Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Ce putem face cu legumele din gradina

- - - - -
  • Please log in to reply
497 replies to this topic

#73
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Alma, cum as putea sa stiu cu ce e tratat graul ca sa`ti raspund la intrebare? Cumpar faina 'pe sub mana' cu sacul de 50kg de la tiristii care transporta asa ceva si spala masinile la o spalatorie pe centura unde lasa si ei prada pt vanzare unui prieten care lucreaza acolo. Daca vrei sa intram iar in polemici, e pacat. Suntem prea batrani sa ne mai schimbe cineva.

#74
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
ca fapt divers: prea multe fibre in alimentatie provoaca efectul invers celui urmarit (constipatie adica), plus ca se comporta ca un glaspapir cu peretii intestinului (si-l irita), plus ca in lumina ultimelor descoperiri stiintifice impiedica absorbtia fierului.

#75
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,001
  • Înscris: 28.09.2012
Eu nu mai pot cu chestia asta la moda cu mancatul sanatos! Eu mananc ce imi cade bine si imi pofteste inima si am constatat ca si organismul are un cuvant de spus in treaba asta, daca-l asculti iti mai spune una alta si nu bagi in tine toate porcariile!  Ca exemplu, eu mananc multe dulciuri, toata viata am mancat multe dulciuri, chiar am avut o perioada in care daca m-ar fi vazut un nutritionist de-asta diliu din ziua de azi s-ar fi crucit, ma trezeam noaptea si bagam cate o ciocolata intreaga. Mama se ingrozise, a zis ca o sa dau naibii in diabet si atata mi-a tocat capul pana cand am mers sa-mi fac niste analize. Ei bine, aveam o glicemie care tindea spre minus infinit, deci e clar ca organismul meu avea nevoie de zaharuri. Poate n-o fi stiintific ce spun si o sa-mi spuneti cum e treaba cu zaharurile, insulina si alte procese ce au loc, dar eu am constatat anumite chestii pe organismul meu si, din moment ce au functionat ma cam doare in cot de teoriile stiintifice din moment ce  atunci cand mi s-a mai reglat zaharul in sange s-a vazut imediat, cantitatea de dulciuri ingurgitate zilnic a scazut dramatic.
Sunt zile in care umblu cu limba scoasa dupa fructe si nu cred ca e doar chestie de pofta! Daca ai un minim de discernamant intelegi cand organismul iti cere ceva sau cand e vorba doar de pofta si placere.

Eu nu ma apuc in nici un caz sa bag in mine tot felul de zemuri scarboase si amaraciuni doar pentru ca nutritionistii spun ca alea fac bine si sunt sanatoase. Pana la urma fiecare organism are propriile necesitati, si nu tot ce e bun si necesar unui organism  e bun pentru toata lumea.  Daca un taran care e la cosit toata ziua, la sapa, si alte activitati fizice solicitante degeaba isi umple gusa cu spanac si rucola, dupa 2 zile lesina cu coasa-n mana. Iar ala care sta toata ziua cu fundul lipit de scaun in fata unui calculator si se indoapa cu prajeli si coca-cola sigur ca in scurt timp devine un burete umflat cu colesterol.

Evident ca daca am posibilitatea sa cultiv niste legume cu mai putine chimicale toxice o voi face si voi prefera acele legume in locul celor de supermarket ca sa reduc incarcatura de toxine, in rest...cu o moarte suntem datori si fiecare organism reactioneaza in felul lui la toate, poate eu fac cancer si altul o duce bine mersi pana la 90 de ani

Edited by claudia313, 21 April 2014 - 12:18.


#76
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Cam asa este. O ciocolata pe seara este doza mea din ultimii 20 de ani :)

#77
prisonbreak

prisonbreak

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,209
  • Înscris: 15.05.2007
M-am linistit. Credeam ca sunt singurul care topeste ciocolata zilnic :).

#78
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010

View Postanknic, on 21 aprilie 2014 - 11:04, said:

ca fapt divers: prea multe fibre in alimentatie provoaca efectul invers celui urmarit (constipatie adica), plus ca se comporta ca un glaspapir cu peretii intestinului (si-l irita), plus ca in lumina ultimelor descoperiri stiintifice impiedica absorbtia fierului.

Atunci mănâncă carne de porc că-i mai bună și n-are fibre care să te șmirgheluiască pe mațe Posted Image ,ba dimpotrivă face bine la caracter !!!Posted Image N-am auzit până acum prin revistele medicale pe care le citesc,că fibrele din legume și fructe ar face vreun rău organismului,iar cât privește consumul de fructe trecute prin storcător,eu aș mânca și aș bea cu tonele dacă voi avea posibilitatea să am fructe din belșug,pentru mine sunt doar povești de adormit copii această fructoză la oamenii sănătoși,pentru că aceste sucuri sau pireuri din fructe,neândulcite cu zahăr,sau dacă se dorește pot fi îndulcite cu „stevia rebaudiana” cu „0” calorii,nu prezintă nici un pericol pentru om,sau în cel mai rău caz o frecție la piciorul de lemn a lui „Prigoană”.Când lucram ca miner mâncam câte 12 ouă făcute omletă împreună cu brânză de oi și ăsta era felul 2 că la primul „culbutam” o strachină de ciorbă,iar acu” că sunt mai bătrân mai reușesc să „halesc” vreo 8 buc.și mănânc lunar,umila cifră 50-60 de ouă doar eu,iar când le-am spus asistentelor din Italia care mi-au luat analizele de sânge,au rămas mască și mi-au zis că medicii italieni ăia mai avortați de atâtea macaroane,recomandă 1 ou pe săptămână,auzi la ei !!!,păi bă fraților eu mi-am consumat rația pe o 1000 de ani după mintea lor,da”colesterolul l-am avut sub 200,față de italieni care erau mai toți cu colesterolul peste 230 ,da ce să-i faci eu am 115 kg la 1.90,nu 80 de kile la 1.60,că nu erau în stare nici să țină un baros în mână,trebuia să te ferești când vedeai vreun italian că încearcă să dea sare la p....dă,că una două te trezeai că îți zboară un baros în freză,scăpat de sub controlul avortaților !!!.Deocamdată pomii mei fructiferi plantați de 2-3 ani încep să producă pe locul unde construiesc casa și unde mă voi muta cu „baba” mea să-mi trăiesc vârsta senectuții,dar vă asigur că în câțiva ani renunț definitiv la a consuma carne de la animalele cu gâturi tăiate și las ca excepție de la regulă peștele crescut în heleșteul personal,apoi,ouăle la greu,brânza,uleiul de măsline etc.nu mai vorbesc de legume și mai ales fructe consumate la „greu” procesate în toate modalitățile posibile,să moară de necaz toți cârcotașii care încă mai cred în poveștile de adormit copii,privind consumul exagerat de fructe și legume.Posted Image

Edited by Viorelsolar, 21 April 2014 - 13:59.


#79
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

View Postanknic, on 21 aprilie 2014 - 11:04, said:

ca fapt divers: prea multe fibre in alimentatie provoaca efectul invers celui urmarit (constipatie adica), plus ca se comporta ca un glaspapir cu peretii intestinului (si-l irita), plus ca in lumina ultimelor descoperiri stiintifice impiedica absorbtia fierului.
bati campii cu o voluptate incredibila. Fierul se absoarbe greu in lipsa vitaminei C, NU a prezentei fibrelor. Iar fibrele fac ca fructoza din fructe sa treaca in sange lent (se comporta ca un burete/melasa), asa cum se intampla cu amidonul. Efectul fructelor prin storcator e ca si cum ai lua o lingurita de zahar: pe moment iti ridica glicemia si te simti energizata, dar apoi (cand pancreasul injecteaza insulina sa re-echilibreze nivelul glicemiei din sange) te vei simti mai vlaguita ca inainte de a bea sucul. Asa-i cu puseurile de glicemie (hipo si hiper) la oamenii sabatosi, la diabetici e out of question
P.S daca chiar vrei sa te creada lumea, pune link cu "ultimele descoperiri"
p.p.s si mai nasol e ca ti-ai facut si fani la un obicei gresit alimentar...dar deh, cu totii suntem datori..cu niste vicii...ce bine ne "simtem" cand vine un terchea-berchea pe la tv sau pe la vreo revista sa ne confirme ca un obicei prost e .."normal"..nu stam nicio clipa sa ne indoim de veridicitatea informatiilor..pacat de acei oameni care-si tocesc coatele studiind mai bine de 10 ani..deh, noi le stim pe toate si "aia" se contrazic (nu ca am fi inteles noi prost)

#80
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
Acum citeva zile am spus asta :

"sa nu fiu inteles gresit, fiecare face tot ce crede de cuviinta, dar eu cind aud de gainat, balega si alte chestii de-astea, in secolul 21, nu mai stiu ce sa spun".

Pur si simplu asta cred, nu este nevoie de asa ceva cind sint atitea produse omologate bio. Plus ca, la nivelul de cultivare pentru consum propriu, planta gaseste suficient nutirient in sol, nu e nevoie sa fie ajutata. Nu cred ca sufera cineva ca nu face rosia de 180 grame ci doar de 120. E suficient un Cropmax, eventual un Trainer  si apa.

Numai ca s-a pornit o adevarata furtuna, discutii bio vs. chimic, ca eu am spus ca hai sa mincam numai chimic. S-a inteles gresit, eu asta am spus:

"Discutia asta a mai fost si va mai fi.
Ce nu inteleg eu: ma bat cu pumnul in piept ca produc natural, bio, dar, in acelasi timp, beau un suc, un vin, o bere, maninc o ciocolata sau alte dulciuri ( plus ce-mi cere copilul si de multe ori nu pot sa refuz oricit as vrea ), mai maninc si ceva sunculita, cirnaciori si alte alea. Despre astea nu stiu mare lucru, eticheta e ceva relativ in Romania. Poate sint si fumator si bag si un pachet pe zi. Apoi cind e groasa, bag medicamente la greu, ca, vorba lui Megane, nu ajunge laptisorul de matca. Dar, uraaaaaaaa, am mincat intr-o vara 100 kile de rosii bio. M-am scos !!!
Cit despre gust, aici e vorba despre hibrid, nu despre felul in care e cultivat. Stiu hibrizi cultivati in substrat care bat orice in materie de gust.

Asa ca: nu cumva ceea ce maninci bio intr-o vara e o picatura intr-un ocean ?

Eu daca as cultiva in acest fel, as spune ca o fac pentru ca ma pasioneaza si-mi place sa-mi cultiv singur legumele, nu ca produc bio si maninc sanatos, ca nimeni nu maninca sanatos in Romania."

Altfel spus, nu sint de acord cu cei care pretind ca isi produc legumele bio si isi lauda stilul de viata dar in acelasi timp consuma altceva mult mai nesanatos si in cantitati mai mari. Cind am intrebat daca stiti cu ce este tratat griul, acest lucru am vrut sa-l scot in evidenta. Toata lumea arata cu degetul spre cultivatorii de legume asa zis profesionisti dar nimeni nu isi face probleme cu ce a fost tratat griul din care se face piinea pe care o mincam. Cu ce au fost tratate fructele pe care le mincam ? De acest program de tratamente ce ziceti ? Attached File  Program tratamente pomi fructiferi.pdf   1.27MB   11 downloads

Nu cumva se exagereaza cu lauda ca se maninca legume bio, cu acest stil de mincare asa-zis sanatos ?

Nu am sustinut niciodata sa se manince numai rosii crescute in substrat, asta a fost interpretarea unora de pe aici. Apoi am fost facut nebun, ca spun magarii sau kk-turi. Nu am ripostat desi poate ar fi trebuit. Ca as cere bani sa dau o informatie. Repet, informatia costa. Pe un forum, cel care traieste din asta, nu va spune niciodata totul. Macar pentru motivul ca se teme de concurenta. Daca am consumat timp, munca si bani de ce sa spun pe forum ce rosii cultiv, rosii pe care toata lumea le lauda pentru gust , sa cultive si x-ulescu la anul si sa se aseze linga mine la taraba ? Eu am postat scheme de fertilizare pe forum, intr-adevar nu conceptie proprie. Citi au mai facut-o ?

Pina la urma, cel mai important si trist lucru este ca unii nu stiu sa respecte opinia, parerea celuilalt. Si mie mi se par multe lucruri spuse gresit dar nu ma bag in seama pentru ca nu stapinesc domeniul respectiv. Anul trecut am gasit si am postat, pentru Megane parca, un pdf cu rarirea la ardei. Am si specificat ca nu ma pricep la ardei. Alte discutii, contraziceri dure ca de ce sustin asta, ca nu se face asa. Si eu pur si simplu postasem un pdf cu o metoda, a unei firme, de rarire a fructelor pe planta. Nu prea se poate discuta calm, linistit, respectindu-ne parerea. De fapt, forumul este o oglinda a societatii in care traim. Lipsa de respect, dezbinare, uneori ură. Eu sint destept, tu esti un prost. Ieri citeam ce credea despre cei care activeaza pe aceasta arie o persoana foarte respectata pe aici, care nu mai posteaza. Iata ce spunea in 2011: "induci lumea in eroare la fel cum gasca de pacalici da sfaturi de producerea legumelor in spatii protejate sau in camp, dar ei au experienta cati ani de pensie am eu." Asta este  respectul pe care ni-l aratam unii altora.

Nu traiesc strict din legumicultura ci doar este singurul lucru care imi face placere ca si activitate si pe care sper sa-l transform intr-o sursa de profit decent. Ma pricep la rosii si la pepeni dar nu in masura in care sa consider ca tot ceea ce spun este litera de lege. Cum am mai spus, ma ingrozesc cit mai am de invatat.

La ce ma pricep cu adevarat si lucrul de care sint foarte mindru este fosta mea meserie la care din pacate am fost nevoit sa renunt pe motiv de nepotrivire de caracter intre mine si conducerea " întreprinderii " la care prestam. O meserie pe care o fac doar aproximativ 30 persoane in România si doar citeva mii in toata lumea. Cine imi stie profilul de la celalalt nume de user stie la ce ma refer. Asa ca am un orizont foarte ingust de competente.

Nu sint prea batrin ca sa ma schimb. Pentru mine asta ar insemna sfirsitul. Vreau sa invat pina in ultima clipa, sa fiu mereu la curent cu ce e nou, sa experimentez continuu. Asa simt eu ca traiesc. Si mereu voi spune ceea ce gindesc, chiar cu riscul de a parea arogant sau superior. Celor carora le produc greata le recomand asta.

Asa ca, respect tuturor celor care posteaza pe acest forum si care inteleg sa convietuieasca virtual cu eleganta si bun simt. Manelistilor de forum, haterilor si toxicilor nu am ce sa le doresc. Daca vor sa ma jigneasca in continuare, nu au decit sa o faca dar sa posteze aici. Nu trimiteti PM-uri cu injurii ca le postez, ca sa va vada lumea adevarata fata.

Cam atît.

Edited by almadan, 21 April 2014 - 17:05.


#81
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Alma, daca te poti schimba atunci accepta faptul ca materia organica este esentiala pentru sol asa cum nicoretro ti`a explicat f bine la inceput si nu se ajungea la atata polemica. Sau dai un simplu google ca sa te documentezi. Sa afirmi ca nu este nevoie de asa ceva pt ca sunt atatea solutii bio omologate este redundant. Materia organica face cu mult mai mult decat sa ingrase rosia de la 120gr la 180gr. In rest continui sa am impresia ca te simti un fel de vanator de ipocriti/ipocrizii pe care trebuie sa le arati cu degetul si sa le demasti. Lasa`i in pace pe aia care se pretind bio (nu am vazut nici un ciudat d`asta pe forum pana acum) ca`i treaba lor.
Nu stiu de ce a mai trebuit sa dezgropi discutia asta ca ne stim cu totii pozitiile... unii vb din spatele tarabei, altii din spatele unui petic mic de pamant din ograda. Nu`i nimeni mai prejos decat celalalt si`ar trebui sa invatam in continuare unii de la altii si, in cel mai rau caz, sa ne toleram. De ex. Iorgu e cea mai vie inspiratie... omu asta daca se duce pe forumul electronistilor dupa un an incinge hora cu aia acolo si ne programeaza si arduino pe aci. Sanatate sa aveti cu totii!

#82
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
Ti se pare ca am ceva impotriva gunoiului de grajd sau ca nu stiu care ii sint avantajele. Tot ceea ce am spus este ca nu-i nevoie, din punctul meu de vedere, ca o persoana care cultiva pentru consumul propriu sa se complice cu gainat si balega. E suficient ceva foliar omologat bio. Repet, e o opinie si atita tot. Poti sa fi sau sa nu fi de acord cu ea. Unde am spus eu ca gunoiul de grajd nu este bun ? Socrul meu este crescator de oi. Unde crezi ca merge gunoul din saivane ?

Toti cei care cultiva pentru consum propriu, de placere sau ca sa evite otravurile de pe piata si folosesc gunoi de grajd se pling apoi de invazia coropisnitelor si baga Mesurol la greu. Nu-i pacat ? Cropmax, Trainer, apa si atit.

Am intr-adevar o problema cu ipocritii care se pretind bio, acuzindu-i in acelasi timp pe cei ca mine si ca altii ca otravim lumea. In timp ce ei maninca toate nenorocirile din lume, ce sa vezi, legumele sint bio. De acord, fa-le bio, bravo, reduci din otrava dar sa spui ca tu numai asa maninci e cam mult.

Reciteste toate postarile discutiei si ai sa vezi ca am fost foarte tolerant cu cei care m-au jignit si am raspuns pastrind masura. Sint de acord sa invatam unii de la altii si nu cred ca unii sint mai cu mot decit altii.

#83
n_priceputu

n_priceputu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 769
  • Înscris: 12.11.2008

View Postrid, on 20 aprilie 2014 - 22:30, said:

F corect, d`aia tre' sa pun aci o reteta de paine pe care o fac saptamanal plina ochi cu fibre... da' nu`s grau si tarate din curte Posted Image

Baga.nene. reteta aia cu care te lauzi, ca despre asta e vorba in topicul asta,  nu despre chestii precum 'n-ar fi rau sa fie bine' sau 'eu am zis, c-am zis, ca voi zice'

#84
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
haha, o sa postez banala plamadeala sapt viitoare cand fac urmatoarea paine ca sa pun si fotos.

#85
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Eu mananc doar paine facuta in casa din faina integrala. In compozitie adaug seminte de floarea soarelui, seminte de in, de dovleac, ceapa, masline, in functie de inspiratie.

[ http://s19.postimg.org/o71yo3mrn/DSCF6191.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://s19.postimg.org/lov26gs1v/DSCF6213.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

500 g faina integrala (se pot include cu succes si faina de secara sau tarate)
1 cub drojdie
350 apa
3 linguri ulei masline
1 lingura otet
1 lingurita zahar brun (e la alegerea fiecatuia)

#86
JPol

JPol

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 27.03.2014

View Postanknic, on 21 aprilie 2014 - 11:04, said:

ca fapt divers: prea multe fibre in alimentatie provoaca efectul invers celui urmarit (constipatie adica), plus ca se comporta ca un glaspapir cu peretii intestinului (si-l irita), plus ca in lumina ultimelor descoperiri stiintifice impiedica absorbtia fierului.

Daca un doctor citeste asta va rade de tine.

#87
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006
Anasstasia, mai bun de atat nu se poate. Ceva de genul fac si eu, dar cu tarate de obicei. Ce`ai pus tu e reteta universala si de acolo pleci cu ce alte seminte vrei + diferite tipuri de faina. Daca ai timp povesteste in pasi totul, cum faci maiaua, cat o tii, daca o framanti si cat etc.

#88
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Si eu fac cu tarate si cu faina de secara.
Maia traditionala nu fac. Imi este teama, e o intreaga poveste cu maiaua, trebuie hranita, tinuta la frigider, si nu am gasit curajul sa o fac.
Pun drojdia in putina apa calduta si o las la inmuiat.
Amestec toate ingredientele si le framant 5-10 min. cu mana (nu am masina de paine). Amestecul il izbesc/lovesc cu pumnii bine ca pe aluatul de cozonac. Las la odihnit o ora la loc caldut. Apoi framant iar usor si pun aluatul in forme si il mai las o ora. Dupa ce il framant a 2-a tura, aluatul in tavi il las direct in cuptor ca sa nu il deranjez ulterior pentru ca are tendinta sa se lase. Dupa o ora doar dau drumul la cuptor. Un pic mai tare la inceput si apoi la foc mediu cca 40 min. in total. Si asta-i tot, chiar e foarte simplu.

#89
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004

View PostJPol, on 21 aprilie 2014 - 20:35, said:


Daca un doctor citeste asta va rade de tine.

un doctor mi-a spus asta...un doctor in medicina. mi-a mai spus si ca in lumina ultimelor descoperiri stiintifice colesterolul din ou este metabolizat complet, asa ca oricate oua ai consuma nu iti va creste colesterolul (daca n-ai ficatul bolnav).

na de "descompuneti" si afirmatia asta :) si mergeti la medici care va invata sa dati mar ras cu biscuite copiilor ca sa aiba destule fibre...

#90
anasstasia

anasstasia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,278
  • Înscris: 30.07.2013
Dar asa este! Oul este considerat aliment complet iar colesterolul lui nu este asimilat de organim.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate