Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
#55
Posted 11 March 2012 - 17:20
Peste 3900 de vinuri din toata lumea au incercat sa impresioneze cei 100 de jurati care au oficiat la cea de-a 18-a editie a Concursului International Vinalies, desfasurat la Paris, in perioada 2-6 martie 2012. Iar dintre cele 1008 de medalii acordate, noua au fost pentru vinuri romanesti.
Doua dintre ele au fost de aur si au fost obtinute de 3 Hectare Sable Noble, 2011 (Pinot Gris, Sauvignon Blanc), produs de Murfatlar si de Tamaioasa Romaneasca 2011, de la Domeniul Coroanei Segarcea. Producatorul din Dobrogea a strans si patru medalii de argint, cu vinurile 3 Hectare Sable Noble, Cabernet Sauvignon Rose, 2011, Lacrima lui Ovidiu – 5 si Late Harvest Chardonnay, Special Reserve, 2006, in vreme ce Domeniul Coroanei Segarcea a mai primit o medalie de argint, pentru vinul rosu Respect. Celelalate doua vinuri romanesti care au obtinut argintul la Vinalies Internationales 2012 sunt de la Cramele Recas, mai precis Solo Quinta 2011 (Feteasca regala, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Chardonnay + Syrah) si La Putere, Cabernet Sauvignon 2009. Sursa: http://vinul.ro/meda...alies-2012.html |
#56
Posted 17 March 2012 - 17:44
Cam slab: sub 1% din medalii.. si eu care credeam ca avem vinuri bune :confuzzled: (in comparatie cu ce pisorci: frantuze, italiene, spaniole, grecesti etc. pe care mai dai peste 10 euro butelca 3/4, am baut :puke: !) Dar cum spunea End-L-user tre' sa coste ! Oricum un 12 euro nu e mult mai ales daca e luat gata!
Raman la ideea mea de a produce singurel vinul: acum se poate negocia cu producatorul sa tina via ce te intereseaza, la copt mai mult timp ,sa o culeaga/culegi tu si iei doar mustul, totul direct sub supravegherea ta :OK: ! Asa iesim la max. 2euro/l de vin adevarat clasa I :thumbup: ! |
#57
Posted 17 March 2012 - 19:24
Apropo de vinuri de 12 euro, prin 2009 in primavara am cumparat o sticla de Rai de Murfatlar Grand Reserve, era 33 de lei in Metro !
Am baut sticla aia prin august, mi-a placut, si dupa citeva zile ma duc iar prin Metro sa mai iau o sticla (nu mai stiu sigur da' cred ca de fapt vroiam sa iau vreo trei :D ) ! Pretul : 86 de lei o sticla :surprise: ! WTF ? Ma enervez si in loc de vin iau o sticla whiskey americanesc, cred ca a fost mai ieftin ! Caut pe net si aflu ca vinul respectiv a cistigat ceva medalie de aur la un targ de vinuri de la Bruxelles, asa ca producatorul a decis sa-i mareasca de aproape trei ori pretul ! Acum in Auchan o sticla de Rai de Murfatlar Grand Reserve este 100 de lei , iar eu tot whiskey americanesc cumpar :coolspeak: ! |
#58
Posted 17 March 2012 - 19:32
Asta e alegerea ta :thumbdown: ! Numa' sa te mai controlezi la ficat, stomac, hemoroizi.. ca numa' "whiskey americanesc" natural, nu e :naughty: ! Oricum rau nu poate face o stecla', de vin de 20euro! Doctorul recomanda vin nu "visichi" :lol: !
|
#59
Posted 17 March 2012 - 19:37
Quote hemoroizi De la uischi faci hemoroizi? :roflmaofast: |
#60
Posted 17 March 2012 - 19:44
Pai, si daca bei vin, ficatul nu este afectat in nici un fel ?!
Sa va spun eu care este "cel mai" natural vin: in urma cu vreo 5 ani, la Albinuta era un soi de vin rosu, la sticla de plastic de 2 litri, cu floare. Mai natural de atat, nu se poate. :) |
#61
Posted 17 March 2012 - 20:03
Ulpiatraiana, on 17th March 2012, 19:37, said: De la uischi faci hemoroizi? :roflmaofast: Puferiu, on 17th March 2012, 19:44, said: Pai, si daca bei vin, ficatul nu este afectat in nici un fel ?! Sa va spun eu care este "cel mai" natural vin: in urma cu vreo 5 ani, la Albinuta era un soi de vin rosu, la sticla de plastic de 2 litri, cu floare. Mai natural de atat, nu se poate. :) Tre' sa fii alcoolist/dus cu capu, sa crezi ca vinul adevarat se pastreaza in PLASTIC :naughty: ! Sunt sarit problemele duodenului, colonului..... Edited by mihaiC1, 17 March 2012 - 20:12. |
#62
Posted 17 March 2012 - 20:46
Mihai, tocmai aia-i problema, ca whiskey-ul americanesc e mai natural decit vinul romanesc !
Arunca-ti un ochi aici , mai ales la partea cu legal requirements zice ceva interesant acolo referitor la "chemecale" ! Cit despre sanatatea mea, nu-ti fa griji, consum cu moderatie :D ! Mi se pare ridicol ca la noi s-a ajuns sa nu poti sa bei un vin romanesc decent la un pret decent! Edited by kodiak, 17 March 2012 - 20:47. |
#63
Posted 17 March 2012 - 20:55
Atata doar sa fie original. Stiu de o firma de la marginea Bucurestiului care cumpara sticle goale de whiskey pe care le umplea cu posirca colorata. Apoi le vindea anumitor cluburi, care le scoteau la vanzare dupa miezul noptii.
|
#64
Posted 17 March 2012 - 21:01
Quote ...Raman la ideea mea de a produce singurel vinul... O vorba romaneasca zice ca nu toate mustele fac miere. Ca sa faci un vin bun iti trebuie un minim de cunostinte. Apoi ceva dotare si spatii de prelucrare si depozitare adecvate. Cand am facut prima data vin nu stiam cum se face decat din cele vazute in copilarie si apoi din comentariile de mai tarziu. Cand m-am decis - mai exact cand am fost nevoit! :thumbup: - am citit, am intrebat, si iar am citit si (re)intrebat, etc., etc. Nu de putine ori la o aceeasi intrebare primeam raspunsuri diferite . A trebuit sa le "cupajez" dupa flerul meu pentru a ma decide. Trei principii le consider fundamentale: curatenia, pitrocuri la timp si calitatea vaselor. Evident ca de calitatea strugurilor nu mai trebuie vorbit! P.S. Nu am citit intregul topic dar am constatat ca au fost multe devieri. De la "cum identificam un vin adevarat" (ideea de baza) s-a ajuns la comentarii de genul: " ce vinuri imi plac mie"! Parerea mea: pentru a putea identifica un vin de calitate trebuie sa stii ce este acela. Va voi da un exemplu strict autentic. Cu ani in urma vine un cetatean (intamplator sau nu era bucurestean) sa ia vin de la un podgorean. Acesta ii prezinta ce avea el mai bun. A urmat urmatorul dialog: - Altceva mai ai? - Da, raspunse podogreanul, dar este pentru casa. - Si nu imi poti arata? - Ba da. Si gazda ii ofera si vinul casei. - Aaa, pai vezi? Stiam eu ca ai si un vin mai bun! Da, era mai bun... Pentru ca era mai dulce si mai ales era R2!!!! Necunoscatorii nu stiu ce este acela tanin. Elementul care da veridicitate vinului. Am mai citit pe topic ca vinurile nu se amesteca! Mare eroare. NU exista vin de calitate facut dintr-un singur soi de struguri pentru ca nu s-a inventat inca acela care sa intruneasca toate criteriile. Ca sa nu mai vorbesc de tipul terenului, inclinarea sa si de zona maxima de soare. Numai printr-un amestec potrivit (cupajare) se poate obtine un vin cu cat mai multe virtuti. Edited by Turnatoriu_de_orza, 17 March 2012 - 21:03. |
|
#65
Posted 17 March 2012 - 21:45
Bine punctată treaba cu exemplul autentic. Am întâlnit și eu această situație în realitatea cotidiană.
Edited by Digix, 17 March 2012 - 21:46. |
#66
Posted 17 March 2012 - 22:21
@Turnatoriu_de_orza ai mare dreptate! Eu am subliniat faptul ca nu prea avem de unde cumpara vin adevarat oferind alternativa producerii acestuia din struguri cumparati! In titlu topicului nu se specifica cat de bun sau rau poate fi vinul adevarat! Ci doar adevarat! Am dat mai devreme o reteta de vin din soiuri bune la indemana oraseanului, toti avem posibilitatea indeplinirii principiilor tale, eu in particular pot face peste 1500l de vin (detin un teren 500mp langa oras cu beci din beton, magazie/crama/mustarie, zdrobitor, teasc, cada, butoaie, damigene, apa/canal curente)
Pana acum cativa anii parintii mei cumparau vin adevarat Cracana ( Babeasca Neagra) de la un mos din zona Ivesti! Dar batranul (acum are peste 90ani) nu mai poate intretine/lucra bine via si nici doua din principiile tale, ca nu are urmasi/ajutoare de incredere ! Faza a fost ca medicul a recomandat mamei mele sa consume vin rosu natural din cauza hipotensiuni ce o avea, bineinteles ca tata (si eu) ne mai dedam la "tratamentul" mamei! Uite asa am ramas cu "meteahna" tratamentului naturist!! Edited by mihaiC1, 17 March 2012 - 22:24. |
#67
Posted 17 March 2012 - 23:04
#68
Posted 17 March 2012 - 23:06
Turnatoriu_de_orza, on 17th March 2012, 21:01, said: NU exista vin de calitate facut dintr-un singur soi de struguri pentru ca nu s-a inventat inca acela care sa intruneasca toate criteriile. |
#69
Posted 18 March 2012 - 10:57
|
#70
Posted 18 March 2012 - 11:04
KelCooper, on 18th March 2012, 11:57, said: Ba exista! Din 100% sangiovese se face Brunello di Montalcino si la fel din nebbiolo se face Barolo si mai sunt si altele! :coolspeak: Ce parere aveti de Chateau Latour? Pentru mine e cam greu dar un pahar doua tot beau. Depinde si de vechime. Edited by Ulpiatraiana, 18 March 2012 - 11:08. |
#71
Posted 18 March 2012 - 19:56
mihaiC1, on 17th March 2012, 22:21, said: Eu am subliniat faptul ca nu prea avem de unde cumpara vin adevarat... Din păcate, nu au chiar toți spațiul și timpul disponibil să se transforme în producător de vinuri. Așa că zic eu că lumea ar fi interesată de unde să luăm și ce marcă anume? mihaiC1, on 17th March 2012, 22:21, said: ... Babeasca Neagra de la un mos... Ulpiatraiana, on 18th March 2012, 11:04, said: Ce parere aveti de Chateau Latour? N-am avut încă plăcerea! Poate ni-l prezinți tu un pic. :peacefingers: Edited by Digix, 18 March 2012 - 19:57. |
#72
Posted 18 March 2012 - 20:21
Quote Gresit. Cupajele au o tesatura mai complexa de gusturi dar acolo unde un anumit soi detine o anumita caracteristica, prin cupajare, respectiva caracteristica se dilueaza sau dispare propriuzis. Vinurile cu o uriasa personalitate sunt tocmai vinurile facute dintr-un singur soi, maxim, maximorum doua. E uimitor cat de mult se scrie dupa ureche sau "forta muschilor" din zona mansardei. Un exemplu la prima cautare: http://www.vinuri.md/ro/313/list/C sau http://vinul.ro/analize.html P.S. Vezi ce spun si celelalte 3000 de rezultate... P.S. Oare sa fie intamplator faptul ca plantarea vitei de vie se face cu minim 2 soiuri de struguri pe acelasi lot?! Mai lasati "bibliotecile" marginase si mai mergeti pe teren. Edited by Turnatoriu_de_orza, 18 March 2012 - 20:33. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users