Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Certificate de nastere digitale

Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?
 Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10
 Sfarsitul woke-ismului si al core...

Probleme fibra (internet ) rooter...

Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile
 Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20
 

Achizitionarea unui apartament cu credit ipotecar

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#19
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Scurte referinte, cu care eu imi inchei definitiv offtopicul aici:

http://mathworld.wol...sionbyZero.html
http://mathforum.org...view/55764.html
si, in sfarsit,
http://forums.ninjai...80&page=2&pp=40
unde se demonstreaza:

Quote

0*infinity is also undefined. Mainly, because of the reason you just said. But also because of this:

2^4= 2*2*2*2= 4 times 2
0^0= undefined= 0 times 0.

Now, if I were to replace infinity in the undefined equation by "0 times" (even though that sounds weird), then 0*infinity=0^0, and thus is undefined.
This is why I don't look to maths as a science: it provides abstractions, that can't always be moved towards a practical level. Taking an infinite times 0 in practice would still be 0, however in maths it isn't.


#20
ebola23

ebola23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,219
  • Înscris: 02.01.2005
sa inteleg ca in achizitionarea unei case dau de multe ori de cuvintul:"infinit" :D

#21
Bold

Bold

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 25.01.2005

View Postebola23, on Dec 12 2005, 13:51, said:

sa inteleg ca in achizitionarea unei case dau de multe ori de cuvintul:"infinit" :D
Pai cam acesta este numarul de variabile pe care trebuie sa le iei in calcul, ca sa determini evolutia pietei imobiliare de la noi. Asa ca mai bine asculta-ti instinctul.

#22
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002

View PostAstor, on Dec 6 2005, 15:13, said:

Toata lumea o spune si e lucru deja stiut: preturile apartamentelor si chiriilor au ajuns la preturi aberante, un apartament in Bucuresti poate depasi la pret un castel in Franta.
Lumea e proasta. Totusi daca ai un prieten prin Paris, Londra, Berlin sau Stockolhm o sa iti spuna ca plateste chirie intre 500 si 1500Euro pentru o locuinta care la noi o poti inchiria cu 250E. Intrarea in UE o sa mai favorizeze cel putin inca o dublare a preturilor.

Eu de un singur lucru sunt sigur, ca lumea o sa o duca tot mai rau din cauza aglomeratiei urbane, iar asta va insemna intotdeauna o crestere exploziva a preturilor la locuintele din oras. Situatia in care preturile apartamentelor scade este hilara si este asemanatoare cu cea in care te gandesti ca peste nu stiu cat timp, vei fii singur in masina pe strada la ora 8 dimineata.

#23
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003

View PostGunX, on Dec 12 2005, 16:10, said:

Lumea e proasta. Totusi daca ai un prieten prin Paris, Londra, Berlin sau Stockolhm o sa iti spuna ca plateste chirie intre 500 si 1500Euro pentru o locuinta care la noi o poti inchiria cu 250E. Intrarea in UE o sa mai favorizeze cel putin inca o dublare a preturilor.
Nu poti sa compari Bucurestiul cu "Paris, Londra, Berlin sau Stockolhm", tocmai gandirea asta a dus la cresterea aberanta a preturilor si inghetarea ei, compar-o cu capitale mai apropiate (nu cu mult dar totusi mai apropiate) gen Praga, Budapesta, Varsovia si chiar si Sofia. Pentru ca dupa intrarea in UE nu vom ajunge cu preturile si salariile din Paris sau Londra ci mult mai probabil ca-n Budapesta si Varsovia. Si englezul de rand nu o sa vina-n Rahova sa stea-n chirie ca-i mai ieftin, sper ca de asta-ti dai deja seama. Tot un roman va trebui sa-si permita chiria/plata altfel ramane imobilul neinchiriat/vandut.

Iar in Varsovia, cum am citat deja mai sus,

Quote

care are o populatie cu 15% mai mica decat cea a Bucurestiului, s-au livrat, incepand cu 2001, peste 60.000 de apartamente, dintre care 12.500 numai anul acesta. Si nu numai numarul caselor difera, ci si pretul, dar invers proportional. La noi, pretul pe metru patrat pentru un apartament care se adreseaza „segmentului mediu“ se situeaza intre 1.100 si 1.800 euro. In Polonia, in schimb, preturile constructiilor noi oscileaza intre 850 si 1.400 de euro/mp, arata datele ESOP, in conditiile in care venitul lunar mediu brut in Polonia este de aproximativ 580 de euro, in timp ce in Romania este de 273 de euro, deci jumatate.

View PostGunX, on Dec 12 2005, 16:10, said:

Situatia in care preturile apartamentelor scade este hilara si este asemanatoare cu cea in care te gandesti ca peste nu stiu cat timp, vei fii singur in masina pe strada la ora 8 dimineata.

Poate tie ti se pare hilara dar pana si unele agentii imobiliare cred ca deja de anul viitor e posibil sa asistam la o scadere cu pana la 10% a preturilor la apartamente.

Quote

2006, anul ieftinirii apartamentelor?
Opinia ca anul viitor preturile se vor reduce are si partizani, dar si adversari.

Ce cumparam acum cu 50.000 euro vom gasi in decembrie viitor cu 45.000 euro. O veste buna, dar pe care numai o parte din specialistii imobiliari o cred posibil de indeplinit.

10%. Aceasta este variatia pe care majoritatea agentilor imobiliari o indica, pe anul 2006, la preturile apartamentelor din blocurile realizate pe vremea comunistilor. Numai ca unii se pronunta pentru "plus", altii pentru "minus". Fiecare cu argumentele lui. Piata va stabili cine a avut dreptate. Pana atunci, nu putem face altceva decat sa parcurgem punctele de vedere exprimate.

Pericolul unui soc economic

"Am rezerve fata de eventuale cresteri in cartiere ca Drumul Taberei sau Colentina. Nu cred ca putem avea preturi mai mari decat cele de acum, decat atunci cand si productivitatea va fi una corespunzatoare. Altfel, nu se justifica niveluri prea ridicate. Doamne fereste de un soc economic, sa vedeti atunci ce vor plange bancile dupa bani si oamenii dupa case", a declarat Emil Giurgiu, presedintele Camerei de Comert Imobiliar.

"E posibil sa asistam la unele scumpiri in Centrul Civic, deoarece s-a anuntat punerea in aplicare a proiectului Esplanada. Acesta ar putea sa dinamizeze piata in zona, generand incredere pentru investitorii care intentioneaza sa plaseze bani in acea parte a Capitalei. Dar, de la proiect pana la realitate e o paine buna de mancat. Sa nu uitam de initiativa Bucuresti 2000, care de asemenea se anunta foarte promitatoare, dar nu s-a mai concretizat. Exista si alte proiecte interesante, cum ar fi Central Park, promovat de Colliers. Pe masura ce mega-cartierul realizat de Baneasa Investments va prinde viata, sigur vor fi majorari substantiale de preturi in sectorul 1, unde se afla cele mai bine cotate locuinte, atat apartamentele la bloc, cat si vilele", a conchis Emil Giurgiu.

Explozie de constructii noi

La Timisoara, specialistii preconizeaza ca in 2006 apartamentele vechi sa se ieftineasca. "Va fi o explozie de blocuri noi. Se construieste (ori se planifica sa se construiasca) foarte mult. Numerosi investitori si-au anuntat astfel de intentii. Sunt vizate toate zonele din oras. Aparitia noilor cladiri va produce supraoferta, astfel ca se va reduce simtitor cererea pentru apartamentele din blocurile vechi. Probabil ca preturile acestora se vor diminua.
La ora actuala, in orasul nostru, trei camere costa in medie 45.000-50.000 euro", a spus Anca Vlad, director general la Imoserv Group Timisoara.

Cluj-Napoca, un oras "grabit"

La Cluj-Napoca, in schimb, agentii imobiliari prevad o scumpire de minim 10%. Dar, in acest oras evenimentele s-au derulat mai repede, comparativ cu celelalte. Ieftinirile asteptate in 2006 la Bucuresti sau Timisoara s-au produs la poalele Feleacului inca din 2004, o data cu afluenta de constructii private. Dupa care, anul acesta, a urmat un salt al preturilor.

"Ce cresteri au avut loc in Cluj-Napoca? Faceti socoteala: de la 33.000 la 42.000 euro, circa 25-27%. Intre aceste cote a evoluat, in 2005, un apartament cu doua camere situat intr-o zona relativ bunicica, Gheorghieni sau Grigorescu", a afirmat Tudorel Sovar, director general la agentia imobiliara Albatros Cluj-Napoca.

"Anul trecut se inregistrase chiar un fenomen de scadere, pentru ca au intrat pe piata firme private si constructiile acestora au facut concurenta blocurilor vechi. Anul acesta, lucrurile s-au mai schimbat: s-au produs scumpiri la materiale, manopera, transporturi, astfel ca au crescut si preturile de vanzare. Un apartament cu doua camere a ajuns la 900-1.000 euro/mp, iar unul cu trei camere costa in jur de 800 euro/mp (acesta din urma e mai ieftin doar aparent, pentru ca are cheltuieli mai mari de intretinere).

La blocurile private noi, preturile depind foarte mult de valoarea terenurilor, deoarece se construiesc pe loturi proprietate personala.

Prin iulie au aparut sacumpirile de care vorbeam. Deja se cunosteau admisii la facultati, iar chiriile fiind destul de piperate, multi s-au reprezit sa cumpere. Parintii cu venituri ridicate achizitioneaza locuinte pentru copiii lor, pe care vor sa-i tina in oras dupa terminarea studiilor", a aratat Tudorel Sovar.

Iasi: stagnare in cel mai bun caz

Nici la Iasi nu se manifesta prea mult entuziasm in legatura cu o presupusa ieftinire a apartamentelor. "In 2006 nu va fi o scadere, poate doar o stabilizare a preturilor in jurul valorilor actuale. Nu vad cum s-ar putea produce o diminuare, in conditiile in care materialele de constructie, mana de lucru, transportul si utilitatile sunt tot mai scumpe", a declarat Lucian Ailenei, director general la Intercasa Iasi.

"S-au construit locuinte noi, dar acestea sunt destinate unor segmente de piata preferentiale, ma refer la persoanele cu forta financiara. In prezent, exista un singur proiect mai mare, de 14 blocuri, dar acesta nu poate influenta prea mult evolutia pietei. E greu de spus cat costa acum un apartament in Iasi - trei camere gasim si la 35.000, dar si la 100.000 de euro", a adaugat Lucian Ailenei.

Calitatea spatiilor vechi lasa de dorit
"Ma astept ca preturile apartamentelor din blocurile construite inainte de 1989 sa scada. S-a ajuns la sume mari, pe care calitatea spatiilor si conditiile de locuit nu le justifica. Totodata, vor continua sa se construiasca blocuri private, care vor deveni competitori puternici pentru cele din perioada comunista. In zonele centrale si ultracentrale ale Capitalei, e posibil ca preturile sa se mentina sau chiar sa urce, dar usor, cu maxim 10-15%. In aceste zone, foarte solicitate de investitori, oferta de terenuri este limitata si pe de alta parte, se remarca o cerere sporita pentru inchirieri. Oricum, la nivelul intregului Bucuresti, in 2006 nu cred ca se va repeta situatia de anul acesta, cand s-a inregistrat o scumpire de 10-15% in medie."
Cristian Ungureanu, director general la Unic Company Bucuresti

Oferta inca nu egaleaza cererea
"Nu cred ca vom vedea prea curand o ieftinire a apartamentelor. Asa cum s-a intamplat pe piata valutara, unde euro a scazut asta-vara, probabil ca si in domeniul imobiliar va veni un moment cand preturile se vor duce in jos. Dar, acest moment nu va fi in 2006. Cererea este inca mult mai mare decat oferta. Ca sa se atinga un echilibru, ar trebui ca in Romania sa se construiasca de circa 2,5 ori mai mult decat in prezent, adica in loc de 30.000 de locuinte pe an sa se realizeze 75.000-80.000. Intr-adevar, apar blocuri private la 1.000 euro/mp, dar acestea sunt prea putine ca sa influenteze evolutia pietei. Pentru anul viitor, ma astept la o crestere moderata, de maxim 10% la preturile apartamentelor din blocurile vechi"
Ion Radu Zilisteanu, director general la Intermedias Bucuresti

de Valentin Gros; [email protected]
http://www.baniinost...?ContentID=5806

Si repet, creditele imobiliare nu se fac pe un an ci pe 20-25.

#24
blueLotus

blueLotus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 29.04.2003

View PostAstor, on Dec 8 2005, 06:37, said:

Stii deja probabil ca firmele noastre de constructii au profit de pana la 500% din constructia de apartamente, ii costa cu tot cu materiale si manopera 10.000€ un apartament si-l dau cu 60.000€. La vile e si mai mare jaful pentru ca se lucreaza repede si prost, snobismul parvenitilor e maxim si ajung uneori lejer la profit de 1000%.

:lol:

sa fim seriosi omule...

acum sa revenim cu picioarele pe pamant...
uite, eu sunt unul din cei "pacaliti"... zilele astea semnez actele pt un ap cu 2 camere cumparat cu 41.000 E. din banca am luat 22.500 printr-un credit imobiliar ce l-am obtinut cu greu. ideea e ca daca puteam sa iau mai multi bani din banca poate imi luam un ap din cele noi. dar nu prea se poate. peste 4-5 ani cand eu voi vinde apartamentul asta sa-mi iau unul nou (atunci se presupune ca voi avea si alti bani stransi pe care sa-i pun peste pretul de vanzare) se va gasi cineva in situatia mea de acum. si sigur nu va fi strain, ci un roman din provincie, sau unul din capitala care pleaca de la parinti...

capitala va continua sa atraga oameni din provincie, deci sa se mentina o cerere mare continuua, doar ne dezvoltam, cream locuri de munca, nu!?...

punctul tau de vedere este usor de combatut si daca nu ai fi evidentiat din articolul de mai sus doar fraze care iti dau dreptate...

Edited by blueLotus, 13 December 2005 - 16:33.


#25
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003

View PostblueLotus, on Dec 13 2005, 16:23, said:

:lol:

sa fim seriosi omule...

capitala va continua sa atraga oameni din provincie, deci sa se mentina o cerere mare continuua, doar ne dezvoltam, cream locuri de munca, nu!?...

Capitala se dezvolta?!? Bai, tu ai mai citit macar presa in ultimii 15 ani? Inca nu ai aflat ca rata somajului in mediul urban e in crestere? :surprise:

Ah, pardon, tocmai ti-ai luat teapa si ca un mandru român ce esti nu poti recunoaste ca exista macar posibilitatea sa fi gresit. Spor la rate.  :coolspeak:

#26
blueLotus

blueLotus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 29.04.2003

View PostAstor, on Dec 13 2005, 19:36, said:

Capitala se dezvolta?!? Bai, tu ai mai citit macar presa in ultimii 15 ani? Inca nu ai aflat ca rata somajului in mediul urban e in crestere? :surprise:

Ah, pardon, tocmai ti-ai luat teapa si ca un mandru român ce esti nu poti recunoaste ca exista macar posibilitatea sa fi gresit. Spor la rate.  :coolspeak:

Ah, pardon, tu esti somer...

bai, eu recunosc ca s-ar putea sa fi gresit. tu nu recunosti ca faci afirmatii fara acoperire. nu vreau sa stiu decat  cum ai calculat tu 10.000 pt o casa. sti, daca dovedesti asta, eu vand apartamentul cu riscul de a pierde niste bani si cu 20.000 (10.000 teren + 10.000 casa) imi fac o casa langa bucuresti...

astept devizul!

#27
Esplanada

Esplanada

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 54
  • Înscris: 11.12.2005
Eu cred in scaderea preturilor la apartamente si case. Asta se va vedea dupa 2007 cand bineinteles oportunistii se astepta la castiguri imense. A fost si o emisiune la Tv legata de tranzitia din Ungaria la UE. Poate ca nu crede nimeni, dar normalizarea se va produce in toate domeniile. Am discutat cu o persoana influenta si mi-a spus de planurile de viitor pentru Bucuresti. Se va construi mult.
Acum e totul un risc. Nu zic sa nu mai faceti credite, dar fiti atenti la ce faceti, pt ce perioada si cu ce costuri.

#28
blueLotus

blueLotus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 29.04.2003
@ astor

Quote

intre decembrie 2003 si septembrie 2004, cand functiona un sistem progresiv de impozitare a veniturilor, au aparut 116 mii noi locuri de munca, ca urmare a cresterii economice. Intre decembrie 2004 si septembrie 2005, suma s-a ridicat la aproximativ 150 de mii

e din ziare...

#29
Bold

Bold

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 899
  • Înscris: 25.01.2005

View PostblueLotus, on Dec 14 2005, 13:48, said:

e din ziare...
:roflmaofast:    :clapping:
tu chiar crezi tot ce scrie in ziare...

#30
blueLotus

blueLotus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 29.04.2003

View PostBold, on Dec 14 2005, 14:52, said:

:roflmaofast:    :clapping:
tu chiar crezi tot ce scrie in ziare...

sa i-o spui lui astor pe-asta... ;)

p.s.: mai baieti, am eu o impresie gresita sau voi toti cititi printre randuri?!?....

Edited by blueLotus, 14 December 2005 - 15:23.


#31
reclamagiu

reclamagiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,222
  • Înscris: 09.09.2004
eu nu stiu daca cresc sau scad preturile, dar am niste bani acum si imi voi lua ceva, gasoniera sau 2 camere ca m-am saturat sa platesc rata altora dand chirie

#32
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,086
  • Înscris: 07.05.2004
nu stiu acum daca mai crede cineva in povestea cu ieftinirea. mi-am luat de curand un ap. cu 2 camere cu 39.000, pe care anul trecut (daca aveam banii) il gaseam la 29, un prieten si-a vandut garsoniera cu 32.000, cumparata acum 5 ani cu 7.000. ce naighba??? am avut si eu ideea sa-mi fac casa in otopeni. mi-a trecut INSTANT dupa al 2-lea set de calcule ce includeau: apa, lumina, gazele si masina necesara trensp. pana in centru.

#33
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003

View PostblueLotus, on Dec 14 2005, 10:58, said:

bai, eu recunosc ca s-ar putea sa fi gresit. tu nu recunosti ca faci afirmatii fara acoperire. nu vreau sa stiu decat  cum ai calculat tu 10.000 pt o casa.
1) Nu am zis ca o casa va costa 10.000 (RON/€/$ sau la ce te-ai referit). Mai reciteste odata ce am scis.
2) Nu am zis ca se vor ieftini sigur. Nu-s deloc sigur de asta. Am zis ca exista si posibilitatea asta. Posibilitate in care multi care acum se arunca la credite usturatoare si preturi la imobile piperate comparate cu cele europene e posibil sa ajunga la balamuc cand o sa-si dea seama ce teapa si-au luat.

Problema e ca majoritatea celor ce se aruca acum ca dobitocii la credite habar nu au de posibilitatea asta si nu o iau deloc in calcul, ei merg pe ideea bine infipta in cap ca "sunt sigur 1000% ca preturile vor creste constant".

Nici la caderea spectaculoasa a Euro/$ nu se astepta nimeni si totusi a avut loc.

View PostblueLotus, on Dec 14 2005, 13:48, said:

@ astor
e din ziare...
Degeaba dai citate cu numarul de locuri de munca create daca nu tii cont si de concedieri/disponibilizari.

#34
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001

View PostGunX, on Dec 12 2005, 16:10, said:

Lumea e proasta. Totusi daca ai un prieten prin Paris, Londra, Berlin sau Stockolhm o sa iti spuna ca plateste chirie intre 500 si 1500Euro pentru o locuinta care la noi o poti inchiria cu 250E. Intrarea in UE o sa mai favorizeze cel putin inca o dublare a preturilor.

Probabil nu ai mai inchiriat de mult un apartament in Bucuresti  :) O GARSONIERA sare de pretul asta daca e "in zona buna" iar un apartament cu 2 camere nu-l iei sub 400-1000 nici mort daca nu e chiar la marginea orasului...

Unul cu 3 camere poate sa fie lejer 1500 iar un duplex se incadreaza intre 1500 si 2500 in functie de "zona".
Duplex = 5 camere amarate foarte comparabile cu ceva DECENT afara  :naughty:

Eu cred ca preturile de la noi sunt MAI MARI decat cele de afara daca raportezi DOAR calitate/pret fata de ce e acolo...

#35
blueLotus

blueLotus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 29.04.2003
@ astor

Quote

1) Nu am zis ca o casa va costa 10.000 (RON/€/$ sau la ce te-ai referit). Mai reciteste odata ce am scis.

te mai citez inca o data:

View PostAstor, on Dec 8 2005, 06:37, said:

Stii deja probabil ca firmele noastre de constructii au profit de pana la 500% din constructia de apartamente, ii costa cu tot cu materiale si manopera 10.000€ un apartament si-l dau cu 60.000€.

oke, te-am inteles. tu zici de apartament, eu zic de casa... oricum astept devizul pt un ap. construit cu 10.000 E.

si da, cine se arunca acum sa-si ia apartament cu gandul ca se vor scumpi, se risca... e clar ca preturile sunt foarte sus, numai ca eu nu l-am luat sa fac specula ci pur si simplu am nevoie de el. de aceea imi asum riscurile

Edited by blueLotus, 14 December 2005 - 18:04.


#36
zaboss

zaboss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 12.10.2005
Asa cum s-a mai spus aici, pretul real pe m2 ar trebui sa fie undeva la 800-1000 euro pentru constructiile noi. Pentru cele vechi, maxim 800. You do the math. Deocamdata este inca perioada "capitalismului salbatic", a marilor tunuri. Dupa 2007 nu va mai fi chiar asa si lucrurile se vor arnja treptat-treptat. Iar cei care au dat acum 50,000 pentru un paratament de 2 camere si s-au inglodat in datorii pe 20 de ani o vor simti pe pielea lor. Ca sa nu mai vorbim ca a inceput sa creasca dobanda in zona euro si cel mai probabil in 2 ani va ajunge undeva spre 15-17%, adica dublu fata de acum. E de vazut atunci cati vor mai putea plati ratele.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate