Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai are vloggingul vreun viitor?

Imprimanta Creality Ender 3 V2 de...

Sfat achizitie scuter sau tricicl...

Canal de youtube fara sa fie crea...
 Death from above

Informatii diferite pe telefoane ...

Dor 2

Zidul care desparte romanii de ro...
 Imagine dublata Philips

Problema xbox one s

Pornire dificila

Diferential wifi
 Model gard

Termosistem cu spuma sau adeziv?

VoWiFi sau WiFi Calling

Problema temperatura ACM centrala...
 

MacBook Pro with Retina display

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#163
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Nu stie nimeni daca exista rezolvare pt a avea ora la fel si in Windows si in OS X ?

#164
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,089
  • Înscris: 24.02.2007
Acelasi Timezone?

#165
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Da

#166
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Am gasit rezolvarea, aici :


http://www.insanelym...tosh/?p=2020591

Legat de ce am scris la nr 162, ce parere aveti ?

#167
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,160
  • Înscris: 08.12.2006
Am citit topicul asta deoarece , cat d ecurand, voi achizitiona un macbook, dar m am orientat catre Air, m-am saturat de caramizile astea cu windows, cel putin de cele pe care le am avut eu.

Am doua intrebari

1. Am citit ca tastatura englezeasca (urmeaza sa il cumpar din uk, dar inca nu sunt acolo) si cea americana sunt diferite? In ce consta diferenta? Ma refer la tastatura fizica de pe aparat
2. Ati folosit VMWare sau orice alt simulator de sistem virtual? Va trebui din cand in cand sa am si windows cu ceva aplicatii specifice instalate, aplicatii mai mari si mai consumatoare de resurse. Nu vreau sa instalez real windows ul pe el. Pentru cine a folosit masini virtuale pe macbook, cum se misca windows ul si aplicatiile in masina virtuala?ce aplicatii ok de masini virtuale exsite, in afara de vmware?

Edited by cuculea, 21 August 2014 - 05:41.


#168
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Felicitari pentru decizie!
Ti-as recomanda totusi display-ul Retina si diagonala de 13"...

1. Toate layouturile de tastatura le gasesti aici: http://support.apple.com/kb/HT2841
Click pe "English, Great Britain - ( B", respectiv pe "English, International - (Z)" si vei vedea deasupra etichetei "Apple Notebook" cum arata fiecare.

2. Eu nu am folosit virtualizarea. Solutia mea este sa port o tableta cu diagonala de 8 inch cu Windows 8.1 in buzunarul din fata al gentii MacBook-ului Posted Image
Dar sa stii ca pentru majoritatea aplicatiilor create pentru Windows exista si versiuni pentru Mac sau aplicatii echivalente, deci s-ar putea sa nu ai nevoie de Windows.
Virtualizarea este cea mai proasta solutie si nu ai salva cu adevarat mai mult spatiu decat daca ai instala Windows prin BootCamp: http://support.micro...m/kb/2647609/ro
Pentru virtualizare cel mai apreciat mijloc este Parallels Desktop 9 for Mac:
http://www.parallels...oducts/desktop/
sau
http://store.apple.c...sktop-9-for-mac

#169
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,160
  • Înscris: 08.12.2006

View Post_-_, on 21 august 2014 - 10:02, said:

Felicitari pentru decizie!
Ti-as recomanda totusi display-ul Retina si diagonala de 13"...

1. Toate layouturile de tastatura le gasesti aici: http://support.apple.com/kb/HT2841
Click pe "English, Great Britain - ( B", respectiv pe "English, International - (Z)" si vei vedea deasupra etichetei "Apple Notebook" cum arata fiecare.

2. Eu nu am folosit virtualizarea. Solutia mea este sa port o tableta cu diagonala de 8 inch cu Windows 8.1 in buzunarul din fata al gentii MacBook-ului Posted Image
Dar sa stii ca pentru majoritatea aplicatiilor create pentru Windows exista si versiuni pentru Mac sau aplicatii echivalente, deci s-ar putea sa nu ai nevoie de Windows.
Virtualizarea este cea mai proasta solutie si nu ai salva cu adevarat mai mult spatiu decat daca ai instala Windows prin BootCamp: http://support.micro...m/kb/2647609/ro
Pentru virtualizare cel mai apreciat mijloc este Parallels Desktop 9 for Mac:
http://www.parallels...oducts/desktop/
sau
http://store.apple.c...sktop-9-for-mac
Ok...merci mult, dupa ce citisem topicul unde era o mica discutie despre tastatura britanica, m-am linisita cum, nu e diferenta intre cea clasica su asta britanica, ma gandeam sa nu aibe taste multe total schimbate, gen cum e cea frantuzeasca sau germana

Cat priveste masina virtuala cu windows, ceea ce folosesc eu nu este si pe Mac (folosesc aplicatii mari  CAD-CAM-CAE ce necesita multe resurse), dar pentru asta , adica lucrul la nivel de job, am desktop cu Win si 32 GB Ram, ma gandeam la simularea intr-o masina virtuala mai mut pentru vizualizare si modificari marunte.
Am studiat cate ceva in aceasta privinta, iar pe youtube am vazut niste prezentari cu unii care pusesera VMWare si instalasera win 8 si se misca chiar ok.

Dual boot nu osa fac niciodata pe el.

Cred ca o sa imi schimb optiunea de la Air la Pro, mi-a atras atentia versiunea de macbook pro cea cu 16 G RAM si I7....mai studiez

Edited by cuculea, 21 August 2014 - 10:35.


#170
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si in magazinele din Marea Britanie ai putea gasi variante cu "Z/A" in codul modelului. Acestea au tastatura US standard care ar fi preferabila, mai ales daca doresti sa utilizezi si layoutul romanesc. Altfel dispozitia anumitor taste va fi mai anapoda.

Aplicatiile mari de genul Autodesk AutoCAD, Adobe Photoshop, Microsoft Office etc. exista si in variante pentru Mac. Astfel de aplicatii nu functioneaza prea bine in masini virtuale.
Iar mai specific (pentru ceea ce te intereseaza pe tine) studiaza: http://en.wikipedia....AE_file_viewers

#171
shaq486

shaq486

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
1. Salutare tuturor. Am tot cautat zilele astea pe net informatii despre cum poti muta datele de pe macul vechi pe cel nou (imi vine in curand retina de 15 inch) dar atentie....via USB nu firewire sau time machine. Intreb asta pentru ca: Firewire retina nu are si nu vreau sa cumpar adaptor; In target mode apare simbolul de firewire deci USB este out of the question (cred); nu vreau sa scot hdd-ul de la macbook-ul meu vechi; Retea nu am la cel nou (evident nici adaptor nu vreau sa iau pentru atata lucru).

Asadar vreau doar sa transfer datele de pe cel vechi pe cel nou folosid un cablu USB.

Evident intreb mai mult de curiozitate pentru ca alte solutii sunt la indemana si le cunosc (ex. Backup full pe time machine care poate fi un hdd ordinar apoi restore din time machine pe mac-ul nou) - dar aici mi se pare ca pierd timp dublu (odata back-up si apoi restore si cand jucarie noua numai de asta nu iti arde :)).
A incercat/reusit cineva sau exista trasfer via usb direct?

2. Fara bootcamp in mediu virtual merge ok windows-ul? Jocurile mai ales ma intereseaza. A incercat cineva? Placa nvidia GT750M cu 2 GB Gddr5 este ok si "citita" de windows instalat via parallels? Eu momentan merg pe bootcamp dar din simplul motiv ca placa video (un 8600GT 512MB) nu ma ajuta foarte mult in mod virtual.



Merci.

Edited by shaq486, 01 September 2014 - 23:06.


#172
LeonardOprise

LeonardOprise

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.05.2015
Salutare,
Aveti idee daca Apple va mai produce vreun model de MacBook Pro cu diagonala de 17"?

#173
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Se pare ca nu au nici o astfel de intentie. Din pacate au scos o prostie de 12 inches.

#174
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015
Hai sa va intreb ceva relativ stupid, dar mai bine sa va intreb pe voi ca aveti idee: cum instalezi un OS din nou pe MBP? Sau cum reinstalezi sistemul? Are o partitie, o chestie de recovery? Multumesc anticipat. Rulez Yosemite OSX

#175
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,160
  • Înscris: 08.12.2006
Ooo..hai ma ca sunt zeci de tutoriale pe youtube cu asa ceva, e suficient sa scrii Reinstall OSX sau Factory reset OSX

uite unul luat la intamplare

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aTMGhG1w0w0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#176
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015
Sa traiesti!

#177
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Daca ai facut un backup in Time Machine, atunci poti boota de pe el si alege un moment pe care sa-l restaurezi.
Alternativ poti boota de pe partitia Recovery.
Daca SSD-ul este gol, atunci folosesti Internet Recovery.
Detaliile le gasesti pe scurt aici: https://support.appl.../en-us/HT201314

#178
a3ds

a3ds

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 13,313
  • Înscris: 26.04.2015
S-a marcat, bastos!

#179
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,160
  • Înscris: 08.12.2006
Stiati ca incarcatoarele astea de le mac book au o protectie la supra-incalzire?

Ieri eram la un amic si lucram, statem pe o canapea cu niste perne mari. Dintr-o pura intamplare, incarcatorul mi-a intrat sub o perna, adica intre perna si cadrul de lemn al canapelei, deci practic izolat complet, iesea doar firul din canapea. Nu am bagat asta de seama fiind prins cu munca. Am atasat mufa magnetica la laptop , beculetul galben s-a aprins, toate bune si frumoase pana pe la 70 % cand...beculetul s-a stins. Ma uit, ma ce naiba, nu e incarcat complet, dar ce s-a intamplat, caut incarcatorul pe sub perne, cand pun mana pe el, va jur ca am retras-o instant , asa de tare m-a fript. L-am scos cumva afara de acolo, mirosea a plastic incins rau de tot, nu puteai sa stai cu mana pe el. L-am deconectat imediat de la priza. Ma mir cum de nu s-a topit totusi carcasa de plastic, frigea foarte tare. Chiar ma gandeam, offf...maine trebuie sa merg la apple store sa imi dea altul pe garantie, drum, timp pierdut etc. pana la urma s-a racit si l-am conectat din nou...surpriza, beculetul galben s-a aprins si intra curent in laptop.
Deci, cred ca au o protectie pentru asa ceva

#180
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Intr-adevar:
"Apple's adapters can get quite hot and do have a temperature sensor in them that will shut it off if it overheats."
http://www.cnet.com/...power-adapters/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate