Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Asus VivoTab Smart

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#19
Papillon_

Papillon_

    2B

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,000
  • Înscris: 15.04.2011
Dupa anutul de azi de la Conferinta Nokia din Dubai deja incepe sa fie competitiv magazinul de aplicatii.

Windows Phone/RT welcome dozens of new apps: Instagram, Vine, FIFA 2014, Asphalt, Temple Run 2 and more http://www.phonearen...nd-more_id48537

Attached Files



#20
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postgarett, on 22 octombrie 2013 - 11:49, said:

Salut, ai incercat sa folosesti un editor foto pe tableta?
2. Ai incercat s-o conectezi la un modem extern 3g?
Multumesc

Am instalat si testat mai multe editoare foto pentru interfata Metro dintre care am pastrat aplicatiile: Fotor, Fhotoroom si Adobe Photoshop Express.

Ca modem am incercat Modemul 3G ZTE MF626 impreuna cu un SIM 3G de la Zapp care pe Notebook-ul cu Windows 8 Pro functioneaza foarte bine (indiferent daca il conectez pe USB 2.0 sau pe USB 3.0), in schimb, pe tableta nu functioneaza (se aprinde, insa nu este detectat). Sunt sigur ca este din cauza alimentarii cu curent. Modemul vine si cu un cablu care ar permite conectarea la un port USB suplimentar pentru alimentare, insa nu am avut nevoie de el decat intr-un moment cand am testat modemul la calculatorul de birou pe conectorii USB de pe panoul frontal care, la fel, nu furnizeaza suficienta energie fata de porturile USB din spate. Pana si pe un vechi laptop IBM cu USB 1.1 modemul functioneaza fara ajutorul acelui cablu, dar pe tableta nu. Daca as avea un acumulator cu incarcator USB portabil as putea testa modemul la tableta cu ajutorul acelui cablu in V dar, din pacate, nu am. Ca sa pot conecta tableta prin Zapp, am scos SIM-ul 3G de date din modem si l-am pus in Samsung Galaxy Beam pe care l-am setat ca HotSpot WiFi. Urmeaza sa achizitionez pentru tableta un router Wireless 3G portabil gen Hame MPR A1 care pare sa aiba un acumulator puternic.

Iata ce am gasit intr-un comentariu la produsul comercializat de eMag:
"Am testat un modem 3G Huawei E1750 si functioneaza fara probleme, conectat cu ajutorul adaptorului de la Samsung Galaxy S2."
Sursa: http://www.emag.ro/t...w/pd/E1LMNBBBM/

Comentariul devine vizibil daca se apasa pe linkul "mai multe comentarii" de la penultimul mesaj.

Eu am utilizat ca si adaptor OTG, adaptorul microUSB-USB Samsung ET-R205UBEGSTD compatibil cu I9100 Galaxy S II, Samsung I9100G Galaxy S II, Samsung I9100T, I9300 Galaxy S III, Samsung Galaxy R, Samsung Galaxy Note GT-N7000 I9220, Samsung Galaxy Nexus I9250 , Galaxy Note 2 N7110 etc. Adaptorul acesta permite conectarea dispozitivelor compatibile cu conector USB (de exemplu stick memorie, HDD extern, tastatura externa, mouse, camera digitala etc.).
Vezi oferta!

Deci, probabil ca am utilizat acelasi adaptor ca si cel din comentariul rspectiv; doar modemul difera.

Exista si adaptoare mai ieftine (vazusem unul care costa in jur de 15 RON la Quickmobile) dar nu stiu cat sunt de bune...

Iata si aicio oferta de cablu adaptor OTG USB - microUSB cu comentarii la produs...

#21
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Iar am avut probleme cu driverul Intel Graphics Media Accelerator care, nu stiu cum dar, a reusit sa se actualizeze din nou de la versiunea 9.14.3.1117 la versiunea 9.14.3.1168 care in Windows 8.0 functiona corect, insa in Windows 8.1 manifesta problemele mentionate in pagina anterioara: ecran negru la incercarea de a reveni din stand-by, doar feedback sonor etc. Am incercat sa repornesc fortat tableta prin mentinerea apasata a butonului on/off ca sa se inchida, apoi din nou ca sa se incarce S.O, ceea ce de aceasta data nu a functionat. Asa ca am apasat cu varful unei scobitori butonul aflat in spatele gaurii de langa tastele de volum si abia dupa aceea butonul on/off. Mi-am dat seama ca problema se datoreaza tot acelui driver de la Intel care este incompatibil cu Windows 8.1 asa ca dupa repornire am verificat versiunea driverului si am constatat ca isi facuse singur update. Cand m-am uitat in Control Panel la System and Security > System > Advanced System Settings: System properties > Hardware > Device installation Settings am observat ca optiunea "No, let me choose what to do" si "Never install driver software from windows update" erau selectate in schimb "Automatically get the device application and information provided by your device manufacturer" era bifata, asa ca am debifat-o si pe aceasta si am dat Apply.
Am intrat apoi in Device manager la Display Adapters, am dat click dreapta si am ales Properties pentru driverul Intel GMA, apoi am apasat pe Uninstall bifand "Delete the driver software for this device" si dand OK. Deci nu i-am dat "Roll Back Driver" desi era activa aceasta optiune pentru ca altfel s-ar fi updatat iar driverul la noua versiune. Mi-a cerut restart. Dupa repornire s-a instalat automat driverul generic de la Microsoft. Am intrat in Control Panel la Device Manager am dat click dreapta pe numele driverului si "Update Driver..." de unde am ales "Browse my computer for driver software" si "Let me pick from a list of devices drivers on my computer" unde am debifat "Show compatibile hardware". In lista mi-a aparut driverul Intel Graphics Media Accelerator versiunea 9.14.3.1117 si l-am reinstalat, dupa care totul si-a revenit la normal.

#22
garett

garett

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,874
  • Înscris: 28.06.2006
Cam multe probleme ai cu ea!

#23
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu. Sa stii ca, de fapt, sunt foarte multumit de ea. Am avut probleme mai serioase pe PC cu driverele nVidia si nu numai eu. Asta cu drivere create special pentru un anumit sistem.
In cazul acestui driver de la Intel este alta situatie: driverul a fost creat prin primavara, deci inainte de aparitia lui Windows 8.1, asa ca este scuzabil pentru inginerii de la Intel.
Insa ma enerveaza ca nu au updatat driverul inainte de lansarea oficiala a lui Windows 8.1 deoarece au avut destul timp sa il testeze.
Si ma mai enerveaza ca trebuie sa tin dezactivata updatarea automata a driverelor pana cand Intel se hotaraste sa lanseze o noua versiune de driver care sa elimine incompatibilitatile cu Windows 8.1. Trebuie acum sa verific eu periodic pana cand va aparea noul driver.
Intr-un fel sunt bucuros ca driverul mai vechi functioneaza in mod corespunzator cu Windows 8.1, pentru ca daca nu ar fi functionat, atunci eram obligat sa revin la Windows 8.

#24
mishu6969

mishu6969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 520
  • Înscris: 04.03.2011

View Post_-_, on 22 octombrie 2013 - 14:39, said:

...in schimb, pe tableta nu functioneaza (se aprinde, insa nu este detectat). ...

Ciudat, as fi crezut ca va functiona cu orice stick 3G. Nu cred ca este vorba de alimentare, tableta are o baterie destul de puternica iar modemurile 3G functioneaza si pe tablete cu baterii mai slabe. Sa nu fie o problema de USB ...

Nu stiu cum functioneaza porturile astea mini-USB pe dispozitivele x86. Cablul OTG face, din cate stiu, mai mult decat o adaptare, scurtcircuitand doi pini ai mufei micro-USB (4-sense cu 5-GND).

#25
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu-mi detecteaza nici HDD-ul Seagate Expansion Drive care nu are alimentare separata, in schimb, pe cel cu alimentare separata, tot Seagate dar pus intr-un rack extern, mi-l vede. Eu sunt convins ca este vorba de alimentarea portului micro-USB.
Altcineva se plangea ca nu poate sa incarce acumulatorul cu un cablu USB mai lung: se animeaza iconita acumulatorului si indica faptul ca se incarca, dar incarca la infinit, adica nivelul sau procentul bateriei nu progreseaza in sens pozitiv.
La fel patesc eu daca incerc sa reincarc tableta la bricheta auto cu adaptor de 5V @ 1A.
Eu imi incarc uneori tableta cu incarcatorul de la Samsung Galaxy Note II care este mai micut, insa scoate tot 5V si curent de 2A. Asa functioneaza fara probleme, doar ca se incinge cam tare incarcatorul (mai tare decat atunci incarc Samsungul si la fel de tare ca atunci cand incarc tableta cu incarcatorul original care este mai mare).

#26
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
A reusit cineva sa reincarce aceasta tableta sau alta echivalenta de la bricheta auto?
Eu am cautat in cateva magazine un adaptor USB de bricheta care sa scoata curent de 2A insa n-am gasit.
Majoritatea scot 500mA. Al meu scoate max. 1000mA dar nu incarca tableta (dupa cum am scris si in mesajul anterior).

#27
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 838
  • Înscris: 03.02.2007
De obicei incarcatoarele pentru bricheta de masina sunt dispozitive destul de scumpe si complicate, cu un randament destul de scazut, nu un simplu adaptor. Incarcarea unei baterii de tableta sau telefon se face cu curent continuu pulsatoriu. Bateria auto ofera un curent continuu perfect, ceea ce duce la un randament foarte scazut la incarcare. Dispozitivele ieftine nu fac decat sa creeze impulsuri de curent continuu pentru a pacali bateria. De aceea dispozitivul de incarcare trebuie sa transforme curentul continuu in curent alternativ, dupa care sa-l redreseze iar in curent continuu pulsatoriu. Nu cunosc specificatiile tabletei, dar daca nu are functia de a lucra cu incarcator exterior (power supply) care de fapt inlocuieste bateria, nu o incarca, te chinui degeaba. Poti chiar sa omori bateria.

#28
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Azi in timp ce lucram pe tableta m-am trezit cu ecranul stingandu-se si aprinzandu-se singur de cateva ori. Mi-am dat seama ca este ceva necurat cu driverul de placa video. Pornesc aplicatia Intel Graphics and Media Control Panel si ce vad? Iar Intel Graphics Media Accelerator ver. 9.14.3.1168...
Asa ca din nou intru in Control Panel, dau uninstall la driver cu optiunea de stergere a fisierelor asociate si restart. Cand am dat restart am observat ca imi aparea "Update an Restart" ceea ce insemna ca s-au mai instalat si alte update-uri.
De aici trag concluzia (sau cel putin lansez ipoteza) ca se instaleaza automat si acea porcarie de driver in urma fiecarui update. Faptul ca am setat sa nu se mai updateze automat driverele se pare ca nu ajuta suficient.
Nesimtitii de la Asus puteau ca macar sa revina la driverul bun ca actualizare si mai recenta in locul driverului care face probleme, macar pana fac unul mai bun. Practic nici nu inteleg de ce au modificat vechiul driver care dupa parerea tuturor utilizatorilor functiona perfect.
Sau macar Intel ar putea sa ofere o alternativa, pentru ca, in fond, este vorba de o componenta hardware a lor. Insa ei nu se baga pe versiunile de drivere customizate de altii...

Abia acum mi-a trecut prin minte sa mai fac o setare:
Settings (din Charms), Update and Recovery, Choose how updates get installed, Important updates: Check for updates but let me choose whether to download and install them.
Dupa ce am facut aceasta setare i-am dat o verificare manuala pentru update-uri si cand am cerut detalii despre update-urile gasite, ghiciti ce mi-a aparut in lista si am debifat inainte de a porni descarcarea/ instalarea lor! ;)

#29
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006
Ma bucur ca am gasit acest thread dedicat Asus VivoTab Smart. Cred ca sunt foarte aproape de decizia finala de cumparare, desi probabil ca fi bine sa mai astept nitel sa vina Black Friday?

Pentru mine, functia 3G este esentiala, iar versiunea VivoTab Smart ME400CL prevazuta cu modul 3G/4G incorporat este considerabil mai scumpa fata de ME400C (fara "L"). Cel mai bun pret pe care l-am gasit online este in jur de 2200 lei (include si un mouse bluetooth Microsoft).

Tocmai am gasit pe net manualul de utilizare (82 pag. in franceza!) si de acolo am aflat ca suporta doar format micro-SIM, iar asta este o problema in plus, caci SIM-ul de la RCS-RDS pe care-l am este unul "normal"...

#30
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
SIM-ul de la RDS se poate decupa. Si eu am fost tentat de 3G/4G, insa diferenta de pret mi s-a parut nejustificata. Unii sustin ca au reusit sa conecteze un modem extern (singura problema ar fi ca nu poti sa incarci tableta cat timp utilizezi portul microUSB pentru date, pe langa faptul ca stai cu modemul atarnat de un cablu la tableta). O solutie alternativa care sa conserve autonomia tabletei este un Mini Router Wireless 3G portabil (avantajul ar fi ca acel Mini Router are, in general, autonomie buna si il poti utiliza si la alt dispozitiv). Avand in vedere ca pretul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 150-200 RON, chiar daca mai cumperi si modemul 3G pe langa el tot iesi in mod sensibil mai ieftin. Alta metoda ar fi sa setezi un HotSpot WiFi pe un smartphone cu Android in care introduci SIM-ul de la Digi. Eu deocamdata am optat pentru ultima metoda: asa am net pe tableta cand sunt plecat de acasa si nu exista niciun punct de acces WiFi disponibil.

Despre routere WiFi portabile poti citi la acest thread.

Iata un model de router compatibil cu stick-ul de la RDS: http://www.emag.ro/r...0/pd/ETXWTBBBM/

Mie imi place mai mult acesta din videoclip (este mai ieftin, dar compatibilitatea ar trebui verificata):

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z73NNcyo9yI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#31
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006
@Junior - foarte interesante solutiile alternative, chiar nu stiam ca s-a inventat routerul wifi-3G portabil; cat despre folosirea unui smartphone cu Android/iOS pe post de HotSpot wifi pentru tableta non-3G, aici am o mica problema: n-am smartphone. Vorbesc la telefon pe un Nokia 1650 (made in Jucu Romania!), mai am un N73 absolut functional ce era in voga acu' 6-7 ani si care "stie" doar 3G, fara HotSpot (deh, Symbian...) - in el am bagat SIM-ul UTMS 2100 MHz din USB-stick-modemul E3131 de la Digi si asa mai citesc presa in parc in Opera Mini, lol.

Intr-adevar, e ceva fishy cu pretul la acest Asus VivoTab Smart ME400C(L) ...

- versiunea ME400C (fara modul 3G/4G) de la 1900 lei a coborat (temporar?) la 1600 lei intr-o promotie care expira pe 12 nov,
- in timp ce ME400CL (cu modul 3G/4G) este cu 600 lei mai scump, adica 2200 lei, incluzand ce-i drept si un mouse bluetooth Microsoft.
- si asta nu tot: acelasi ME400CL, la acelasi magazin online, apare si la pretul de 2500 lei FARA mouse-ul Microsoft (care costa cca. 130-140 lei)!
- unde mai pui ca, uitandu-ma din curiozitate pe Amazon.de, mi s-au aburit ochelarii: Asus VivoTab ME400C la 1117 EURO!!

Edited by eyer, 04 November 2013 - 22:50.


#32
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006
Gata, am trimis comanda astazi. :)
Primele impresii dupa ce o primesc si dupa ce reusesc sa "decupez" undeva SIM-ul normal de la Digi sa devina micro-SIM ca sa intre in slotul dedicat din tableta.

#33
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Inteleg ca ai optat pentru varianta cu 3G...
Pentru decuparea cartelei iti recomand sa cauti un service sau magazin unde au cleste special (ceva de genul acesta, gasesti si un videoclip in pagina din link) sau macar sa cauti pe cineva cu experienta in decuparea SIM-ului, altfel risti sa nu faca contact cum trebuie.
Asteptam sa ne relatezi primele impresii!

#34
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
@eyer
Dupa ce iti vine tableta sa o verifici foarte bine daca nu are pixeli morti, iar daca are pixeli morti, atunci sa o returnezi si sa ceri alta!
Eu m-am trezit acum cateva zile cu un pixel mort intr-o margine. Nu stiu daca a fost de la inceput. Este posibil sa fi existat iar eu sa nu-l fi vazut din cauza rezolutiei. Am instalat si executat de mai multe ori o aplicatie din Store care actioneaza doar in zona pixelului respectiv, dar nu am reusit sa-l fac sa-si revina...

#35
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pentru cei interesati sa isi conecteze tableta model ME400C printr-un SIM Digi.mobil am gasit doua subiecte (tot pe acest forum) care s-ar putea sa-i intereseze:
Fenomen ciudat Stick Digi Mobil la Tableta Asus cu windows 8
Bizarerie DIGI MOBIL SIM la tableta WINDOWS 8

#36
eyer

eyer

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 847
  • Înscris: 09.03.2006

View Post_-_, on 06 noiembrie 2013 - 00:05, said:

Inteleg ca ai optat pentru varianta cu 3G...
Da Posted Image [ http://imageshack.us/a/img194/7607/m421.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Quote

Asteptam sa ne relatezi primele impresii!

1. Merge absolut tot.
2. Merge foarte bine.
3. Sunt incantat. Posted Image


[ http://imageshack.us/a/img826/7799/thgz.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://imageshack.us/a/img201/7596/x48t.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://imageshack.us/a/img132/6492/qjz1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate