Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Licentele... intre mentalitate si necesitate

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
78 replies to this topic

#1
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Originally posted by Masterboy
Frumos gest din parte voastra insa nu stiu pe citi sa intereseze licentele, mai ales ca pt orice "licentza" exista kazaa.com , if you know what I mean :)

Pornind de la acest thread... voi ncerca sa dezvolt putin subiectul ;) ( FARA legatura stricta ala ce a scris Masterboy si fara sa ma refer in PARTICULAR la el)

Mi-au spus mai multi ca nu prea ii intereseaza SN pentru ca prefera sa ia direct softurile de pe warez cu tot cu cheie.. si in acest fel nu mai pierd timpul  :drac:

Exista oameni si oameni...

Chestia asta e veche, mentalitatea asta este atat de comunista si atat de intalnita la oameni incat cateodata imi vine sa-mi bag picioarele ...

OARE ce scop are acest concurs.. te-ai intrebat vreodata !?

Cei ca tine nici macar nu pricep nimic din aceste premii...

Cateodata chiar ca parca ma lupt cu morile de vant. NU vor deloc unii sa-si depaseasca conditia ..

Ai scris vreodata 10 linii de cod !? Crezi ca e simplu !?  :nu:

Va place sa aruncati 500 USD pe un rahat de telefon care il folositi 1 an... v-ati intrebat vreodata CATE LICENTE ati lua cu banii astia !? Cu 500 USD iti iei aproape toate licentele de care ai putea avea nevoie acasa si-ti mai raman si bani !

Pai si nu sunteti tractoristi atunci ?  :eek:

Cand mi-am cumparat prima licenta unii mi-au spus ca sunt tampit, altii au inceput sa-mi demonstreze ca BSA oricum nu are ce sa-mi fac..etc etc ! Dar nici macar UNUL nu si-a pus problema ca poate am dat banii aia ca sa ma simt eu bine :D

NU de teama BSA sau pentru ca "asa e normal" ...

Chiar e asa de amuzant sa vanezi keygen-uri sau seriale de FIECARE DATA aproape cand apare o versiune noua de soft !?
Chiar va simtiti bine cand programatorul va spune ca sunteti un HOT si va refuza codul de inregistrare ?!

Macar ma bucur ca multi dintre cei ce fac asta sunt niste lameri ce NU au si nici nu o sa aiba vreodata cunostintele necesare sa produca ei crack-uri si seriale.. ca va dati seama ce s-ar intampla atunci :D Si tocmai de asta, pentru ca sunt limitati probabil si alearga asa disperati dupa un crack...

Ei NICI macar conceptul de cracking nu-l inteleg ! Cred ca aia care fac crack-urile alea nu au cumparat in viata lor un program ceea ce e FALS ! Multi sunt programatori foarte buni, multi au FIRME de produs software .. si au mai multe licente cumparate decat am cumpara noi toti la un loc :D

De ce o fac ? Unii pentru distractie, unii sa-si demonstreze ca sunt buni, altii pentru faima... iar unii din INTERES incercand sa saboteze programele concurentei  :drac:

NU spun acum ca sunt baieti OK DAR macar ei INTELEG ca ORICUM daca folosesti un program 24/24 TREBUIE sa-l cumperi !
Altfel producatorul va da faliment si NU va mai scoate alte versiuni ale acelui program atat de indragit de voi. E simplu ! Nu !?

Personal nu pot decat sa-i dispretuiesc pe cei ce GANDESC asa... Sunt multi care chiar NU ISI PERMIT sa isi cumpere un program si cu ei nu am nimic ! Problema mea este de MENTALITATE !

Ideea e daca CONSTIENTIZEZI macar ca faci un lucru RAU si daca vreodata AI DE GAND sa mai si cumperi acele programe pe care le folosesti ZI de ZI .. ORA de ORA fara  sa dai macar 1 USD autorului care a muncit uneori ANI sa faca acea aplicatie !

Pana cand lumea nu va intelege acest lucru va fi naspa...
Din cauza pirateriei licentele sunt scumpe.. probabil ca ar costa de 2 ori mai putin daca unii ar mai si cumpara din cand in cand cate ceva !

PS: warez-ul si crack-urile AU rolul lor.. si sincer nu as vrea sa dipara pt ca atunci probabil si-ar face de cap unii producatori INSA, trebuiesc luate ca o posibilitatea de a evalua MAI MULT un soft.. aventual de a incerca sa te obisnuiesti cu el daca este necesar .. dar asta nu inseamna ca nu avem obligativitatea MORALA de acumpara un soft folosit zilnic !!!!!

De ex. un pusti de 14 ani fara bani.. probabil ca poate invata Vuisual C cu un CD luat de la taraba (asta deoarece nu exista licente free pt home useri.. un alt punct slab) INSA, daca vreodata va incepe sa faca ceva cu acel program, ar trebui sa stie ca TREBUIE sa-l cumpere ! Sa i se explice asta zi de zi, pana intelege :D

Si revenind, personal militez pentru licentele FREE pentru home-useri la softurile de programare, in general cele ce implica munca pt a le invata si care sunt productive !

Nu ar fi mai simplu ca orice pusti care vrea sa invete Delphi de ex. sa primeasca de la scoala o licenta !?!? CE POATE SA faca cu ea dact sa invete !? Si sa i se explice... ca acea licenta este pentru scopuri educative iar cand va creste mare va trebui sa si CUMPERE o licenta comerciala daca va continua sa programeze !

Cred ca ar fi mult mai educativ decat sa fii trimis la taraba de la scoala :@ Multi fac Office in facultate ! Te-a intrebat vreodata cineva la scoala daca AI Office acasa !? Nici macar cele de pe calculatoarele institutiilor nu au intotdeauna licenta :(

Si atunci... ce sa mai ceri !? Bleah... ce tara...

#2
rnicolescu

rnicolescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 18.03.2002
Deci ... Go to Linux  :drac:

Monitox, ai PERFECTA dreptate, dar dupa cum ai spus si tu ... exista OAMENI si oameni !

#3
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Apropos de chestia asta cu LINUX:

Discutam cu cineva si ii spuneam ca daca iti cumperi un computer nou, poti primi WindowsXP cu ~100$(OEM).
SI imi zice tipul:MULT !!! :eek:
M-a intrebat apoi ce rost are sa dea 100$ cand poate folosi Linux care e gratis si mi-a zis ca windowsXP nu mertia 100$.
Daca el ar fi un caz particular, acest post(al meu) nu ar mai exista, insa aidoma lui gandesc majoritatea romanilor.
In primul rand, LINUX sucks.Nu vad de ce un home user ar opta pt linux.Linux e bun pt orice ,dar nu pt multimedia si gaming.
Iar majoritatea oamenilor de-asta isi iau calculator.
WindowsXP este una dintre cele mai mari realizari in domeniul software.Nu mertia 100$ ?!
Sa fim seriosi.Merita si mai mult, mult mai mult.
Nu poti trai fara windows.
Bun, sa zicem ca imi pun Linux.Ce fac apoi ? Ma joc jocurile ID software ?  :degetele:
AM nevoie de programe ce nu ruleaza pe linux.
Ce ma streseaza este ca toti putoii isi baga linux ca sa fie cool.
Windows e pt fraieri....ei sunt pilea ...in sfarsit..hai ca me enervez si incep s vb urat.
Ati inteles mesajul.
WIndows XP rulez.Merita banii.Tot asa se intampla si in cazul multor aplicatii:WinRar,Winnavigator(sau Total Commander) and so on.

#4
ToSHZ

ToSHZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.09.2002
chestia cu falimentul firmei este discutabila
chestia cu "oameni si oameni" este  adevarata.
daca vrei sa-ti cumperi o licenta ca sa te simti bine este iar ok.
dar ca sa-ti cumperi o licenta cu gandul la chestii de genul "support" sau "on-line support", si sa mai faci si putin pentru asta, eu yic ca nu merita.

exemplu:

un var din Germania si-a luat un laptot DELL (fac cam cele mai bune laptopuri) top of the line (GF4 Go+P4 1600, 256 DDR, Combo DVD/CD-RW,......). dupa ceva timp a primit o eroare de la windows XP. nu mai intra nici in safe mode (chestie urata). s-a gandit omu` sa nu se apuce el de umblat cu boot-disk-uri sau alte chestii (nici nu prea se pricepea), ci sa dea telefon la DELL. i se spune sa instaleze windowsu` din nou (tipic). ok, dar dupa ce instaleaza driver-ele de pe cd-urile originale......surpriza, nu mai mergeau jocuri (originale) care in mod normal nu aveau probleme. da telefon la DELL. de fiecare data cand dadea telefon era altcineva la telefon, care evident nu stia sfatul dat de cel dinaintea lui. si tot asa timp de vreo 20 de telefoane. ca in final sa-i spuna ca driver-ele dinainte erau up-to-date (fata de cele de pe cd-urile originale).

ok, poate asta nu este atat de rau, dar nu se poate sa nu stiti problemele pe care le au firmele de calculatoare din Romania cu activarea lui windowsu` XP. normal ca dupa formatare Sn de activare ramane activ la microsoft, si da-i cu explicatii si facturi si cd-key-uri si rugaminte.

plus ca s-a intamplat sa am de cateva ori niste jocuri originale care mi-au facut o groaza de probleme pana au pornit.

deci in concluzie: daca vrei sa te simti bine (si nu reprezinta o problema financiara prea mare) ca ai licenta, n-ai decat sa-ti cumperi, dar altfel nu prea vad de ce as cumpara.

si sa nu veniti cu chestii de genul ca soft-ul original este mai bun, sau cel piratat are bug-uri. daca iei programul de pe site-ul oficial si folosesti KG-ul pentru inregistrare nu cred ca este vreo diferenta intre Sn-ul de la producator si cel de la KG.

#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,670
  • Înscris: 26.11.2001
Revenind la suport.
Iti dau un xemplu contrar:

Acum ceva vreme, odata cu upgrade-ul la o noua versiune de php, multe din facilitatile acestui forum.. nu mai functionau.

Am mers la suport (deoarece avem licenta)  si imediat am aflat rezolvarea.
Sa zicem ca noi puteam reveni la versiunea mai veche de php, insa daca nu ai server dedicat si ISP-ul facea upgrade la php.. tu ce faceai daca aveai versiunea piratata de vBulletin ?

Cateodata suportul este mana cereasca.
Un alt exemplu este Monitox, care a primit imediat informatii referitoare la problemele pe care i le facea The Bat!

#6
rnicolescu

rnicolescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 18.03.2002
Sunt off-topic, dar nu ma pot abtine:

'WindowsXP este una dintre cele mai mari realizari in domeniul software.Nu mertia 100$ ?!
Sa fim seriosi.Merita si mai mult, mult mai mult.
Nu poti trai fara windows.'

LOL!!!

POTI trai! Si NU merita 100$, cand exista alternative mai biune si mai sigure, care culmea sunt si open-source!

#7
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,910
  • Înscris: 24.06.2002
Chestia cu a da bani sau nu da bani pe software va fi intotdeauna
un subiect de disputa care sincer  nu cred ca rae vreo legatura cu  fosta mentalitate comunista
   De aproape 4 de cind sint in USA, lucrul care m-a impresionat
la americani este felul in care transeaza lucrurile in viata:
" Why pay money for something that you could get for free?" Si aici ma refer strict la persoanele fizice.
   In alte cuvinte:
Why should I pay for my Netzero internet when I get it for free?
  Just to make Netzero richer and me poorer?
  Why should I pay for my tuition when I get it for free?
   Why pay for music when I can get it for free?
..............
   Why should I pay for pussy when I can get it for free?
si lista poate continua la nesfarsit.
  In cazul lui Monitox sau altora de pe site eu cred ca e vorba
de recunostintza si probabil mustrari de constiintza fatza de
autorii software-ului respectiv. Sincer, va apreciez punctul de vedere si l-as impartasi si eu daca am trai in a "perfect world".
   But wake up dudes! Aici in US si nu numai everybody is on his/her own.Nobody gives a shit about you and your
conscience. :nu:
    So why Y should  care about X if X doesn't give a crap
  about Y. :damn:  This is my opinion :P

#8
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Originally posted by rnicolescu
POTI trai! Si NU merita 100$, cand exista alternative mai biune si mai sigure, care culmea sunt si open-source!

Come on... sistemele alea "open source" sunt bune pt orice MAI PUTIN pt. un sistem adevarat ! Kktul ala de Linux pe care il slaviti atat nu stie sa faca mai nimic !

Also SI pt Linux exista soft PE BANI !!!

Daca ar fi dupa unii toata lumea ar trebui sa stea in fata unui monitor monocrom eventual si ar avea in fata o tastaura gigantica pt a putea baga mai repede sirurile de tampenii Linux !

Wake up ! EU nu vorbeam de servere and stuff ci de sisteme pt HOME USERI ... care fac pipi pe Linux-ul asta anost si PROST care exista acum !

Userii vor SI jocuri, multimedia, surf pe net cu un BROWSER si nu cu mizeriile alea din Linux.. nu mai vorbesc de un client de ftp DECENT...etc etc etc ... Linux SUCKS la greu ! EU acasa nu mi-as pune Linux nici mort !

NU imi ofera absolut NIMIC in plus fata de Win XP ba chiar imi lipsesc TERIBIL de multe :P

E beton pt servere/programare dar ATAT  !

Toata comunitatea asta care "lucreaza" la Linux NU a fost in stare sa faca un mediu grafic OK pt Linux ! DE CE ? Ca parca sunteti multi... si destepti foc  :drac:

Stii ce o sa se intample cu Linux ? O sa o ia incetisor pe urma Windows-ului.. ceea ce deja se intampla.. numai ca au ANI in URMA :D Si pana la urma TOT acolo vor ajunge.. la un sistem pt USERI care inevitabil o sa aiba bug-uri si o sa manance multe resurse...etc etc etc. Chestia asta o sa devina costisitoare.. si obositoare la un moment dat.

Si atunci se va termina povestea asta romantica cu sistemul tuturor si al nimanui :D Vor ramane probabil distributiile PURE care vor fi folosite de UNII .. iar distributiile ce tind spre Windows.. deja NU vor mai fi LINUX... ci altceva.. si cu BANI ;)

(vezi rahatul de Lindows care tot apare in versiuni noi ce NU conving pe nimeni si NU e FREE... muahahah)

DE ce sa dau bani pe o COPIE a originalului cand pot avea originalul ?  :)

Parerea mea...

#9
rnicolescu

rnicolescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 18.03.2002
Hai sa nu incepem o polemica winndows vs linux.
Fiecare este liber sa foloseasca ce sistem de operare doreste atata timp cat este cumparat legal.
Pentru MINE linuxul  ESTE de 100 de ori mai bun decat windowsul.

#10
TipiTop

TipiTop

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 04.03.2002
Monitox, esti patimas  :D

Insa ai dreptate, LINUX-ul nu este pt home-useri. Nu momentan. Insa el trebuie lasat sa se dezvolte, sa creasca. Idem AMD. Ar fi crunt daca pe piata ar exista NUMAI un producator de memorii, numai un producator de HDD-uri, numai un producator de procesoare. Povestea e identica la browsere si la orice software.

Un lucru care deranjeaza in Romania este pretul licentelor la aplicatiile de baza. Sunt putini care au telefoane de $500, sa stii.

Iar compania Microsoft (btw, XP-ul e un OS grozav) are o politica de monopol, aici e marea buba. Orice producator concurent este sugrumat, eliminat de pe piata sau inghitit.

Cei care au urmarit evolutia BeOS, stiu despre ce vorbesc.

depre mentalitate:
mai e de lucru aici... nimeni nu e perfect, pretul licentelor va fi si el achitat, insa momentan mai exista cateva facturi de platit: intretinerea, mos Craciun, etc

estem saraci, domnilor  :help:
sa fiti iubiti

si nu uitati , exista freeware  :cya:

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

Quote

Sunt putini care au telefoane de $500...
majoritatea au telefoane mai scumpe :drac:

#12
ToSHZ

ToSHZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.09.2002
Win XP=MULTIMEDIA!!!
Linux=securitate, stabilitate, performanta, programare, servere.

cam greu sa le compari pentru ca ele folosesc la chestii diferite. la ce e slab unul e bun celalalt. dar bineinteles ca multimedia=o multime de lucruri.

insa revenind la licente cred ca ar trebui sa se incerce o localizare a pretului (nu a produsului). chestia asta cu winu` in romana e ok pentru incepatori, dar personal mi se pare cam de kko. cum este sa ai SO in romana si 98% din aplicatii in engleza (sau alta limba)?

cand am vazut prima data XP-u` in germana am crezut ca innebunesc. lucram de 2 ori mai greu.

sorry daca am fost putin off-topic, dar subiectul cu licentele este foarte complex si nu cred ca poate fi discutat in amanuntime pe un forum (oricare ar fi el).

#13
jely

jely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 20.05.2002
Niciodata home userii nu vor platii pt licente atata timp cat nu vor avea o satisfactie profesionala sau personala .CE sa zic te face sate simtii bine ca ai platit WinRar si restull .Nu sustin pirateria dar nici nu pot sa zic ca ma omor in platitul licentelor .Ar putea sa faca o taxa globala de XXX Lei pt licente dar eu ca home user niciodata nu voi stii cate programe voi avea nevoie si as ajunge sa bag mai multii banii in soft decat in hard ceea ce nimenii nu face cu exceptia celor care au de castigat pe urma asta.
Ar tb cei care fac programele sa faca super protectii astfel incat sa nu poata fii spart si STII CEVA CRACKURILE TOT UN PROGRAMATOR LE FACE!!
Eu unul inca nu sunt stare de asta ,dar stiu sa caut sa ma folosesc de tot ce e pe net ca sa ma luminez sa fac si eu softuletz astfel ca altul sa il sparga !!

Pt dOT , eu sunt unul dintre putzoi respectivi despre care vb .Da eu de vreo saptamana mi -am bagat si eu mainele in matele Linuxului si cu putin ajutor o sa ii dau si de cap si asta nu pt fun.Si sa stii ca si pe linux poti aveti multimedia cu exceptia jocurile dar in rest poti sa ai de toate si in curand si joace.Vezi Lycorix!!(parca asa se scrie)
Ci doar sa nu raman pe un singur OS , ca Xp ul care merge fb  dar mai da crashuri mici de tot da in nici un caz ecrane albastre.Xp Rullz.All OS rullz !
Nu stiu care e politica voastra sa promovati softul in general sau  in special cel de la Microsoft ???:confused:

#14
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
am citit threadu' si nu ma pot abtine sa nu zic si io cate ceva....

windows vs linux a fost un alt thread destul de aprins si nu s-a ajuns la nici o concluzie....Monitox: CE ai incercat intr-un SO open source si n-ai reusit? io iotate cate le-am incercat au mers...vrei sa vezi un cs (emulat) cum se misca sub freebsd? sau un film vazut cu mplayeru' sub slack/rh? CE nu-ti place la ultima ver de KDE? io am mai zis-o si ma repet, linuxu' nu va ajunge niciodata microsoftu' din urma la nivel de home user atata timp cat e free....pen' ca de ce sa dezvolti programe free (sub linux) cand poti face acelasi lucru pe bani (sub win)? insa POTI face ffffffff multe cu un open source si la nivel de home user daca te chinui un pic si ai vointa.

al doilea aspect e legat de bani. tancii aia despre care se vorbeste la un moment dat nu-si vor permite niciodata sa dea 100$ pe o licenta....nici 5$ daca ar fi, tot n-ar da....pen' ca aici e Romania, nu USA, nu Germania etc cum am auzit niste analogii. Penibil. cand o sa am 2000$ salariu o sa dau si bani pe licente. deocamdata insa nu am atata.

exista un alt aspect aici. lasand la o parte grosolania cu care m$ a furat de la apple si culmea! de la SO-urile open source, in momentu' cand dai bani pe ceva este de asteptat ca acel ceva sa si mearga, nu sa iei ecrane albastre cand ti-e lumea mai draga, sa-ti dea not responding pe niste aplicatii de genu' realpopup etc etc. recent am reusit performanta sa obtin o astfel de albastreala in win2k. marfa. n-am nimic impotriva celor care isi cumpara licente, insa nu aruncati cu noroi in cei care n-o fac, nu-i condamnati pt ca voi dati bani si ei nu. EI risca dpdv legal, nu voi. partea comunista mi se pare puerila. fiecare are dreptu' sa-si aleaga propriul drum pe care vrea sa mearga. legati-va de altceva, nu de astfel de alegeri. pana la urma pare un fel de gelozie. no offence.

ps: sa nu uitam de mentalitate :)

#15
ToSHZ

ToSHZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 17.09.2002
tosmai am pus mana pe ceva care se numeste KNOPPIX. este o versiune de linux (cu interfata) care merge direct de pe CD. boot-ezi si nu mai ai probleme. nu trebuie instalat. placa de sunet vad ca ar trebui setata manual, dar in rest este OK. are si openoffice 1.0, internet browser si o groaza de alte chestii.

nu umbla deloc la SO-ul instalat si mai si vede fisierele deja create.

#16
jeffe

jeffe

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 234
  • Înscris: 29.11.2001
Am parcurs si eu thread-ul si m-am minunat de cate aiureli pot scrie unii dintre noi.
Primul este Monitox, care se plange in gura mare

Quote

Bleah... ce tara...
de parca warez, hacking, cracking, keygen si serialz s-au inventat pe Varfu' Omu sau pe plaja la Mamaia. Get real. Pirateria software a aparut pe vremea cand in Romania software-ul era doar un zvon.

Urmeaza discutia aprinsa pe teme de linux vs windows, sau mai bine zis windows contra tuturor. Sincer nu pot sa ii inteleg pe cei care sustin ca linux este un sistem de operare mai bun decat windows. Nu pot si pace. Sa nu fie ei la curent oare ca succesul unui OS se reflecta in cota de piata pe care o detine ? Sa fie oare 80% (unele surse spun 95%) dintre utilizatorii de SO pentru desktop idioti ? Sau restul ?
Mai urla cineva pe aici ca Microsoft are o politica de monopol. LOL. Mai mult, ca inghite toate companiile care i se opun. Numiti aici, va rog, trei companii care au dezvoltat SO si au fost inghitite de catre Gates si ai lui.
Exemplul cu BeOS este total nelalocul lui. Se stie clar ca BeOS a fost achizitionat de catre Palm, care numai in gradina lui Microsoft nu se afla :P
M-a facut, de asemenea, sa rad si chestia aceea cu

Quote

grosolania cu care m$ a furat de la apple
.
Hai sa o luam ca atare, sa zicem ca Microsoft a furat de la Apple, chiar daca procesele au fost pierdute de catre Apple. Stie cineva de aici de unde a furat Apple interfata grafica (GUI) ? Dar mouse-ul ? Ha ? Daca M$ ar fi copiat in Windows 3.0 pe Mac OS ce ne facem cu lumea "open source" care copiaza stilul "Redmond" de la Microsoft ? Cum se face ca Linux tinde la aspectul GUI catre Windows si nu invers ? Un fan linux mi-a zis sa o iau ca pe un pamflet la adresa lui Gates, si asta a fost cea mai penibila scuza pe care am auzit-o vreodata.

In incheiere va rog sa ma scutiti cu explicatiile privind beneficiile sistemelor de operare open-source, sunt la curent cu ele si mi se par neglijabile.

#17
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
jeffe: repet (pt a nu stiu cata oara): niciodata ceva ce este gratuit nu va putea intrece la general altceva ce este pe bani. economie de piata de bun simt. piraterie exista si in sua si in anglia si in germania si oriunde in lumea asta. procentele sunt insa mai mici din cauza nivelului de trai. personal am adaugat la asta si mentalitatea romanului. in nici un caz utilizatorul de rand al unui pc nu va apela la linux, si asta va ramane asa atata timp cat este free. si oricum el n-a fost dezvoltat pt asa ceva. (personal petrec mult mai mult timp in linux decat in win, dar asta nu ma opreste sa confirm suprematia m$ la nivel de home user cel putin)

#18
BIGphAntom

BIGphAntom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,206
  • Înscris: 30.11.2001
eu zic:
cand o sa am destui bani, fiti siguri ca o sa-mi iau liceenta, DAR, ca home user, de ce sa dau 11 milioane pe COREL 10? ca sa fac eu un wallpaper pt windowsu meu?

Dupa ce o sa invat pe versiunea piratata, si o sa incep sa castig ceva(in afara de experienta) o sa-l cumpar!, dar pana atunci o dau cotita!

STIU ca nu e corect, dar IN LUMEA ASTA ce e corect?
100$ / windows XP, dau ca-mi place
si tot dau bani, pana la 1000$ s dupa aia apr alte versiuni si o iau de la capat!

Am de facut ceva pt facultate in AutoCAD, merg sa-l iau cu liceenta? NORMAL ca nu! ca la cat costa....

Eu am o singura intrebare: MONITOX, tu daca nu ai fi avut vre-un castig de pe urma interneturlui ... ti-ai mai fi luat toate acele liceente?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate