Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Del-ca-mag...Ce parere aveti?

- - - - -
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#1
valiy77

valiy77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 07.08.2005
In ultima vreme cam pe la toate emisiunile agricole se tot vorbeste de acest supliment, DEL-CA-MAG.
Toata lumea il lauda ca fiind ceva revolutionar. Eu locuiesc in Ciorogarla, Ilfov si as dori sa achizitionez si eu. A folosit cineva in pomicultura sau legumicultura?
Are cineva idee de unde pot sa achizitionez acest supliment din Bucuresti sau pe aproape si cat costa?
Va multumesc.

#2
oil_peak

oil_peak

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 16.08.2011
Si eu am vazut in dimineata asta emisiunea "Viata satului" unde un nene punea dolomita in jurul pomului si spunea ca toti pomii se comporta mult mai bine: nu se mai imbolnavesc (nici ei, nici fructele), nu mai pierd fructe, fructifica mult mai bine si nici nu mai face vreun alt fel de tratament. Nici vreun alt fel de fertilizare. Din ce am inteles, pentru un pom mediu se pun cam 3 kg. In functie de acest raport se mareste sau scade cantitatea, functie de marimea pomului. "Tratamentul" se reia la 3 ani. Si e perfect ecologic. Am cautat pe net dupa emisiune si singurul producator de dolomita inerta este in judetul Harghita. Vinde suplimentul de care pomenesti tu in saci de 5 kg. Cum se procedeaza pentru cumpararea efectiva, nu stiu.

Edited by oil_peak, 23 September 2012 - 14:03.


#3
inspektah

inspektah

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.06.2006
Del-ca-mag il gasiti in Farmacia Veterinara din hala Obor , Bucuresti. www.veterinara.ro ... la sac de 10kg pretul este de 20lei.

Edited by inspektah, 23 September 2012 - 22:01.


#4
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Ok, dar a folosit cineva ? Eficienta ???

#5
inspektah

inspektah

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.06.2006
Postez niste linkuri legate de acest produs si de persoanele care le-au folosit.

http://www.eco-ferma...a-si-daunatori/

http://www.bio-roman...lturilor-cu-30/

http://www.kanald.ro...ece-VIDEO/7354/

Sper ca nu supar pe nimeni.

#6
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
@Horia - ce zici de asta in hrana animalelor ?

#7
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

 DDuras, on 26 septembrie 2012 - 15:40, said:

@Horia - ce zici de asta in hrana animalelor ?

Dom' sef ! Nu-ti dai bre si matale cu parerea ? Posted Image  Ne bazam pe dvs.Posted Image

#8
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
"Dolomita este un carbonat dublu de calciu şi magneziu. Particularitatea deosebită a dolomitei de la Delniţa este faptul că, spre deosebire de varianta cristalină existentă în alte zone, aceasta are o structură amorfă. Acest lucru se traduce printr-o legătură mult mai slabă între ionii de calciu şi magneziu, lucru care favorizează procesele de dizolvare în sucul gastric al animalelor şi asimilarea mult mai rapidă de către acestea."

Acuma s-o luam de la capat. Calciul si magneziul, impreuna cu alte minerale (nu singure) - fier, fosfor, mangan, cupru, cobalt, zinc, seleniu, sodiu, potasiu (si cred ca-oi mai fi uitat vreunul) sunt nu foarte importante organismelor vii, ci esentiale.

Daca hrana nu are suficiente astfel de minerale, in structura intima a furajului (adica legate de proteine, sub denumirea stiintifica de "chelati"), sau animalul intr-o anumita stare fiziologica (gestant, lactant, in crestere, productie de oua) are nevoie de un aport marit - sau planta, in anumite stadii de crestere are nevoie de mai mult decat gaseste in sol, oamenii obisnuiesc sa suplimenteze in hrana la animale, sau prin amendamente la plante - cu compusi anorganici, de tipul carbonati, fosfati, sulfati, cloruri etc.

Acesti compusi anorganici sunt greu asimilabili, pe de-o parte si datorita structurii lor chimice, pe de alta parte fiindca organismul nu le gaseste intr-o forma asimilabila si trebuie sa "lucreze" el un pic mai mult la nivel intestinal, ca sa le faca asimilabile. In aceasta situatie, cercetatorii (aia pe care ii injura unii pe topicul de "OMG-uri" si "permacultura"), au gasit varianta combinarii chimice a acestor minerale cu fractii organice, de tipul ascorbat, citrat, permanganat, propionat etc, formand de fapt saruri ale unor acizi organici cu aceste minerale. Acesti compusi (organici) sunt pe departe mult mai asimilabili de catre organism, pentru ca se afla intr-o forma chimica care este prezenta si in organism. Toata filozofia e, ca aceste forme organice de minerale sunt destul de scumpe, iar fermierul necitit (doar cel necitit) le ocoleste si se indreapta tot catre formele anorganice, de 4-5 ori mai ieftine - "ce dom'ne, ne cred prosti capetalistii astia, pai nu-i tot calciu si magneziu, ce dreaq e ?...". Asta datorita faptului ca e un pic mai multa cheltuiala sa creezi sinteza chimica organica, decat sa exploatezi o cariera de pietroaie, sa le macini, sa le cerni si sa le pui in saci.

Urmarea: plantele noastre nu performeaza ca "ale lor", animalele noastre nu dau aceeasi performanta ca "ale lor", ouale "lor" si laptele "lor" e mai ieftin si ai nostri fermieri ies in strada cerand ajutorul guvernul si oprirea "importurilor" din UE, "ca nu vor sa ne lase dom'ne, sa dam si noi inainte, vor sa ne tina ca pe sclavi, sa muncim pentru ei!".

Acuma, dupa aceste sumare explicatii, ce-i cu dolomita asta ? E tot o sursa anorganica de minerale - in speta calciu si magneziu, nu altele (deci nu-i suficienta), dar care nu are structura cristalina (cea mai greu asimilabila, uneori deloc, de catre organismele vii), ci amorfa - ceea ce o face un pic mai usor asimilabila de animale si plante. Deci, la un pret asemanator cu alti bolovani macinati, dolomita este mai "bio-disponibila" in calciu si magneziu, dar nici pe departe precum compusii organici, care se gasesc sub forma de premixuri minerale combinate cu vitamine sau nu, fabricate de marii sintetizatori.

Deci, daca faci teste comparative in care un lot de plante (sau animale) primeste saruri anorganice cristaline de calciu si magneziu, si lotul experimental primeste dolomita (saruri anorganice amorfe), bineinteles ca cel experimental va da din coada, iar cel martor va sta cocosat si va zbiera de foame...

In concluzie, dolomita este o sursa anorganica de calciu si magneziu, la fel de ieftina ca alte surse naturale, dar cu o biodisponibilitate mai mare (pentru organismele vii). E adevarat ca poti sa faci ca si fermier cateva teste "pe viu" si sa vezi daca, comparativ ca si aptitudini productive / reproductive, merita sa dai banii pe premixurile minerale organice sau, din contra, dolomita isi face treaba mai mult decat suficient.

Edited by horia66, 28 September 2012 - 14:38.


#9
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Multam.

 horia66, on 28 septembrie 2012 - 14:33, said:

In aceasta situatie, cercetatorii (aia pe care ii injura unii pe topicul de "OMG-uri" ), au gasit varianta combinarii chimice a acestor minerale cu fractii organice

Dar aici ai cam amestecat rata cu varza. Merge amestecul, dar doar in farfurie. Am impresia ca aia cu omg-urile este alt gen de cercetatori,bre....

#10
valiy77

valiy77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 07.08.2005
In concluzie...suntem liberi sa incercam.

#11
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 DDuras, on 28 septembrie 2012 - 15:06, said:

Am impresia ca aia cu omg-urile este alt gen de cercetatori,bre....

Bre, cercetatorii (buni si seriosi) sunt cam acelasi fel de oameni in orice domeniu - curiosi, fara idei preconcepute, fara prejudecati, se inspira mult din natura si incearca sa imite, sunt pasionati de deslusirea fenomenelor, de teoretizarea lor, nu accepta o punere in practica fara cunoasterea detaliata teoretica etc. Si, in afar' de toate citesc mult. Si se inspira.

Edited by horia66, 28 September 2012 - 21:59.


#12
valeriu76

valeriu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 25.02.2012
Salutare, eu in primavara voi folosi dolomita pt legumicultura si pt animale, au folosit atatia oameni si sunt f multumiti,de ce sa cumparam tot ce fac strainii cand avem asa ceva bun la noi in tara...ei poate nu au dolomita noastra si trebuie sa scoata si ei ceva pe piata...nu tot ce e scump e si garantat ca vei avea succes,iar acei romani care au folosit dolomita se pare ca au avut recolte f bune...cu ceva mult mai ieftin si cu un produs romanesc.

Am vazut o emisiune in care spuneau cei care au cariera de dolomita de la Delnita ca multi straini sunt interesati de dolomita noastra si ca au facut deja multe contracte cu cei de afara...deci daca si aia vor dolomita noastra...inseamna ca face mult mai mult decat produsele lor!

#13
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006

 horia66, on 28 septembrie 2012 - 21:59, said:

Bre, cercetatorii (buni si seriosi) sunt cam acelasi fel de oameni in orice domeniu - curiosi, fara idei preconcepute, fara prejudecati, se inspira mult din natura si incearca sa imite, sunt pasionati de deslusirea fenomenelor, de teoretizarea lor, nu accepta o punere in practica fara cunoasterea detaliata teoretica etc. Si, in afar' de toate citesc mult. Si se inspira.

Da, numai ca trebe si buna credinta, ca unde-i vorba de bani (si inca multi), alte criterii trec pe prim plan. Stii si tu .

 inspektah, on 23 septembrie 2012 - 22:01, said:

Del-ca-mag il gasiti in Farmacia Veterinara din hala Obor , Bucuresti. www.veterinara.ro ... la sac de 10kg pretul este de 20lei.

Bai ce hoti ! La cariera e 5 lei sacul+tva. Adaos 300% !!!!!!!!
A mai gasit cineva prin alta parte mai ieftin ? Ca Hargita e cam departe ... :(

 valiy77, on 23 septembrie 2012 - 13:52, said:

In ultima vreme cam pe la toate emisiunile agricole se tot vorbeste de acest supliment, DEL-CA-MAG.
A folosit cineva in pomicultura sau legumicultura?


Asta-i o chestie pe care n-am reusit s-o deslusesc.
Del-Ca-Mag e supliment pt. animale si pasari. (au studii facute pe puii de carne si vaci/vitei),scrie de altfel si pe ambalaj.
Vorba e pt. terenurile agricole ce se foloseste ? Dolomita simpla,pietricele? (Del-Ca-Mag fiind un subprodus,macinat).
S-a dumirit careva ?

#14
c6t9

c6t9

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,941
  • Înscris: 20.01.2004
Unii au pus Del-Ca-Mag și la plante. Alții direct piatră. Toți par mulțumiți.

#15
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
si piatra aia e topita de ploaie, sau cum ???

#16
valeriu76

valeriu76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 25.02.2012
Salutare, se foloseste del-ca-mag macinat pt legumicultura cat si pt pomicultura...ca daca il pui in starea lui solida(piatra)...ai de astept mult pana isi va face efectul.

#17
DDuras

DDuras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,528
  • Înscris: 23.11.2006
Treaba e ca pe ambalajul del-ca-mag scrie "pt.uz veterinar".  Ma gandesc ca adaca ar fi fost acelasi produs, nu i-ar fi durut mana sa scrie - "si pt.uz agricol" sau ceva de genul. Ma gandesc ca ar trebui sa fie alt produs.

#18
inspektah

inspektah

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.06.2006
Pe sac e stantat pretul impus de ei , de 20 lei. Adu-l tu la 5lei + tva sacul si iti cumpar 10 tone.Nici vorba de castig de 300 % ,mai de graba in jur de 3 lei la sac.Sa terminam cu presupunerile.
In Bucuresti se gaseste doar la Farmacia Veterinara din Hala Obor.

Edited by inspektah, 02 October 2012 - 09:57.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate