Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Mobila de bucatarie - Sfaturi
#19
Posted 01 November 2012 - 15:19
Am inteles. Deci soldatelul va iesi putin in afara, 5-10 cm nu ?
M-am mai jucat putin cu dimensiunile. Nu ne putem hotari la culori deloc deloc. Ma gandeam corpurile sa le facem din iasomie sau alb, functie de cat de scumpa e iasomia si usile si fetele de la sertare sa fie salcam lakeland deschis, frasin cassino maro sau stejar winchester deschis. Alte pareri, abtineri, voturi contra ? Attached Files |
#20
Posted 01 November 2012 - 18:09
Scuzati deranjul din bucatarie si plinta de la mobila nemontata. Chiuveta langa plita are avantajul ca nu mergi "cu apa tarasi" prin bucatarie cand gatesti. Nu sare apa pe plita si nici uleiul in chiuveta.
Edited by Clovis, 01 November 2012 - 18:13. |
#21
Posted 01 November 2012 - 18:57
Nero-d, on 30 octombrie 2012 - 21:26, said:
one more thing atentie in timp de corpurile de baza au o adancime de 500 (505 corpul cu sertare sau 510 pentru tandemuri) soldatul are o adancime de 550-560... pentru ca vine lipit de perete in spate la mine blatul are 650 si mobila 630 si nu vad nici o problema, este spatiu in spate pentru stechere, robineti, tuburi de alimentare cu apa/evacuare Clovis, on 01 noiembrie 2012 - 18:09, said: Chiuveta langa plita are avantajul ca nu mergi "cu apa tarasi" prin bucatarie cand gatesti. Nu sare apa pe plita si nici uleiul in chiuveta. de asemenea la pregatirea unor mancari ai nevoie de mai multe recipiente pentru te miri ce operatii pregatitoare a ingredientelor, condimente etc, care este mai comod sa le ai la mana, nu sa deschizi de X ori dulapul, la tine nici macar suportul pentru lingura cu care invarti in oala nu are loc langa plita daca de exemplu din oala aia rosie tre sa pui ceva in alta oala pe plita, nu are un loc stabil decat dincolo de chiuveta, daca ai fi avut un cel putin 300 intre ele altfel statea treaba |
#22
Posted 01 November 2012 - 19:08
dan210, on 01 noiembrie 2012 - 18:57, said:
daca am inteles bine, parca-i mobila la comanda, de ce tre sa aibe una 500 si alta 560, de ce nu se poate toate la fel?si de ce 560? la mine blatul are 650 si mobila 630 si nu vad nici o problema, este spatiu in spate pentru stechere, robineti, tuburi de alimentare cu apa/evacuare da tot in oala aia mai tre sa pui niste zarzavaturi care trebuiesc spalate, curatate si taiate, niste carne care tot asa trebuie spalata si taiata bucati, pentru asta este ideal un spatiu intre plita si chiuveta de asemenea la pregatirea unor mancari ai nevoie de mai multe recipiente pentru te miri ce operatii pregatitoare a ingredientelor, condimente etc, care este mai comod sa le ai la mana, nu sa deschizi de X ori dulapul, la tine nici macar suportul pentru lingura cu care invarti in oala nu are loc langa plita daca de exemplu din oala aia rosie tre sa pui ceva in alta oala pe plita, nu are un loc stabil decat dincolo de chiuveta, daca ai fi avut un cel putin 300 intre ele altfel statea treaba Lingura de amestecat o tin in sertar. Suportul ala e pentru uscat pahare ca farfuriile murdare le tin in masina de spalat vase care e in mobila (nu se vede). Mai am un corp in bucatarie care poate fi folosit la gatit dar deocamdata e folosit ca suport de jucarii. Mai este si masa care are vreo 3 m daca o intind toata. Momentan ma descurc cu mobila respectiva. Daca scot tv-ul se castiga ceva loc in plus pt gatit dar.... Edited by Clovis, 01 November 2012 - 19:18. |
#23
Posted 01 November 2012 - 19:33
Clovis, on 01 noiembrie 2012 - 19:08, said: Lingura de amestecat o tin in sertar. unealta respectiva n-ai cum s-o ai in sertar in timpul actiunii din motive obiective, ori o pui intr-o farfurie langa aragaz, ori intr-un suport propriu, in sertar o pui dupa ce s-a terminat de gatit si ai curatit-o |
#24
Posted 01 November 2012 - 19:52
dan210, on 01 noiembrie 2012 - 19:33, said:
probabil ca nu gatesti mult sau aproape deloc daca-mi dai raspunsul asta unealta respectiva n-ai cum s-o ai in sertar in timpul actiunii din motive obiective, ori o pui intr-o farfurie langa aragaz, ori intr-un suport propriu, in sertar o pui dupa ce s-a terminat de gatit si ai curatit-o gatesc cam la 3 zile. adica eu si sotia. La mobila mea singura problema e blatul care e unul normal de 60 cm parca. Mergea unul mai lat dar asta e . Eu folosesc si masa la gatit adica legumele le curat stand la masa. Edited by Clovis, 01 November 2012 - 19:55. |
#25
Posted 01 November 2012 - 23:25
E prima data cand vad la cineva aragazul langa frigider. Asa e modern?
Edited by edi10000, 01 November 2012 - 23:25. |
#26
Posted 02 November 2012 - 08:28
#27
Posted 02 November 2012 - 10:49
#28
Posted 09 November 2012 - 10:12
Stiu ca e cam tarziu, dar in principiu, la proiectarea unui mobilier de bucatarie, trebuie sa se tina cont de o schema simpla: alimentele intra in bucatarie, sunt depozitate in dulap/camara/ frigider, apoi sunt scoase, spalate in chiuveta(daca este cazul), pregatite pe un blat, si apoi duse la sursa de gatit. De aici trebuie sa rezulte ordinea majora, la care se adauga detalii precum o mica zona de protectie intre chiuveta si aragaz(apa/foc/stropit).
|
|
#29
Posted 12 November 2012 - 09:07
buna tuturor,de curand m-am mutat si am dus mobila veche pentru bucatarie
bucataria actuala e mai mare,mai lata si as vrea sa imi prelungesc cumva blatul de lucru,aveti vreo schita,ma puteti ajuta cu idei,cum sa fac sa fie mai simplu si totodata practic? merci anticipat pentru raspunsuri |
#30
Posted 01 December 2012 - 20:40
Pana la urma s-a realizat bucataria ? Indiferent de raspuns sfaturile mele pentru aceasta bucatarie, raportand la ultima schita, sunt:
1. cred ca cel mai evident este amplasarea total gresita a cuptorului cu microunde. De ce ? Pozitia extrem de incomoda de a scoate sau baga ceva in el, utilizarea intuitiva de cele mai multe ori, din pozitia normala, a butoanelor, imposibilitatea de a vedea ceva in el daca te afli in pozitie dreapta, solutia doar daca te apleci, si nu in ultimul rand "invitatia" de a se juca cu el a celor mici; 2. masina de spalat vase ar trebui sa fie lipita de chiuveta si sa nu aiba in spate nici o scurgere sau vre-o teava de gaz pentru un blat de 60 cm, recomand achizitionarea unei masini de 45 cm si amplasata in stanga chiuvetei. In acest caz amplasarea ei sub plita implica achizitionarea obligatorie a unei masini de spalat fara panou frontal de control, pentru a putea confectiona o fata de lemn mai inalta decat masina. De ce ? Pentru ca plita pe gaz / curent are nevoie de un spatiu cat de mic pentru racordul de gaz / cablu curent + panoul unde este el legat, spatiu care va trebui sa exista bineinteles intre masina si blat , de unde va rezulta un luft, sau o nisa, destul de urata la vedere. In alta ordine de idei cred ca este cam incomod sa bagi/scoti vase din masina de spalat in timp ce pe plita ai ceva la fript 3. cele 2 corpuri de sertare sunt, in opinia mea, o risipa de spatiu si o amagire legat de oalele de dimensiuni mari , care ar avea loc foarte usor in corpul turn, de sub cuptor , daca microundele ar fi mutat deasupra. Stiu ca o sa spuneti ca e prea sus urcat, dar daca se coboara cuptorul normal cu 14-15 cm ( exact cat este nivelul primului sertar mic din corpurile de sertare ) ar fi loc suficient pentru folosirea utila a microundelui. Revenind la sertare , daca s-ar executa un singur corp de sertare 90-100cm, cu Tandembox, Moovit, etc... ai castiga spatiul ocupat de 2 glisiere + 2 laterale, aprox. 10 cm + ca ai folosi doar 3 seturi de glisiere mai complexe in loc de 6 mai simple, investitia fiind daca nu mai mica, cel putin egala, cu un efect sporit. 4. sistemele de deschidere a usilor pe orizontala sunt 4-5 modele , si NU pistoane cu gaz, o mare tampenie, o solutie de "efect" pentru cei care nu au avut inca asa ceva inainte, recomandarea mea fiind Aventos HF sau echivalentuld e la firmele concurente, iar daca se doreste rama de aluminiu cu sticla sablata aici se poate folosi, la picurator, DAR cu o rama de aluminiu decenta, nu prostiile de rama ce se folosesc in proportie de 99% la mobilierul fie la comanda, fie in serie, acele rame " patrate", de doar 2 cm care se prind cu balamale speciale. Folositi un profil de aluminiu sanatos ! 5. manerele foarte lungi de cele mai multe ori arata kitch pe corpuri micute , ca in cazul de fata, de aceea recomand manere in ton cu corpurile ( usile ). Se poate sa fie si alte detalii care sa imi fi scapat la ora asta ( gen masina de spalat vase, picuratorul de pe chiuveta si picuratorul din corp care fac acelasi lucru la o familie de 3-5 persoane spre exemplu ), dar cred ca cele mai evidente greseli le-am explicat mai sus. In concluzie domnule inginer, mobilierul, dupa recomandarea mea, ar trebui sa arate asa: pornind de la stanga la dreapta jos masina de spalat vase( 60 cm ), chiuveta ( 90 cm ) , jolly ( 30 cm ) , sertare ( 100 cm ), turn ( 60 cm ), sus : usa plina ( corespondent MSV - 60cm ), corp picurator cu aventos si rama de aluminiu jos ( 90 cm ), corp usa plina ( 50 cm = 30 cm jolly si inca 20 de cm de la sertare , plita ocupand 60 cm din cei 100, vor ramane 20 stanga, respectiv 20 dreapta ), hota turn ( fara corp - 60 cm ) , corp polite deschise ( 20 cm ), si turnul de rigoare ( 60 cm ). Consider ca daca tot ne dam cu presupusul mai bine oferim si o solutie ! Pana atunci spor la treaba ! P.S. : sertarele le-as face dupa urmatorul tipar: primul sertar 13 cm inaltime pentru tacamuri ( un organizator de plastic ) si restul spatiului pentru mirodenii, pliculete, etc... , celalalte 2 egale , aprox. 29 cm inaltime pentru caserole, oale, cratite, etc......... Edited by firepcmaster, 01 December 2012 - 20:43. |
#31
Posted 16 February 2013 - 00:04
Salut,
As dori sa stiu cat m-ar costa o bucatarie pt dimensiunile din poza atasata. Sunt constient ca pretul poate varia f mult in functie de tipul de material, dar as dori ceva decent, la un pret bun. Nu cer Q3 la pret de guma, vreau sa imi fac o idee de cati bani as avea nevoie. - cuptorul si plita vor fi incorporabile, - incuietori, etc de preferat blum sau ceva similar - gresia este bej, lucioasa, gen nisip, faianta e un model de venghe, dpar pe partea unde va fi bucataria - corpuri suspendabile, unde se va afla si o hota - fronturile sa fie pal, de preferat verde/oliv, accept si alte sugestii - corpul de deasupra chiuvetei sa aiba - corpul suspendat de deasupra chiuvetei sa aiba si uscator de vase - 1 corp mare cu 3 sertate, restul putand fi cu usi Cum vad acum bucataria: - jos de la stanga la dreapta: corp de depozitare cu usa/i (3 spatii inauntru), corp pt cupor si plita, corp cu 3 sertare culisante, corp pentru chiuveta - suspendabile de la stang ala dreapta: corp de depozitare cu usi, corp pt hota, corpuri de depozitare.. (aici nu mi-e clar de ce am nevoie) Astept sugestii si sfaturi, mai ales ca nu o voi cumpra maine, poimaine. Attached Files |
#32
Posted 16 February 2013 - 08:06
colegule...
functie de materiale si accesorii, pretul unui "metru liniar de bucatarie" la comanda, poate varia in mare, intre 600 lei si 1200 euro (doar mobila, fara electrocasnice) cea mai ieftina mobila de serie o gasesti la dedeman un pret mediu, pentru o calitate decenta si sccesorii minime (scurgator vase, cos jolly, plinta) este 1000-1200 lei/m Edited by Nero-d, 16 February 2013 - 08:07. |
#33
Posted 16 February 2013 - 19:03
LL13G, on 16 februarie 2013 - 00:04, said:
Cum vad acum bucataria: - jos de la stanga la dreapta: corp de depozitare cu usa/i (3 spatii inauntru), corp pt cupor si plita, corp cu 3 sertare culisante, corp pentru chiuveta - suspendabile de la stang ala dreapta: corp de depozitare cu usi, corp pt hota, corpuri de depozitare.. (aici nu mi-e clar de ce am nevoie) La prima strigare cam așa ar arăta. Attached Files |
|
#35
Posted 17 February 2013 - 03:47
va multumesc pt raspunsuri.
asadar pt ce vreau eu de la mobila ar trebui sa am un buget pe la 3000 (fara incorporabile) da, in linii mari asa arata. multumesc mult pentru efortul depus, imi dau seama ca ar trebui sa aiba ceva care sa deschida partea de sus, ma gandeac la ceva cu geamuri, cumva, hm.. o sa ma uit sa vad prin reviste daca ar fi cu picioare mobila ar fi mai usor de facut curat? |
#36
Posted 17 February 2013 - 08:42
mariuspet, on 16 februarie 2013 - 22:03, said: in ce program arata asa bine mobila? LL13G, on 17 februarie 2013 - 03:47, said:
asadar pt ce vreau eu de la mobila ar trebui sa am un buget pe la 3000 (fara incorporabile) LL13G, on 17 februarie 2013 - 03:47, said:
... ma gandeac la ceva cu geamuri, cumva, hm.. o sa ma uit sa vad prin reviste ... LL13G, on 17 februarie 2013 - 03:47, said:
... daca ar fi cu picioare mobila ar fi mai usor de facut curat? Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users