Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...
 De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...
 Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu
 Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

datasheet crawling

Sanse refinantare
 

Nu se va mai putea cumpăra teren agricol !?!

- - - - -
  • Please log in to reply
544 replies to this topic

#73
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Postsilesax, on 07 iulie 2013 - 22:45, said:

dar eu nu inteleg,daca toate merge bine de ce este senzatia ca se traieste din ce in ce mai prost????
Cui ii merge bine, ii e greu sa vada si ce e in jurul lui.

View Postsilesax, on 07 iulie 2013 - 22:45, said:

sa fie oare de vina inechitabila redistribuire ........
Inechitabila redistribuire face ca unii sa vada lucrurile roz, iar altii in culori mai putin placute.

#74
allexecri

allexecri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 10.08.2010
Cea mai simplă și mai proastă metodă de a face bani este cea de a vinde. Mă refer în cazul pământului.

Așa este! Aveți dreptate! Trebuie să-l vindem pe „nenorocitul” ăsta de pământ că prea ne încurcă și ne stă în gât.
De ce să ne complicăm și să gândim puțin? Dacă transpirăm? Mai important este să mirosim „frumox”.

Pământul este ultima resursă a României, iar România suntem noi. Da? Să fie clar asta pentru toți cei care spun că România este o țară de ...

La bogățiile subsolului am stat cu mâinile în sân, am mers la muncă pentru că aveam nevoie de bani, iar noi muncim și nu gândim. E mai simplu.
Când ne-au tăiat pădurile eram din nou ocupați cu scandalurile din presă și uite așa ne-am trezit că ne mătură inundațiile și alunecările de teren, iar pe urmă ne plesnește seceta peste gură.
Când să accesam bani din fondurile europene ne-am lăsat repede păgubași pentru că „ăia e niște șpăgari” care ar trebui să ne dea consultanță, iar noi suntem niște finuți și ne e greață să îi luăm la întrebări, când de fapt în joc e viața noastră. La fel am făcut și atunci când politicienii, votați de către majoritate, au început să lucreze împotriva noastră, a tuturor. Ne-am resemnat cu „ce să le faci maică!”. Ba mai mult, ne-am afundat în conspirații și am început să căutăm acul în carul cu fân în loc să dăm cu pumnul în masă pentru ceea ni se cuvine. De ce? Pentru că suntem moi sperând că pe noi nu ne va atinge și că vom scăpa. Nimic mai fals!
Acum, facem ferme pe facebook și ne uităm tâmpi la plasme și smartphone-uri, ne legănăm pe „tic-tac merg cu căștile pe cap”, în timp ce pământul nu îl vindem ci efectiv ni se ia de sub nasul înfundat de haosul în care înotăm de 23 de ani.

De ce trebuie ca noi să vindem și nu putem să închiriem, să devenim parteneri în afacerea respectivă? Fiecare participă cu ceea ce are. În cazul nostru, pământul.
De ce trebuie ca românul să fie întotdeauna sclav și nu patron? Din prostie și din lene?
De ce să nu gândim pe termen lung și să câștigăm mai puțin dar mereu? De ce vrem să dăm doar „tunuri” când „tunurile” sunt bucuria nebunilor.
Nu vi se pare că renunțăm prea ușor?

Vor veni vremurile, iar noi le vom prinde, în care mâncarea și apa potabilă vor fi mai de preț decât orice altă resursă, și atunci noi nu vom mai avea pământ sau ne va fi fost otrăvit deja.
Dacă vrei ca ceva să aibă preț mare, monopolizează-l, restricționează accesul la produsul/serviciul respectiv. Toată lumea are case, acestea sunt tot mai ieftine. Toată lumea are mașină, deja acestea sunt tot mai accesibile. Toată lumea are acces la telefon mobile, telefoanele sunt acum un lucru banal.
În schimb, nu toată lumea poate dispune de gaze, de aur, cupru și alte resurse. Acestea sunt controlate atent.
Acum miza este controlul accesului la hrană și apă care este considerată tot hrană. Se dorește să nu mai avem acces la apă altfel decât contra cost. Și ghici ce? Noi vom rămâne din nou pe dinafară!
Pământul și apele noastre, care nu vor putea fi exploatate și valorificate vor fi fracturate și otrăvite. Deci, putem sta liniștiți că nu vor fi duse din țară cu roaba. Ni le vor lăsa aici, iar noi putem fi împăcați cu noi înșine pentru că am jucat „politically correct”.

Am fost învățați să ne fie teamă și să mai gândim. De acționat nici nu se mai pune problema.
Dar ne vom vindeca de teamă. Medicamentul se numește: „foame” pentru că domnia și prostia s-au plătit scump, dintotdeauna, și așa va fi mereu. Din păcate, la noi, se plătește enorm, iar domnii sunt extrem de putini...

În final, pot spune doar atât: toți trăim atât de bine încât nu o mai simte nimeni.

#75
cristinaptudor

cristinaptudor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,209
  • Înscris: 27.05.2007
Nu vorbiti numai de pamant ca vin padurile din spate. Zilele trecute imi spuneau la Ocolul silvic ca se vrea modificarea legii si se va schimba varsta de taiere a copacilor de la 120 ani in unele cazuri la 50-60 ani. Ce jaf a fost pana acum, sa vedeti de acum incolo... Si sa nu aveti impresia ca padurile sunt ale noastre. Sunt ale statului sau ale companiilor straine (si se stie foarte bine ce au facut cu ele ). Nici aici niciun interes ascuns in modificarea acestei legi ...tot teoria conspiratiei Posted Image

Edited by cristinaptudor, 08 July 2013 - 00:48.


#76
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,627
  • Înscris: 26.10.2003

View Postcflorin32, on 07 iulie 2013 - 22:39, said:

O buna parte a profitului merge acolo unde vrea patronul, in tara lui de bastina sau in alte tari unde e interesat sa-si extinda afacerile.
Cand n-or sa-i mai mearga afacerile in Romania, va parasi f. usor zona, nepasandu-i de angajati - se va orienta catre alte tari mai promitatoare, ca doar asa e strainul, cu viziune larga.

Si cand n-o sa-i mai mearga afacerile ce se va intampla ? Va lua pamantul in spate si va pleca cu el ?

Iar daca vorbim de industria usoara/grea de unde ideea asta deplasata ca strainul ( mai exact capitalul ) ar trebui sa faca dovezi de loialitate si grija ? Asta-i calea sigura spre faliment. Capitalul nu tine si nu trebuie sa tina cont de nimic altceva decat de costul de oportunitate.

Iar pentru ca afacerile straine sa vina in Romania si sa se dezvolte, sa fim astfel o oportunitate, tine de noi, nu de straini, ei vor remarca instant asta.

Orice stat care se dezvolta cunoaste o trecere de la activitati preponderent cu adaos limitat de valoare ( productie de masa, repetitiva, gen asamblare ) si pana la cele cu adaos f. ridicat de valoare ( design si creatie ). Romania in anii '90 si pana prin 2000 a fost in prima etapa, traiasca textilele, exportul de busteni si fabricile care se foloseau doar de costul redus al fortei de munca ca singur avantaj. De prin 2000 au inceput sa se dezvolte rapid activitati cu adaos din ce in ce mai mare de valoare, automotive, medicamente, IT, industrie petroliera, industria auto, santiere navale, etc. In prezent  datorita cresterii nivelului de trai si al costului fortei de munca, activitatile  cu adaos redus de valoare incep sa devina neprofitabile si se vor muta mai spre Est. II o evolutie absolut fireasca. Ce ar trebui sa creasca pentru a compensa ? Exact activitatile cu valoare ridicata, exemplu industria automotive, IT, petroliera, energie verde si sectorul serviciilor care sa ocupe forta de munca cu nivel de redus de competente.

Si ce facem noi pentru a incuraja asta ? Nu prea multe, chiar regresam in unele domenii.

Quote

Pe de alta parte, nu am mai mare incredere nici in patronii romani, imbogatiti prin parghii politice si alte smecherii de tranzitie.

Si atunci care este solutia ? Statul roman ? Nationalizam tot si traim fericiti in CAP ?

Quote

Iar pamantul nu trebuie sa plece din tara, la fel de bine se pot muta granitele (odata ce decidentii sunt altii decat romanii).

Abordarea ta ar fi adecvata pe la 1848 cand nationalismul si idea de stat national erau in floare. In 2013 granitele mai exista doar la nivel de indicator de circulatie in UE. Cuvantul cheie actual este regiunea si dezvoltarea regionala dupa specificul local. Si suntem europeni de etnie romana. Stiu, pare greu de digerat si scandalos pentru unii. Arata doar ca respectivii traiesc in trecut lipsandu-le viziunea enuntata atat de clar si de Calinescu, Enigma Otiliei , din postul lui Medelin992.

Quote

Bine e ca pamantul sa ramana la cat mai multi romani - care incet-incet ar putea invata sa se si asocieze.
Incet-incet nu are nimeni rabdare. Ca sa citez din Morometii, timpul nu mai are rabdare cu oamenii. Ajungi, scuze pentru termenul dur, retardat, inapoiat ca popor si natie. Lucrurile se misca rapid, nimeni nu asteapta. Ca sa citez un ilustru capitan de stat " riscam sa pierdem trenul in constructia Europei ". Foarte adevarat.

View Postsilesax, on 07 iulie 2013 - 22:45, said:

dar eu nu inteleg,daca toate merge bine de ce este senzatia ca se traieste din ce in ce mai prost????

Care ar fi indicatorul ca se traieste din ce in ce mai prost ? Numarul de plasme, smartphone'uri, frigidere, vacante in strainatate ?  Numarul de masini cu varsta mai mica de 5 ani ? Casele ? Blocurile in renovare si cele noi ?

A spune ca se traieste mai prost inseamna sa fii complet orb. Iar exemple personale/locale ( gen Oltchim, Aninoasa, etc ) nu sunt definitorii si relevante pentru tara ca intreg. Nivelul de trai a crescut constant din 2000, a suferit o corectie in 2009-2010, insa trend-ul este clar crescator.

Quote

sa fie oare de vina inechitabila redistribuire ........

Fiecare ofera dupa posibilitati si primeste dupa nevoi ? In caz ca nu ati aflat, socialismul in sine este falimentar. Prin redistribuire saracesc toti, si cei care produc si cei care doar consuma. A creste nivelul de trai in socialism este ca si cum ai sta cu picioarele intr-o galeata si sa incerci sa te ridici de maner.
Iar daca unii au profitat de tranzitie si nu datorita meritelor lor, este vina generala pentru sistemul ales si politicienii votati. Vorba aia, se numeste lucru manual.

#77
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,627
  • Înscris: 26.10.2003

View Postallexecri, on 07 iulie 2013 - 23:30, said:

Cea mai simplă și mai proastă metodă de a face bani este cea de a vinde. Mă refer în cazul pământului.

Așa este! Aveți dreptate! Trebuie să-l vindem pe „nenorocitul” ăsta de pământ că prea ne încurcă și ne stă în gât.
De ce să ne complicăm și să gândim puțin? Dacă transpirăm? Mai important este să mirosim „frumox”.

Pământul este ultima resursă a României, iar România suntem noi. Da? Să fie clar asta pentru toți cei care spun că România este o țară de ...

La bogățiile subsolului am stat cu mâinile în sân, am mers la muncă pentru că aveam nevoie de bani, iar noi muncim și nu gândim. E mai simplu.
Când ne-au tăiat pădurile eram din nou ocupați cu scandalurile din presă și uite așa ne-am trezit că ne mătură inundațiile și alunecările de teren, iar pe urmă ne plesnește seceta peste gură.
Când să accesam bani din fondurile europene ne-am lăsat repede păgubași pentru că „ăia e niște șpăgari” care ar trebui să ne dea consultanță, iar noi suntem niște finuți și ne e greață să îi luăm la întrebări, când de fapt în joc e viața noastră. La fel am făcut și atunci când politicienii, votați de către majoritate, au început să lucreze împotriva noastră, a tuturor. Ne-am resemnat cu „ce să le faci maică!”. Ba mai mult, ne-am afundat în conspirații și am început să căutăm acul în carul cu fân în loc să dăm cu pumnul în masă pentru ceea ni se cuvine. De ce? Pentru că suntem moi sperând că pe noi nu ne va atinge și că vom scăpa. Nimic mai fals!
Acum, facem ferme pe facebook și ne uităm tâmpi la plasme și smartphone-uri, ne legănăm pe „tic-tac merg cu căștile pe cap”, în timp ce pământul nu îl vindem ci efectiv ni se ia de sub nasul înfundat de haosul în care înotăm de 23 de ani.

De ce trebuie ca noi să vindem și nu putem să închiriem, să devenim parteneri în afacerea respectivă? Fiecare participă cu ceea ce are. În cazul nostru, pământul.
De ce trebuie ca românul să fie întotdeauna sclav și nu patron? Din prostie și din lene?
De ce să nu gândim pe termen lung și să câștigăm mai puțin dar mereu? De ce vrem să dăm doar „tunuri” când „tunurile” sunt bucuria nebunilor.
Nu vi se pare că renunțăm prea ușor?

Vor veni vremurile, iar noi le vom prinde, în care mâncarea și apa potabilă vor fi mai de preț decât orice altă resursă, și atunci noi nu vom mai avea pământ sau ne va fi fost otrăvit deja.
Dacă vrei ca ceva să aibă preț mare, monopolizează-l, restricționează accesul la produsul/serviciul respectiv. Toată lumea are case, acestea sunt tot mai ieftine. Toată lumea are mașină, deja acestea sunt tot mai accesibile. Toată lumea are acces la telefon mobile, telefoanele sunt acum un lucru banal.
În schimb, nu toată lumea poate dispune de gaze, de aur, cupru și alte resurse. Acestea sunt controlate atent.
Acum miza este controlul accesului la hrană și apă care este considerată tot hrană. Se dorește să nu mai avem acces la apă altfel decât contra cost. Și ghici ce? Noi vom rămâne din nou pe dinafară!
Pământul și apele noastre, care nu vor putea fi exploatate și valorificate vor fi fracturate și otrăvite. Deci, putem sta liniștiți că nu vor fi duse din țară cu roaba. Ni le vor lăsa aici, iar noi putem fi împăcați cu noi înșine pentru că am jucat „politically correct”.

Am fost învățați să ne fie teamă și să mai gândim. De acționat nici nu se mai pune problema.
Dar ne vom vindeca de teamă. Medicamentul se numește: „foame” pentru că domnia și prostia s-au plătit scump, dintotdeauna, și așa va fi mereu. Din păcate, la noi, se plătește enorm, iar domnii sunt extrem de putini...

În final, pot spune doar atât: toți trăim atât de bine încât nu o mai simte nimeni.

Ca sa descriu pe scurt postul tau, s-ar inscrie perfect in miscarea numita Semanatorism, curent politic si de gandire aparut dupa primul razboi mondial ( reforma agrara din 1921 ) care imbina virtutile taranismului ca mod de viata si ale nationalismului. Din nou problema evidenta , suntem in 2013 si nu 1921.

Toata argumentatia ta poate fi demolata f. simplu : nu ai nevoie de pamant si resurse pentru a avea succes. Si negatia este la fel , pamantu si resursele nu garanteaza succesul ( vezi Rusia, centrul Asiei, statele arabe, africa ).

Tarile cu cel mai ridicat nivel de trai din lume, nu au resurse si nici pamant. Vorbesc de Germania,Japonia, Corea de Sud, Singapore, Elvetia. Care ar fi explicatia ?
Simplu : pamantul si resursele conteaza in era industriala. Noi suntem in era post-industriala, intr-o economie bazate pe cunostinte.

Statele dezvoltate au folosit pamantul si resursele in crearea de economii industriale. Respectivele economii au fost suportul pentru economia post-industriala. Activitatile cu adaos redus de valoare le-au externalizat in Mexic, Europa de Est, China, Vietnam si India. Si-au canalizat toate energiile inspre dezvoltarea unor societati axate pe cercetare-dezvoltare si realizarea de activatii cu valoare adaugata cat mai mare. Este o diferenta intre a produce sosete si slapi si a concepe noi produse

Unde suntem noi ? In plina economie industriala si cu mici accente ( IT ) de post-industriala. Noi concuram la nivel de cost si prea putin la nivel de competente ( ceea ce conteaza cu adevarat in economia bazate pe cunostinte ). Altfel zis sunt expusi la riscul ca investitii straine sa decida sa-si mute facilitatile inspre est ( gen Nokia, automotive ).

Cat conteaza pamantul si resursele ? Doar in masura in care contribuie la crearea unei societati post-industriale. Lucram pamantul, exportam cereale, statul investeste banii in scoli, educatie, centre de cercetare-dezvoltare. La fel cu petrol, gaze, metale, energie. Petrolul si gazele au valoare acum, peste 30 de ani cand totul va fi electric poti sa te speli cu el pe cap. Arabii s-au prins si investesc enorm pentru a se axa pe turism, comert si  alte active din toata lumea.
Rosia Montana, mineritul si absolut orice resursa trebuie exploatata ACUM pentru a pregati generatiile viitoare sa concureze intr-o lume a cunostintelor.. A pastra aceste resurse pentru viitor ar fi ca si cum Anglia pe la 1850 decide sa pastreze carbunele pentru secolul 21.

Cum putem evita asta ? O parte este imposibil ( cele bazate doar pe avantaje de cost ), altele ( cercetare-dezvoltare, produse complexe ) prin educatie. Da, cuvantul magic care diferentiaza statele fara resurse si care au cel mai mare grad de dezvoltare. Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la educatie. Pana si Albania ne depaseste in testele internationale. Absolventii de liceu si de facultate nu au nici cunostinte teoretice si nici practice. 0 . Tabula rasa.
Cum adica vor zice unii, romanii sunt destepti si iau medalii la olimpiade, ai nostri invata in clasa a 4a ce strainii invata la liceu si asa mai departe. Revin la ideea protocronismului autohton, spalarea pe creier facuta in anii '60-'80 cand s-a conceput calea proprie a Romaniei, national-comunismul. Noi suntem in fundul gol cu apa calda o data pe saptamana, dar suntem destepti si am avut un trecut glorios, iar nivelul de trai se datoreaza conspiratiilor straine.

Adevarul este ca elevii romani, nu sunt nici macar mediocri ( mediocrul este media ), ci sunt slabi. O mana de olimpici dotati natural si nu datorita superioritatii sistemului nu pot cara in spate o tara intreaga.
Iar cat de importanta este educatia se vede la Bacalaureat cand cei care ne-au aratat realitatea sunt batjocoriti, iar parintii sunt revoltati ca elevii nu pot sa fraudeze bacul. Toata lumea se complace in mizerie, iar valoarea diplomelor este la nivel de hartie igienica.
Cine a iesit in strada sa protesteze ca subiectele sunt prea usoare si ca procurorii sunt impiedicati sa  atace cangrena ? Ce oameni au fost votati in Parlament ? Oameni care reflecta perfect starea natiunii.

Edited by savantu, 08 July 2013 - 10:15.


#78
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
Populația stabilă:19,0 milioane (19.042.936) persoane ( oras 9.914.121  52,5%; comune 8.963.843 47,5%
Gospodării:7,1 milioane (7.086.717) gospodării (Municipii si orase 3.915.653 55,3%  ; Comune 3.171.064 44,7% )
sursa INS

Teren arabil aproximativ 10 milioane hectare la 9 milioane de oameni care traiesc in mediul rural, aproximativ un hectar de caciula ( inclusiv la caciula abia nascuta sau cea care a imbatranit si se duce - toti mananca).

Rezulta ca oricine ajunge la guvernare trebuie sa dea de lucru si oamenilor de la tara pe langa clasicele posturi de primar, profesor, popa, doctor, politist, postas;  se mai adauga noi posturi datorita modernizarii ( pe unde a inceput ) cel care are grije de instalatiile de apa si canal, tipul de la cablu, cel care trage gaze :) etc, dar toti au timp sa ingrijeasca un ogor de ceapa ( leafa mica ).

Pamantul care era de luat s-a luat ( avem cea mai mare exploatatie agricola din Europa - insula mare a  Brailei si arbitrii agricultori cu mii de hectare). Vor vinde cei care s-au mutat la oras, dar cei care raman si nu gasesc de lucru nu prea au ce face.

Asta cu  strainii este o vrajeala prin care sa nu se ajunga la un pret corect, iar cei care au arendat pe doua parale terenurile statului sa nu se trezeasca ca  le cere cineva dijma corecta. Jiji e la parnaie si ii asteapta la zaruri  pe astia care servesc gogosi.

#79
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,889
  • Înscris: 06.10.2003
Cunostinte, cunostinte dar ce faci cu ele daca n-ai materie prima sa le concretizezi? Fara metalele rare nu ti-ar merge laptopul de la care tastezi si nici nu l-ai fi cumparat asa de ieftin daca nu era facut la chinezi, ce lucreaza ca sclavii pe un bol de orez.
Bagi benzina in rezervor fara sa-ti pese ca acelasi Chevron a poluat intens terenurile de exploatare din America de Sud si Africa si acolo sunt oameni care mor de foame pentru ca terenurile agricole sunt toate otravite.
Iti plac dulciurile si ciocolata dar nu stii ca zaharul si cacao sunt culese de sclavi si de copii. Da, tot in tarile din lumea a 3-a, sustinute de marile corporatii, mai exista sclavagie. Si tu o incurajezi.

E usor sa tii predici din amvon cand toate mizeriile sunt departe de tine si nu-ti put.
In tarile vestice a inceput un curent numit "fair trade". Adica toti, de la producatorul materiilor prime pana la procesatorul final au fost platiti corect, fara sa fie exploatati. Pentru sanatatea noastra si a copiilor nostrii, viitorul nu sta in corporatii ci in comunitatea locala.

P.S.: Io sper sa pot achizitiona 5-10 ha de teren agricol.

Edited by shiva, 08 July 2013 - 10:52.


#80
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,627
  • Înscris: 26.10.2003

View Postshiva, on 08 iulie 2013 - 10:51, said:

Cunostinte, cunostinte dar ce faci cu ele daca n-ai materie prima sa le concretizezi?

Te las sa detaliezi cata materie prima are Germania ( Europa daca vrei )  sau Japonia pentru a "concretiza" cunostintele.

Quote

Fara metalele rare nu ti-ar merge laptopul de la care tastezi si nici nu l-ai fi cumparat asa de ieftin daca nu era facut la chinezi, ce lucreaza ca sclavii pe un bol de orez.

Statele dezvoltate vand schite si design'ul produselor. Cele mai slab dezvoltate la implementeaza. Ce surpriza...
Iar despre chinezi, spre informarea ta, costul fortei de munca ne depaseste. Muncitorul chinez este mai bine platit decat muncitorul roman. In fiecare an salariul minim a crescut cu 13-18%.

Quote

Bagi benzina in rezervor fara sa-ti pese ca acelasi Chevron a poluat intens terenurile de exploatare din America de Sud si Africa si acolo sunt oameni care mor de foame pentru ca terenurile agricole sunt toate otravite.
Iti plac dulciurile si ciocolata dar nu stii ca zaharul si cacao sunt culese de sclavi si de copii. Da, tot in tarile din lumea a 3-a, sustinute de marile corporatii, mai exista sclavagie. Si tu o incurajezi.

E usor sa tii predici din amvon cand toate mizeriile sunt departe de tine si nu-ti put.
In tarile vestice a inceput un curent numit "fair trade". Adica toti, de la producatorul materiilor prime pana la procesatorul final au fost platiti corect, fara sa fie exploatati. Pentru sanatatea noastra si a copiilor nostrii, viitorul nu sta in corporatii ci in comunitatea locala.

Eu vorbesc de principii si strategii de dezvoltare tu vii cu exemple cotidiene. Altfel zis comparam mere cu pere, precum cel ce nu vede padurea fiindca este inconjurat de copaci.Si Bechtel si gazele de sist si Rosia Montana si orice alt exemplu nu doar ca nu contravin argumentului meu, ci il sustin.  Raspunsul pe scurt la problemele pe care le ridici nu este demonizarea corporatiilor si a investitorilor straini, ci un stat care sa aiba in atributiile sale doar apararea, educatia, sanatatea si controlul respectari legilor prin agentiile sale specializate. Nu este nevoie de statul proprietar, jucator sau cum vrei sa-i zici, ci de statul ca arbitru. Chevron exploteaza si in Canada si in Bolivia. Eu propun un stat care sa arate precum Canada, tu( si altii in acest thread ) propui un stat care sa arate precum Bolivia si in care sa traim precum in Bolivia, totul  fiind al poporului si metalele si petrolul si saracia si sclavagismul.

O sa inchei aici contributia mea la aceasta dezbatere fiindca invariabil se va merge pe eroarea logica indicata in paragraful anterior si este o pierdere de timp. Cine poate si vrea sa inteleaga ce sustin o va face si fara clarificari suplimentare.

Edited by savantu, 08 July 2013 - 13:06.


#81
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,889
  • Înscris: 06.10.2003
Nici o tara cu resurse minerale nu va fi lasata sa se dezvolte ci va fi exploatata de cele dezvoltate. Noi nu castigam mare lucru cu Rosia Montana cat timp nu (mai) avem industrie electronica. Un produs finit costa mai mult si aduce mai multa valoare decat materiile prime din care e construit. Dar o sa ne alegem cu 6ha de cianura si un dig care trebuie intarit cam imediat dupa ce se termina exploatarea. Asta pe langa faptul ca de ani de zile primaria din Rosia nu acorda autorizatii de constructie (pt. dezvoltarea turismului) ca PUG-ul e facut pt. exploatatie...

Noi nu castigam (suficient) daca ne exportam materiile prime. Lectie de economie de liceu.
Investitorul strain vine, primeste reduceri gramada si cand expira isi ia talpasita in alta tara si-ti lasa pe cap somerii. Vezi Nokia. Producatorii locali trebuie sprijiniti pentru ca aia dau de lucru somerilor lasati de investitorii astia strategici si, daca se dezvolta, o sa poata exporta ei produse deci bonus pentru tara.

Da' hai sa nu gandim mai departe decat spalarea de creiere de la TV ....

#82
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Postsavantu, on 08 iulie 2013 - 12:57, said:

Te las sa detaliezi cata materie prima are Germania ( Europa daca vrei )  sau Japonia pentru a "concretiza" cunostintele.
Tarile dezvoltate isi procura materia prima ieftina (lemn, teren, produse agricole, petrol, metale, creiere etc) din tari precum Romania, tari care nu o pretuiesc.
De aceea, noi trebuie sa punem piciorul in prag si sa nu ne mai vindem pe nimic.

Si asa, ca exercitiu statistic, ar fi interesant de aflat, tarile astea dezvoltate (care folosesc cunostinte, nu materie prima) ce procent din resursele proprii au cedat strainilor?

Edited by cflorin32, 08 July 2013 - 13:42.


#83
IdI1

IdI1

    ?????!!!!!!????

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,601
  • Înscris: 01.12.2007
Eu zic ca pretuim tot ce ne este dat de acest pamant. inconvenientul major este ca nu vrea nimeni sa ne lase sa cerem si sa obtinem preturi decente. Totul este subevaluat cand vine vorba de productie.
Baubaul ca vin strainii si ne cumpara pamantul este bun dupa ce reusesc o  comasare a terenurilor. Atat timp cate terenul este faramitat dupa nevoile unei familii rurale pe tarannu il obliga nimeni sa stranga totul intr-un singur loc decat daca chiar vrea sa faca ceva sau daca omul vede ca este prea departe gaseste sa faca un schimb de teren sau vanzare ( vorba cu ouale intr-un singur cos isi are rostul ei ).
Tot fostele mosii sau terenurile statului sunt tinta strainilor care vor sa cumpere teren in RO si ii sperie pe aia mari care platesc dijma mai putin decat subventia.

#84
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006

View Postsilesax, on 07 iulie 2013 - 22:45, said:

dar eu nu inteleg,daca toate merge bine de ce este senzatia ca se traieste din ce in ce mai prost????
sa fie oare de vina inechitabila redistribuire ........

Si redistribuirea incorecta a resurselor, dar si faptul ca multi au impresia ca ar TREBUI sa traiasca bine, sau mai bine, desi ei nu merita nici macar cat primesc. Si aici putem incadra parte buna din pensionari, parte si mai buna din pensionatii pe caz de boala, parte buna din angajatii la stat, si alt asistati socili. Astia se plang, desi nu merita nici macar cat primesc, si din cauza lor ni se pare tuturor ca tara merge greu, defapt ea chiar merge greu, dar tot din cauza lor, e un fel de cerc vicios.

View Postallexecri, on 07 iulie 2013 - 23:30, said:


Nu vi se pare că renunțăm prea ușor?


Sa ridice mana sus, dintre noi, care a facut ceva in acest sens ? De curiozitate ! Posted Image

#85
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 28.09.2012

View Postsavantu, on 08 iulie 2013 - 09:20, said:

Abordarea ta ar fi adecvata pe la 1848 cand nationalismul si idea de stat national erau in floare. In 2013 granitele mai exista doar la nivel de indicator de circulatie in UE.

Deci statele occidentale nu sufera de nationalism, doar noi suntem blocati in trecut? Ha! Ia sa vedem cam ce s-ar intampla in orice stat din vest cand o minoritate ar dori sa statueze limba lor ca limba nationala, pe langa cea existenta!  Libertatea circulatiei peste granita e cu totul altceva decat nationalismul!


View Posttavktm, on 08 iulie 2013 - 14:46, said:

Si redistribuirea incorecta a resurselor, dar si faptul ca multi au impresia ca ar TREBUI sa traiasca bine, sau mai bine, desi ei nu merita nici macar cat primesc. Si aici putem incadra parte buna din pensionari, parte si mai buna din pensionatii pe caz de boala, parte buna din angajatii la stat, si alt asistati socili. Astia se plang, desi nu merita nici macar cat primesc, si din cauza lor ni se pare tuturor ca tara merge greu, defapt ea chiar merge greu, dar tot din cauza lor, e un fel de cerc vicios.

Parca-l aud pe Basescu, fi-i-ar neamu' a dracului, adica pensionarii, deci oameni care au cotizat o viata intreaga sunt asistati sociali?

#86
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Sunt unii care nu au cotizat deloc, si tot nu au chef de munca, in fine, intelegem si ne trezim bine, nu intelegem sa ne fie tot de bine, o sa fim in voia sortii (adica, a economiei mondiale) !

Edited by tavktm, 08 July 2013 - 16:57.


#87
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 28.09.2012
Pai da, nu au cotizat agricultorii, aia doar au muncit un anumit numar de ore, in schimbul carora primesc pensia aia de CAP, care, daca nu stii, e 300 de lei.

Bineinteles ca suntem in voia economiei mondiale, pana la urma toata lumea este, intr-o masura mai mare sau mai mica, pentru ca totul e interconectat, doar ca unii o duc bine pentru ca au avut inteligenta politica si economica, ceea ce noua ne-a lipsit cu desavarsire! Pana la urma, ei au putere economica, militara si tot ce mai vrei, de sute de ani, si o vor avea mereu, noi nu am avut-o niciodata, nu am avut niciodata forta de a ne impune in vreun fel si la fel vom ramane pe veci

#88
cflorin32

cflorin32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 860
  • Înscris: 18.11.2011

View Postclaudia313, on 08 iulie 2013 - 17:40, said:

Bineinteles ca suntem in voia economiei mondiale, pana la urma toata lumea este, intr-o masura mai mare sau mai mica, pentru ca totul e interconectat, doar ca unii o duc bine pentru ca au avut inteligenta politica si economica, ceea ce noua ne-a lipsit cu desavarsire!
Nu neg ca acum sunt inteligenti politic si economic, dar baza averii lor s-a facut prin jefuirea altor popoare, prin foc si sabie, cateva decenii/secole in urma.
Datorita pozitionarii geografice, pt români a fost destul de greu sa tina piept, rand pe rand, imperiilor jefuitoare. Acum se intampla acelasi lucru, cu mai multa diplomatie.

View Postclaudia313, on 08 iulie 2013 - 17:40, said:

Pana la urma, ei au putere economica, militara si tot ce mai vrei, de sute de ani, si o vor avea mereu, noi nu am avut-o niciodata, nu am avut niciodata forta de a ne impune in vreun fel si la fel vom ramane pe veci
E, au mai fost si momente bune:
"Burebista, contemporan cu Caesar, i-a unit pe Daci într-un regat puternic și a reorganizat armata, învingându-i pe Bastarni și pe Boi, orașele grecești de pe țărmul vestic al Mării Negre, de la Olbia pe râul Bug, și până la Apollonia, în Tracia recunoscându-i autoritatea.
Dezvoltarea Daciei reprezenta o amenințare pentru Imperiul Roman, dupa cucerirea Galiei,
Caesar inițiind planul unei campanii împotriva Dacilor, dar moartea sa a amânat războiul.
"
(ma astept ca cineva sa ma catalogheze drept "ancorat in trecut")

Diferenta e ca acum in loc sa fim uniti suntem dezbinati, iar cei "inteligenti" chiar au grija sa ramanem dezbinati (divide et impera).


View Posttavktm, on 08 iulie 2013 - 14:46, said:

Sa ridice mana sus, dintre noi, care a facut ceva in acest sens ? De curiozitate ! Posted Image
Am facut ce am putut:
1) cumparat terenuri, dupa puterea buzunarului
2) mutat la tara si cu intentia de a influenta cat de cat pozitiv zona.

Edited by cflorin32, 08 July 2013 - 20:08.


#89
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 28.09.2012

View Postcflorin32, on 08 iulie 2013 - 20:05, said:

"Burebista, contemporan cu Caesar, i-a unit pe Daci

Diferenta e ca acum in loc sa fim uniti suntem dezbinati, iar cei "inteligenti" chiar au grija sa ramanem dezbinati (divide et impera).

Ei, vezi, tocmai aici e problema noastra, am fost uniti, de-a lungul istoriei, doar cand a existat un lider puternic, care sa se impuna si sa ne oblige sa fim uniti! Alfel, in lipsa unui lider care sa aiba forta de a-i conduce, vremelnic, spre un tel, romanii au fost mereu dezbinati, le lipseste aproape complet ideea de comunitate, de unitate macar in cadrul unei comunitati mici asa ca ce sa mai vorbim la nivel national :(

#90
LILDEBUL

LILDEBUL

    MEMBRU BAGABONT

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,511
  • Înscris: 31.01.2011
Asta e dictatura , sa cumperi si sa vinzi sint drepturi primordiale. Daca tu vinzi eu nu pot sa cumpar , sau cum ????
M-am mutat la tara si incerc din rasputeri sa dezvolt o mica afacere cu produse taranesti de bagat la burdihan , brinza , porci , legume si ce se mai poate , nu am dreptul sa cumpar teren si sa dezvolt ferma fiindca nu am studii agricole ?

Edited by LILDEBUL, 08 July 2013 - 20:35.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate