Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
LakeSide 11 Straulesti

arii

Sapa peste pardoseala

Smart phone pentru auz deficitar
 Manager transport marfa. Pareri. ...

BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...

Meta Quest 3 512 gb

Father's Day
 Clipboard files copy/paste, filen...

Boardgame-uri despre cuvinte

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale
 Finala Eurovision 2024

De ce nu mai sunt proteste?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?
 

Del-ca-mag...Ce parere aveti?

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#55
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 14.02.2008
Cei din Timisoara de unde pot procura Del ca mag-ul?

#56
adriano1978

adriano1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 696
  • Înscris: 25.07.2010

View Posttrestie-de-balta, on 27 octombrie 2012 - 19:44, said:



Cand duci proba la analize se recolteaza  ca la carte.
Imparti terenul in patrate de 2-3-10-50 m2, asa incat un patrat sa reprezinte 5-10% din suprafata terenului de analizata
Se ia o cantitate 100-200 cm3 de pamant, aceeasi cantitate din toate patratele, din mijlocul imaginar al  fiecarui patrat, se pune intr-o galeata pamantul recoltat si dupa ce s-a recoltat proba de pamant din fiecare patrat se amesteca pe o prelata.
Cantitatea fiind prea mare pentru dus la analiza se reduce prin metoda diagonalelor. Adica, dupa ce s-a amestecat bine pe prelata se intinde sub forma de cerc sau patrat, se duc doua diagonale, da, merge si la cerc, apoi se ia un sfert din pamant si, daca e o cantitate mare, se reduce iar si iar pana se obtine cantitatea necesara pentru analiza.
La mine au procedat asa...am facut o gaura in pamant cam de 1.5 m adancime si au recoltat probe din 20 in 20 cm...

#57
valiy77

valiy77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 07.08.2005
Astazi am reusit, in sfarsit, sa dau cu DEL CA MAG prin curte
Acum sa vedem rezultatele.

#58
fiorino3003

fiorino3003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.08.2009
Auziti,eu am cativa iepuri si am sa incerc sa le pun putin in tarate sa vedem ce are sa se intimple.Ori se fac precum leii ori nu!Am luat astazi un sac de 10kg.am dat 20 ron din iasi.
Chestia este ca nu stiu cat sa pun ca si cantitate,dar am sa pun si eu asa putin din ochi.

#59
IDC

IDC

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 27.04.2008
delcamag= marketing pur si agresiv, un fel de teleshopping, nici un om normal n-ar plati de 10 ori mai mult pt acelasi kg de calciu furajer, mai intrebati si voi pe afara, pe la altii care fac zootehnie performanta de sute de ani si sunt pusi la punct cu toate noutatile cum de n-au auzit de balaria asta? Voi ati citit aberatiile pe care le prezinta ca si studii de la IBNA si ICBD?? Nu au nimic de-a face cu balaria lor, aia spun doar ce face calciul si magneziul in organism! Atat! NU ca face ceva in plus delcamagul. Astia is mai disperati decat Farmavetul care facea furori cu aberatia aia de calciu vitaminizat. Si da, au si referinte, IBNA si ICDB, niste mamuti morti de 20 ani care nu au nicio treaba cu cercetarea...

Ca exemplu de aberatie:

MOD DE ADMINISTRARE
Produsul se administrează în furaj (nutreţ combinat, tărâţe, făinuri), după cum urmează:
vaci de lapte – 175 g /zi;
tineret taurin (5 - 15 luni) – 120 g /zi;
tineret taurin (dupa înţărcare până la 5 luni) – 50 g/zi;
interzis a se administra la viţei sugari

pui de fermă - primele 10 zile de viaţă: 1.8 g %;
........................- intervalul 11-22 zile: 1.66 g %;
........................- intervalul 23-42 zile: 1.51 g %.

pui de ţară - intervalul 1-150 zile: 2g/zi.


Vreau si eu studiile care arata ca doza recomandata are vreun efect pozitiv asupra productiei, sporului, cresterii. etc! N-au nimic, orice firma serioasa care scoate un produs nou pe piata, vine cu teste concrete, in mai multe ferme, pe mai multe efective, comparatii clare etc. Asa si eu pot sa vin maine sa vand nisip de Cucuietii din Deal si sa zic ca face si drege. Ce dragi imi sunt mie romanismele astea si romanii care pun botul.

Edited by IDC, 17 November 2012 - 21:10.


#60
simi_n22

simi_n22

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 27.11.2006

View Postschoenbirk, on 27 octombrie 2012 - 15:14, said:

Am sa va lamuresc cum sta treaba cu diferentele astea mari de pret.In urma cu cateva luni pretul era de 1,31 lei /kg fara tva,deci 1,62 cu tva incluzand transportul la distribuitorii zonali.Pretul recomandat de ei la vanzare era de 2 lei/kg rezultand un adaos comercial brut sub 30% pentru vanzator. In momentul in care au inceput campania publicitara cu aplicatiile din pomicultura si legumicultura au redus pretul la 0,5 lei /kg fara tva(vorbesc de ambalajul la 10 kg) ,adica 0,62 lei/kg cu tva si au sistat transportul la distribuitori.Treaba buna pentru fermieri scazutul pretului numai ca distribuitorii au ramas cu stocuri mari la pretul vechi de 1,62lei/kg.Normal ca oamenii n-au vrut sa vanda in pierdere si pastreaza pretul initial de 2lei/kg.In plus au anulat contractele de exclusivitate astfel ca acum la Bistrita de exemplu vecinul vinde Delcamag cu 2 lei/kg iar eu cu 1 leu/kg.
Ma intereseaza si pe mine, in Bistrita unde aveti depozit?

#61
fiorino3003

fiorino3003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 10.08.2009
Salut,eu am cumparat asa doar din curiozitate un sac mic de 10kg si am dat 18ron.Am pus in casa la flori la cateva mai mari.Momentan nu vad ceva deosebit doar ca  trandafirul chinezesc pare sa inverzeasca mai tare ca si  cum ar  fi primavara sa spun,restul florilor nici o miscare.Mai am si cativa iepuri si le-am pus in mancare (le place taratea de grau asa ca am amestecat),le dau de aproximativ 1 saptamina regulat .Nu am pus cu gramul am luat pur si simplu 1 mana si 1/2 de dolomita la o galeata de 15 kg de tarate si am amestecat ,nu pare  nici iepurii sa sezizeze.La iepuri ce sa va zic decat ca sunt la fel de vioi,ca si mai inainte.Am sa va scriu dupa 1 luna sa vedem ce se mai intampla.ciao!

#62
medelin992

medelin992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,487
  • Înscris: 16.06.2010
Acum ceva timp spuneau ca ofera sporuri de productie in zootehnie,acum zic ca in agricultura,maine or sa ne zica sa punem in sarmale si tocanita.

#63
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Posted Image
Cei din cariera si comerciantii au "tactica" lor!

Nu aplicati acest produs fara o analiza a solului!

Numai bine!

#64
zimbrul

zimbrul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 19.11.2007

View Postromanesco59, on 06 noiembrie 2012 - 15:59, said:

Buna ziua,aveti in PM detalii

Buna ziua,
Se poate si la mine, pls?

#65
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011
Am vazut ca Horia si Trestie sunt capabili sa faca o analiza in adevaratul sens al cuvantului, poate ne pot da o parere avizata in legatura cu produsul prezentat mai jos. Care sunt diferentele intre TZM-ul asta si Del-Ca-Mag-ul de la harghita?

Eu sincer nu inteleg prea multe din prezentarea asta....am copiat-o de pe site-ul producatorului(care e mizerabil de altfel). Am aflat de produsul asta anul trecut, de la un prieten care lucreaza la o firma de curierat si trece aproape zilnic pe la producatorul cu pricina. El mi-a povestit de produs si mi-a adus si un sac de "grauntze"... primit moca de la ei. Fiind in mijlocul verii nu am putut sa il testez corespunzator. Am pus la cateva fire de rosii care "ramasesera in urma", impreuna cu un macerat de urzica si tataneasa. Rosiile au recuperat diferenta de vegetatie...dar nu pot sa zic de la ce anume din tratamentul aplicat. In toamna am inglobat tot sacul pe jumatate din solar. Am semanat niste spanac si ridichi pe zona aia...si arata bine...dar nu pot sa ma pronunt ca nu am cu ce sa compar plantele.
De aici incepe prezentarea produsului...daca aveti rabdare sa cititi si sa va dati cu parerea:


"Este un supliment în nutreturile combinate, completând valoarea acestora cu elemente chimice indispesabile unei bune dezvoltãri a animalelor.
TUFUL ZEOLITIC MINERALIZAT se obtine din roci vulcanice bogate în zeoliti naturali care au actiune anabolizantã asupra proteinelor din hrana animalelor. Acest produs este utilizat în scopul cresterii eficientei utilizãrii azotului atât în regnul vegetal cât si în nutritia animalelor.
Din punct de vedere chimic, zeolitii proveniti din tufurile vulcanice (mãcinate) sunt aluminosilicati, hidrati si cristalini, cu structura reticularã, având capacitatea de a pierde si câstiga reversibil apa, de a-si schimba cationii constituenti, fapt ce le coferã proprietãti specifice de adsorbtie, desorbtie si schimb ionic. Aceste proprietãti pot fii folosite în nutritia animalelor pentru reducerea bolilor intestinale (destul de frecvente mai ales la tineretul taurin si porcin), a reducerii umiditãtii si amoniacului din dejectiile animale, a purificãrii atmosferei din adãposturile acestora, a aerãrii si purificãrii apelor poluate.
Astfel proportiile de TUF ZEOLITIC MINERALIZAT, cuprinse între 5% si 10% introduse suplimentar în hrana animalelor destinate puilor de carne, bobocilor de gâscã (tip broilerii), curcilor, purceilor întãrcati si porcilor supusi ingrãsãrii, favorizeazã cresterea acestora si reduce consumul de nutret pentru unitatea de produs, ceea ce a avut ca urmare cresterea eficacitãtii hranei (spor/kg nutret consumat), cu pânã la 10%.
Pentru rumegãtoare, TUF ZEOLITIC MINERALIZAT constituie un “rezervor” de azot amoniacal pe care îl cedeazã treptat pe mãsura capacitãtii lui de utilizare de cãtre microorganismele simbionte ruminale. Pe baza acestei proprietãtii “retardante” s-a reusit ca prin adausul în hranã a unor proportii de 5-10% TUF ZEOLITIC MINERALIZAT sã creascã cantitatea de uree la mieii supusi îngrãsãrii de cca. 7,5 ori iar la vacile de lapte de cca. 3,4 ori, fatã de doza de tolerantã fiziologicã consideratã 0,3 gr./kg.corp.
TUFUL ZEOLITIC MINERALIZAT produs de firma noastrã asigurã necesarul de micro si macroelemente, stimuleazã sãnãtatea si capacitatea de productie a animalelor. Elementele chimice continute de produs sunt : Si, Al, Fe, Ca, Mg, Na, K, Cu, Zn, Mn.
Efectele folosirii TUFULUI ZEOLITIC MINERALIZAT în hrana animalelor sunt :
Accelerarea cresterii în greutate;
Scãderea mortalitãtii;
Folosirea mai eficientã a hranei;
Cresterea sporului zilnic în greutate;
Reducerea consumului de nutret;
Îndepãrtarea mirosului dejectiilor biologice.
Produsul se livreazã în pungi de 2 kg, 5 kg, 10 kg, 20 kg, 25 kg, sub formã de pulbere si granulat.
Se depoziteazã în spatii uscate, ferite de luminã si umiditate.
Nu are contraindicatii.
Durata de valabilitate este de 36 luni, de la data înscrisã pe ambalaj.
Produsul este înscris la Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrcii si beneficiazã de protectia legii.
TUFUL ZEOLITIC MINERALIZAT se încadreazã Directivelor Consiliului nr. 2001/102/CE din data de 27 noiembrie 2001 pentru modificarea directivei 1999/29/CE a consiliului referitoare la substante si produse nedorite în alimentatia animalelor, precum si recomandãrii comisiei din data de 4 martie 2002 referitoare la reducerea nivelului de dioxine, furane si PCB în furaje si alimente (2002/201/CE)."

Edited by nicoretro, 07 February 2013 - 06:14.


#66
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postnicoretro, on 07 februarie 2013 - 06:04, said:

Am vazut ca Horia si Trestie sunt capabili sa faca o analiza in adevaratul sens al cuvantului, poate ne pot da o parere avizata in legatura cu produsul prezentat mai jos. Care sunt diferentele intre TZM-ul asta si Del-Ca-Mag-ul de la harghita?


La animale nu stiu cum functioneaza, poate ca bicarbonatul la cei cu ulcer.

La balarii e mult de zis, dar in mare e cam asa.

Plantele au nevoie de un pH de 6,5-7,2, varzoasele merg pana pe la 7,5-7,6.
pH total e 14 si se aduna ionii de hidrogen cu ionii hidroxil (H+OH). pH-ul se determina in solutie apoasa.
pH  neutru inseamna 7, deci plantele au nevoie de un sol slab acid sa se dezvolte armonios.

Aciditatea potentiala a solului se imparte in aciditatea usor schimbabila plus aciditatea hidrolitica sau greu schimbabila plus aciditatea de schimb totala plus aciditatea de neutralizare.
Adica nu toti ionii de H sunt disponibili in conditii normale sau pe toate solurile.
Pentru asta e nevoie de analiza agrochimica sa stim de unde plecam si ce trebuie sa facem.

La un pH slab acid- neutru elementele nutritive din sol au cea mai mare mobilitate si accesibilitate pentru plante.

Cand scade pH-ul sub 6 bacteriile aerobe fixatoare de azot mor, cele anaerobe, la un pH cu jumatate de punct mai putin, incep si ele sa moara.
Bacteriile nitrificatoare nu se simt nici ele bine sub pH 6, iar pe la 5,5 activitatea lor e neglijabila.
Bacteriile denitrificatoare sunt ceva mai rezistente, dar sub 6 nu mai fac nicio branza.
Se inhiba activitatea microorganismelor responsabile cu mineralizarea resturilor vegetale.

La scaderea pH-ului creste concentratia de aluminiu, fier si mangan in solutia solului, influentand negativ mobilitatea elementelor nutritive si accesibilitatea lor pentru plante. E perturbat si ritmul de refacere a rezervelor in solutia solului.

La cresterea pH-ului, borul, cupru, fierul, manganul , zincul incepe sa le scada mobilitatea in solutia solului si scade capacitatea de schimb cationic.

- disparitia bacteriilor nitrificatoare reduce cantitatea de azot nitric in locul celui amoniacal, care nu e prefaratul plantelor
- excesul de fier si aluminiu mobil face ca ionii de fosfat sa nu mai fie disponibili plantelor pentru ca se imobilizeaza sub forma de fosfat de fier si de aluminiu
- potasiu pateste cam tot asa, adica se imobilizeaza nemaifiind disponibil plantelor in solutia solului


Amendarea inseamna aplicarea de materiale calcaroase.
Calciu si magneziul, daca amendamentul e o dolomita, inlocuiesc ionii de hidrogen de pe complexul adsorbtiv si il trece in solutia solului unde e neutralizat de ionii de hidroxil.

Pentru amendare se folosete
- agrocalcarul sau piatra de var macinata
- varul nestins
- varul stins
- tufurile calcaroase
- dolomitul
- deseuri industriale de la fabricile de ingrasaminte chimice
- carbonatul de calciu precipitat din industria sodei.

In mare, amendarea e eficienta 7-10 ani, functie de aciditatea initiala, de cantitatea de amendamente, de tipul de ingrasaminte folosite la fertilizarea culturilor, de conditiile climatice si adancimea de incorporare a lor.

Pentru amendarea solurilor saraturate, soloneturi le zice, se foloseste gipsul, fosfogipsul, clorura de calciu, sulful elementar, acidul sulfuric.
Amendarea soloneturilor se face tot toamna si se mai adauga gunoi de grajd semifermentat.
Se incorporeaza adanc, daca sarurile sunt la adancime si cu discul, daca sunt la suprafata.
Ideal e sa se faca si spalari, adica irigatii cu norme mari de apa .

Agrocalcarul in cantitate de 3 tone pe hectar ridica pH-ul cu un punct, de la 6 la 7, de exemplu.

Amendarea se face intotdeanu dupa analiza solului si nu dupa ureche sau prospectul vanzatorului, altfel creste pH-ul si avem probleme mai mari cu alcalinizarea care e la fel de pacatoasa ca aciditatea.

Am explicat in mare la nivel de novice cam ce inseamna amendarea.
La examenul de agrochimie nu luam nota de trecere la Budoi cu explicatiile de mai sus. Trebuiau formule de calcul, descrierea reactiilor, etc.
Amendarea se face toamna si se incorporeaza imediat.

#67
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011
Multzam fain de raspunsul amplu!
Ce as vrea sa va mai intreb...cele doua produse ZEOLITUL de la Rupea si DOLOMITA de la Harghita sunt cam acelasi lucru, functioneaza la fel, au aceeasi compozitie? Care ar fi mai bun si in ce cazuri? Deocamdata stiu doar ca pretul nu e la fel...si de-asta intreb. Puteti sa va pronuntati avand in vedere descrierea produsului de mai sus?

A mai auzit cineva de zeolitii astia, am vazut ca se fac si tratamente naturiste pt om din asa ceva? Imi zicea prietenul meu ca cei de la Rupea livreaza catre alte firme care au autorizatiile necesare sa il transforme in pastile pt tratamente terapeutice(am gasit ceva pe la DaciaPlant).

#68
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postnicoretro, on 07 februarie 2013 - 15:33, said:

Multzam fain de raspunsul amplu!
Ce as vrea sa va mai intreb...cele doua produse ZEOLITUL de la Rupea si DOLOMITA de la Harghita sunt cam acelasi lucru, functioneaza la fel, au aceeasi compozitie? Care ar fi mai bun si in ce cazuri? Deocamdata stiu doar ca pretul nu e la fel...si de-asta intreb. Puteti sa va pronuntati avand in vedere descrierea produsului de mai sus?

A mai auzit cineva de zeolitii astia, am vazut ca se fac si tratamente naturiste pt om din asa ceva? Imi zicea prietenul meu ca cei de la Rupea livreaza catre alte firme care au autorizatiile necesare sa il transforme in pastile pt tratamente terapeutice(am gasit ceva pe la DaciaPlant).


Zeolitul l-au testat si-l vand ca ingrasamant, nu ca amendament.
Dolomitul se foloseste pe solurile acide, puternic debazeificate cu carente mari de magneziu.
E recomandat sa fie macinat fin (0,1-0,3mm)  pentru ca e mai putin solubil decat agrocalcarul.
Doza de amendare se stabileste dupa analiza solului. Cei ce fac analiza dau si solutia de amendare.

#69
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011

View Posttrestie-de-balta, on 07 februarie 2013 - 16:12, said:

E recomandat sa fie macinat fin (0,1-0,3mm)  pentru ca e mai putin solubil decat agrocalcarul.
Aici la care din cele 2 te referi? la Dolomita? sau la Zeolit? Ca si granulatie asta pe care l-am primit era de pana la 2-3mm...dar avea si praf prin el.
Daca Zeolitul e folosit ca si ingrasamant inseamna ca nu comporta aceleasi pericole de a dezechilibra caracteristicile solului?

Eu ma gandesc sa il dau prin gradina, de test, ma gandeam ca rau nu poate sa faca.....asta inainte sa vad comentariile facute de voi despre Dolomita...

#70
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007

View Postnicoretro, on 07 februarie 2013 - 19:16, said:

Aici la care din cele 2 te referi? la Dolomita? sau la Zeolit? Ca si granulatie asta pe care l-am primit era de pana la 2-3mm...dar avea si praf prin el.
Daca Zeolitul e folosit ca si ingrasamant inseamna ca nu comporta aceleasi pericole de a dezechilibra caracteristicile solului?

Eu ma gandesc sa il dau prin gradina, de test, ma gandeam ca rau nu poate sa faca.....asta inainte sa vad comentariile facute de voi despre Dolomita...

La dolomit. Asa si trebuie, macinat cat mai mult.
Depinde ce zeolit. Aia de calciu se folosesc si ca amendament.
Carbonatul (CO3) e cel ce reduce aciditatea prin combinatia cu ionii de hidrogen.
http://www.google.ro...6,d.Yms&cad=rja
Ete ce zic astia despre zeeoliti.

#71
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011
Multumesc din nou pentru raspunsuri Trestie. Din ce am tot citit si priceput pana acum, inclin sa merg pe zeoliti, au in componenta mai multe minerale, nu doar Ca si Mg(care oricum trebuie aplicate doar in anumite situatii si cu analize de sol dupa cum ne-ati avertizat). Daca TZM(Tuf Zeolitic Mineralizat) e doar ingrasamant si am vazut in prezentarea produsului ca scria: "NU are contraindicatii." ma gandesc ca nu o sa am nevoie de analiza de sol.

O sa sun maine si la firma care face exploatarea si sa aflu mai multe detalii despre produs si despre pret(asta vara era 0.4ron/kg). Sper ca nu au umflat si ei preturile in urma febrei Dolomitei de la TV....ca la marcoser am vz dolomita la 5 ron/kg....moca.

#72
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011
Am sunat azi la Eleolit Rupea,pentru a afla mai multe detalii despre produsul lor Tuf Zeolitic Mineralizat(TZM). Incerc sa impartasesc informatiile pe care le-am aflat, ce am retinut si ce am priceput din cate mi-a spus.
Produsul este obtinut prin macinarea unei roci vulcanice, care contine mai multe minerale si mai ales acest zeolit(mai multe info pe wikipedia...e linkul mai sus pus de Trestie). Zeolitul continut de TZM este potasic. Are capacitatea de a retine apa si substante nutritive si sa le redea plantelor cand acestea au nevoie(aceasta proprietate o are si vermiculitul nu?).
Testele pentru produs au fost facute prin Academia de Stiinte Agricole si Silvice Bucuresti, care au trimis probe in 3 statiuni de cercetare din tara(n-am retinut care).
S-au facut teste pe mai multe culturi...am retinut tomate si porumb...si parca grau mai era.
Cele mai bune rezultate s-au obtinut la tomate, cu o crestere a productivitatii de 5500kg la Ha, aplicand 1500kg de TZM(150g/mp). In urma studiilor specialistii spun ca se poate ridica doza pana la 1-1.5 kg/mp fara probleme in primul an....(ceea ce mi s-a parut extrem de mult), apoi in anii urmatori doza necesara nu mai este asa mare.
Este recomandat sa se administreze impreuna cu un aport de azot, caz in care s-au obtinut rezultate foarte bune. I-am explicat ca eu cultiv doar cu ingrasaminte organice si mi-a recomandat aplicarea impreuna cu gainat(nu am mai intrebat daca e acelasi lucru si cu macerat de gainat...presupun ca da).
Ph-ul produsului este 8.5-9.
Este nevoie de analiza de sol pentru a se stabili cantitatea aplicata daca se doreste reglarea PH-ului in sol. Pe de alta parte stia si el ca in toata zona Fagarasului pamanturile sunt cam acide, deci n-ar strica deloc sa dau. Cred ca pot sa dau o concentratie mica de 2-300g/mp fara sa creez dezechilibre. Ce ziceti?
Granulatia care a dat cele mai bune rezultate in agricultura a fost 1-3mm. La animale se administreaza <1mm.
Pretul e de 0.4 ron/kg si pt cel agricol(1-3mm) si pt cel zootehnic(<1mm).
Nu asigura transport. Au un depozit in Rupea de unde livreaza si mi-a spus sa sun cu o zi inainte sa fiu sigur ca este pe stoc, ca zicea ca in perioada asta are cereri mari pt cel de fractie fina....dar daca sunt cu o zi inainte imi poate face cateva sute de kg cate imi trebuie mie de pe o zi pe alta.

I-am marturisit ca au un site dezamagitor. A zis ca e f vechi si au discutii cu o firma sa faca unul nou in care sa publice studiile facute si mai multe detalii despre produs si utilizarea lui.

Asta e cam ce imi aduc aminte...eu unul o sa incerc produsul...ce-o fi o fi. Avand in vedere ca nu sunt contraindicatii...numa' rau sa nu faca

Edited by nicoretro, 08 February 2013 - 23:31.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate