Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Asus VivoTab Smart

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#1
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Sunt un proaspat detinator al tabletei din titlu, mai exact al modelului Asus VivoTab Smart ME400C-1A063W.
Am oferit cateva detalii despre ea aici (inclusiv la posturile de mai sus).
Exista si un topic dedicat tabletelor cu Windows 8 - x86.
De asemenea, am creat topicul Ce facem dupa ce am achizitionat o tableta cu Microsoft Windows? care va poate fi de folos.
M-am gandit ca poate exista si alti detinatori ai acestui model tableta si sunteti dispusi sa discutam despre ea.
Tableta mea a venit cu Windows 8 Standard (nu Pro) si cu Microsoft Office 2013 cu licenta, precum si cu cateva aplicatii de la Asus preinstalate.
Voi reveni cu detalii...

#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Printre aplicatiile preinstalate de la Asus se afla aplicatia ASUS WebStorage atat in versiune Desktop cat si pentru interfata Metro.
Celor care achizitioneaza aceasta tableta li se promit 32 GB spatiu in cloud pentru o perioada de 3 ani prin serviciul ASUS WebStorage.
Ei bine, ieri pentru prima oara am deschis aplicatia de desktop ASUS WebStorage, mi-am creat un cont si l-am activat prin e-mail. M-am trezit, de asemenea, cu un nou icon in zona de notificari a taskbarului.
Dupa aceea, am tot cautat o metoda pentru a obtine cei 32 de Gigagbytes.
Pana la urma, am gasit in aplicatia ASUS WebStorage pentru Metro optiunea: Settings > Account Info > Register your ASUS serial number to get more webstorage space. Am accesat link-ul respectiv in web browser, am introdus datele solicitate (WebStorage ID, Password si Serial Number), insa am primit mesajul de eroare:

Message from webpage
Register Failed
Please confirm your registration (-1)

indiferent de cate ori am reincercat.
Pana la urma am renuntat.
Partea mai urata este ca dupa ce am lasat un timp tableta in stand-by, nu a mai vrut sa iasa. Am dat un restart fortat (tinand apasat butonul power timp de cateva secunde). Tableta a repornit dar, dupa aceea, iar probleme: daca apasam butnoul power ca sa intunec ecranul asa ramanea. Nu mai reuseam sa iluminez ecranul sub nicio forma. Am dat iar restart fortat si am dezinstalat ASUS WebStorage (atat aplicatia pentru desktop cat si pe cea din interfata Metro). Dupa aceasta etapa, totul si-a revenit la normal...

#3
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Fiind totodata utilizator de DropBox, m-am bucurat intr-un fel ca am scapat de o parte din bloatware-ul de la ASUS, insa mi se pare frustrant ca ASUS nu a fost capabil sa isi mentina promisiunea (poate ca au fost niste erori tehnice in cele cateva ore in care am incercat eu sa obtin cei 32 de GB, insa ramane un fapt ca nu i-am putut obtine nici dupa mai multe reincercari). De asemenea, mi s-a parut nefiresc faptul ca procesele de sistem activate de catre aceasta aplicatie impiedica buna functionare a tabletei produsa tot de Asus.

Mai departe am instalat SkyDrive (versiunea de Desktop) si Google Drive. Dupa ce am restartat tableta am observat ca in loc de 15 secunde cat dura de la apasarea butonului on/off si pana la incarcarea interfetei Metro a durat acum dublu, deci aprox. 30 sec. Am verificat in Task Manager care este impactul la pornire al celor doua aplicatii si am constatat ca atat SkyDrive cat si Google Drive aveau impact high. In total dura cca. 1 min. pana cand aparea si iconul de la SkyDrive in zona de notificari de pe Desktop. Asa ca le-am dezinstalat si pe acestea, ramanand doar cu Dropbox.
Mai incercasem si Bitcasa (care ofera 10 GB free storage) dar, spre surprinderea mea, in timpul instalarii mi-a reinitializat desktopul, iar dupa primul restart ecranul a ramas intunecat timp de mai multe minute si a trebuit din nou sa dau un hardware reset. Dupa a doua tentativa de reincarcare a sistemului de operare acesta s-a reincarcat, dar dupa ce am deschis desktopul, in momentul in care s-a conectat Bitcasa din nou s-a reinitializat desktopul si a durat cam 1 minut pana cand s-au colorat iar iconii. Asa ca am renuntat si la Bitcasa...

Poate povestiti si voi ce peripetii ati avut cu tableta!

#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Observ ca nimeni nu se inghesuie inca sa discute despre acest model.
Cu toate acestea, eu o sa incerc, in limita timpului disponibil, sa va tin mai departe la curent cu problemele pe care le intampin la acest model.

Problema de azi: Nu pot boota de pe USB!
Am oferit explicatii detaliate in legatura cu aceasta problema la un topic general despre bootarea de pe USB in cazul tabletelor: http://forum.softped...otez-de-pe-usb/

#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Oferta foarte buna pentru aceasta tableta la: http://www.pcgarage....013-preinstalat
= 1.648,99 RON (stoc limitat). Eu am cumparat-o mai scump...

Iata si reviewuri in romana:

http://www.mygarage....campaign=review

http://blog.pcfun.ro...b-smart-me400c/

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5qm4lanFieI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rykgp_TgmYQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by _-_, 10 October 2013 - 19:22.


#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Tableta a aparut in promotie si la eMag, atat varianta alba cat si cea neagra:
http://www.emag.ro/t...w/pd/DL3RXBBBM/
http://www.emag.ro/t...w/pd/DZ3RXBBBM/

#7
chflorin

chflorin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,993
  • Înscris: 11.01.2011
ASUS VivoTab Smart ME400C - Problems Thread http://forum.tabletp...ems-thread.html

#8
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Dupa upgrade la Windows 8.1 am avut urmatoarele probleme cu driverul Intel Graphics Media Accelerator ver. 9.14.3.1168:
1. Daca tableta intra in sleep din interfata Desktop, cand reveneam pe desktop primeam mesajul de eroare ca "Intel graphic media accelerator driver has crashed and recovered";
2. Daca tableta intra in sleep din interfata Metro, nu mai aparea aceasta eroare, in schimb, revenea mai lent decat inainte cand aveam Windows 8.0;
3. Uneori cand intram in PC Settings, in locul optiunilor imi apareau doar niste pete fara sens si trebuia sa plimb degetul peste locul unde erau optiunile ca sa se reimprospateze imaginea si sa reapara textul optiunilor;
4. Daca tableta statea in stare de sleep mai multa vreme, uneori nu isi mai revenea: se ilumina un pic ecranul, dar ramanea cu un fond negru chiar daca primeam fedback sonor pentru apasarea tastelor hardware. Singura solutie era sa dau un restart fortat. Uneori, daca mai lasam tableta un timp si reincercam sa iluminez ecranul, imi aparea imaginea atasata.

M-am gandit sa dezinstalez si sterg driverul Intel GMA v9.14.3.1168, apoi sa reinstalez driverul de la http://www.asus.com/...ort_Download_35 (pagina de suport).
Ca sa nu isi faca din nou update automat driverul am intrat in Control Panel la System and Security > System > Advanced System Settings: System properties > Hardware > Device installation Settings si am ales "No, let me choose what to do", respectiv "Never install driver software from windows update" (urmand sa reactivez updatarea automata a driverelor abia dupa ce apare un driver care sa nu mai produca probleme).
Apoi am reinstalat pachetul din arhiva ME400C_DriverPackage_100_Customer.rar descarcata din pagina de suport.
Dar, dupa restart, surpriza!, m-am trezit cu probleme si mai grave: nu mai aparea ecranul Start, nu se mai vedea nimic pe desktop, in afara de taskbar. Am reusit sa accesez task manager si sa dau run la control panel de unde am dat update la driverul video si am revenit la versiunea 9.14.3.1168, deci, exact de unde am plecat.
In continuare, m-am gandit sa fac un nou experiment. Am instalat pachetul ME400CL_DriverPackage_V200_Customer.rar care nu era pentru Asus VivoTab Smart ME400C, ci pentru Asus VivoTab Smart ME400CL. Am dat restart si... nicio schimbare. Driverul cu probleme era tot v9.14.3.1168. Asa ca am lansat in executie ca administrator fisierul C:\Users\Numele_meu_de_utilizator\AppData\Local\Temp\DriverPackage\...\Graphics\igxpun.exe (aceasta fiind locatia unde si-a decomprimat driverele installerul de mai sus). Dupa restart tot nimic. Nu mi-a mai ramas decat sa intru in Device manager si sa dau update manual la driver. Am ales "Browse My Computer..." si am punctat catre fisierul .inf din folderul Graphics de la locatia de mai sus. Am dat iar restart si, in sfarsit, am reusit sa obtin versiunea 9.14.3.1117 care functioneaza perfect (aceasta versiune este mai noua fata din pachetul ME400C_DriverPackage_100_Customer.rar dar mai veche fata de cea care mi-a produs probleme in Windows 8.1).

Attached Files


Edited by _-_, 20 October 2013 - 23:41.


#9
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
Ma mir ca nu ai trimis-o in service la cate probleme ai avut cu ea.

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pai nu am avut probleme cu ea mai mult decat cu oricare alt dispozitiv. Dimpotriva. De ce sa o trimit in service? Nu este defecta.
Am avut probleme cu aplicatia ASUS WebStorage in sensul ca nu am obtinut cei 32 GB promisi pentru 3 ani si, pe deasupra, nu se impaca probabil cu alta aplicatie pe care o aveam instalata. Cum am dezinstalat-o, cum am scapat de probleme.
A doua problema nu este specifica acestei tablete ci, probabil, tuturor dispozitivelor care utilizeaza driverul Intel GMA v9.14.3.1168 (ultima versiune) sau o versiune prea veche a driverului (9.14.3.900 sau cam asa ceva) dupa upgrade la Windows 8.1. Pentru rezolvarea problemei m-am inspirat din solutiile gasite de altii care aveau alte modele de tablete (am aflat de pe un forum ca versiunea 9.14.3.1117 nu face probleme si atunci am instalat aceasta versiune). Aici vina o poarta cei de la Intel...
Singura problema careia nu i-am dat inca de cap la aceasta tableta este legata de bootarea de pe stick in alt OS decat Windows.
Alte probleme minore au fost cauzate de instalarea anumitor aplicatii care oficial nu sunt compatibile cu Windows 8.
Deci, nu am de ce sa ma plang. Care dispozitiv este scutit de probleme? Daca aveam Android, pana acum probabil ca trebuia sa reinstalez sistemul de 3 ori, o aplicatie din 10 ar face crash-uri frecvente sau nu ar functiona deloc, as fi avut lag dupa instalarea mai multor aplicatii etc. Iar daca aveam iOS sau Android faceam cu tableta ceea ce puteam sa fac pe orice smartphone... Asa ca sunt departe de a fi nemultumit :)

#11
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
Face fata hardware-ul cu succes la sistemul de operare? In jocurile mai pretentioase cum se comporta?

#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Se misca foarte bine in aplicatii. Spre surprinderea mea, se misca chiar mai bine decat Desktopul care are procesor Intel Core 2 Duo la 2.5 GHz dar nu mai bine decat Notebookul cu procesor i7. Pe Desktop ar putea fi si viteza HDD-ului de vina.
Spre exemplu, daca vizionez un mkv mai mare (1080p) pe Desktop sacadeaza sau imi apare un usor decalaj intre replici si subtitrare dupa ce pauzez filmul. Pe tableta nu am problemele astea: se misca normal. Jocuri mari nu am incercat pe tableta. Am aproximativ 10 GB liberi pe tableta si 2 GB liberi pe cardul de memorie pe care l-am umplut mai mult cu filme. Nu imi permit sa instalez jocuri mari. Dar nici nu ma astept ca astfel de jocuri sa se comporte bine pe tableta care nu are nici macar placa video dedicata... Pe tableta mi-am instalat doar cateva jocuri mici din Store (in general, sub 100MB): astea se deschid repede si functioneaza fara probleme.

#13
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,007
  • Înscris: 15.04.2011
Sincer ma gandesc in viitor sa trec de pe Android pe Windows pe tableta si smartphone, m-am cam saturat de lagul lui si de faptul ca iti trebuie tot timpul hardware mai puternic ca sa iti mearga totul bine, numai vorbesc de crashuri in unele aplicatii.

Edited by Papillon_, 21 October 2013 - 20:29.


#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ca tableta Windows iti recomand una care sa aiba si stylus cu tehnologia de la Wacom. Doar sa nu fie tableta cu Windows RT...
Fiind obisnuit cu stylusul de la Samsung Galaxy Note II ii resimt puternic lipsa in cazul tabletei, mai ales in interfata Desktop in care sunt obligat sa utilizez un touchpad virtual (adica sa plimb degetul pe suprafata tactila ca sa deplasez cursorul aflat in alta parte pe ecran). Touchpadul nu-l suport nici la notebook.
Cat despre S.O. al smartphone-ului nu stiu ce sa zic. Windows Phone 8 nu prea imi inspira incredere. Cred ca mi se trage de la experientele neplacute pe care le-am avut cu Windows mobile...
Despre tabletele cu Android nici nu vreau sa mai aud - sunt ca niste smartphone-uri mai mari, in timp ce tabletele cu Windows 8 sunt ca niste PC-uri mai mici. Android pe smartphone se justifica, pe tableta nu.
Un smartphone cu Android are in schimb numeroase atu-uri fata de un smartphone cu sistem Windows, cu conditia sa aiba un hardware puternic si sa suporte ultimele versiuni de Android. Windows Phone ofera o interfata mai moderna, mai placuta, mai usor de utilizat si cam atat. Dar la ce foloseste daca nu exista si aplicatii? Sub Android daca nu esti multumit de o aplicatie, atunci cauti alte aplicatii alternative. Sub Windows Phone nu prea gasesti alternative in situatia in care o aplicatie nu iti place (asta presupunand ca o ai macar pe aia). Pe de alta parte, inca nu cunoastem daca Windows Phone nu cumva este la fel de instabil ca si Android si daca nu apar acele manifestari extrem de neplacute gen aplicatii care nu se mai inchid si umplu memoria, aplicatii care se inchid pe neasteptate cu pierderea datelor, ghost calls etc.
Am avut tot felul de smartphone-uri cu Symbian (Nokia si Sony Ericsson), Windows Mobile (Acer) si Android (LG si Samsung mai multe modele). Niciunul nu se comporta la fel de bine ca un iPhone. Eu cred ca diferenta de pret se justifica in cazul unui produs de la Apple (doar asupra iPad-ului nu pot sa ma pronunt pentru ca n-am avut). Problema este insa discutabila... Oricum, eu nu as recomanda un smartphone cu WP8. Ori iOS, ori Android... Pe de alta parte, mi se pare mai util sa mergi dupa tine cu tableta Windows si cu smartphone-ul care are un OS scris special pentru smartphone, nu un OS de compromis. Se si vede ca smartphone-urile cu Windows Phone nu prea au cautare. Este posibil ca acestea nici sa nu reziste concurentei si, in curand, sa devina "invechite". Eu nu m-as risca sa iau un Windows phone, mai ales cand se apropie momentul in care va fi lansat Ubuntu for phones si Ubuntu pentru Android. Macar din acest ultim motiv, eu imi voi pastra mai departe tot smartphone-ul cu Android. Altfel as simti nevoia sa imi pun un emulator de Android pe tableta Windows ca sa nu simt lipsa aplicatiilor Android, insa un emultor ramane... doar un emulator.
M-am lungit cam mult cu o discutie care nu face obiectul acestui topic...
Revenind la topic, mi-am instalat azi aplicatia ClassicShell, aplicatie complet gratuita care plaseaza un Start Menu pe Desktop si care, printre altele, poate suplini lipsurile functiei de cautare din Windows 8.1 prin multiplele posibilitati de configurare pe care le are. Windows 8.1 a eliminat in totalitate optiunea implicita "Apps" din Search care se regasea in Windows 8. Acest aspect ma deranjase cel mai mult dupa upgrade-ul la Windows 8.1 pentru ca ma obisnuisem sa tastez cateva litere din numele unei aplicatii in caseta Search ca sa pot deschide din lista data aplicatia care ma interesa. Acum la Search-ul din 8.1 apar tot felul de cuvinte dintre care majoritatea sunt rezultate ale cautarii cu Bing si cand dai click pe unul dintre ele ti se deschide o pagina in browser. Pentru mine aceasta noua functionalitate practic a desfiintat utilitatea lui Search si ma bucur ca am regasit oarecum vechiul Search in aceasta forma (altfel, meniul Start imi este complet inutil, mai ales dupa ce mi-am organizat Ecranul Start in modul optim pentru mine).

#15
mishu6969

mishu6969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 520
  • Înscris: 04.03.2011
Foarte interesant: procesor x86, sub 1 cm grosime si autonomie de 9,5 ore.
Spune-mi si mie, te rog, cum se comporta cand reda continut full HD online (flash player).
Multumesc!

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
La mine reda bine. Se incarca putin mai greu videoclipul, dar este rulat fluent, fara sacadari.
Un test in acest sens este efectuat chiar intr-un din video reviewurile de mai sus. In mod sigur se pot gasi pe youtube si alte resurse pentru a verifica acest aspect.
Dintre reviewurile scrise intr-unul dintre ele se sustinea ca a sacadat timp de cateva zile la redarea de continut Full HD, dupa care si-a revenit. Teoretic, procesorul grafic ar trebui sa decodeze 1080p fara probleme.

Iata si alte cateva reviewuri edificatoare!

http://www.hit.ro/st...sii-mini-review
http://www.arenait.n...art-me400c.html
http://www.itnewz.ro...b-smart-review/
http://ihacks.info/t...-me400c-1a013w/
http://nasul.net/asu...-me400c-1a013w/

http://www.mygarage....campaign=review
http://blog.pcfun.ro...b-smart-me400c/

http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/tag/ASUS+VivoTab+Smart+review
http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/asus/review-asus-vivotab-smart_15823.html

http://reviews.cnet....eview-50010400/

#17
mishu6969

mishu6969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 520
  • Înscris: 04.03.2011
Multumesc, asta ma interesa, daca reda fluent continut flash HD. Sunt calculatoare mult mai puternice care mai sacadeaza, la continutul online.

#18
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Salut, ai incercat sa folosesti un editor foto pe tableta?
2. Ai incercat s-o conectezi la un modem extern 3g?
Multumesc

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate