Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Este informatie publica/accesibil...

French Drain+ Turnat Alei casa

Instalatie electrica apartament
 Vremurile imperiilor

amenda ISU

Magazine macbook pro

Fața nevazuta a vestului civ...
 The Sandman (2022- )

Curatare jante aluminiu bicicleta

Plafoniera led cu backlight

Am pierdut contractul de munca, a...
 Certificat TVA pentru Auto SH de ...

Sectorul 4 ridica masini abuziv?

N-are vlaga in a 5 a

Motorul se supraincalzeste?
 

MacBook Pro with Retina display

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#145
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,033
  • Înscris: 24.02.2007

 _-_, on 04 mai 2014 - 15:47, said:

Nu prea ajuta. Rezolutia nativa pe MBP Retina este prea mare pentru Windows.

Repeti treaba asta de ceva timp.
Hai cu cat mai multe screenshot-uri concrete, sa ne facem si noi o prare.

#146
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013

 dani.user, on 05 mai 2014 - 20:27, said:

Repeti treaba asta de ceva timp.
Hai cu cat mai multe screenshot-uri concrete, sa ne facem si noi o prare.

Am facut o simulare pe PC cu scalare 150% si 200% in rezolutie FullHD.
Pentru demonstratie am utilizat in principal aplicatia Clementine. Atasez imagini care arata cateva probleme de afisare:
- randuri incomplete, cuvinte intrerupte (Clementine)
- elemente lipsa din ferestrele aplicatiilor (vezi gadgetul Calendar, Display Properties din Control Panel)
- texte neclare (File Explorer)
- artefacte pe display (de la aplicatia utilizata pentru capturarea imaginilor: Windows Snipping Tool)

Mai urcasem eu pe undeva niste imagini cu aplicatia Dekisoft Monitor Off Utility in cazul careia butoanele radio sau check boxes vin unele peste altele chiar si la o scalare de numai 125%. Insa aceasta este o aplicatie 'simplista'. Majoritatea aplicatiilor de acest gen functioneaza corect exclusiv pe 100%. Insa in cazul unei aplicatii gen Clementine problemele de afisare nu sunt scuzabile. Problemele de afisare din aplicatiile preinstalate in Windows nici ele nu sunt scuzabile.
Indiferent ce procent de scalare utilizezi marimea textelor din aplicatiile Metro nu este influentata. Acest lucru il poti verifica si singur.

Iti recomand sa citesti articolul acesta care explica si de ce lucrurile stau asa (l-a pus un coleg de forum acum cateva zile si mie mi-a placut): Scaling Windows - The DPI Arms Race.

Iata si una dintre discutiile care m-au determinat sa optez pentru MacBook Pro Retina vs Lenovo Yoga 2 Pro: http://forums.lenovo...ns/td-p/1286183

Attached Files



#147
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Iata si cum se vede Clementine pe MacBook Pro Retina!
Este o mare diferenta, nu?

Pe Mac cu o singura aplicatie am probleme, dar nu e grav. Este vorba de Monopoly (joc). Fereastra aplicatiei nu poate fi redimensionata.
Pe rezolutia implicita ca sa pot vizualiza intreaga fereastra a aplicatiei fie ascund dock-ul, fie modific setarile pentru display.  Altfel nu incape pe ecran.

Attached Files



#148
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,033
  • Înscris: 24.02.2007
N-as lua Clementine (sau alte soft-uri ce folosesc biblioteci terte, Qt in cazul asta) drept etalon.
Revin si eu cu ceva poze la aplicatiile ce le am instalate.

#149
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Aplicatiile open source si multiplatforma cer sacrificii...

Cu toate acestea aplicatiile din categoria respectiva utilizate de mine atat pe Mac cat si pe Windows sau Linux au probleme de afisare doar sub Windows.
Si limitarile aici sunt ale lui Windows, nu ale bibliotecilor utilizate, cred eu.

Display-urile cu rezolutie mare care tind sa se impuna tot mai mult pe piata obliga la o scalare DPI superioara, moment in care marimea fonturilor creste dar, fara sa creasca si marimea controalelor (check boxes, butoane radio etc.). Ma refer la fonturile asociate controalelor respective: labeluri, texte din combo boxes, list boxes s.a.m.d. din Windows.
Situatia respectiva a fost mostenita din versiunile precedente de Windows si, in plus, majoritatea aplicatiilor moderne sunt facute pentru a fi compatibile inclusiv cu versiunile mai vechi de Windows (ceea ce este firesc avand in vedere ca Windows 8.x are deocamdata o cota de piata atat de mica).
Sa zicem ca s-ar putea evita in viitor utilizarea controalelor traditionale concomitent cu proiectarea aplicatiilor pentru a se adapta la diferite scalari DPI prin includerea exclusiv a resurselor din interfata moderna. Insa aceasta ar presupune pierderea compatibilitatii cu versiunile anterioare de Windows. Ceea ce ar fi, deci, un sacrificiu...

Eu acum fac simple presupuneri, deoarece nu am mai programat de mult (de pe vremea lui Windows 3.1 si Windows NT). Am cam pierdut legatura. Dar imi imaginez ca ar trebui, de fapt, rescris sistemul de operare pentru ca aplicatiile sa fie compatibile cu display-urile moderne...
Ce mi se pare ciudat este ca problema fonturilor prea mici se intalneste si in multe aplicatii Metro. Te dor ochii cand deschizi astfel de aplicatii pe multe tablete. Aici s-a cam pornit cu stangul. Probabil ca in timp se vor regla lucrurile. Insa pana atunci avem deja un sistem de operare suficient de maturizat pentru noile ecrane cu rezolutii mari si acesta este Mac OS X (pe langa care s-ar mai putea adauga si OS-urile 'slabe': iOS si Android care se impaca bine cu rezolutii mari pe ecranele dispozitivelor portabile).
Mie personal imi place Windows si, in special, Windows 8+. Daca nu ar fi existat aceasta problema, atunci ar fi fost un OS aproape perfect.

Edited by _-_, 07 May 2014 - 00:01.


#150
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Dupa ce am efectuat upgrade-ul la OS X 10.9.3 parca a scazut autonomia pe baterie la MBP. A mai constatat cineva acest lucru?

#151
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Nu, bateria tine la fel.

#152
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009

 dani.user, on 05 mai 2014 - 20:27, said:

Repeti treaba asta de ceva timp.
Hai cu cat mai multe screenshot-uri concrete, sa ne facem si noi o prare.
Fara imagini, nu mai verifica, e o realitate usor observabila.
Eu nu mai folosesc deloc win pe apple tocmai din singurul asta inconvenient. Se vede la propriu, prost. Neclar.
Nu suporta comparatie cu lizibilitatea din Mavericks.

#153
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Serios? Ai instalat si Windows? Pacat de spatiu. Bine ca l-ai eliberat. :)
Eu deja ii compatimesc pe cei care isi cumpara ultrabook-uri cu display-uri de rezolutie mare.
Poate Windows 9 o sa mai repare din aceasta problema...

#154
d-rive

d-rive

    zic tir

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,673
  • Înscris: 21.02.2009
Am instalat win din prima zi.
Am zis si atunci dar ai uitat tu :P

Ideea e ca l-am deschis in primele 2-3 zile. Dupa aia, absolut inutil. L-am dezinstalat de tot si foarte probabil pentru laptop nu o sa mai revin la win. Pe desktop din considerente de obisnuinta inca am 7-le.

#155
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,033
  • Înscris: 24.02.2007
Pe o rezolutie "normala", 1920x1200 mi se pare mai clar Windows-ul decat OS X-ul care randeaza textul mai blurry.

#156
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Daca este Hackintosh, atunci pot exista alte cauze.
Daca ai un Mac, atunci ma mira.
Ai verificat setarile pentru font smoothing si text smoothing for font sizes din System Preferences, General?

#157
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Pe un MAC original fonturile nu se vad asa " blurry " comparativ cu un Hackintosh ( presupunand ca ambele rezolutii sunt de 1920 x 1080  ) ??

#158
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,033
  • Înscris: 24.02.2007
E Mac.
Explicatia ce am gasit-o pe net e ca asa s-a vrut fiindca ar fi forma literelor mai aproape de realitate (cui i-o mai pasa si de asta).

#159
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009

 _-_, on 20 iunie 2014 - 18:56, said:

Daca este Hackintosh, atunci pot exista alte cauze.

Anume ??

#160
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Habar n-am. Eu m-am gandit ca din cauza placii video si a driverelor incompatibile.
Experimentasem mai multe configuratii fara folos.
Problema o aveam pe monitorul de 27" cu rezolutie nativa 1920x1080.

Si in Ubuntu se vedea mai bine decat pe Hackintosh.

 dani.user, on 20 iunie 2014 - 19:04, said:

E Mac.
Explicatia ce am gasit-o pe net e ca asa s-a vrut fiindca ar fi forma literelor mai aproape de realitate (cui i-o mai pasa si de asta).

Folosesti cumva un convertor gen HDMI-VGA?

Uite ce am gasit:
External monitor = blurry fonts

This could be an issue with font anti-aliasing and external third party displays. To get good results with my external monitor I had to set the correct AA setting. Pre Snow Leopard you could do this via preferences but Apple "simplified" it. They try to detect it automatically but this apparently only works with Apple displays.

Open a terminal and C&P
defaults -currentHost write -globalDomain AppleFontSmoothing -int 2

Then logout of your account and back in. The fonts should look less fuzzy now.

Mai sunt si alte solutii la care se face referire acolo.

#161
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,033
  • Înscris: 24.02.2007
E cablu HDMI si atat. La inceput se vedea ca naiba toata imaginea pana am aplicat o corectie in setari deoarece credea ca-i TV si facea diverse optimizari total deplasate.
Am sa incerc varianta pentru smoothing.
Nu pot sa zic ca se vede blurry acum, adica nu e deranjant, dar sub Windows e mai clar.

#162
eduard_w

eduard_w

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,689
  • Înscris: 24.03.2009
Orice setari as face, fonturile nu se vad asa clar in OS X, ca in Windows.
As " risca " sa inlocuiesc cablul DVI-DVI cu unul DVI ( monitor ) DisplayPort ( placa video ) dar nu cred ca m-ar ajuta, nici macar nu stiu daca exista cablu DVI-DP
LE : cum sa setez sa ramana ceasul / ora / pe Windows, exact ca pe Hackintosh ?
Cand dau reboot si intru pe Windows, ora e cu 3 ore in urma.Setez ora Romaniei, dar dupa restart, intru in OS X apoi in Windows, ora e din nou cu 3 ore in urma

Edited by eduard_w, 20 June 2014 - 20:02.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate