit prin alipire. Rezultatul se vede mai jos. 20150323_234526.jpg 78.92K 51 downloads 20150323_234909.jpg 75K 48 downloads 20150323_235343.jpg 76.37K 46 downloads Aceasta tehnica nu necesita conditii sau tratamente speciale ulterioare operatiei. Este insa o procedura ceva mai inceata pentru ca trebuie asezate plantele in acelasi pahar si prinse strans intre ele sau legate asa cum am facut eu. Cred ca s-ar scurta timpul de altoire daca as folosi clipsuri pentru pepeni. Aceste altoiri sunt parte dintr-un mic experiment si daca totul merge bine voi reveni cu noutati. Edited by meganedoi, 24 March 2015 - 09:30. |
#67
Posted 24 March 2015 - 10:36
Nu stiu la altele, adica la aceste plante altoite, cum e, dar la pepeni, pe pielea mea m-am convins ca au gust de dovlec, ce dovleac, bostan in toata regula.
|
#68
Posted 24 March 2015 - 11:42
La tomate nu am sesizat ca portaltoiul sa aduca vreun aport oarecare de gust la gustul initial al soiului.
Mai studiem. |
#69
Posted 24 March 2015 - 23:03
|
#70
Posted 24 March 2015 - 23:28
am luat din china niste seminte de mar . sunt aceia care se vand si in Rom. cresc drepti fara ramuri si fac mere. cred ca am 30 de seminte.
ce fa ccu ele. le pun la incoltit? cand cresc trebuiesc altoiti? sau ce o fi o fi? merci!! |
#71
Posted 25 March 2015 - 13:14
Eu le-as fi insamantat de mult.
Intai sa ai copaceii maricei si apoi vei vedea daca trebuie sa iei crengute din ei si sa altoiesti pe niste portaltoi potriviti. Parerea mea. Dar cred vei primi raspunsuri foarte bune de la colegii mai priceputi in pomicultura AICI Daca sunt prea multe seminte pentru tine, atunci cred ca te pot scapa de vreo cateva |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users