Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
a link a day keeps the doctor away :)
Ultima postare: mar 01 2015 13:01, Inițiat de
proxtu
, dec 10 2013 08:46
·
0
#37
Publicat: 13 decembrie 2013 - 11:52
@KellCooper: și te-ai coborât atât de jos ca să luminezi mințile unora cu IQ sub nivelul maimuței ? O, pașă, cât de darnic ești...
Și link-ul pentru ziua de azi: Leptin and Local Cellular Hunger – Uniting the Theories http://proxtu.ro/links/00006.jpg |
#38
Publicat: 13 decembrie 2013 - 12:02
richelieu, on 13 decembrie 2013 - 11:39, said:
Eu am întrebare pentru vegani, ca nu am studiat și nu ma pricep, dar sunt curios: poate un vegan, sa se hrănească sanatos și complet, consumând doar ingrediente care cresc/sunt cultivate în mod natural și tradițional în zona în care s-a născut și probabil și trăiește? Cine studiaza medicina ortomoleculara gaseste raspunsuri acolo. Pana atunci barfa! Proxtu m-am coborat sus. Fiecare sa-si lumineze mintea cum poate. Daca nu poate si nu-l duce capul sa apeleze la "nutritionisti" PS Am raspuns la intrebare cu toate ca nu sunt vegan Editat de KelCooper, 13 decembrie 2013 - 12:17. |
#39
Publicat: 13 decembrie 2013 - 12:29
richelieu, on 13 decembrie 2013 - 11:39, said:
... Eu am întrebare pentru vegani, ca nu am studiat și nu ma pricep, dar sunt curios: poate un vegan, sa se hrănească sanatos și complet, consumând doar ingrediente care cresc/sunt cultivate în mod natural și tradițional în zona în care s-a născut și probabil și trăiește? |
#41
Publicat: 13 decembrie 2013 - 15:57
Bineinteles, azi in RO pot creste destule inclusiv quinoa. Dar cartofii si cerealele traditionale ar asigura cu succes cea mai mare parte a necesarului caloric. Mai adaugi cateva fructe si verdeturi banale si asiguri necesarul de vitamine si minerale. Se zice ca daca mananci mai murdar nici de suplimente cu B12 nu ai nevoie. Totusi, se poate deschide fabrica (cultura de bacterii) de B12 in tara.
Editat de EXIT, 13 decembrie 2013 - 15:58. |
#42
Publicat: 13 decembrie 2013 - 16:41
EXIT, on 13 decembrie 2013 - 15:57, said:
Mai adaugi cateva fructe si verdeturi banale si asiguri necesarul de vitamine si minerale. Hai sa-ti explic cum stau lucrurile din acest punct de vedere. Totul e legat de acizi si baze, adica chimia anorganica elementara si de baza pe care multi nu vor(sau nu pot) sa o inteleaga. Corpul nostru e usor alcalin(pH sange aproximativ 7,30) Toti macronutrientii formeaza acizi(proteinele sunt lanturi de aminoacizi, grasimile sunt acizi grasi iar carbohidratii sunt metabolizati in alcool care la randul lui e metabolizat in acid) Toti acesti acizi pe care-i bagam in noi zilnic sub diferite forme sunt neutralizati de micronutrienti adica minerale alcaline pentru ca sa pastreze acest pH in valori optime. In functie de cat de prezente sunt aceste minerale in organism sunt si cariile, osteoporoza, calcifierea arterelor etc. Deci da, suntem deficienti in minerale alcaline, dovada bolile care ne macina, mai nou inca de la varste din ce in ce mai fragede. E un paradox ca traim mai mult dar suntem si mai bolnavi lungi perioade de timp. Nu-ti trebuie carti ca sa observi aceste lucruri. In plus de asta solul e din ce in ce mai demineralizat din cauza pesticidelor, altor agenti chimici, poluare sau agricultura intensiva. Deci de unde minerale? Cum stopezi demineralizarea? Simplu, nu mai mananci deloc, bei numai apa de izvor si incerci sa devii autotrof ) |
#44
Publicat: 13 decembrie 2013 - 18:21
Si in desert sunt minerale in sol dar prezenta plantelor se lasa asteptata
Faptul ca exista minerale intr-un sol fertil nu inseamna ca plantele sau fructele lor dau pe afara de minerale. Sunt soluri si soluri, unele mai bogate in potasiu, altele in azot etc si in functie de asta se cultiva planta, sa-i zicem un fel de permacultura dar ma departez de subiect. Si apoi despre ce plante vorbim? Despre cele inginerite genetic sau despre cele salbatice? Faptul ca manaci sa zicem alimente cu minerale din abundenta asta nu inseamna ca absorbtia lor e optima, depinde de foarte multi factori. Dar nici n-am spus ca afectiunile in cauza sunt NUMAI din cauza lipsei mineralelor dar este cauza principala. Mineralele lucreaza in armonie perfecta cu vitaminele, enzimele(care tot lanturi de aminoacizi sunt in cele din urma) etc asa ca nu poti vorbi de o deficienta de calciu sa zicem pt ca ea implica si magneziu si bor si vit C, K si D3 de exemplu. PS Nu stiu daca e adevarat sau doar barfa, cica in Slovenia se cultiva banane in sere. Maine poimaine auzim in Obor de ananas de Dabuleni si banane de Dridu Editat de KelCooper, 13 decembrie 2013 - 18:26. |
#45
Publicat: 15 decembrie 2013 - 09:17
#46
Publicat: 15 decembrie 2013 - 13:12
Mda, este ca sa zic intr-un fel Abecedarul postului, postul intermitent. Acum vad eu de unde te-ai inspirat cu mancatul din ora 18 in ora 18. Si articolul are unele legaturi ilogice cum ar fi aia cu omul din paleolitic si omul actual. Pai de atunci si pana acum am avut schimbari majore ale dietei(de exemplu introducerea cerealelor dupa "potop") ca sa nu mai spun de modificarile ADN-ului.
Stiintific vorbind postul intermitent si bineinteles postul in general aduce numai beneficii organismului si astea se vad dupa a 3-a zi de post, daca organismul nu-i incarcat de prea multe toxine. PS Ai citit cartea lui Bragg? E tot un Abecedar dar acolo se intra mai amanuntit in subiect Editat de KelCooper, 15 decembrie 2013 - 13:13. |
|
#47
Publicat: 15 decembrie 2013 - 13:34
Schimbari majore ale dietei am avut, dar nu si schimbari ale sistemului digestiv, nici adaptari la noua dieta.
Am evoluat 2 milioane de ani fara cereale, in special carne si uneori fructe/legume, de 10.000 de ani cultivam cereale si brusc ne-am adaptat la ele ? Nici la alcool, droguri sau alte mizerii nu ne-am adaptat, desi le consumam de ceva timp. De Bragg n-am auzit. |
#49
Publicat: 15 decembrie 2013 - 13:49
Am atins peste 24 de ore, dar din intamplare, nu programat. Vreau sa incerc un post de cateva zile, dar nu reusesc sa gasesc momentul potrivit. N-am probleme cu foamea, dar cand n-am ocupatie si ma relaxez la un film, o carte, asta merge mana in mana cu un fruct, un iaurt, seminte etc.
|
#50
Publicat: 15 decembrie 2013 - 13:59
Pai de abia dupa doua zile vezi cum stai cu postul ca e in functie de cate toxine ai in organism. Daca ti-e rau, ai dureri de cap, stari de voma etc trebuie intrerupt imediat. Dar tu stii mai bine cum stai cu corpul, daca la 24 ore n-ai avut nimic putin probabil sa ai la 48 sau 72 ore
Tine cateva zile, minim 3 si ai sa vezi diferenta |
#52
Publicat: 15 decembrie 2013 - 20:27
Nu ar trebui sa mai ai treaba cu foamea, cred.
Bine, mai mult de 35 ore n-am tinut nici eu. Chestia e ca nu-mi era foame deloc dupa, m-am hotarat totusi sa mananc pentru ca urma sa plec inca vreo 10 ore de acasa si mi-era sa nu aterizez in vreun morman cu ciocolata daca mi se facea foame . Mie nu-mi iese prea des treaba cu postul, la munca daca ma plictisesc imi tot vine sa mananc ceva. Noi in tp saptamanii mancam destul de regulat desi mai sarim peste micul dejun daca nu ne e foame. Doar in weekend mancam pe la 12-1, deci atunci avem o fereastra de 12-16 ore. |
#54
Publicat: 15 decembrie 2013 - 22:26
KelCooper, on 15 decembrie 2013 - 13:39, said:
Pai cine a spus ca ne-am adaptat la cereale? Dovada este numarul de boli pe care acestea le fac dar care "medicii" le ocolesc si spun ca au alte cauze, motivul fiind evident Paul Bragg-Postul, un miracol ... |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi