Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Licentele... intre mentalitate si necesitate

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
78 replies to this topic

#19
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002

Quote

Originally posted by jeffe

Hai sa o luam ca atare, sa zicem ca Microsoft a furat de la Apple, chiar daca procesele au fost pierdute de catre Apple. Stie cineva de aici de unde a furat Apple interfata grafica (GUI) ? Dar mouse-ul ? Ha ?
De la Xerox a furat Apple. Dar tu stii ca aceeasi chestie a vrut sa o faca si billyg dar Apple i-a luat fata :P

Quote


Cum se face ca Linux tinde la aspectul GUI catre Windows si nu invers ?

Pui pariu? Iti arat desktopul meu (si la alti prieteni) sa vezi cat de mult seamana cu Win? Poah, cum pisici sa semene WindowMaker sau Enlightement-ul cu rahat-ul de interfata la Win-ului?

Daca vrei iti arat desktop-ul de pe win sa vezi cat de mult seamana cu LINUX :P

bye
PS: Razboiul asta, Windows contra Linux, *BSD etc. nu se va termina niciodata indiferent de ce vor spune sustinatorii Win. Chiar daca ei sunt de 10 ori mai multi decat ceilalti.

#20
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002

Quote

Originally posted by jeffe
Sa nu fie ei la curent oare ca succesul unui OS se reflecta in cota de piata pe care o detine ? Sa fie oare 80% (unele surse spun 95%) dintre utilizatorii de SO pentru desktop idioti ? Sau restul ?
Hmm.... nu cred ca aici este vorba despre cine-i mai deshtept shi cine-i mai prost... Atunci cand imi aleg o aplicatzie care sa imi rezolve o problema, mi-o aleg pe aceea care-shi face treaba optim (aici depinde de problema in cauza); shi putzin imi pasa daca 99.9999999% din piatza foloseshte nu-shtiu-ce alta chestie. Unii mai numesc argumentul tau "mentalitate de turma".

#21
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
ok..am facut poate greseala sa citesc si eu acest thread...de ce? pt ca sicner ma tavalesc ep jos de ras cand va vad ca il pupati in furnd pe nenea Linux asta....si majoritatea din voi nu faceti nimik concret cu el..decat dati din gura ca e bun, ca e tare ca e mare si ca FUCK WINDOWS!..benga nu? in felu` asta Romania o sa devina o tara de oameni destepti si destupati mintal.. :) hehehe..ma imbat cu apa rece..faceam msito logik..revenind la discutie, eu personal daca as putea si maine mi-as lua licente pt Win XP, Win 2000 srv (daca mai gasesc), Dreamweaver MX si ADobe Photoshop 7....si sa nu uitam de Norton Antivirus 2002....

Problema in Romania este PUTEERA DE CUMPARARE care este mult sub nivelul normal...distribuitorii nu au cum sa scada pretul produsului special pt noi..nsite rahati cu ochi mai ales in fata MS si altii de gen..... atunci cand se va imbunatati nivelu de trai..hehehe..ce vise....atunci o sa dau fuga personal si le iau..dar nu pot..mai ales acuma cand itnretinerea vine cat tot salaiul lu taicamiu..etc....si nu e drept sa zicem ca sutnem saraci.SUNTEM PROSTI ca nu ne depasim conditia..ai nostri s-au complacut in situatia de rahat in care au fost bagati si uite-i unde au ajuns... asa facem si noi? eu cel putin nu...dar degeaba suntem cativa care gandim asa daca restu de 8% din gloata romana e redusa mintal...o sa revin daca mai e nevoie

#22
pstdgt

pstdgt

    Monseurizat

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,849
  • Înscris: 06.02.2002
Pittick cred ca n-ar strica sa te temperezi putin. Nu uita ca mai ieri si tu il pupai in fund pe nenea Linux. Si in plus, nu aprecia tu ce facem noi si ce nu facem cu Linux. Desigur, ai MARE dreptate cand spui ca exista o majoritate care isi "pun" linux doar de drag-ul de a se da mari cu asta.. sau .. pt "hacking" :lol: ...

pt segmentul home-user, INCA, Linux este sub Windows, dar nu stiu cat va mai dura aceasta situatie, pt ca incep sa se schimbe treburile.. MPlayer (thanks adi55) este un player multimedia excelent. (ruleaza si in consola framebuffer :)). Quanta+ editor pt web excelent si el.. KDE si Gnome mi se par niste desktop-uri foarte bune pt cei care vin de pe Windows.. WindowMaker sau Enlightenment pt ceilalti:OK: si asa mai departe.. vine valul.. vine :)

#23
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
hehe...never heard of mplayer before? :):) no codecs, no nada...rapid si micut, nu face mofturi si e al naibii de maleabil. mere la fel de bine pe orice distro linux

Pittick: nu e neaparat nevoie sa revii....you've made your point

#24
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
Pe mine chiar nu ma deranjeaza ca linux nu e pt. homeuser-i.
Nu ma deranjeaza ca sunt multi care il pun doar ca sa se laude, or sa renunte la el la fel de repede pe cat l-au pus.
Nu ma deranjeaza ca doar 1% folosesc linux la adevarata lui valoare.
Nu ma deranjeaza ca sunt putini cei care-l folosesc. Nici nu as vrea sa fie folosit de prea multi.

De ce? Sa zicem ca sunt egoist. Ca din asta traiesc. Si cu cat sunt mai putini interesati mai putini cei care stiu sa foloseasca un linux cu atat o sa am eu mai mult de lucru si salariu mai mare.

Asa ca folositi toti windows ca nu ma deranjeaza. Ma deranjeaza doar tonul si prostia celor care spun ca linux sucks pt. ca lor le-a fost lene sa caute o aplicatie de care au avut nevoie. Sau ca au cautat acea aplicatie dar au fost indeajuns de prosti sa nu o gaseasca. Ma deranjeaza prostia celor care spun ca linux sucks din cauza ca le e lor lene sa citeasca un fisier .txt de 2 pagini in care spune cum sa configurezi/instalezi o aplicatie.

Dar pana la urma, ce imi pasa mie de prostia lor? Mai sunt unii care stiu ca folosind sisteme/aplicatii Open Source se poate face treaba f. buna. Ce este foarte bine? Ca multi din ei sunt sefi sau isi asculta angajatii.

Gata, m-am saturat de linux vs. M$
Folositi oameni Windows de la 3.11 la .Net si mai departe cat puteti.

bye
PS: Sorry pt. greseli de exprimare/ortografie da vin dupa un chef de 2 zile, sunt de servici, frant de somn, etc. si ma enerveaza prostia unora.

#25
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002

Quote

Asa ca folositi toti windows ca nu ma deranjeaza. Ma deranjeaza doar tonul si prostia celor care spun ca linux sucks pt. ca lor le-a fost lene sa caute o aplicatie de care au avut nevoie. Sau ca au cautat acea aplicatie dar au fost indeajuns de prosti sa nu o gaseasca. Ma deranjeaza prostia celor care spun ca linux sucks din cauza ca le e lor lene sa citeasca un fisier .txt de 2 pagini in care spune cum sa configurezi/instalezi o aplicatie.  

Vere...m-am destrabalat cu Linuxu 2 ani si un pic.si crede-ma ca nu mi-a fost deloc lene sa citesc cat cuprinde..am citit carti, docs-uri si o grmada de feluri cat cuprinde..si nu le-am citit degeaba..am reusit impreuna cu inca un prieten sa pun si in practica....chestii legate de retea, serer web, rutare (putin dar am facut).etc...sincer pe langa 2000 server de exemplu m-a lasat total rece logika Linuxului si mai ales modul de operare...mi se pare total involut..acuma as nu va vad ca icnepeti cu rahaturi de genu` "stai ca windows are securitate varzaaa"..CITITI tata cartiel caere trebe de la MS si prin MSDN si microsoft.com/technet sa vedeti cum si ce puteti face daca stiti cum si ce....ca si in 2000 a trebuit sa editez o gramada de fisiere..care au MULT mai mutla logika decat Linux, si faza cu securitatea..poti sa umbli chiar in cele mai mici detali....porturi..etc..asta pt obsedatii aia de zic ca te verifica MS-u prin net..giiii...oricum.......am vrut sa subliniez si sa elimin orice posibila aluzie inclusiv la adresa mea.... deci m-am jucat destul de mult cu Linux.si tin sa va spun ca mi se pare total involut..paote mai creste...dar in ritmul actual al MS..slabe sanse...
La multi ani si sanatate!

#26
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002

Quote

Originally posted by Pittick
Vere...m-am destrabalat cu Linuxu 2 ani si un pic.si crede-ma ca nu mi-a fost deloc lene  
....  
deci m-am jucat destul de mult cu Linux.si tin sa va spun ca mi se pare total involut

Eu il folosesc de 6 ani si nu a fost nici o chestie pe care sa trebuiasca sa o fac si sa nu reusesc sa o fac. Nu mi se pare de loc "involut". Cum spuneam ... cu cat folositi mai mult windows, cu atat le este mai bine la unii (cei putini care folosesc linux). :P

Quote

La multi ani si sanatate!

:oK: 10x, la fel.

bye

#27
jeffe

jeffe

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 234
  • Înscris: 29.11.2001
linux-ul a fost si va ramane (se pare) un sistem de operare dezvoltat in cea mai mare parte de catre amatori. Se poate vedea asta inca la distributiile actuale. Ma refer aici *strict* la partea legata de desktop computing. In consecinta, un sistem de operare facut dintr-un hobby, in idle-time sau aiurea nu se va putea compara in veci cu un sistem de operare realizat de catre profesionisti. Windows, oricat de hulit ar fi el, ramane un OS profesional, serios chiar daca nu state-of-the-art. Si asta la raportul Pret/Performanta si la Total Cost Of Ownership.
Inainte de a debita chestii de genul "politica de turma" cred ca ar fi interesant pentru unii de aici sa isi aduca aminte de lumea calculatoarelor pre Windows. Intr-un mod pervers Linus Torwalds a scris un sistem de operare *nix alike pentru ceea ce se numea pe atunci "Platforma Hardware pe care ruleaza doar DOS si OS/2", ma refer la x86.
Raman la parerea mea, si anume ca Microsoft si IBM au reusit sa duca la capat ceea ce a inceput Sinclair Spectrum in anii '80: "Un calculator in fiecare casa" - calculatorul personal. Iar in conditiile in care piata asta a PC-urilor este dominata in proportie de peste 90% de Windows, lumea linux nu poate decat sa spere. Sau sa munceasca din greu.

#28
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
slabe sanse..dar hey..concurenta e bine venita...insa nu de la cei care sunt cu ani lumina in spate....

#29
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002

Quote

Originally posted by jeffe
linux-ul a fost si va ramane (se pare) un sistem de operare dezvoltat in cea mai mare parte de catre amatori. Se poate vedea asta inca la distributiile actuale. Ma refer aici *strict* la partea legata de desktop computing.  
Este foarte simplu: majoritatea celor care lucreaza la Linux sunt interesatzi doar de partea de server. Inclusiv Linux Torvalds ishi face prezentarile in powerpoint pe windows; care e problema?
Daca cei care vor sa scoata bani din Linux n-ar pierde vremea cu vrajeli (vezi KDE/Gnome), poate s-ar intampla ceva shi pe desktop.
Parerea mea este ca lipsa unui desktop suficient de functional shi standardizat nu deranjeaza pe chiar atat de multzi...

P.S. jeffe, da shi tu flacara mai jos (aka flame war): "sistem...dezvlotat...de...amatori"

#30
Guest_liliacu_*

Guest_liliacu_*
  • Grup: Guests
  • Înscris: --
Se pare ca suntem pe aratura.
Aici era vorba de altceva (da , stiu, si eu am postat), flame war-ul Windows vs. Linux,BSD, etc. nu va lua sfarsit nici o data.

bye

#31
originaltup

originaltup

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 08.09.2002
Si eu as vrea si m-as simti cu constiinta mai impacata sa am toate softurile cu licenta, dar nu sunt bani. Incerc sa folosesc cat mai multe softuri free, mai ales cand sunt la performante apropiate de cel pe bani, si daca m-as chinui bine cred ca pt orice chestie exista un soft free rezonabil (evident pt un home user normal), insa de windows tot nu trec.
Si cum tot fac o ilegalitate folosind Windowsul, de ce sa nu continui si sa folosesc si altele daca sunt prea bune fata de cele free? (de ex. WinAce, F-Prot, Nero, si poate MSOffice pe care il folosesc alternativ cu OpenOffice; in rest, traiasca free )

#32
The|SpAwN

The|SpAwN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,333
  • Înscris: 09.07.2002
sorry ca nici eu nu postez la subiect, dar am citit undeva ca Mirco$$oft considera Linuxul ca un "cancer" - pe bune, asa scria :) . Am vrut sa va dau linkul de unde am citit, dar nu il mai gasesc :( . Oricum, cu mentalitatea...... in primul an cand am avut calculator..... nici nu stiam ce e aia licenta..... si acum sunt in clasa a XI-a si credetzi-ma..... MULTI COLEGI nu stiu cu ce se mananca licenta ..... recunosc, nu am cumparat nici un soft, si TOTUSI, nici mie nu mi se pare putin 100 $ - dar e MULT mai scump Windows XP , pe care milioane de useri din toata lumea il cumpara..... ehhh.. aici nu mai e vorba de faza ca "daca ar cumpara si altzii soft-ul s-ar ieftini". 4 ex. Windows se vinde in cantitati industriale, si totusi preturile sunt enorm de mari... si pentru ce sa platesc cateva milioane cand stiu ca peste 1 an va aparea Windows xx ??

#33
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
1. Windows Xp ESTE 100 USD ! (versiunea HOME pe care o folosim si eu si Courage cu deosebit succes)

2. Mai tarziu cand apare "Windows XX" poti face UPGRADE ! La un pret mai mic... ofcourse  :P

#34
raiiar

raiiar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 30.11.2002
s-a deviat.
eu vreau sa postez referindu-ma la problema initiala: iti iei licenta sau cauti/faci crackuri, keygen etc..
eu nu am mentalitatea de consumator. nu simt o nevoie extrema sa cumpar.
dar daca folosesc un program mi se pare normal sa ii sprijin pe cei care il fac.
dar sa platesc peste 100 $ pe un program mi se pare exagerat.

#35
DrFan

DrFan

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,702
  • Înscris: 28.02.2002

Quote

Originally posted by Monitox
versiunea HOME pe care o folosim si eu si Courage cu deosebit succes

parca courage tocmai se plangea ca nu rezolva problema cu User Level Share in XP Home ...ceva pe acolo oricum....

Sthiu ca e off topic...da' nu puteam sa ma iau de chestia asta

#36
The|SpAwN

The|SpAwN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,333
  • Înscris: 09.07.2002
mda..... deci voi, mircuitorii :> v-ati gandit vreodata sa cumparati programul ? eu il folosesc zilnic si am si uitat ca e shareware :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate