Legume rare-legume orientale-legume/fructe 'altfel'
Ultima postare: feb 26 2024 15:45, Inițiat de
subway_guru
, feb 10 2012 22:32
·
11
#2326
Publicat: 20 noiembrie 2016 - 13:28
#2330
Publicat: 20 noiembrie 2016 - 18:08
Brassica rapa var. pekinensis
Varza chinezeasca Incepem cu varietatile cele mai cunoscute in lume si pe la noi... Verzele chinezesti 'de capatana' sunt in principal de trei feluri: -cele mai raspandite in forma de 'butoias' (americanii le zic napa cabbage) -cele mai faine in forma de 'cilindru alungit' numite de regula Michihili -cele mai 'evazate' in forma de 'vaza' De asemenea sunt si 'specialitati', verze 'baby choi' ori adevarate raritati gen verze chinezesti 'rosii'! De asemenea sunt o gramada de verze chinezesti 'de frunze' nu de capatana, dar la astea nu ma bag ca sunt cu sutele... Fișiere atașate |
#2332
Publicat: 20 noiembrie 2016 - 19:56
Cum cultivam?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SKR-4KlpQ6I?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
#2333
Publicat: 20 noiembrie 2016 - 20:17
Cand cultivam?
Tinand cont ca perioada de maturizare la varza chinezeasca e 30-80zile, cel mai sigur e toamna...mai ales ca la noi in sud primavara pica intro joi de dimineata! Primavara putem pacali cultivand in spatiu protejat, nu neaparat solar ci si tunele... Pentru plantare de primavara putem face rasad, desi varza chinezeasca nu e la fel de binevoitoare la transplantare ca varza clasica... Pentru semanarea la sfarsit de august, un spatiu semiumbrit ar fi ideal...dar mai bine spre sfarsit de septembrie... 30-40zile la baby choi, 70-80zile la michihili, restul inbetween 50-60... Editat de subway_guru, 20 noiembrie 2016 - 20:24. |
#2334
Publicat: 21 noiembrie 2016 - 20:37
Din acel video e important de retinut tabelul chinezoaicei de la samanta la recoltare
Stadiu Toptim zile timpuriu/tarziu Cotiledon 20-25C 3-7zile Rasad 22-25C 12-15/16-20zile Rozeta 17-22C 18-20/20-25zile Capatana 12-22C 20-30/40-50zile Si temperaturile rele, <4C >30C Se vede usor ca-i priesc temperaturi descrescatoare, de toamna! Editat de subway_guru, 21 noiembrie 2016 - 20:39. |
#2335
Publicat: 21 noiembrie 2016 - 22:16
Urmatoarea grupa importanta e
brassica rapa var chinensis...adica pakchoi! Si la astea e o abundenta de varietati de te doboara, dupa culoarea petiolului alb/verde, culoarea frunzei verde inchis/deschis ori rosu, dimensiunea petiolului gros/subtire, lung/scurt, dimensiunea rozetei de frunze, etc... Editat de subway_guru, 21 noiembrie 2016 - 22:33. |
#2336
Publicat: 22 noiembrie 2016 - 20:19
In seara asta poze cu pakchoi...
Si cateva date culinare http://greenearthins...products_id=474 Fișiere atașateEditat de subway_guru, 22 noiembrie 2016 - 20:29. |
#2338
Publicat: 22 noiembrie 2016 - 22:03
Un membru minor Brassica rapa var. rapifera aka rapini sau cima di rapa
si cum se gateste, ca altfel e cam amarui [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/A-ULYSl-lIA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Fișiere atașateEditat de subway_guru, 22 noiembrie 2016 - 22:12. |
#2340
Publicat: 23 noiembrie 2016 - 05:36
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi