Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Cum sunt instare musulmani sa omoare asa pe fratii lor?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
315 replies to this topic

#55
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

 ThinkAbout, on 07 octombrie 2012 - 17:30, said:

Pai scrie in Quran despre alea 72 ca vor fi date de soatze,ca au partea ochiului foarte alba si partea neagra foarte neagra si ca au sanii rotunjiti si toate is la fel de tinere...sunt neprihanite si desavariste...niciodata atinse.
aa, înţeleg, deci nu-i vorba de sex sau chestii de genu. te pomeni că rostu lor o fi să împletească flanele şi să prăşească via. aşa mai merge :D

 dyana25, on 07 octombrie 2012 - 17:30, said:

Să ştii că eu m-aş exploda în piaţa publică în speranţa că aş primi 72 de bărbaţi pentru isprava mea. Dar n-aş vrea să fie virgini .
ştiu, tu ai vrea să fie suedezi :lol:

#56
dyana25

dyana25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,584
  • Înscris: 05.08.2008

 gigel de hohenţolărn, on 07 octombrie 2012 - 17:33, said:

ştiu, tu ai vrea să fie suedezi Posted Image

Sinceră să fiu, aş vrea să fie chiar mai frumoşi decât suedezii. Cam ca un moderator de televiziune de frumoşi. Ştii tu care :D.

#57
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012
V-am pus videoul despre simbolismul descrierii raiului, asa ca orice comentarii care iau imaginile ad literam dau seama de proiectiile si frustrarile celui care vorbeste. Continuati va rog, E gratis si mai comod decat pe canapeaua de la psihanaliza.

#58
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011
Hi hi hi...da` de ce se mentioneaza ca cele 72 de hurii date de soatze au sani feciorelnici.
Daca nu tre` luate descrierile ad literam atunci in loc de sani spunea in Quran  portocale, adecatelea mai cu perdea...sau curmale sau silicoane...ma rog...pepeni...depinde de gust de bustPosted Image
Si nu spunea de soatze...apropo la voi institutia sotului si a sotiei ce functie are?
Copiii pe unde-i faceti prin vecini?

Edited by ThinkAbout, 07 October 2012 - 20:08.


#59
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

 ThinkAbout, on 07 octombrie 2012 - 20:08, said:

Hi hi hi...da` de ce se mentioneaza ca cele 72 de hurii date de soatze au sani feciorelnici.
adică-s sânii plaţi, ca la copilele de 9 ani. taman ca să nu existe impulsuri sexuale. şi sunt 72 fix cât 3 săli de clasă. e clar vorba despre şcoală. dacă în viaţa asta n-au înţeles că studiatul e mişto, în viaţa de apoi, sceleraţii sunt condamnaţi la dăscălit "fecioare" (adică neiniţiaţi întru şcoală), în d-ale învăţăturii. e un calvar pt habarnişi să priceapă cartea, darmite să o şi predea. deci nu-i vorba de rai, ci de iad :D :D

#60
mihaela5

mihaela5

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,236
  • Înscris: 15.05.2007

 poarta-cunoasterii, on 07 octombrie 2012 - 11:41, said:

Chiar nu ati fost atenta la detaliile repetate ale postarii mele sau raspundeti doar ca sa raspundeti? Cel putin nu fiti atat de agresiva daca nu cunoasteti si nici nu receptati un mesaj foarte explicit in mod corect.
Unde v-am intrebat eu de principiul abrograrii? Sigur ca si shiitii accepta principiul abrograrii in Coran, desi cu baze mai stricte decat in sunnism.

Eu v-am intrebat, unde, cu referire la ACEST verset, in tafseerurile shiite se spune, se aduce dovezi ca ar fi fost abrogat si inlocuit. Nu avem asa ceva. Nici macar la sunniti nu exista consens cu privire la aceasta, unii savanti spun ca a fost abrograt, altii ca nu, iar la noi si sufiti e unitate de opinie: NU a fost abrogat.

Serios???  La voi si la sufiti nu a fost abrogat ?? Poate imi aduci si o dovada de alb pe negru in care sa se spuna clar ca acest verset nu a fost abrogat ! Dar nu de la sufiti ci de la voi shiitii ! Si de cand tafsirurile adica  interpretarile unuia si a altuia bat cuvantul lui  Allah in Quran   ??? Adica asa de alambicat si greu e cuvantul lui Allah ( pe care voi il credeti perfect ) ca are nevoie de interpretare omeneasca ? Si culmea unii inteleg iubire, pace si bla,bla , bla iar altii inteleg , razboi de cucerire pt raspandirea islamului ! Basca mai tre sa stii si araba la perfectie ca sa intelegi cuvantul lui Allah care cica e destinat pt toata omenirea !  Hai,  ma lasi !
Uite pana gasesti tu dovada aia ca versetul ala cu "Nu este silire la credinta" nu  a fost abrogat de alte versete ulterioare care indreamna la convertire fortata si cucerire in numele islamului , delecteaza-te putin cu discursul acestui imam SHIIT adica ayatollah, care demonstreaza ca ceea ce spui tu aici e bull-shit !
Sper ca nu o sa crezi ca imi poti demonstra ca tu, o convertita ,  stii mai bine islamul decat un cleric musulman shiit !


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vjE6W4jz600?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asa , si dupa ce te-ai delectat cu hate speech-ul conform Quranului a unuia de al vostru , al shiitilor ,  mai delecteaza-te si cu comentariile de sub acest video a unor musulmani zelosi  care chiar cred in ceea ce zice Quranul si Ayatollahul , nu ca tine care imbraci cu zahar atrocitatile scrise in Quran !



MUSLIMS WILL CONQUER EUROPE before the Dajjal's Appearance. Imam Ahmad narrated that Abdullah bin 'Amr bin Al-Aas said, "While we were around the Messenger of Allah) writing (the Hadith) the Messenger of Allah sallallaahu `alayhi wa sallam was asked/ 'Which of these two cities will be conquered first, Constantinople or Romiyah (Rome)?' He said, 'The city of Heraclius will first be conquered.' He meant Constantinople.'' [Al-Hakim, Al-Mustadrak, vol. 4, p. 508. And As-Silsilah as-Sahihah, vol. 1]
MrISLAMistheTRUTHfor 10 mĺneder siden 31 [ http://s.ytimg.com/yt/img/pixel-vfl3z5WfW.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


listen 2 DO ANAL SEX ARE HARAAM!! U DO THAT
TELL ME FUCKIN FILTHY SWINE EATHER HOW MANY SWEATHY SMELLY MEN FUCKED U UNBLIEVABLE HARD FROM BEHIND AND CUM ALL OVER UR FAYSE 4 FREE!!! HOW MANY STRANGE MEN FUCKED UR SLUT MUM AND COMPLETLY DESTROID PUSSY B4 DUMPED 2 POOR GUY WHO FALSE BLIEVE UR FATHER!!! TELL ME U SICK POTATOE !!!!
NO MATTHER WHAT U HATERS SAY OR DO ISLAM WILL CONQER THE WORLD WITH GREATE SLAUGHTER AND WAR BOOTY!! UR DAUTHERS AS RIGHT HAND POSSESSION INSHA'ALLAH!!
ALLAHU AKBAR!!!
mrhaSSanmuhamadsom svar til PaleBunnyInfidel(Vis kommentaren)for 34 minutter siden

Edited by mihaela5, 08 October 2012 - 16:35.


#61
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

 mihaela5, on 08 octombrie 2012 - 16:23, said:

Serios???  La voi si la sufiti nu a fost abrogat ?? Poate imi aduci si o dovada de alb pe negru in care sa se spuna clar ca acest verset nu a fost abrogat ! Dar nu de la sufiti ci de la voi shiitii ! Si de cand tafsirurile adica  interpretarile unuia si a altuia bat cuvantul lui  Allah in Quran   ??? Adica asa de alambicat si greu e cuvantul lui Allah ( pe care voi il credeti perfect ) ca are nevoie de interpretare omeneasca ? Si culmea unii inteleg iubire, pace si bla,bla , bla iar altii inteleg , razboi de cucerire pt raspandirea islamului !

Pastrati-va logica. Dvs veniti cu o interpretare care NU EXISTA in traditia noastra shiita si vreti sa va demonstrez eu ca nu exista? Adica oricine poate veni si nascoci ceva despre islam si eu trebuie sa demonstrez ca nu exista? SItuatia se pune invers. Ati afirmat ca versetul e abrogat, tafseerurile shiite majore sunt doar cateva, cercetati si demonstrati dvs ca vreunul dintre savanti a spus ca e abrogat. Dvs ati venit cu acuzatia, dvs sa v-o justificati, asa este logic. Eu va garantez ca nu veti gasi nicaieri ca este abrogat. Posted Image

 mihaela5, on 08 octombrie 2012 - 16:23, said:

delecteaza-te putin cu discursul acestui imam SHIIT adica ayatollah, care demonstreaza ca ceea ce spui tu aici e bull-shit !
Sper ca nu o sa crezi ca imi poti demonstra ca tu, o convertita ,  stii mai bine islamul decat un cleric musulman shiit !



Si un convertit stie mai mult decat dvs cand este vorba de selectarea autoritatilor.
ACEST IMAM NU ESTE MARJA, NU ESTE AUTORIZAT, nimeni nu i-a autentificat titlul de ayatollah, sa nu mai vorbim ca toate marjele reale l-au denuntat si nu il recunosc ca facand parte din scoala shiita. Este un oarecare care S-A AUTOINTITULAT ayatollah si care face un mixaj intre scolile sunnite si shiite, mergand mai mult pe jurisprudenta sunnita dupa cum vezi ca spune si in video.

Dvs credeti ca orice video de pe net, daca cineva scrie in fata ayatollah sau imam, inseamna ca are vreo valoare sau autoritate? Este zero, ce spune contrazice complet doctrina shiita, si spune si el in video, ca scolile sunnite si chiar si unele scoli shiite (adica a lui! ca altele nu exista) accepta jihadul in absenta imamului infailibil. Nu a avut curajul sa generalizeze pentru ca stia ca minte.

Din discursul lui strict personal, extremist si fara nici o legatura cu islamul puteti prinde cateva adevaruri despre care v-am vorbit si eu: ca regula la shiiti e prezenta unui imam infailibil in orice necesita decizii grave precum aplicarea pedepselor.

Sfatul meu: nu ascultati ce spun toti idiotii pe net pentru ca va lipseste cunoasterea de interior, ca musulman, de a sti sa discerneti daca e un savant acceptat sau nu; mergeti si verificati ce spun marjele reale, acceptate, majore. Si astea sunt cateva, nu zeci, nici macar 10. Posted Image

Edited by poarta-cunoasterii, 08 October 2012 - 17:04.


#62
mihaela5

mihaela5

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,236
  • Înscris: 15.05.2007

 poarta-cunoasterii, on 08 octombrie 2012 - 16:52, said:

Pastrati-va logica. Dvs veniti cu o interpretare care NU EXISTA in traditia noastra shiita si vreti sa va demonstrez eu ca nu exista? Adica oricine poate veni si nascoci ceva despre islam si eu trebuie sa demonstrez ca nu exista? SItuatia se pune invers. Ati afirmat ca versetul e abrogat, tafseerurile shiite majore sunt doar cateva, cercetati si demonstrati dvs ca vreunul dintre savanti a spus ca e abrogat. Dvs ati venit cu acuzatia, dvs sa v-o justificati, asa este logic. Eu va garantez ca nu veti gasi nicaieri ca este abrogat. Posted Image

Eu nu vin cu nici o interpretare ! Eu ti-am dat clar 2 versete din Quran care atesta abrogarea . Cu interpretari de tot felul  veniti voi musulmanii !

Deci te faci  ca ploua si n-ai vazut ce zice ayatollahul tau in acest videoclip ! Nu-i bai , iti pot traduce cuvant cu cuvant exact ce a spus invatatul tau shiit . Lucru care demonstreaza ca minti cand spui ca versetul cu Nu exista silire la credinta nu a fost abrogat de altele care indeamna la jihad pt raspandirea islamului !

Deci acest Ayatollah  spune in video asa :  Jihadul in islam din perspectica juriosprudetei islamice este de 2 tipuri : Jihadul initiat de catre musulmani care inseamna A face raid in toata lumea pt ca sa se raspandeasca cuvantul anume ca "Nu este alt Dumnezeu decat Allah si Mohamed este profetul lui " in toata lumea ! Dar acest raid nu se va materializa in era noastra , era barbara a americanismului capitalistic si globalist  decat dcaa cel infailibil , pacea fie asupra lui , este prezent ! Dar sunt jurisprudenti deopotriva sunniti si cei 12 shiiti care au spus ca prezenta infailibilului nu este o premiza.  daca circumstantele obiective si subiective sunt materializate si sunt soldati arme si bani chiar daca asta inseamna folosirea de arme biologice , chimice si bacteriale NOI VOM CUCERII LUMEA !!

Deci ia du-te mataluta la acest Ayatollah si spune-i Hei nenea , mai incet cu silirea la credinta lui Allah  ca versetul cu "Nu exista silire la credinta" , nu s-a abrogat ! NU veni aici pe situri si turna povesti de adormit copiii cand ayatolahii vostrii zbiara cat ii tin puterile la cucerirea lumii  pt extinderea islamului prin silire armata de toate felurile , chimica , biologica si bacteriala  !  Oare aia nu au citit Quranul numai tu ??  Nici unul dintre voi nu aveti curaj sa va puneti cu ayatolahii pt ca stiti clar ca au dreptate , stiti clar ca insasi Quranul indeamna la cucerirea lumii in numele lui Allah dar incercati sa ii prostiti pe naivii care habar nu au ce scrie in Quran !

Edited by mihaela5, 08 October 2012 - 17:27.


#63
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

 mihaela5, on 08 octombrie 2012 - 17:22, said:

Eu nu vin cu nici o interpretare ! Eu ti-am dat clar 2 versete din Quran care atesta abrogarea . Cu interpretari de tot felul  veniti voi musulmanii !

Deci te faci  ca ploua si n-ai vazut ce zice ayatollahul tau in acest videoclip ! Nu-i bai , iti pot traduce cuvant cu cuvant exact ce a spus invatatul tau shiit . Lucru care demonstreaza ca minti cand spui ca versetul cu Nu exista silire la credinta nu a fost abrogat de altele care indeamna la jihad pt raspandirea islamului !

Deci acest Ayatollah  spune in video asa :  Jihadul in islam din perspectica juriosprudetei islamice este de 2 tipuri : Jihadul initiat de catre musulmani care inseamna A face raid in toata lumea pt ca sa se raspandeasca cuvantul anume ca "Nu este alt Dumnezeu decat Allah si Mohamed este profetul lui " in toata lumea ! Dar acest raid nu se va materializa in era noastra , era barbara a americanismului capitalistic si globalist  decat dcaa cel infailibil , pacea fie asupra lui , este prezent ! Dar sunt jurisprudenti deopotriva sunniti si cei 12 shiiti care au spus ca prezenta infailibilului nu este o premiza.  daca circumstantele obiective si subiective sunt materializate si sunt soldati arme si bani chiar daca asta inseamna folosirea de arme biologice , chimice si bacteriale NOI VOM CUCERII LUMEA !!

Deci ia du-te mataluta la acest Ayatollah si spune-i Hei nenea , mai incet cu silirea la credinta lui Allah  ca versetul cu "Nu exista silire la credinta" , nu s-a abrogat ! NU veni aici pe situri si turna povesti de adormit copiii cand ayatolahii vostrii zbiara cat ii tin puterile la cucerirea lumii  pt extinderea islamului prin silire armata de toate felurile , chimica , biologica si bacteriala  !  Oare aia nu au citit Quranul numai tu ??  Nici unul dintre voi nu aveti curaj sa va puneti cu ayatolahii pt ca stiti clar ca au dreptate , stiti clar ca insasi Quranul indeamna la cucerirea lumii in numele lui Allah dar incercati sa ii prostiti pe naivii care habar nu au ce scrie in Quran !


Am sa fiu foarte scurt ca sa va puteti concentra pe ce spun. Abrogarea ca si principiu exista in Coran, dar RAPORTAT LA VERSETUL ''nu exista silire la credinta'', trebuie sa demonstrati printr-un alt verset din Coran sau, fie, chiar si hadith, ca acel verset SPECIFIC  a fost abrogat. La shiiti NU EXISTA, NU A FOST ABROGAT ACEL VERSET. Asadar aduceti-mi dovada ca vreun savant shiit a afirmat ca ACEL verset a fost abrogat in Coran. Versetele abrogate din Coran sunt cateva, asa ca demonstratiile privind abrogarea lor sunt foarte bine detaliate si confirmate, fiind vorba de atat de putine. Acest verset nu face parte dintre ele.

V-am spus ca acel ayatollah e ZERO absolut pentru shiiti. V-am spus ca nici o marja oficiala nu il accepta, el insusi injura alte marja si se gudura printre sunniti, imbratisandu-le ideile si fiind platit ca sa faca scandal in media . Spuneti-mi ce a zis Fadlallah, Tabatabai, cei 12 imami, Tabrasi etc, nu cu un oarecare care si-a pus un turban pe cap si pacaleste pe cei din afara ca ar avea vreo idee despre islam. Vreti sa judec si eu crestinismul dupa cine stie ce popa care s-a trezit dimineata ca el e Alesul si face profetii? Are el vreo autoritate in fata dvs sau imi cereti sa ma raportez la Staniloaie, sfintii parinti, marii teologi etc.

Deja i-au spus marii nostri savanti ca abereaza si a fost exclus din lumea shiita. Sta numai printre sunniti, carora le convine ca le-a imprumutat ideile, dar pentru noi e un excomunicat. Posted Image

Astept dovada dvs ca acel verset a fost abrograt. Spuneti-mi ce mare savant shiit a sus asta si pe ce versete si hadithuri isi intemeiaza afirmatia. :)

Edited by poarta-cunoasterii, 08 October 2012 - 18:13.


#64
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006

 poarta-cunoasterii, on 08 octombrie 2012 - 18:10, said:

Deja i-au spus marii nostri savanti
îmi puteţi numi un asemenea savant care să se fi ocupat cu literatura, chimia, artele plastice, muzica, matematica or medicina, de par examplu? :)

#65
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

 gigel de hohenţolărn, on 08 octombrie 2012 - 18:38, said:

îmi puteţi numi un asemenea savant care să se fi ocupat cu literatura, chimia, artele plastice, muzica, matematica or medicina, de par examplu? Posted Image

Ibn Sina, Tusi, Mullah Sadra, Mufid, Kulayni, Sohrawardi, Kindi, Jaffar As Sadiq, Jabir ibn Hayyan etc Doar nu o sa iti dau toata lista , doar indicii de cautare.:)

#66
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 poarta-cunoasterii, on 08 octombrie 2012 - 18:10, said:

Abrogarea ca si principiu exista in Coran, dar RAPORTAT LA VERSETUL ''nu exista silire la credinta'', trebuie sa demonstrati printr-un alt verset din Coran sau, fie, chiar si hadith, ca acel verset SPECIFIC  a fost abrogat. La shiiti NU EXISTA, NU A FOST ABROGAT ACEL VERSET.
1. Allah este inconsecvent, de face o afirmatie, ca apoi sa o abroge?
2. Fa-ma sa inteleg. Musulmanii pot abroga ce e scris in Coran?

#67
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

 lucifer76, on 08 octombrie 2012 - 19:02, said:

1. Allah este inconsecvent, de face o afirmatie, ca apoi sa o abroge?
2. Fa-ma sa inteleg. Musulmanii pot abroga ce e scris in Coran?

1. Au fost doar cateva cazuri, pentru ca unele versete, le numeri pe degete, au fost revelate strict pentru o anumita circumstanta.De exemplu versetele cu interdictia de a bea vin au venit succesiv, pentru a le permite oamenilor sa poata pune in aplicare interdictia, a fost un interval de trecere in care li s-a spus mai intai ca  rele din vin sunt mai multe, apoi sa nu vina beti la rugaciune, apoi interdictia absoluta de a bea.

2. Nu, musulmanii nu pot abroga nimic din ceea ce e scris in Coran, sunnitii (nu stiu daca toti sau doar unele secte) cred ca hadithurile pot avea aceasta putere, dar shiitii accepta numai abrogarea unui verset prin alt verset, in mod explicit, asa cum de altfel e si scris in Coran. De aceea ma amuza tentativa forumistei care sustinea ca acel verset a fost abrogat. Fiind foarte putine versete si cu reguli foarte stricte, e usor sa le tii minte pe toate  si sa le verifici, iar versetul citat nu face parte dintre ele, garantat.

#68
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 poarta-cunoasterii, on 08 octombrie 2012 - 19:15, said:


1. Au fost doar cateva cazuri, pentru ca unele versete, le numeri pe degete, au fost revelate strict pentru o anumita circumstanta.De exemplu versetele cu interdictia de a bea vin au venit succesiv, pentru a le permite oamenilor sa poata pune in aplicare interdictia, a fost un interval de trecere in care li s-a spus mai intai ca  rele din vin sunt mai multe, apoi sa nu vina beti la rugaciune, apoi interdictia absoluta de a bea.

2. Nu, musulmanii nu pot abroga nimic din ceea ce e scris in Coran, sunnitii (nu stiu daca toti sau doar unele secte) cred ca hadithurile pot avea aceasta putere, dar shiitii accepta numai abrogarea unui verset prin alt verset, in mod explicit, asa cum de altfel e si scris in Coran. De aceea ma amuza tentativa forumistei care sustinea ca acel verset a fost abrogat. Fiind foarte putine versete si cu reguli foarte stricte, e usor sa le tii minte pe toate  si sa le verifici, iar versetul citat nu face parte dintre ele, garantat.
Cine totusi stabileste aceasta interpretare a abrogarii?

#69
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Deci pana la urma "Nu exista silire la credinta", NU este abrogata, nu?

#70
poarta-cunoasterii

poarta-cunoasterii

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,092
  • Înscris: 19.01.2012

 mario_bril, on 08 octombrie 2012 - 19:18, said:

Cine totusi stabileste aceasta interpretare a abrogarii?

Nu e nevoie de interpretare, la shiiti vorbesc, pentru in textul Coranului gasesti acele versete adesea relationate. Evident ca Profetul sawas ne-a transmis ca un anume verset a fost abrogat si exista explicatii si hadithuri in acest sens, dar hotaratoare e referinta din Coran. Hadithurile doar confirma. Am mai discutat despre aceasta pe forum si am adus exemplul detaliat, voi cauta si voi reposta.

 lucifer76, on 08 octombrie 2012 - 19:20, said:

Deci pana la urma "Nu exista silire la credinta", NU este abrogata, nu?

Evident, acest verset nu face parte dintre cele abrogate, ci este un verset cu un mesaj final, neschimbator, valabil in orice timp si loc. In Coran exista versete cu valoare universala si neschimbatoare, aplicabile oricand, iar acestea de obicei sunt de natura generala si cu mesaj etic, larg, si exista versete valabile intr-o anumita situatie din istorie, descriptive sau valabile doar pentru anumiti oameni intr-o anumita situatie. De aceea trebuie sa stii tafseer ca sa intelegi care tin de o anumita situatie si care sunt generale.

Edited by poarta-cunoasterii, 08 October 2012 - 19:30.


#71
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

 poarta-cunoasterii, on 08 octombrie 2012 - 19:27, said:

Nu e nevoie de interpretare, la shiiti vorbesc, pentru in textul Coranului gasesti acele versete adesea relationate. Evident ca Profetul sawas ne-a transmis ca un anume verset a fost abrogat si exista explicatii si hadithuri in acest sens, dar hotaratoare e referinta din Coran. Hadithurile doar confirma. Am mai discutat despre aceasta pe forum si am adus exemplul detaliat, voi cauta si voi reposta.
Orice text trebuie interpretat. Indiferent de Coran sau hadith. Conteaza contextul in care a fost scris si acest context se stabileste de cineva. La asta ma refeream.

#72
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Alea cu uciderea necredinciosilor sunt abrogate?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate