Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...

Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina
 Cu ce pot izola fonic peretii pen...

Telefon cu senzor compass BUN

Blocare google chrome cu master p...

Instalare Siemens NX pe macbook
 sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cum conectez un switch WIFI la 60...

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?
 

Crestin in armata

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
7129 replies to this topic

#2575
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,775
  • Înscris: 16.03.2004

 SILIKA, on 03 octombrie 2017 - 00:34, said:

Crestinii traiesc intr-o tara fizica, au legatura cu ea in fiecare zi si au datorii fata de ea. Au si fata de dregatori, dupa cum spune si Scriptura. Deci ai dus partea cu "nu au o tara fizica" la o extrema.

Tu duci în extremă fiindcă tu ești dispus să omori pentru un stat secular.

Pe mine nu mă deranjează dacă :
- ungurii iau Ardealul;
- Moldova și Bucovina sunt luate de ucrainieni sau de ruși
- Dobrogea este luată de turci
- Valahia este luată, să zicem, de bulgari sau tot de turci

Nu voi omorî pe cineva pentru acest motiv, patria mea este în Ceruri, nu aici, se poate trăi foarte bine și sub suzeranitate turcă, ungurească, etc.
Sau nu voi omorî pentru a recupera teritorii care au aparținut vreodată României, precum Cahul, ori Bugeac, sau ținutul Herței ori Partium.
Nu voi ucide pentru ca o regiune să devină independentă, spre exemplu, Ardealul și Banatul independente.
Dacă ne va ataca o armată, o voi întâmpina cu pâine și sare + buchete de flori. Mă voi ruga de ei să nu mă ucidă, promițând că voi încerca să învăț limba lor (turcă sau maghiară). Asta înseamnă să fii creștin/creștină, să te rogi pentru dușmanii tăi. În felul acesta, unora dintre ei, le vei schimba optica, se vor pocăi, și vei câștiga suflete pentru Cristos.
Deci tu ești cel care duci la extrem.
Da, eu îmi iubesc patria, dar nu voi ucide pe nimeni din interese naționale. Viața oricui este infinit mai sfântă decât orice ideal lumesc. Voi ”milita” pentru țara mea, dar nu cu arma. Nu voi răspunde cu rău la rău, fiindcă este poruncă în acest sens!

 SILIKA, on 03 octombrie 2017 - 00:34, said:

Politist crestin

Cine te obligă să te faci polițist? Este obligatoriu? Sunt atâtea multe alte meserii. Tu, ca și creștin, poți alege din atâtea domenii de activitate pașnice!

 SILIKA, on 03 octombrie 2017 - 00:34, said:

Stiu cel putin unul care a spus ca e de datoria lui sa-l dea pe vecin in mana cezarului, ca sa-l puna ala la punct (invocand chiar nust ce porunca din Scriptura)....

Da, păi nu pentru asta sunt puși dregătorii care poartă sabia ? Tu porți sabie? Nu.

 Dude_2nd, on 03 octombrie 2017 - 07:27, said:


corect. Posted Image
am fost invatati la Istorie ca mareata Armata Romana a dus doar lupte de aparare a tarii, si ca urmare avem obligatia de a participa la apararea acestuia, cum ne vinde p-acilea gogosi spirituale negustorelul SILIKA.
totusi, dupa cum vedem cu ochii nostri - ca la Stalingrad au trait doar ras-bunicii - armata romana s-a inhaitat cu cea a SUA/OTAN in invadarea unor tari cu care noi , poporul roman chiar n-am avut nimic de impartit. Cum e cazul Afganistanului.Iar cand o sa se schimbe roata, cum se intampla mai totdeauna in istoria din care mascaricii n-au invatat nimic, o sa se vaite cum ca afganistanii ne-au atacat si inrobit ca pe niste victime inocente Posted Image[bineinteles, SILIKA va prosti si atunci racanii, spunandu-le ca ca si crestini au obligatia morala de a se apara de cotropitorii obraznici :D ]
Asadar, cum poate un crestin cu toate tiglele spirituale pe acoperisul spiritual sa se faca soldat?Posted Image Cum, SILIKA?Posted Image

În clasele mai mici da, însă la liceu se învață și despre operațiunile de cucerire ale armatei române fasciste, respectiv operațiunea Barbarossa.

#2576
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 SILIKA, on 03 octombrie 2017 - 00:34, said:

Stiu cel putin unul care a spus ca e de datoria lui sa-l dea pe vecin in mana cezarului, ca sa-l puna ala la punct (invocand chiar nust ce porunca din Scriptura)....
Să nu zici că e vorba de Dudă... Posted Image

 Dude_2nd, on 03 octombrie 2017 - 07:27, said:

desigur.
pentru asta sunt platiti acei oameni. si-au luat singuri slujba, nu i-a fortat nimeni.
iar crestinii au obligatia sa se supuna acelei autoritati care este in masura legala de a pedepsi raul in societate.
fara nici o jena.Posted Image
Aha.
Păi în cazul ăsta avem o problemă, mare de tot. Tu ești cel care ești instigatorul la omor, în cazul în care acesta îl săvârșește, din punct de vedere moral. Dumnezeu se pare că a pedepsit-o mai abitir pe Eva, care a fost instigatoarea păcatului, decât pe Adam. Din punct de vedere divin, a instiga la păcat este un păcat mai mare decât cel care-l săvârșește, să știi. Ca atare, a susține că este necreștinește să ucizi când ești în serviciul militar este o aiureală, câtă vreme creștinii beneficiază de pe urma acestora.

Edited by mario_bril, 03 October 2017 - 11:51.


#2577
Ayami

Ayami

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,062
  • Înscris: 08.12.2013

 dark, on 03 octombrie 2017 - 08:37, said:

Pe mine nu mă deranjează dacă :
- imi ia cineva credinta
cred

#2578
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,775
  • Înscris: 16.03.2004
Ayami, nu ai voie să modifici citatul colegului/colegei tale. Posted Image
Se sancționează cu 2p. Sfantul Jakob a păcătuit astfel de 2 ori și mai avea el ceva la activ, prin urmare a făcut 10p și acum e pe tușă.
Credința e motiv de martiraj.
Dar cum apare geografia unui stat, nu mă interesează. Nu mă lupt pentru dezmembrare, nu mă lupt pentru reîntregire. Peste 20 de ani, viața mea nu va conta nici cât o ceapă degerată, fiindcă provincia pentru care eu am luptat, își declară singură independența, ori am luptat ca Basarabia să revină la România, am murit pe front, iar după 10 ani Basarabia devine din nou independentă sau chiar soviet rusesc. Deci nu are sens să mori pe front din motive naționale.
Dealtfel, frații și surorile mele nu sunt cetățenii români ci cei care au același Domn ca și mine, indiferent de culoarea pielii, etnie, limbă, obiceiuri.

Cum dovedești că nu ești din lume? Răspunzând cu glonț la glonț? De ce nu vii cu o floare la glonț ?

#2579
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,128
  • Înscris: 10.09.2008

 SILIKA, on 03 octombrie 2017 - 00:34, said:

Posted Image
E ciudat sa aud de la tine expresia "razboi sfant".... nust dc.

Crestinii traiesc intr-o tara fizica, au legatura cu ea in fiecare zi si au datorii fata de ea. Au si fata de dregatori, dupa cum spune si Scriptura. Deci ai dus partea cu "nu au o tara fizica" la o extrema.

E ciudat pentru că nu faci diferența între războaiele sacre din VT (între Dumnezeu și zeii Canaanului, la care soldații trebuiau să urmeze anumite reguli de sfințenie) și războaiele lumești de astăzi (purtate adesea între națiuni ”creștine”).

Dacă citești mai sus am spus că evreii ca popor al lui Dumnezeu aveau o țară fizică de apărat, în timp ce creștinii ca popor al lui Dumnezeu nu au. Asta nu exclude ascultarea civilă de dregător în ce îi este permis creștinului și datoriile sociale.

Quote

Am spus de mai multe ori ca amestecul asta in razboi nu e asa orbeste. E in functie de imprejurare, de contextul in care te afli si de ce parghii dispui ca sa te feresti de un rau.

Ai spus că ești pentru războiul de apărare, dar împotriva celui de cucerire. Problema este că soldatul nu poate alege după ce a jurat să asculte de ordinele superiorilor militari, decât cu prețul vieții. Pentru că nu este comandantul suprem al armatei.

Quote

Intotdeauna am plecat de la principiul ca Dumnezeu condamna o fapta ori pentru toata lumea, ori pentru niciunul, exceptie facand indatoririle date de pozitie, adica de slujba la care ai fost chemat. Tu mergi pe ideea de opozitie intre crestin - necrestin, ceea ce este corect pana la un punct.

De ex., hai sa luam 2 oameni, un crestin si un necrestin, ii punem in mai multe situatii si tu sa spui daca unul din ei pacatuieste inaintea lui Dumnezeu. Deciziile vor pleca de pe pozitii de autoritate, deci nu din pozitia de simplu om de rand.

Judecator crestin: Condamna la inchisoare pe viata [conform legilor tarii] un om vinovat de omor. (a pacatuit? R: Da sau Nu?)
Judecator necrestin: Condamna la inchisoare pe viata [conform legilor tarii] un om vinovat de omor. (a pacatuit? R: Da sau Nu?)

Soldat crestin: Sta la granita si incepe sa traga in soldatii armatei ostile care inainteaza. Evident ca si omoara pe cativa care au atacat (a pacatuit? R: Da sau Nu?)
Soldat necrestin: Sta la granita si incepe sa traga in soldatii armatei ostile care inainteaza. Evident ca si omoara pe cativa care au atacat (a pacatuit? R: Da sau Nu?)

Politist crestin: E chemat la prinderea unui sofer fugar care a calcat mortal cu masina oamenii dintr-o statie de autobuz. Il gaseste in trafic, il blocheaza,  dar acesta nu raspunde la nici o somatie ci coboara din masina cu pistolul atintit catre politie. Dupa o somatie care se lasa fara raspuns, politistul il impusca mortal (a pacatuit? R: Da sau Nu?)
Politist necrestin: E chemat la prinderea unui sofer fugar care a calcat mortal cu masina oamenii dintr-o statie de autobuz. Il gaseste in trafic, il blocheaza,  dar acesta nu raspunde la nici o somatie ci coboara din masina cu pistolul atintit catre politie. Dupa o somatie care se lasa fara raspuns, politistul il impusca mortal (a pacatuit? R: Da sau Nu?)

Creștinul nu poate fi soldat și nu este indicat să fie polițist cu armă. Judecător civil ar putea fi, dacă legile după care trebuie să judece sunt în armonie cu conștiința lui formată biblic (ex. legea să nu prevadă moartea pentru furt).
În ce privește diferența creștin-necreștin în fața lui Dumnezeu, toți sunt considerați vinovați de păcat, dar numai creștinului i se ține în seamă. Păcatul ”rămâne” acolo unde există ”cunoștința adevărului” (a unei legi/avertizări, a unei încredințări, a unui jurământ voluntar).

#2580
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 mario_bril, on 03 octombrie 2017 - 11:50, said:


Păi în cazul ăsta avem o problemă, mare de tot. Tu ești cel care ești instigatorul la omor
bravos.
ia te uite unde statea pitită intelighenţa... :lol:

 logic1, on 03 octombrie 2017 - 17:57, said:

În ce privește diferența creștin-necreștin în fața lui Dumnezeu, toți sunt considerați vinovați de păcat, dar numai creștinului i se ține în seamă.
o laie.


dupa cum scrie:"Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege. (Rom.2:12)"

Dupa cum vezi, ambilor li se tine in seama si ambii vor avea aceeasi soarta: moartea. :)

 dark, on 03 octombrie 2017 - 08:37, said:

În clasele mai mici da, însă la liceu se învață și despre operațiunile de cucerire ale armatei române fasciste, respectiv operațiunea Barbarossa.
poate explica si SILIKA mai pe intelesul nostru ce cauta armata romana, cea creata pentru protejarea integritatii teritoriale si a suveranitatii tarii noastre, in Afganistan?Posted Image

#2581
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,775
  • Înscris: 16.03.2004

 Dude_2nd, on 03 octombrie 2017 - 19:32, said:

poate explica si SILIKA mai pe intelesul nostru ce cauta armata romana, cea creata pentru protejarea integritatii teritoriale si a suveranitatii tarii noastre, in Afganistan?Posted Image


La asta, Sile a răspuns deja, făcând pe niznaiul, că nu știe ce fac ăia pe acolo...

#2582
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,128
  • Înscris: 10.09.2008

 Dude_2nd, on 03 octombrie 2017 - 19:32, said:

o laie.

dupa cum scrie:"Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege. (Rom.2:12)"

Dupa cum vezi, ambilor li se tine in seama si ambii vor avea aceeasi soarta: moartea. Posted Image

Te grăbești. Dacă n-ar fi venit Cristos așa ar fi fost! Ar fi pierit. Ideea în context este starea de păcat a omenirii și necesitatea unui Cristos atât pentru evrei cât și pentru neevrei.

 logic1, on 03 octombrie 2017 - 17:57, said:

În ce privește diferența creștin-necreștin în fața lui Dumnezeu, toți sunt considerați vinovați de păcat, dar numai creștinului i se ține în seamă. Păcatul ”rămâne” acolo unde există ”cunoștința adevărului” (a unei legi/avertizări, a unei încredințări, a unui jurământ voluntar).

Ioan 9:41
„Dacă aţi fi orbi”, le-a răspuns Isus, „n-aţi avea păcat; dar acum ziceţi: „Vedem.” Tocmai de aceea, păcatul vostru rămâne.


Ioan 15:22
Dacă n-aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, n-ar avea păcat; dar acum n-au nicio dezvinovăţire pentru păcatul lor.



#2583
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 logic1, on 03 octombrie 2017 - 19:44, said:

Te grăbești. Dacă n-ar fi venit Cristos așa ar fi fost! Ar fi pierit. Ideea în context este starea de păcat a omenirii și necesitatea unui Cristos atât pentru evrei cât și pentru neevrei.

aiurea.
Cristoa a venit pentru a fonda Noul Legamant. Care ghici ce are ca baza? Exact, Legea lui YHWH.
Asadar, in contextul acestui Nou LEgamant, cel care pacatuieste nefiind crestin, va pieri in iazul de foc.
Cel care va pacatui fiind crestin, avand Legea lui YHWH ca Standard recunoscut, va fi judecat dupa acest Standard. Doar ca, daca nu se judeca ASTAZI, judecata viitoare nu-l va putea salva, pentru ca in Templu nu se va mai mijloci pentru pacatosi.

 dark, on 03 octombrie 2017 - 19:34, said:

La asta, Sile a răspuns deja, făcând pe niznaiul, că nu știe ce fac ăia pe acolo...
ei as!
in sfarsit are si el niste necunoscute in relatia asta cu razbelul :D
ca de obicei, el ca crestin da cu bomba exact la fix in capul alor rai; pe cei buni ii scuteste :D

Edited by Dude_2nd, 03 October 2017 - 20:04.


#2584
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
ia te uita. In sfarsit, l-am deconspirat pe SILIKA:

https://www.agerpres...isiune-13-10-38


Posted Image

Asadar, inainte de fiecare misiune in care le iau maul bastinasilor de rasa inferioara de acolo, bastinasi care n-au avut nici o data in istorie de-a face cu noi si cu tara noastra, pretenul SILIKa le da binecuvanmtarea racanilor, prostindu-i cu busuiocul si versete din Vechiul Legamant in care Samson si David luau gaturile enemicilor.  Si mai ales, prostindu-i ca asa isi apara ei tara si-si iubesc aproapele, omorandu-i pe aia. Preemptive. Posted Image

Edited by Dude_2nd, 14 October 2017 - 08:33.


#2585
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,775
  • Înscris: 16.03.2004
Binecuvântare ca să... omori niște oameni pe care nici nu-i cunoști.Posted Image

#2586
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 dark, on 14 octombrie 2017 - 10:48, said:

Binecuvântare ca să... omori niște oameni pe care nici nu-i cunoști.Posted Image
si care nu ti-au facut nici un rau, nici macar nu stiu ca tu exiosti in lumea asta...Posted Image
da.
acesta este Crestinismul predicat de SILIKa si de ceilalti negustori ai pamantului. Posted Image

Edited by Dude_2nd, 14 October 2017 - 10:52.


#2587
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,775
  • Înscris: 16.03.2004
Și nu numai!
Iată, tocmai scriam unui exorcist american, Lloyd Chin, despre acest lucru, el fiind de părere că este potrivit pentru un tânăr să se înscrie în armata US.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Xi7ucLBD36w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2588
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011
si? l-ai exorcizat[a se citi: ai scos pe Dracu' din el] pana la urma?Posted Image

Edited by Dude_2nd, 14 October 2017 - 13:03.


#2589
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,775
  • Înscris: 16.03.2004
Nu, m-a blocat. A scris exact ce obișnuia să răspundă predicatorul de la pocăiți, că trebuie să ascultăm de guvernatori, respectiv de Trump.
[ http://therightscoop.com/wp-content/uploads/2017/03/trump_facepalm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i2.wp.com/therightscoop.com/wp-content/uploads/2016/11/trump_facepalm_side.jpg?w=720 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2590
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 dark, on 14 octombrie 2017 - 14:49, said:

Nu, m-a blocat. A scris exact ce obișnuia să răspundă predicatorul de la pocăiți, că trebuie să ascultăm de guvernatori, respectiv de Trump.
[ http://therightscoop.com/wp-content/uploads/2017/03/trump_facepalm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://i2.wp.com/therightscoop.com/wp-content/uploads/2016/11/trump_facepalm_side.jpg?w=720 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

prin invataturile predicate se vede de ce duh sunt insufletiti oamenii.
deci sunt frati intru credinta. Posted Image

ps: oare SILIKA pe unde s-o fi tupilat?Posted Image

Edited by Dude_2nd, 14 October 2017 - 19:40.


#2591
Silika

Silika

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,869
  • Înscris: 14.08.2006

 Dude_2nd, on 14 octombrie 2017 - 08:27, said:

ia te uita. In sfarsit, l-am deconspirat pe SILIKA:

https://www.agerpres...isiune-13-10-38

Posted Image

Ha ha!

 Dude_2nd, on 14 octombrie 2017 - 08:27, said:

Asadar, inainte de fiecare misiune in care le iau maul bastinasilor de rasa inferioara de acolo, bastinasi care n-au avut nici o data in istorie de-a face cu noi si cu tara noastra, pretenul SILIKa le da binecuvanmtarea racanilor, prostindu-i cu busuiocul si versete din Vechiul Legamant in care Samson si David luau gaturile enemicilor.  Si mai ales, prostindu-i ca asa isi apara ei tara si-si iubesc aproapele, omorandu-i pe aia. Preemptive.

Ca de obicei, esti in eroare. Pentru ca (1) generalizezi situatii specifice si (2) nu tii cont ca in NT nu se condamna slujba de soldat. Defapt nicaieri in Scriptura nu-s condamnate slujbele de soldat/dregator.... decat in Biblia lui Dude, bineinteles. Posted Image  

That's a fact.

 Dude_2nd, on 14 octombrie 2017 - 19:15, said:

ps: oare SILIKA pe unde s-o fi tupilat?Posted Image

Nu m-am tupilat, mai intru din cand in cand si ma mai actualizez cu ultimile aiureli povesti teologice, dar in perioada asta sunt prins cu altele si nu mai am timp de discutii laborioase. Totusi, cand consider necesar, mai intervin sa asez din nou apele. Posted Image

Edited by SILIKA, 14 October 2017 - 21:08.


#2592
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

 SILIKA, on 14 octombrie 2017 - 21:07, said:

in NT nu se condamna slujba de soldat.
asemenea, nici cea de dama de companie. Posted Image

 SILIKA, on 14 octombrie 2017 - 21:07, said:

.... decat in Biblia lui Dude, bineinteles. Posted Image  
in Biblia pe care o citeste Dudu, sunt condamnate crimele - deci crestini nu se pot face soldati; si mai sunt condamnate curviile - deci crestinele, oricat de neastamparate ar fi, nu se pot face dame de companie. Posted Image

 SILIKA, on 14 octombrie 2017 - 21:07, said:

dar in perioada asta sunt prins cu altele
dai cu Busuiocu si cu Agheasma pre racani? Posted Image
ca cu prostiile din VT vad ca n-ai taine sa le promovezi in Crestinism Posted Image

Edited by Dude_2nd, 14 October 2017 - 21:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate