Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Camera radar-fix din Bulgaria!

- - - - -
  • Please log in to reply
156 replies to this topic

#91
laur71softp

laur71softp

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 07.06.2008
Am găsit linkul asta, cu camere radar in Bulgaria. Poate va ajuta.
http://paralax.org/garmin/

#92
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
Va salut din nou!
Azi am facut plata catre Banca Nationala a Bulgariei. Plicul care a sosit spune ca am de plata 100 leva sau 51.55 euro. Daca platesc in termen de 14 zile de la primirea plicului trebuie sa platesc 70% din suma. Avand in vedere ca ma incadrez in cele 14 zile am achitat azi 37 euro prin transfer bancar. Acum am sa va detaliez pasii pe care i-am facut pentru a plati acesti bani de acasa fara a plati comisionul cerut de marea majoritate a bancilor, asta datorita unui prieten care mi-a explicat ca se poate si fara comisioane.
Totul decurge astfel:

Mergeti la un magazin Telekom sau Germanos de la voi din oras. Acolo solicitati sa deschideti un cont `` CURENT`` telekombanking - persoana fizica. Cei de la magazin au o platforma in care introduc datele voastre. Precizati de la inceput ca nu vreti carduri. Doriti de la ei doar CODUL DE CLIENT - care are 8 cifre. Vreau sa stiti ca administrarea acestui cont este gratuita pe o perioada de 3 (trei) ani cu conditia ca in 2 (doua) din 3 (trei) luni sa virati in acest cont suma de 650 lei, pe care in ziua urmatoare puteti sa o luati din acest cont si sa o trimiteti inapoi la dvs in contul curent in care va primiti salariul. (O sa fie mai greu pentru cei care nu au internet/mobil banking deoarece va trebui sa puna banii dintr-o casierie a bancii unde primeste salariul). Toate operatiunile de transfer sunt gratuite la telekombanking, nu percep comision.Veti pleca acasa cu acel contract iar pe prima pagina in coltul dreapta jos aveti trecut CODUL CLIENT.
Acasa intrati pe www.telekombanking.ro si apasati butonul PRIMA AUTENTIFICARE din stanga paginii/jos. Daca simtiti ca va este greu sa faceti singuri acest lucru, inainte de a incepe autentificarea sunati la nr.0219253 (nr gratuit ) si de acolo operatorul va ajuta cu deschiderea contului. Dupa ce v-ati deschis contul de lei rugati operatorul sa va ajute sa va deschideti cont de lei si euro pe platforma SVO ( SCHIMB VALUTAR ONLINE) pentru ca de acolo veti trimite banii in Bulgaria. Acum ca aveti deschise conturile nu va ramane decat sa transferati online banii din contul vostru de salariu in contul de lei de pe platforma SVO ( SCHIMB VALUTAR ONLINE). Daca transferati banii seara a doua zi pe la 11.00 aveti banii in cont. Acum acolo pe acea paltforma schimbati leii in euro la un super curs (mai bun decat casa de schimb valutar) si apoi transferati euro in contul bulgaresc pe care il aveti in NOTIFICAREA primita. Nu trebuie sa va speriati ca nu este greu deloc. Daca aveti nelamuriri mai bine sunati la acel numar scurt si cereti sas va ajute(nu s-a nascut nimeni invatat).Eu am pus 200 lei in cont, am schimbat 42 euro si am trimis in Bulgaria 37 euro. Nu uitati cand completati formularul cu banca Bulgariei la rubrica descrierea operatiunii sa treceti seria cuponului electronic care se afla in caseta cu numele si adresa dumneavoastra. Seria este bolduita. La mine era K Nr 1593000. Referitor la fapul ca trebuie sa facem dovada ca am achitat in 14 zile, aici nu m-am decis cum sa fac dar m-am gandit sa trimit un mail la ei. Pe foaia pe care mi-au trimis-o sub Inspectoratul General al Politiei este un e-mail si ma gandeam sa trimit acolo un scan de pe plic cu data cand a venit plicul si un scan dupa plata facuta de mine (extrasul de cont) de pe platforma SVO Schimb Valutar Online).
Voi ce ziceti?
Va astept sa dezbatem aici nelamuririle fiecaruia.
Sa aveti o zi buna!
P.S. Daca v-am fost de ajutor, chiar ma bucur.

Edited by mariuss_red, 23 April 2018 - 17:52.


#93
zugry

zugry

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,441
  • Înscris: 27.04.2007
Multumesc mariuss_red pentru idee.
Intrebare: care este consecinta neplatii? La ce sa ma astept daca nu o platesc si vreau sa tranzitez Bulgaria?

#94
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
zugry
Nu cred ca va fi de bine pentru ca deja ai ridicat de la posta plicul si asta inseamna ca ai fost informat de consecinte. Ei spun ca vor merge prin executare / sechestru dar foarte bine pot merge prin administratiile financiare. La inceputul fiecarui an fiscal vei gasi acolo amenda de plata si culmea este ca nu vei putea sa-ti platesti impozitul pana nu platesti amenda. In Bucuresti am vazut personal anul acesta o faza foarte tare: o persoana nu si-a platit impozitul pe anul 2017 si i-a fost luat locul de parcare, chiar daca se ruga acolo la ghiseu sa-i dea locul de parcare inapoi ca plateste si pe 2017 tot si penalitati si pe 2018 integral. Nu i-a mai dat locul de parcare nimeni. Asa ca eu personal nu te sfatuiesc sa nu platesti. Ei spun acolo ca vor merge pe sechestru / executare si eu cred asta. Tarile dezvoltate iti opresc masina la vama si pana nu platesti toate datoriile inclusiv penalitatile nu poti pleca cu masina. Eu mi-am facut copii dupa documente inclusiv extrasul meu de plata si il pun in torpedo sa-l am la mine, pentru ca pe 27.04.2018 plec in Grecia si nu vreau sa am probleme. Am cautat sa rezolv intr-un fel aceasta problema pentru ca eu din 2016 am fost de foarte multe ori prin Bulgaria, poate de 20 ori. Asa ca ma astept la orice de azi inainte. Vad ca foarte multa lume a inceput sa primeasca astfel de NOTIFICARI din anul 2016. Daca te mai pot ajuta cu ceva o fac cu cea mai mare placere.

Edited by mariuss_red, 23 April 2018 - 22:47.


#95
aka_razvan

aka_razvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.12.2008
Pentru cine a primit amenzi de la bulgari, cum anume v-au fost transmise? Aviz de la Posta Romana pentru recomandată?
Va Ă®ntreb pentru ca in urma cu cca. 2 saptamani am gasit in cutia poștală un aviz pentru o "scrisoare" (așa era bifat), de la Pink Post.
ĂŽntrucât trecuseră mai mult de 10 zile de la data avizului, nu m-am dus sa ridic scrisoarea.
Din cate am vazut, e o societate privată, Pink Post. E posibil sa fie o "surpriză" de la vecini?

Edited by aka_razvan, 24 April 2018 - 08:47.


#96
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
aka_razvan
Da, Notificarile vin recomandate prin Posta Romana cu aviz. Daca esti acasa postasul iti arata da plicul si semnezi pentru el, daca nu esti acasa iti lasa avizul la cutia postala si in termen de 10 zile trebuie sa ridici plicul de la posta altfel posta il da retur. La mine plicul era de la STAR POST. Asa scria in coltul din stanga sus.

#97
aka_razvan

aka_razvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.12.2008
Merci, Marius.
Deci am sanse sa nu fie ceva de la bulgari....inca.

#98
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
@aka_razvan: Nu stiu. Ar trebui sa mai scrie cineva care a mai primit asa ceva,  sa ne spuna ce are scris pe plic in stanga sus ca apoi sa tragem o concluzie.

#99
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
Azi am scanat plicul pe ambele parti si extrasul de cont si le-am trimis in format PDF la Inspectoratul General de Politie din Sofia pe mail.
Acesta este mailul trecut de ei pe NOTIFICARE: CBEc. pointBG@mvr. bg
Voi aveti in NOTIFICARE aceeasi adresa de mail?

#100
cipilie

cipilie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 10.05.2004
Eu am ridicat azi de la posta plicul, pe el scrie STAR POST, este o eticheta autoadeziva. Aveau adresa mea foarte corect si complet scrisa.
Amenda este de 400 leva, adica 206 euro pentru 93 km/h in zona cu restrictie la 60, pe undeva pe langa Plovdiv in iulie 2016. Procesul verbal este din 07.04.2017.
Desi am scormonit tot internetul, habar nu am daca amenda se prescrie sau nu, si nici in ce conditii. Ei zic ca daca platesc in 14 zile de la primire sa achit doar 70% din valoare, ceea ce probabil ca o sa fac. Metoda de plata aleasa este oarecum asemenatoare cu a lui mariuss red, in sensul ca voi folosi aplicatia REVOLUT. O am deja de vreo doua luni, am facut deja plati cu ea , inclusiv in strainatate asa ca stiu ca va merge.

Cea mai mare curiozitate a mea este care este termenul de prescriere la bulgari pentru ca traversez Bulgaria cam de 6 ori pe an, merg destul de tare si sunt convins ca asta e doar prima dintr-un sir de amenzi, pana acum nu am avut grija lor, dar incep sa fiu destul stresat de chestia asta.

Aici zice cam cum sunt amenzile in Bulgaria in functie de viteza: https://www.shofior....n-2017/?lang=en

Iar aici arata ca iti pot imobiliza masina daca ai amenzi neplatite: https://www.shofior....ations/?lang=en

Daca aflati ceva noutati pe tema asta ar fi tare bine.
Pana atunci, "drumuri bune"!

Later edit: eu nu am nicio adresa de mail la care sa raspund, doar o adresa postala.

Edited by cipilie, 24 April 2018 - 19:48.


#101
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
@cipilie:
Nu am găsit nicăieri perioada de prescriere si nu stiu ce sa spun. Adresa lor de mail este trecută sub Inspectoratul de politie, în continuarea adresei lor din Sofia. Am să caut plicul si am sa trec aici si adresa lor si adresa de mail așa cum au trecut-o ei în notificare.

#102
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
@cipilie:
Am revenit cu adresa trecuta pe NOTIFICARE si am sa o transcriu aici exact cum este radactata la mine:

MINISTEUL DE INTERNE
Inspectoratul General al Politiei
1. Alexander Malinov blv..1715 Sofia, Bulgaria, e-mail: [email protected]
________________________________________________________________________

Per. Nr.328000-42700 Ek3. Nr.2
12.07.2017

Exact asa este la mine. Sub acest numar de inregistrare in partea dreapta este o caseta (un chenar) in care este trecut numele, prenumele, adresa completa si acest numar ``K`` Nr 1593001, care spun ei se numeste seria cuponului electronic. Acest numar trebuie mentionat in ordinul de plata facut pentru plata amenzii.

Acum nu ne ramane decat sa le comparam.

O zi buna tuturor.

#103
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
Salutare tuturor.
Aici am gasit ceva interesant si important de stiut, pentru toti cei care circula mult in strainatate si cei care tranziteaza  Bulgaria....

http://www.zf.ro/zf-...natate-12652577


Am sa va redau un scurt pasaj foarte important, care a intrat in vigoare la 01.01.2014.

Şoferii cetăţeni români, amendaţi în statele membre UE, vor primi amenzile la adresa domicilliului din România, corelativ cu faptul că cetăţenii din statele membre UE, care săvârşesc contravenţii la regulile de circulaţie pe teritoriul României, vor primi amenzile la domiciliul din respectivele state.
Comunicarea procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi a înştiinţării de plată se va face, în principal, prin poştă, cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, dar şi în măsura în care autorităţile deţin şi alte date, prin fax sau e-mail. Comunicarea se va considera realizată, dacă în termen de 2 luni de la data expedierii nu va fi returnată, făra a fi necesară afişarea la domiciliul contravenientului sau recurgerea la alte mijloace de publicitate.
Dacă procesul-verbal de constatare a contravenienţei nu este expediat în termen de 2 luni de la săvârşirea acestuia, intervine prescripţia extinctivă, pe considerentul că oricum întreaga procedură de corespondenţă presupune un termen mai mare şi costuri mai ridicate.
Legea stabileşte că schimbul de informaţii transfrontaliere are loc prin puncte naţionale de contact – pentru România punctul de contact este Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (DRPCIV) – precum şi procedura de accesare a Registrelor naţionale de evidenţă în vederea verificării şi obţinerii datelor de înmatriculare a vehiculelor şi datele privind proprietarii sau deţinătorii acestora.
Până la aplicarea şi unificarea legislativă în materie a directivei, existau o serie de amenzi acordate în comunităţi locale care nu aveau buget pentru expedierea proceselor-verbale şi înştiinţărilor de plată pentru contravenţii săvârşite de către străini, de aceea de multe ori, contravenientul „scăpa” neamendat. Odată cu punerea la punct a sistemului informatic care permite accesarea din punctele de contact naţionale a datelor privind permisele de conducere, înmatriculările de vehicule şi identificarea proprietarilor/deţinătorilor, amenzile vor fi introduse în acest sistem şi vor putea fi expediate din acele puncte de contact naţionale, indiferent de cât de redus este bugetul comunităţii unde a avut loc contravenţia. Deci practic, numai în cazul în care intervine prescripţia cauzată de întârzierea expedierii documentelor constatatoare şi de plată, contravenientul poate considera că a scăpat de plata amenzii pentru fapte comise în străinătate.
4. Plata amenzilor se va efectua prin intermediul serviciilor poştale, instituţiilor financiar bancare sau a instrumentelor de plată electronică, precum şi prin Sistemul electronic naţional de plată online a taxelor şi impozitelor utilizand cardul bancar. Oricum, în înştiinţările de plată care însoţesc procesul-verbal de constatare a contravenţiei sunt indicate modalităţile de achitare a amenzii, precum şi ce trebuie făcut cu dovada păţii respective.
Atenţie!
Legea nr. 5 prevede că în caz de neplată a amenzii executarea sancţiunilor de natură financiară aplicate cetăţenilor români sau persoanelor cu domiciliul, reşedinta sau rezidenţa pe teritoriul României, care au bunuri ori o sursă de venit în acest stat, de catre autoritatile competente din alte state membre, se face de autorităţile judiciare române de executare, în conditiile Legii nr. 302/2004 (privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală). Altfel rezumat, pentru o amendă de circulaţie primită în UE, statul român poate recurge la executare silită (prin poprire, cel mai adesea

Nu pot decat sa va doresc sa circulati cu atentie. Acelasi lucru am sa-l fac si eu.
Sa aveti o zi excelenta.

#104
cipilie

cipilie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 10.05.2004
Salut

Textul acela l-am vazut si eu .

Textul acesta "Dacă procesul-verbal de constatare a contravenienţei nu este expediat în termen de 2 luni de la săvârşirea acestuia, intervine prescripţia extinctivă, pe considerentul că oricum întreaga procedură de corespondenţă presupune un termen mai mare şi costuri mai ridicate." face referire la legea roamaneasca, acela lege nr.5 din 2014. Asta nu este neaparat o regula pe care o aplica si bulgarii. Si pentru ca eram interesat foarte tare de subiect( pana la urma am de platiti o amenda de 206 euro), m-am apucat sa caut in legislatia bulgara. Si iata ce am gasit:

According to the Interpretative Decision No. 2/2017 of the Supreme Administrative Court, the uncollected fines are extinguished two years after their imposition
Posted on August 11, 2017
According to the Interpretative Decision No. 2/2017 of the Supreme Administrative Court, the uncollected fines are extinguished two years after their imposition

With Interpretative Decision No. 2/2017 of the Supreme Administrative Court of 12.04.2017 on Interpretative Case No 3 of 2016 (Rapporteur: Judge Aglika Adamova) it is assumed that the unpaid fines are extinguished two years after their imposition.
The case was brought on the following question: "What limitation period applies to the execution of adm. punishment "fine" after interruption of the limitation period in the hypothesis of Art. 82, para. 2 LAW - the one under Art. 171 TIPC or that under Art. 82, para. 1, a "ZANN?", The SAC decided that after interruption of the statute of limitations in the hypothesis of Art. 82, para. 2 of the Law on Administrative Offenses in case of execution of the administrative penalty "fine", the prescription term of art. 82, para. 1, b. A "ZANN".
Up to the TP indicated above, the practice of the administrative courts is contradictory and takes different views.

According to one opinion on the statute of limitation, Art. 82 of the Administrative Offenses and Penalties Act, special with respect to Art. 171, para 1 of the Tax and Social Insurance Procedure Code (TSPC). As a result, the new limitation period started after the interruption of the limitation period is the two-year period under Art. 82, para 1, b. "A" ZANN. Art. 82, para. 4 The LAW excludes only the application of paragraph 3.
According to another, after the interruption of the limitation period in the sense of Art. 82, para 2 The LAW starts to run a five-year statute of limitation under Art. 171, para 1 TIPC. After the initiation of the enforcement proceedings, the procedure for the collection of the fine was the one under TIPC and the institute of the TSPLC limitation was special in relation to the LAPD.
The Supreme Administrative Judges reasoned that "the fine is a form of administrative punishment within the meaning of Art. 13, b. "B" LAW, which is imposed by a criminal decree for an administrative violation ...
The provision of Art. 82, para 1, b. "A" LAW provides that the administrative penalty shall not be executed if two years have elapsed when the penalty imposed is a fine. Paragraph 2 of the same text states that the limitation period begins to run as from the entry into force of the act imposing the penalty and is interrupted by any action taken by the appropriate authorities in respect of penalties for the execution of the sentence. After the end of the action that interrupted the statute of limitation, a new limitation period begins. According to Art. 82, para 3 of the Law on the Law for the Protection of Competition, regardless of the suspension or interruption of the limitation period, the administrative penalty shall not be executed if a term, which exceeds one second term under par. 1. The text of Art. 82 is supplemented by the provision of paragraph 4 (new, SG 28/82) which excludes the application of the preceding paragraph in respect of the fine, when for its collection within the term under para. 1 Enforcement proceedings have been initiated. This also applies to pending cases, the limitation period which has not expired until the entry into force of this paragraph.
The tax-insurance procedure code in Art. 162 determines which are the public state and municipal receivables, as in para. 2, item 7 shall indicate as such the receivables under punitive decrees in force. The provision of Art. 168, item 3 TIPC provides for the possibility of repayment of the public prescription for prescription.
The limitation period for the execution of administrative punishment, also called execution time, is the expiration of a statutory time limit in which the public law body displays passivity in respect of its power to impose administrative-criminal repression on the perpetrator of an administrative violation. The types of enforcement are simple and absolute. ... The dispute over the application of the law stems from the fact that the fine, besides administrative punishment, is also a public claim , as are the others listed in Art. 162, para 2 TIPC claims - taxes, insurance installments, customs duties, etc. The difference between the fine and the other public state and municipal receivables is that the fine is an administrative punishment resulting from the administrative-criminal repression.
According to Art. 171, para 1 TIPC, the public receivables are extinguished with the expiration of a 5-year limitation period as of 1 January of the year following the year in which the public obligation should have been paid unless a shorter term . Paragraph 2 also provides for an absolute limitation period of 10 years from 1 January of the year following the year in which the public debt was to be paid, all public receivables are extinguished regardless of the suspension or interruption of the limitation period except when the obligation is deferred or deferred, or execution is suspended at the debtor's request. "
The SAC assumes that it is precisely the specificity of the fine as a type of administrative punishment that is the basis of the relatively shorter limitation periods for the implementation of the administrative and criminal liability and the enforcement of the administrative punishment.
The fact that the fine is a public claim does not mean that the limitation period for the fine should be the same as for the other public claims. The limitation period, including the enforcement of the penalty, is a substantive matter. Art.79 The LAW refers to the TIPC only on the procedure for collecting the state receivables. Therefore, it does not follow from the provision of Art. The LAUN to provide an argument in support of the application of Art. 171, para 1 TIPC, accept the supreme judges.
The SAC rightly points out that, given the legal nature of the fine, it should be a matter of administrative punishment rather than its nature as a public claim. This is what determines the inapplicability of the general limitation period for the collection of public state receivables provided for in Art. 171, para 1 TIPC. It is taken into account that the administrative penalties are imposed in order to warn and re-educate the violator to observe the established legal order and to exercise educational and warning effect on the rest of the citizens. If this impact is not achieved in a relatively short period of time for minor offenses punishable by a fine, the achievement of the objectives set out in the law becomes more difficult or impossible, which makes the administrative and criminal repression also meaningless.
Therefore, the SAC concludes that the obligation to pay the fine does not arise under the law but as a result of the administrative and criminal proceedings and after the enforcement of the penal decree. The limitation periods for enforcement are effective as of the entry into force of the penal decree. In addition, in general, the purpose of the public claim is neither preventive nor educational as in the case of the fine.
The SAC accepts with forceful law enforcement powers that after interruption of the limitation period in the hypothesis of Art. 82, para. 2 of the Law on Administrative Offenses in case of execution of the administrative penalty "fine", the prescription term of art. 82, para. 1, b. A "ZANN".

Evident, traducerea e facuta de Google, dar eu am inteles ca daca nu ai platit amenda timp de doi ani de cand a fost scrisa, ai scapat. Nu imi dau seama exact daca termenul ala de doi ani incepe sa curga de la momentul savarsirii infractiunii sau de cand s-a intocmit procesul verbal. Oricum, dupa ce am citit textul ala de mai sus eu m-am hotarat sa nu mai platesc amenda.
Mai am un argument in favoarea deciziei de a nu plati.

Depasirea vitezei s-a facut in iulie 2016 langa Plovdiv. Procesul verbal a fost intocmit de bulgari in aprilie 2017. In iulie 2017 am traversat Bulgaria de la nord la sud si invers( in drum spre Grecia). Deci la acel moment bulgarii stiau ca am o amenda neplatita si totusi nu m-au oprit deloc, desi am stat vreo 4 zile si pe la ei , in Bansko. In iulie anul asta voi traversa din nou Bulgaria in drum spre Grecia. Cel putin la dus, voi merge noaptea pe la ei. Voi incerca sa povestesc aici daca mi se intampla ceva cu politia bulgara. Cel mai mare necaz pe care il anticipez este sa imi imobilizeze masina si sa ma oblige la plata amenzii pe loc, ceea ce ar putea sa dureze un pic daca eu merg noaptea( pana a doua zi cand se deschid bancile la ei).
Om vedea.

Sursa informatiilor de mai sus:

http://www.law-firm-...

#105
gigiipse

gigiipse

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 702
  • Înscris: 14.04.2006
Pai vezi ca acolo zice ca termenul e anulat la fiecare actiune intreprinsa de autoritati si perioada de prescriere incepe din nou, deci nu conteaza cand ai depasit viteza ci ultima notificare. Daca iti fac notificari la fiecare 2 ani nu se prescrie niciodata.

#106
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
Salutare!
Eu mi-am facut acel cont la telekombanking sprecial pentru plata acestor radare din Bulgaria dar m-am gandit foarte bine, de azi inainte nu mai ridic de la posta niciun plic recomandat. La inceput am vrut sa fiu corect si sa le platesc pe toate care vor veni dar am vorbit cu cineva si mi-a spus ca daca nu ridic scrisoarea  inseamna ca nu am luat la cunostinta si in termen de 10 zile plicul se da retur de unde a venit. Cum sa platesti ceva cand nu iei la cunostinta. Pe cel care l-am ridicat deja de la posta, l-am platit pentru ca am luat la cunostinta de el iar ei au deja confirmarea ca l-am primit.
Alta solutie nu am gasit pana la acest moment. Oricum am fost de prea multe ori prin Bulgaria din 2016 si pana azi si de acum inainte nu-mi ramane decat sa respect regulile de circulatie. Asta este trebuia sa se intample asta intr-o buna zi.
Va tin la curent cu ce se intampla in continuare. Maine dimineata plec in Grecia asa ca ramane sa vad ce se intampla.
Apropo, eu folosesc ca si GPS aplicatia HERE WeGo de ceva timp si merge si offline. Nu am dat importanta prea mare dar parca vedea si ceva camere de supraveghere.
Voi ce GPS folositi la drum?
Exista vreo alta aplicatie care sa vada si camerele de supraveghere?

#107
protecties

protecties

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,190
  • Înscris: 06.11.2008
Waze?

#108
mariuss_red

mariuss_red

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 22.11.2017
Waze nu merge offline din păcate.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate