Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Problema inchiriere masina Germania

- - - - -
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Am inchiriat o masina in Germania pentru două zile. După două zile am returnat-o curată, cu rezervorul plin, intactă.
La închiriere am stabilit că voi plăti taxa de închiriere + vor fi blocați pe card 200 euro garantie. Constat după o săptămînă că mi-au fost retrași de pe card 35 euro.
Dorind să aflu ce s-a întîmplat am căutat pe net informații despre companie și am găsit o mulțime de plîngeri ale clienților pe forumuri. Toți cu aceeași problemă, au fost retrase sume de pe card cu pretextul că mașina nu a fost curată și a necesitat spălare sau că au lipsit 2 litri din rezervor pînă la plin. Clienții spuneau că au fost retrase sume nejustificate, disproporționate în raport cu lipsa constatată (dacă lipsesc 2 litri de benzină nu retragi 50 eur).

Pe de altă parte, eu știind deja că exista astfel de probleme la închirierile mașinilor, a doua zi am umplut rezervorul plin ochi, pînă a dat pe afară, la o benzinărie aflată la 500m depărtare de locul de închiriat. Am spălat mașina cu 5 minute înainte de predare, interior+exterior la o spălătorie mare de la ei aflată vis-a-vis de locul de predare. Mașina arăta impecabil, lucea și interior la fel, nicio zgîrietură, niciun fir de praf. Am luat bon de la spălătorie și benzinărie, le-am pus în plic și le-am înmînat odată cu cheile mașinii în ziua a doua zi (nu am păstrat copie cu gînd că nu se poate întîmpla așa ceva în Germania și, oricum, spălătoria, benzinăria, parcarea în care am predat mașina au camere de filmat, deci aș putea demonstra și fără bonuri).

Acum constat că mi-au fost retrași bani probabil pe motiv ă mașina nu era curată.... Tot citind pe forumuri, găsesc aceleași și aceleași neplăceri raportate de americani, englezi, italieni etc (deci nu români de-ai noștri). Toți spun că după un timp le-au fost retrași bani cu diferite pretexte. S-au certat cu compania de închirieri și n-au rezolvat nimic, în final au abandonat întrucît 50 euro la ei nu e o sumă pentru care să merite judecata.


Vreau să merg la bancă și să cer blocarea tranzacției, să n-o recunosc și să nu le mai plătesc niciun leu (să anulez și tranzacția cu banii care le revin de drept). Banca mi-a spus că se pot anula tranzacțiile dacă fac plîngere la poliție. O s-o fac și pe asta și aștept apoi să mă dea nemții în judecată (să-i văd) și să umble ei prin judecăți prin europa de est pînă le-o veni acru pentru 30 euro.

Ce mă sfătuiți?

#2
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 15.04.2006
Mai ai contractul si nota de predare/receptie semnata de ei cand ai dus masina ?
Citeste bine contractul sa sa fii sigur ca nu au justificare  , alatura nota de predare/receptie si fa plangere pentru furt sau abuz de incredere .

Edited by mihai!, 16 November 2013 - 19:03.


#3
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 24.06.2008
Pai zi si compania ca unii din noi mai ajungem pe-acolo si sa nu ne pacalim si noi!
In alta ordine de idei,fa cum ai zis,adica blocheaza tranzactia si reclamatie la militie!

#4
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Blocheaza tranzactia, bea o bere si lasa-i pe aia sa incerce sa-si recupereze banii.

Edited by DjMx, 16 November 2013 - 19:03.


#5
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Am așazisul contract. De fapt nu este contract ci doar o foaie A4 cu cîteva fragmente standard, o poză cu o mașină unde se bifează cu X dacă are damage sau nu, cîteva fraze în germană despre conduita la volan și atît. Nu este ca la noi un contract efectiv, cu clauze, condiții, multe foi. Practic este un formular standard cu un tabel.

Voi scrie și numele companiei, deocamdată încă încerc să rezolv amiabil.
Uitați ce găsesc pe forumuri nu doar despre acea companie, ci și despre altele: http://www.tripadvis...ng-Germany.html

PS Eu n-am închiriat BMW sau Mercedes ci o buburuză amărîtă, cea mai ieftină.

#6
mihai!

mihai!

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,800
  • Înscris: 15.04.2006
Ai foaia pe care a semnat ala dupa ce a inspectat masina la primire ? Orice nereguli trebuia sa le mentioneze atunci . Inclusiv sa sesizeze faptul ca este murdara si sa te anunte ca ti se va opri taxa pentru curatare.
Sa nu imi spui ca ai lasat-o in parcare la aeroport cu cheile in torpedou si actele in plic ... Am auzit si de metoda asta , dar eu nu as face asa ceva in viata mea .

Aaa si vezi ca exista si institutie de protectia a consumatorilor la nivelul fiecarei tari din EU care are atributii pentru produsele si serviciile din strainatate .
http://www.eccromania.ro

Quote

Ce poate face ECC Romania?
Informare: poate oferi sfaturi consumatorilor cu privire la drepturile lor sau informații practice atunci când se deplasează prin UE – de la închirierea unei mașini, rezervarea unui pachet de vacanță sau a unui zbor, la comanda unor produse online.
Sprijin în soluționarea unei plângeri: atunci când consumatorii au o reclamație împotriva unui comerciant dintr-un alt stat membru, ECC Romania poate coopera cu alte Centre din ECC-Net pentru a găsi o soluție amiabilă la problemele întâmpinate.
Consultanță: dacă o soluționare pe cale amiabilă nu este posibilă, ECC Romania poate oferi sfaturi cu privire la calea de urmat – mediere, Procedura Europeană privind cererile cu valoare redusă (sub 2.000 de euro), Procedura Europeană privind somația de plată sau un alt organism.
Plângerile consumatorilor împotriva unor companii din UE pot fi preluate numai dacă aceștia sunt rezidenți sau cetățeni ai unui stat membru al UE (plus Norvegia și Islanda) și dacă legislația comunitară este aplicabilă.
Toate serviciile oferite de Centrele Europene ale Consumatorilor sunt gratuite.

Edited by mihai!, 16 November 2013 - 19:29.


#7
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Sfatul meu e sa iti vezi de treaba si data viitoare apeleaza la firme cunoscute...Avis, Budget, Hertz...etc....nu intelegde ce ai spalat masina? Cat despre benzina din rezervor aia verifica pe baza de martor din bord, deci 2-3L nu conteaza

#8
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Să fie clar. Cînd am ridicat mașina am semnat un formular A4 tipizat, cu niște poze, nu un contract propriuzis. Mi s-au pus cheile în mînă și prin vitrină mi s-a arătat cu degetul mașina parcată pe stradă. Atîta tot.
Pe foaie nu era bifat niciun damage și mașina într-adevăr arăta impecabil, ca nouă atît la primire dar și la predare.
Am întrebat cum procedez la predare.
Răspuns: lăsați mașina în parcarea din față și cheile ni le puneți în cutia poștală.
Eu: nu inspectează nimeni mașina, nu fac o predare, cînd o aduc? Răspuns: nu faceți nimic, sîmbăta oricum noi nu suntem aici,  nu e nevoie de nimic, parcați mașina în parcarea subterană din apropiere sau dacă e ocupată, o parcați pe strada aceasta, pe undeva pe unde găsiți loc și puneți cheile în cutia poștală. Asta e tot.
Eu văzînd așa mi-am lăsat timp dinainte, am spălat-o la spălătorie mare, nu la arabi, am alimentat-o ochi, am parcat-o în parcarea subeterană din timp să prind sigur loc bun sub camere. Am dat cerc în jurul ei de 3 ori să fiu sigur că n-are absolut nicio zgîrietură. Am luat cheile, le-am pus într-un plic, am pus și bonurile de la spălătorie și benzinărie (deși nu mi s-a cerut așa ceva), am scris pe plic mulțumesc și numărul meu de telefon și le-am pus în cutia poștală.

Edited by dobrotescunicol, 16 November 2013 - 19:25.


#9
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,137
  • Înscris: 22.05.2003
1. La Sixt se preda personal, iar daca nu s-a consemnat nimic la predare, atunci asta este.
Intreaba de la ce vine acea suma si spune ca nu ti-a fost comunicata nici o problema la predare.
Daca fac pe prostii, blochezi suma la banca.

2. Noi de la Sixt am luat un A3 pentru cca 30 Km in Germania.
Am predat- frumos si am rugat-o pe d-na sa verifice ca e totul ok.
Intotdeauna fac poze.

La cca 2 luni dupa aceea, primesc o scrisoare de la asigurari, ca masina are sarita vopseaua in 3 locuri si sa completez o foaie.
Le-am transmis ca masina a fost predata unui reprezentant, care nu a comentat nimic.
Au zis, ok, no problem...

P.S. Faceti poze cu daunele existente la preluare si la predare.
Eu m-am invatat minte...

#10
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
//menționez că de la spălătorie și pînă la parcare erau doar cîteva sute de metri, am condus cu pungi în picioare ca să nu rămînă nicio amprentă nici măcar pe pedale. Prietena am pus-o să meargă pe jos. Mașina nu avea nici măcar o amprentă de deget, arăta ca NOUĂ.

#11
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
Iti recomand data viitoare Enterprise (sau Buchbinder). Eu sunt la a 4-a inchiriere fara nicio problema. O data le-am dus masina putin murdara ....si cu lipsa vreo 2-3 litri si nu au existat niciun fel de probleme. Nu-ti mai zic ca am facut rezervare pentru 3 zile , am folosit masina  2 zile si mi-au dat banii inapoi pe a 3-a zi. Nu mi-au calculat nici macar pretul de 2 zile care era mai mare .

Cand am plecat mi-au dat o hartie in care scria(bifat) ca totul este in regula si  mi-au deblocat banii de pe card.

Quote

Răspuns: lăsați mașina în parcarea din față și cheile ni le puneți în cutia poștală.
Si de unde stii ca intre timp pe masina nu a borat vreun betivan sau nu s-a pisat vreo pisica ? Drept `razbunare` ca le-ai lasat masina plina de boraturi/urina ti-au mai bagat bonus si niste carburant lipsa Posted Image

Am fost si eu in situatia in care trebuia sa las masina in parcare si cheile in cutia postala.....dar am zis pas tocmai ca sa nu patesc ce ai patit tu .A trebuit sa aman 30-60min 2 nemti cu care aveam intalnire(le-am zis ca traficul este nasol ) ca sa pot preda masina sambata dimineata la prima ora.Bine asta e varianta ok cu murdaria si benzina.......mie imi era frica de zgarieturi.

Attached Files


Edited by polizei, 16 November 2013 - 19:51.


#12
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Am scris mai sus că n-am luat de la SIXT, ci dau exemplu general pe SIXT că l-am găsit la îndemînă. Eu am luat de la Europecar și experiențele sunt similare.
Pe de altă parte, dacă nu sunt astfel de probleme, posturile de pe tripadvisor cum apar, crezi că le-am scris eu sau cum?

#13
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Tinand seama de faptul ca nemtii se gandesc la noi, romanii, ca la niste ..e cazul sa le arati ca (si ei  mai ) gresesc.
In locul dumitale as apela si la un ziar german, caruia i-as de/scrie povestea...Si chiar la un post TV...
Ideea e ca din cate am auzit inregistrarile video se pastreaza doar 7 zile, dupa care se sterg automat...
Asa ca grabeste-te RAPID..
BAFTA

#14
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003

 polizei, on 16 noiembrie 2013 - 19:26, said:



Si de unde stii ca pe masina nu a borat vreun betivan neamt ?

Am fost si eu in situatia sa las masina in parcare si cheile in cutia postala.....dar am zis pas tocmai ca sa nu patesc ce ai patit tu . Bine asta e varianta ok....mie imi era frica de zgarieturi.
Eu ca să mă asigur că nu borăște nimeni, mi-am lăsat timp și am dus-o în parcarea păzită, filmată, subterană. Dacă a borît careva, atunci apare pe camere și a fost și sub ochii paznicului, deci nu ar avea de ce să-mi impute mie asta.

Edited by dobrotescunicol, 16 November 2013 - 19:30.


#15
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
Am inchiriat masini prin Europa de mi-a venit rau. Pe bune. Cred ca am 50 de masini inchiriate la activ (natura jobului). Niciodata, nicimacar o singura data nu mi s-a cerut sa duc masina curata. Ever. Ba de multe ori le-am dus de-a dreptul jegoase.

Niciodata, niciodata nu am auzit sa ti se retraga bani ca nu a fost masina curata. Asta mi se pare comportament de tara africana saraca. Firmele serioase de inchirieri au angajatii lor personali care curata/spala masinile.

In schimb mi s-au retras bani pentru amenzi de camere. Plus comisionul firmei pentru administrarea amenzii de 30-35 de euro.

Edited by izometric, 16 November 2013 - 19:35.


#16
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003

 Prien, on 16 noiembrie 2013 - 19:30, said:

Tinand seama de faptul ca nemtii se gandesc la noi, romanii, ca la niste ..e cazul sa le arati ca (si ei  mai ) gresesc.
In locul dumitale as apela si la un ziar german, caruia i-as de/scrie povestea...Si chiar la un post TV...
Ideea e ca din cate am auzit inregistrarile video se pastreaza doar 7 zile, dupa care se sterg automat...
Asa ca grabeste-te RAPID..
BAFTA

Din moment ce netul e plin cu astfel de plîngeri, situația e cunoscută, crezi că rezolv ceva cu ziarul?
Încă ceva vreau să spun. Pe scurt: am fost profund dezamăgit de Germania. Nu e așa cum credeam. Sunt și la ei țepe grămadă (nu mă refer la cea cu mașina), e plin de arabi, negri, drogați, cercelați, bețivi etc. În cartierele mărginașe e ca în Ferentari. Au străzi fără gropi și autostrăzi, dar în rest, ca țară este mult sub nivelul la care o laudă lumea.
Banii sunt la patroni, dar neamțul de rînd este sărac pentru nivelul prețurilor de acolo, este surmenat și slugărit ca un scalv. La ei sunt o grămadă de Dacii Logan, mașini franțuzești vechi, chiar și Fiat multe. Dacă erau nemții boieri nu vedeai așa ceva. Dar realitatea este alta. M-am lămurit și cu mașinile SH de la ei. Majoritatea sunt cu sute de mii de km, le iau băieții și dau kilometrajul înapoi, mai repară pe ici pe colo micile defecte și le vînd la noi, atîta tot. Adaug că e plin de turci, arabi și alte nații care trafichează mașini și escroci cît cuprinde. Auzisem că neamțu e neamț. Pe dracu, nu ți-ai dori să trăiești acolo!

Edited by dobrotescunicol, 16 November 2013 - 19:38.


#17
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
Dobrescule, data viitoare nu mai inchiria masini de la firme obscure. E ca la companiile aeriene low cost. Ai vrut bilet ieftin? Inventeaza alte zece mii de taxe ca sa scoata pretul real al biletului plus ceva profit.

Edited by izometric, 16 November 2013 - 19:38.


#18
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003

 izometric, on 16 noiembrie 2013 - 19:32, said:

Am inchiriat masini prin Europa de mi-a venit rau. Pe bune. Cred ca am 50 de masini inchiriate la activ. Niciodata, nicimacar o singura data nu mi s-a cerut sa duc masina curata. Ever. Ba de multe ori le-am dus de-a dreptul jegoase.

Niciodata, niciodata nu am auzit sa ti se retraga bani ca nu a fost masina curata. Asta mi se pare comportament de tara africana saraca. Firmele serioase de inchirieri au angajatii lor personali care curata/spala masinile.

In schimb mi s-au retras bani pentru amenzi de camere. Plus comisionul firmei pentru administrarea amenzii de 30-35 de euro.

Citește pe tripadvizor, pe gamut și pe alte situri și vei vedea că situația mea nu e singulară.

http://www.fodors.co...hing-charge.cfm

Edited by dobrotescunicol, 16 November 2013 - 19:41.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate