Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

masina ieftina pentru incepator. ...

Pareri achizitie masina 20-25k

Scuter electric ce se poate condu...
 Taximetristii de la Gara Obor ref...

Dorul, specific romanesc, si o re...

Noul Design Dacia

Pareri despre facultate
 Motocilclistii un pericol

scooter electric

Parere VW GOLF 5 Din 2005 1.4 FSI

Berlin, odinioara unul dintre cel...
 Indicator benzina și tempera...

Tranzitare ape teritoriale straine

aplicații ipa

Pulverizator manual pentru erbicid
 

Software plus setari si Hardware necesar pentru 1 Gbps

- - - - -
  • Please log in to reply
533 replies to this topic

#127
omg99

omg99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,737
  • Înscris: 06.04.2005
Ai aici distribuitorii oficiali http://www.mikrotik..../europe/romania

#128
RoliSoft

RoliSoft

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 17.05.2007
Am un TP-Link WR1043ND, pe care am pus OpenWRT acum vreo doi ani, ca să pot să folosesc IPv6 și UPnP. Toate porturile (WAN și LAN) sunt gigabit la router, și link speedul e negociat tot la gigabit pe wan și eth0.1 (calculatorul meu)

Routerul nu-i atât de performant, și când transfer fișiere între calculatoare (~28 MB/s* pe Wi-Fi) sau scot de pe torrent cu ~11 MB/s, interfața de web și accesul SSH devine FOARTE lent. Are cineva experiență cu routerul ăsta? O să meargă internetul cu ~900 Mb/s** sau să dau comanda la un router ZTE de la RDS?

* SSD pe ambele, deci 28 MB/s (224 Mb/s) e limita pe Wi-Fi, care ar trebuie să fie 300 Mb/s teoretic. Nu am testat cu cablu, fiindcă nu am încă un cablu gigabit, numai din versiuni *piratate* "CAT 6E".
** Da, știu, probabil nu o să meargă cu 900 Mb/s pe nici-un server, dar pe speedtest.net este un server de la RDS în Târgu Mureș, cu care, teoretic ar trebui să ating cel puțin +500 Mb/s.

#129
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008
LAN pot sa-ti confirm ca am ajuns la 90 MB/s si cred ca mai mult nu vroia HDD-ul (laptop). Dar sunt 99% sigur ca va trebui sa ne schimbam routerul.

#130
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
@rolisoft ai nevoie de router nou. citeste topicul dedicat acestui router de pe aria networking pentru mai multe detalii.
serverele rds de pe speedtest au deja conectiune 10Gbps. deci ai sanse mari sa atingi 900 Mbps in teste.

#131
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
am testat acuma un WDR3600 cu firmware stock si pppoe.
am obtinut viteze constante medii in jurul valorii de 500Mbps  wan_to_lan.
deci intra in ecuatie doar pentru fb3.
a se tine cont ca valorile sunt in cazul unui transfer singlethread_tcp_ftp si in conditii de laborator.

vor urma si alte teste in functie de timp si echipamente disponibile.

#132
w21

w21

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,826
  • Înscris: 04.04.2008

View Postmaul, on 10 octombrie 2013 - 15:17, said:

se pare ca semi-celebrul Asus RT-N56u Black Diamond ar duce 900mbps PPPoE
firmware padavan incepand cu versiunea 1.1.2.1-003
referinte https://rt-n56u.goog...changes.eng.txt
e si la oferta la emag saptamana asta

Si asta ar merita testat cu PPPoE. :)

Edited by w21, 14 October 2013 - 05:59.


#133
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
din pacate RT-N56U nu face parte din colectia mea de routere. deci un test in perioada imediat urmatoare se prezinta mai dificil.

#134
bogdan-2608

bogdan-2608

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.10.2013
Dupa ce am studiat oferta de routere gigabit, am ajuns la concluzia ca Asus RT-N66U e cea mai buna varianta pentru mine (chiar daca nu are standardul ac). Am facut si un test cu CrystalDiskMark sa vad cat de potent este ssd-ul si hdd-ul. Rezultatele le aveti mai jos. Acum astept 1 noiembrie sa vad daca routerul chiar isi merita banii.

poza 1 ssd, poza 2 hdd.
[ http://thumbnails106.imagebam.com/28056/2307cf280551537.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://thumbnails106.imagebam.com/28056/3c5fab280551538.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#135
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,822
  • Înscris: 16.12.2006
Atasez si forma vizuala a cerintelor pentru abonamentul de 500 Mbps

Attached Files

  • Attached File  3.jpg   115.92K   112 downloads


#136
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008
Cred ca atunci când se vorbește de i5 și i7 acolo se refera la procesoarele mobile (pentru ca nu ezita i5 dual core pentru desktop). Iar dacă e vorba de ele, un i7 nu e cu mult mai performant ca un i3 desktop.
RAM-ul deuses 4 GB e un must în ziua de azi. Iar SSD-urile e o tâmpenie fiind cel mai prost mediu de stocare care poate fi ales pentru torenți. Un HDD bun vă face fata fără probleme după cum se vede și testele de mai sus.

#137
danyxp

danyxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,017
  • Înscris: 12.12.2005
Nu cred ca folosesc multi ssd la stocare... De regula se pune pe ssd sistemul de operare si programele aferente, eventual vreun joc mai pretentios daca vrei sa se incarce mai iute (bf3 sau bf4 de exemplu)

#138
narciso

narciso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 715
  • Înscris: 18.03.2009
Pentru fiberlink 1000 cerintele sunt:
https://digicare.rcs...t-order-service

#139
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
sincer eu am downloadat si voi downloda la nevoi torrente mai ales la laptopurile care nu permit atasarea unui al doilea disc. pana acuma nu am pierdut nici un ssd cu acest comportament asa ca nu vad de ce as schimba ceva.

#140
danyxp

danyxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,017
  • Înscris: 12.12.2005
Un link cu un test pe dir 868l,  nu stiu cât de relevant este dar in afară de smallnetbuilder nu am prea găsit.

http://www.wirelessr...rvice-from-ono/

#141
jjohnny29

jjohnny29

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 30.06.2008
Urmaresc de multa vreme discutiile din sectiunea "rds" iat in acest subiect legat de hardware tin sa va contrazic pe aceia care afirma ca e necesar un hardware de minimum x-y parametri , binenteles ca nu is de acord nici cu ceea ce recomanda providerul viitorilor abonati 500FL sau 1000FL.

Si ca sa argumentez ceea ce spun mai jos atasez test propriu realizat in conditii inferioare celor recomandate , concluziile le trageti voi
[ http://img20.imageshack.us/img20/1305/r23d.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://img850.imageshack.us/img850/1253/8kkf.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://img5.imageshack.us/img5/1714/qxvz.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

UPC-ro

[ http://www.speedtest.net/result/3033729683.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Vodafone-Italia
[ http://www.speedtest.net/result/3033734084.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Rds-Buc
[ http://www.speedtest.net/result/3033739016.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Alte conditii in care s-au facut testele : Router WRT3600 + modem FO ZTE F625G , conexiune de tip business , hdd ssd Kingston V200 sata III (60gb)
PS: sunt momente cand uploadul trece de 700, downloadul de 600 si aceste rezultate pe un PC fara mari pretentii

#142
adryanos

adryanos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,595
  • Înscris: 10.06.2008
E clar ca E8400 duce lejer. Cred ca orice procesor la de E5XXX in sus ar putea duce. Problema majora e la HDD-urile de laptopuri si cele vechi (spre exemplu prostia mea de HDD nu sare de 95 Mbps Write si de aceea va fi schimbat de Black Friday cu ceva mai bun).

#143
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
limita aici pare a fi harddiskul din desktop

Attached Files



#144
danyxp

danyxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,017
  • Înscris: 12.12.2005
O idee buna era sa fie si teste facute fara router, direct pe pc, ca sa elimini routerul din ecuatie. S-ar vedea clar cat duce pc-ul si cat duce routerul. Oricum, multumim pentru teste si postare.
Nu zice nimeni ca orice petarda de pc duce 1000, dar cei de la rds au exagerat intentionat, pentru a evita cat mai multe plangeri si sesizari. Adica au scuza daca nu ai ce recomanda ei acolo.

Ca fapt divers : am ssd sata 3, dar placa de baza nu stie decat sata 2 (prea mare bataie de cap sa o schimb, lene...) desi intrunesc conditiile rds (ei spun doar ssd sata 3, nu specifica altceva) el lucreaza ca sata 2. Oricum, nu-mi fac probleme, eu zic ca e suficient si ala. Probabil sunt mai multi in situatia asta, chiar daca nu sunt constienti de acest fapt.

Edited by danyxp, 15 October 2013 - 06:17.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate