Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Nu cumparati case in Pantelimon, Cernica - Ilfov

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
117 replies to this topic

#55
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010

 bulesco, on 24 octombrie 2012 - 11:04, said:

Ai tu capacitetea de a te plictisi, mai revolutionarule?

Pana la urma nu am aflat despre tine decat ca esti inginer structurist si platesti "rata" la o banca. Insa, ca sa ajungi tu CTC-istul caselor din jurul Bucurestiului, este prea mult. Un singur om, fara a avea un stiu documentat, a ajuns la concluzia ca zonele din jurul Bucurestiului sunt varza.

@orio descria o stare de fapt , fiecare decide daca are sau nu dreptate. Si asta nu se intampla doar in jurul Buc ci peste tot in tara... "ajentii" nu stiu decat sa vanda , inidferent daca este casa buna sau cade pe tine... o sa o prezinte intotdeauna ca fiind alegerea perfecta desi el habar nu are cum a fost construita .

#56
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
Esti pe langa subiect.
Daca pentru tine Pantelimon si Cernica sunt "casele din jurul Bucurestiului" inseamna ca esti un pic cam Posted Image

Eu nu am generalizat. NU TOATE CASELE.
Eu am tras un semnal de alarma ca sunt o gramada de "INVESTITORI" care fac astfel de case. Daca sti sa triezi informatia si sa tragi o concluzie ti-ar fi de folos ce scrie aici.
Daca nu Posted Image

#57
bulesco

bulesco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 28.08.2012
Nu cumparati case in Pantelimon, Cernica, Ilfov
titlul de mai sus iti apartine ori ba?
scrie acolo "nu toate casele"?
poate de erai jurnalist te intelegeam, cautai un titlu bomba, insa esti inginer.

Ok, sa o luam altfel: esti inginer structurist; ce sa inteleg ca nu ai lucrat deloc in zonele mentionate de tine, sau daca ai facut-o nu ti-ai facut bine meseria? Nu ai incredere in ce ai muncit?
Eu poate iti inteleg frustrarea care o ai tu in calitatea ta de specialist in constructii, in raport cu prostiile facut in procesul de construire al unei case, insa intelege-mi si tu bnemultumirea cand vad o informatie pe jumatate adevarata.

#58
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
Atunci hai sa luam jumatatea buna a paharului: Sunt case bine facute in Pantelimon.

Tu citesti numai titlurile unui articol sau si continutul?

Bine ca imi intelegi frustrarile Posted Image . Daca tu nu ai inteles ideea acestui topic de ce te mai bagi? E a nu stiu cata oara cand iti spun ca esti pe langa subiect.
E ultima moara cand iti raspund. Imi pierd vremea.

P.S: Rog un moderator sa modifice titlul din "Nu cumparati case in Pantelimon, Cernica, Ilfov" in "Nu cumparati case in Pantelimon, Cernica - Ilfov"
P.S.S: Acelasi moderator e rugat sa mai curete din discutiile aflate pe langa subiect

#59
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,805
  • Înscris: 13.08.2008
Orice generalizare este periculoasa...inclusiv aceasta !Posted Image

#60
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009
Case prost fracute sunt mai peste tot chiar si pe la altii,ilfov nu este cu nimic mai rau decat alte zone.
Am tot auzit si eu specialisti in constructii ca se vaita ca se construieste anapoda si de proasta calitate,asa si e,dar va puneti intrebarea daca ne permitem calitate,materialele au ajuns mai scumpe decat in alte tarii,se importa tigla si caramida din ungaria si e mai ieftina,di italia si spania este ceva mai scumpa dar calitatea alta si mai sunt si costuri cu transportul.

Noi nu ne permitem calitate nu ca nu se poate face sau nu se vrea,am vazut case facute cu mult simt de raspundere dar preturile erau pe masura,acele case se fac dar clientii sunt putini.
O firma de constructii are cheltuieli destul de mari cu taxele,salarii,materialele scumpe,cum ai vrea sa coste ieftin?doar prin scaderea calitati,case facute la norma,cu materialele cele mai ieftine,nu intereseaza pe nimeni decat pretul cel mai mic.

Daca tu ai vedea din alt sens lucrurile nu ai fi asa de categoric,eu daca ataia bani am incerc sa iau ce e mai bun pe piata dar asta nu insemna ca este bun ci doar ca este raul mai mic,asta ne permitem.

@orio,daca tot lucrezi ca arhitect sau structurist(nu am retinut exact) ar trebuii sa bagi in pretul casei un proiect facut ca la carte sau o analiza a structurii si doar sti ca sunteti extrem de scumpi,nu inteleg cum voi cereti din ce in ce mai multi bani pt serviciile voastre,materialele tot mai scumpe,clientii vor case din ce in ce mai ieftine,iar calitatea trebuie cel putin sa se mentina

Chiar in pantelimon este una din cele mai calitative case construite si prezenta aici in jurnalul de case,este cea a lui @flopardu,sa zicem ca maine va vrea sa o vanda si se adreseaza unui agent din zona,asta inseamna ca nu este buna?tu ai fost categoric si ai spus ca toate casele sunt praf ceea ce este o aberatie.
Sunt multe case facute bine chiar si de investitori doar ca nu fac subiectul discutiei pt ca sunt scumpe,dar daca ne permitem doar ieftin normal sa fie si prost,

#61
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
@mardraaxi ai dreptate in ce spui tu. Eu cand fac o casa cu siguranta ii fac un calcul structural si o conformez bine. De ce? Pentru ca vreau ca, casa sa iasa iftina si bine facuta. Mesteri cand lucreaza dupa ureche pun undeva mai mult, in alta parte mai putin si ii pun in pericol stabilitatea structurala.
Spre exemplu mi se tot reproseaza de ce pun etrierii asa de desi (la 10 si la 15cm, nu la 25-30cm  cum e "normal") ca de, aceia sunt pentru tinut barele verticale. Posted Image  Daca ar sti ca aia sunt cei care preiau fortele orizontale din seism si-ar inchide ciocurile scuipatoare de venin.

Daca tot ne-au urecheat colegii ca generaliza, iti spun ca nu toate materialele sunt mai scumpe decat in alte tari. Iti dau exemplu Franta, doarece am colaborat cu multe firme de acolo. Materialele sunt de obicei cu 20-30% mai scumpe ca la noi. Dar la ei salariu mediu e 2000euro, la noi cred ca e 1600lei. Aici e o mare diferenta.
In fine, asta e cu totul o alta discutie.

Va dau exemplu un fost client de-al meu care si-a facut casa aproape de mine. Cumparat teren cu 15000e, facut casa cu un pret de 320euro/mp (cu firma serioasa, materiale de calitate, gandita functional dpdv arhitectural cat si al instalatiilor). SI l-a costat in jur de 55000euro. Va spun preturile astea deoarece acel client mi-a devenit prieten si vecin si i-am urmarit si consultat fiecare etapa.
De obicei in tarile occidentale marja de profit in constructii este de 5-10%. Neamtu cand ia 5% profit e super afacere (acum sa nu aruncati cu pietre in mine, cand zic profit zic dividentele primite la sfarsit de an, patronul de obicei are un salariu fix si la sfarsit de an ia dividente). La noi astfel de investitii nici nu se iau in considerare. Neamtu nu face o casa, face 20 si se cumuleaza profitul. La noi sugem cat putem. Am observat eu, din discutile cu investitorii din Romania ca daca profitul nu este de 50% in termen scurt sau peste 100% pe termen lung acea investitie nu e profitabila.
Deci luand casa prietenului meu care l-a costat 55000euro + profitul de 10% iesim la putin peste 60k. Asa ar trebui sa se lucreze si la noi. Dar daca un investitor ar fi facut acea casa sub 90000 nu ar fi vandut-o.
Si e firesc acum analogia, daca vrei sa faci o casa de 60k, cheltuielile sa nu fie mai mari de 45k. Ce poata sa iasa de aici? Un cotet placat cu rigips si polistiren.

Pe langa acesti investitori care fac case periculoase din dorinta de a castiga cat mai mult, mai exista acele persoane care isi fac casele dupa ureche, care asculta "marele mester" care il sfatuieste si ca l-a ales pe el ca constructor ii face economie la material. O economie periculoasa.
Imi aduc aminte ca am facut o casa in Otopeni, om cu pretentii, cu X5 la poarta, om la costum. Fac o casa mare, frumoasa si se apuca sa construiasca. Ajung la o faza determinata pe la acoperis (nu am fost chemat la celelalte) si raman socat: armaturi lipsa, etrieri pusi la alt pas, segregari mari samd. Raspunsul celui care se ocupa de constructii: "Mai, ce stii tu, eu am experienta de 20 de ani de constructii si nu mi-a picat nici o casa." Wow, chiar de 20de ani? Cata experienta!!!!! Peste cate cutremure de intensitate medie sau mare au trecut casele acelea?  Peste nici unul! Testul acestor casese va face la urmatorul cutremur. Si apoi sa ii vad pe toti cum o sa dea socoteala cu experienta lor.

Un coleg de-al meu imi zicea: Cu cat te indepartezi de ultimul cutremur asa te apropi de urmatorul , iar cu cat te indepartezi de ultimul cutremur casele se fac din ce in ce mai prost.

#62
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,805
  • Înscris: 13.08.2008

 orio, on 25 octombrie 2012 - 08:03, said:

Va dau exemplu un fost client de-al meu care si-a facut casa aproape de mine. Cumparat teren cu 15000e, facut casa cu un pret de 320euro/mp (cu firma serioasa, materiale de calitate, gandita functional dpdv arhitectural cat si al instalatiilor). SI l-a costat in jur de 55000euro. Va spun preturile astea deoarece acel client mi-a devenit prieten si vecin si i-am urmarit si consultat fiecare etapa.
Ce suprafata are casa ? E P+1 ? 55 K Euro a costat doar casa, fara teren ? Ar fi 170 mp...
Unii de pe aici nu cred ca exista pret de 320 Euro/ mp ( util ? ) finisat cu materiale de calitate !Posted Image

Edited by vacantamijlocie, 25 October 2012 - 08:20.


#63
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
Vezi tu, tu vorbesti de finisaje de calitate. Eu vorbeam de o casa facut BINE din punct de vedere structural, instalatie facuta calumea si finisaje OK.
Nu vorbesc de gresie de 300lei/mp, marmura, travertin, usi din lemn masiv, tamplarie din lemn stratificat. S-a facut cu materiale de calitate, nu vorbim de materiale de fite sau pentru placerea sufletului tauPosted Image .
Casa are amprenta de 65mp si este P+M, cu 130mp desfaurata. Casa a costat in jur de 42-45k.

Consider ca atunci cand iti faci o casa, structura trebuie facuta calumea, nu trebuie sa se faca rabat la ea. Finisaje si instalatii se tot schimba.
Pretul pe  mp poate sa fie si 800-1500euro daca te arunci la finisaje

Edited by orio, 25 October 2012 - 08:28.


#64
bulesco

bulesco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 28.08.2012

 orio, on 25 octombrie 2012 - 08:03, said:

La noi astfel de investitii nici nu se iau in considerare. Neamtu nu face o casa, face 20 si se cumuleaza profitul. La noi sugem cat putem. Am observat eu, din discutile cu investitorii din Romania ca daca profitul nu este de 50% in termen scurt sau peste 100% pe termen lung acea investitie nu e profitabila.
Deci luand casa prietenului meu care l-a costat 55000euro + profitul de 10% iesim la putin peste 60k. Asa ar trebui sa se lucreze si la noi. Dar daca un investitor ar fi facut acea casa sub 90000 nu ar fi vandut-o.


Unde naiba ai vazut tu ca "sugem 50-100%" ?!
Bai tata, cu asa ar trebui sa lucram pe la noi sa te adresezi atunci cand vei baga tu un ban intr-o afacere si vei plati tu salarii. Pana atunci ciocu mic si pasu mare, domnu' injiner structurist, care iei 200-300 de euroi neimpozabili pe un cacat de proiect de rezistenta pentru care dai COPY-PASTE  nu inainte de e fi supradimensionat cu min.30-40%.
De cate ori dai tu factura pe toata suma incasata?

#65
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
@bulesco, iar te bagi in discutie?
Sunt obisnuit cu limbajul asta injositor de santierist, si iar iti raspund la afirmatiile tale stupide.
Si din afirmatiile tale vad cu cine lucrezi. Daca pentru tine pretul proiectului de structuri este de 200-300euro, garantat imi dau seama ca tu vezi numai proiecte faza DTAC si numai copy-paste-uri. Iar "domnu' injiner structurist" cu care lucrezi ar trebui sa iti dea si tie un proiect DETALII DE EXECUTIE, macar asa sa-l mirosi, sa il palpezi ca sa vezi si tu ce inseamna munca de proiectare. La constructia unei case nu munca la lopata inseamna tot.
Imi pare rau dar nu pot sa iti schimb parerea ca traiesti printre acei oamenii de care v-am spus sa va feriti.

Dupa cate imi aduc aminte, prestarea de servicii fara factura este infractiune. Iar despre munca la negru nu mai vorbesc pe santierele tale Posted Image Deci ciocul mic si calca apaPosted Image

Hai pa, ai grija de muncitorii tai ca tot le platesti salariile.

#66
bulesco

bulesco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 28.08.2012
Spue mai, cate facturi pe suma reala tai tu?!
vrei sa iti arat ce inseamna un proiect facut de alde voi si cum incasati bani la negru "fara numar"?

Da mah, asta-i pretul vostru ; scuze, mai bate uneori si la 400

Edited by bulesco, 25 October 2012 - 10:09.


#67
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
Nu trebuie sa imi arati nici un proiecte de al colegilor mei de breazla ca am vazut destule la viata mea. M-am crucit de o gramada de ori la ce se poate face. Am deja o colectie Posted Image
Pe mine m-au uimit proiectantii agreati din Pantelimon. Aia sunt un exemplu clar ASA NU!!!!
Iar 400euro e tot proiectul. Ce calitate vrei de la proiectul ala???????? Posted Image

#68
mardraaxi

mardraaxi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,898
  • Înscris: 22.11.2009
Eu cand am inceput sa ma ocup de casa am vrut sa fie totul perfect si de calitate,si primul pas a fost sa caut un arhitect bun spre foarte bun.
Am fost pe la cativa unii dintre ei jos palaria dar am zis pas pt ca ma costa proiectul exorbitant de mult,un proiect cum trebuie cu toate detaliile si urmarirea fazelor de constructie depasea 25euro/mp.
Asa ca am apelat la un arhitect low cost ca sa imi faca proiectul care practic era o inpartire a casei asa cum doream eu,a facut si un necesar de materiale unde aveam fier de bagat cat in palatul parlamentului,asa ca am luat frumusel proiectul si m-am dus la un structurist recomandat de cineva si mi-a recalculat tot,a scos fier cu duiumul unde era plus in prostie si a adaugat putin in punctele cheie,asa am economisit ceva bani si cativa saci de bani fata de arhitectul de la inceput,care sunt convins ca era totul la superlativ dar eu nu imi permiteam,si faceam casa pt mine apoi daca faceam de vanzare nici nu apucam sa infig cazmaua in pamant ca eram in pierdere,deci totul se rezuma la puterea de cumparare.

asa patesc acum cu incalzirea prin pardoseala,vreau cu orice chip sa am asa ceva doar ca la preturile vehiculate de cei experti eu nu imi permit,asa ca voi face un relativ  home made,cu siguranta nu va fi ca cea executata de specialisti dar daca eu asta imi permit asta fac

Iti permiti casa de 50k asta vei avea fara sa emiti pretentii,ai pretentii atunci trebuie sa iti permiti sa platesti cel putin dublu,dar noi rumanii vrei si excitati si in rai,ca asa suntem noi,in alte tari sta lumea in grajduri restructurate in case si nu spune nimeni vai ce jafuri de case,spun ca sunt niste case ok pt cat au fost platite.

#69
bulesco

bulesco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 28.08.2012

 orio, on 25 octombrie 2012 - 10:32, said:

Nu trebuie sa imi arati nici un proiecte de al colegilor mei de breazla ca am vazut destule la viata mea. M-am crucit de o gramada de ori la ce se poate face. Am deja o colectie Posted Image
Pe mine m-au uimit proiectantii agreati din Pantelimon. Aia sunt un exemplu clar ASA NU!!!!
Iar 400euro e tot proiectul. Ce calitate vrei de la proiectul ala???????? Posted Image
Eu discutam totusi numai despre proiectul de rezistenta.  
In Pantelimon exista intradeva un asa-numit cartier construit fara nici un D-zeu...Asta incepand de prin 98-2000, totusi.

#70
dno2100

dno2100

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.11.2012
*Orio* da mi te rog un mail ceva sa vb. Exact ce ai scris in primul msg mi s-a intamplat mie.
Sunt terminat nu stiu ce sa mai fac.Poate poti sa ma ajuti cumva.
Casa este crapata de sus pana jos la temelie aproape pe toate partile.
Ma gandeam sa ii fac o consolidare cu toate ca costa foarte mult....poate imi dai vreo idee.
Multumesc.

#71
orio

orio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 431
  • Înscris: 16.04.2006
Imi pare rau sa aud asta.
Ai un mesaj privat.

#72
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,852
  • Înscris: 22.01.2011
Auzisem de casele construite pt a fi vandute si ca ar fi tepe, dar chiar in halul asta nu credeam sa existe , trist foarte trist ca exista oameni
care au dat bani pe asa ceva  :(
Dar ce ma mira ca au fost si cei care au cumparat mansarde in "confort city " unde muntele de gunoi pt cine nu stie
este mai inalt cu vreo 20 de m decat blocul la propriu Posted Image  bine acum este acoperit de vegetatie si nu stie omu cei acolo :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate