Magazin on-line produse țărănești
Last Updated: Oct 06 2015 11:10, Started by
inside_spy
, Jan 27 2012 23:10
·
0
#55
Posted 29 January 2012 - 13:43
parintele, on 29th January 2012, 13:00, said: Ultima mea sugestie: daca ai bani si iti place ideea, daca ai ceva contacte initiale care sa asigure un minim de clienti... FA cum zic... incropeste un MINIM de firma si autorizatii, la limita cea mai de jos posibila a "oficialului", gaseste un Kos_Funny si fa-l sa devina partener si dati-i drumul... Treptat, in functie de ce va invata PRACTICA, dezvoltati fix in directia impusa de piata... Teoretic in carti asa e, scrii pe hartie , faci planul, iei "credit" si apare afacerea...practic ... . . . Eu voi face un site de genul sa vand ce produc eu si nevasta...de la bijuterii si obiecte din fier forjat artizanale pana la cosmetice facute in casa de calitate foarte buna, conserve si semipreparate din ce produc eu in curte... Ok, ca sa raspund si eu, firme sunt, am si eu, au si altii, la fel si cu ceva experienta. Un minim de autorizatii se mai descura avocatii, Pe Kos_Funny deja il cunosc, m-am intalnit cu el acum ceva timp, deci cu voia lui putem fi parteneri fara probleme. PRACTICA avem ceva, si mai castigam pe traseu, de credit nu e neaparat nevoie, etc. Si tu poti fi partenerul unei astfel de afacere sa zic asa, cautand sa-ti vinzi mai usor, organizat, si intr-un singur loc ceea ce produci. p.s. Nu e musai ca aceea sa fie neaparat ultima sugestie ! |
#56
Posted 29 January 2012 - 13:44
Bun deci normal , la inceput nu stam sa construim spatiul si gata , incepem de jos incet incet pentru ca mai tarziu sa ne autorizam cu depozitarea .Dar in cazu asta totusi ar trebuii sa clarificam cu autorizarea spatiilor de depozitare
REGULI DE DEPOZITARE Reguli de depozitare Depozitarea propriu-zisă trebuie să respecte câteva principii: rotarea stocurilor: alimentele mai vechi se pun pe rafturi mai în față pentru a fi date în consum mai repede decât cele mai nou achiziționate; rafturile și dulapurile trebuie: să fie rezistente, să nu degaje substanțe toxice sau să murdărească cu vopsele ambalajele și marfa; să existe spații între ele pentru accesul personalului, manipularea mărfii și curățeniei; să fie la o distanță de minimum 0,5 m de pereți pentru că șobolanii au tendința de a se deplasa pe lângă pereți, de jur împrejurul camerei și, neîntâlnind nimic de mâncare,adesea, abandonează încăperea; să aibă picioare de metal, de formă cilindrică, care nu permit cățărarea șobolanilor; alimentele se depozitează separat în funcție de natura lor. Depozitarea alimentelor perisabile Alimentele ușor perisabile sunt acelea care se depreciază rapid dacă nu sunt păstrate în condiții care să nu permită înmulțirea bacteriilor. Exemple de astfel de alimente sunt: carnea și produselor de carne, laptele, brânzeturile, ouăle, mâncărurile gătite, cremele, înghețatele etc. Alimentele perisabile se păstrează la temperaturi scăzute după ce au fost refrigerate sau congelate. Condițiile generale pentru spațiile de refrigerare și de congelare Amplasarea spațiilor de refrigerare și de congelare se face:în încăperi curate,bine ventilate,iluminate (fără însorirea directă a aparatului), cu acces ușor , cu posibilități de întreținere curată atât a încăperii, cât și a frigiderelor și congelatoarelor. Materialele din care sunt alcătuite trebuie: să fie ușor de spălat și dezinfectat; să nu aibă suprafețe poroase, pentru a nu reține murdăria; să nu ruginească să nu degaje mirosuri care să intre în alimente. Funcționarea trebuie: să asigure în incintă temperaturi de: 0 - +40C pentru frigidere; +2 - +80C pentru vitrinele frigorifice de expunere; -18 - -230C pentru congelatoare; să nu producă:zgomot;supraâncălzirea încăperilor; Exemplu de înmulțire a bacteriilor. -18°C – bacteriile mor; 1-4°C – sunt in agonie; 5-63°C – se inmultesc; 64-62°C – sunt blocate; 73-100°C – mor; 100°C – mor si sporii. Măsurarea temperaturii se face cu aparatură de control și afișare sau cu un termometru, cu consemnarea pe “graficul de temperatură“ (termograma), cel puțin de două ori pe zi. Trebuie ca: ușile să se închidă etanș; supravegherea să se facă de către personal de specialitate (frigotehniști) în mod regulat, după un grafic de timp prestabilit. Nu trebuie să se permită oricărui muncitor accesul la agregate pentru control sau reparare. Curățarea se face urmărind, în timp, manoperele: întreruperea curentului electric; scoaterea tuturor alimentelor depozitate și punerea acestora în alt frigider; dezghețarea; spălarea cu detergent și cârpă – perie moale și apă caldă. (Nu se folosește detergent parfumat pentru că mirosul intră în alimente. Cârpa, peria trebuie să nu zgârie suprafețele pentru că în zgârieturi rămân resturi de murdărie cu bacterii ce pot contamina alimentele). Reguli de amplasare a alimentelor alimentele crude (carne, lapte, ouă etc.) se depozitează separat de cele preparate; alimentele puternic mirositoare nu se depozitează în același frigider cu cele care împrumută ușor mirosuri (lapte, unt); dacă avem un singur frigider: carnea crudă se pune cel mai jos; alimentele mirositoare se pun în recipiente închise etanș; toate produsele trebuie să fie protejate cu: Reguli obligatorii pentru păstrarea alimentelor în spațiile frigorifice ouăle cu resturi de excremente nu se depozitează în spații frigorifice; mâncărurile calde nu se introduc în frigider. Întâi se răcesc și apoi se depozitează. Dacă le introducem calde, se produce condens și picăturile de apă (posibil contaminate cu microbi) cad pe restul alimentelor, infectându-le; mâncărurile alterate nu se țin în frigider; Reguli generale pentru păstrarea alimentelor în congelatoare temperatura în incintă trebuie să fie între -180C și -230C; Alimentele de păstrat congelate: nu se recepționează dacă au temperaturi sub -180C dacă deținem utilaje ce pot coborî temperatura de la -300C până la -380C, alimentele cu temperaturi sub -180C se introduc întâi în acestea și apoi în congelatorul obișnuit; refuzați pentru depozitare în congelator alimente cu temperaturi sub -120C; oricât le ținem în congelatoarele obișnuite, temperatura în centrul bucăților nu ajunge la minimum -180C. Nu se recongelează alimentele niciodată. Depozitarea alimentelor uscate Așa-zisele “alimente uscate“ sunt greu perisabile (paste făinoase, orez, griș, zahăr etc.). Depozitarea acestor alimente se face: in ambalajecurate de tipul: - recipiente (hambare) închise, cu posibilitate de aerare (găuri în capace protejate de sită): saci de material textil; ambalaje impermeabile (pungi de plastic sau din carton, cutii); pe rafturi, rasteluri, boxpaleți și în nici un caz direct pe paviment! în încăperi: uscate, curate, bine aerate, având lumină suficientă pentru efectuarea curățeniei și observarea calităților organoleptice ale alimentelor, igienizate periodic; la temperatură între +70C și +200C și umiditate redusă; cu spații de acces pentru controlul și trierea alimentelor; protejate de insecte și rozătoare. Aprovizionarea se face în limita spațiului de depozitare și a consumului mărfii, în cadrul termenului de valabilitate. Depozitarea conservelor și băuturilor îmbuteliate Se face ca și cea pentru alimente “uscate“. Este interzisă punerea în consum a conservelor: deformate, ruginite, cu scurgeri, bombate sau cu termenul de valabilitate expirat. Nu se deschide niciodată o conservă cu bombaj; gazele, sub presiune din interior, pot duce la rănirea persoanelor din încăpere, iar lichidele care erup murdăresc și contaminează mediul din jur. Depozitarea legumelor și fructelor proaspete Înainte depozitării se realizează procesul de uscare și deshidratare a legumelor și fructelor. Trebuie să știm că prin scăderea cantității de apă din produs duce la împiedicarea activității bacteriilor și a mucegaiurilor (apa sub 30-15%). Produsele uscate au apă sub 30%, iar cele deshidratate, sub 8%. Păstrarea acestor produse se face la 10-120C, în încăperi cu umiditate sub 70%. Depozitarea se face: În încăperi: răcoroase, întunecoase, cu umiditate ridicată (umiditate relativă 85-95%) de tip “microclimat de pivniță“, pe rastele, grătare și în lăzi; legumele și fructele proaspete se triază permanent, îndepărtându-se cele depreciate; cartofii și rădăcinoasele trebuie păstrate separat de celelalte fructe și legume, întrucât pământul de pe ele poate contamina pe acelea care se consumă crude. S f a t u r i u t i l e === *Spațiile de depozitare trebuie să fie salubre, suficiente cantitativ, cu microclimat, iluminat și ventilație corespunzătoare, curate și neinfestate cu insecte și rozătoare. *Alimentele trebuie scoase din depozite respectând regula rotirii stocurilor, mai întâi cele mai vechi depozitate. *Folosiți rafturi și dulapuri rezistente, care nu degajă mirosuri și nu murdăresc cu vopsea ambalajele, având spații între ele pentru acces, la 0,5 m de pereți și cu picioare de metal de formă cilindrică pentru a împiedica accesul rozătoarelor. *Nu amplasați spațiile frigorifice în încăperi cu temperatura aerului ridicată, cu însorire directă a acestor aparate. *Materialele din care sunt făcute incintele spațiilor frigorifice trebuie să se spele ușor, să nu ruginească și să nu fie poroase. *Utilajele de frig nu trebuie să producă zgomot și să supraîncălzească încăperea. *Ușile trebuie să se închidă etanș. *Revizuiți periodic starea tehnică a utilajelor de frig și pentru aceasta, folosiți numai frigotehniști. *Curățați frigiderele și congelatoarele respectând următoarele manopere: oprirea funcționării, scoaterea alimentelor și punerea lor în alt aparat, decongelarea lentă, spălarea, limpezirea, dezinfecția, limpezirea, uscarea, punerea în funcțiune și reintroducerea alimentelor când s-a ajuns la temperatura de funcționare. *Măsurați ritmic temperatura din incinta frigiderului. *Nu blocați spațiile prin care circulă aerul de răcire în interiorul frigiderului, prin depozitarea de alimente. *Dacă aveți un singur frigider, puneți carnea ambalată etanș pe raftul de jos și toate celelalte alimente pe rafturile superioare, în recipienți și ambalaje închise. *Nu băgați în frigider ouă cu resturi de excremente (care conține Salmonella). *Nu introduceți mâncăruri calde în frigider. Se produce condens, iar picăturile de apă insalubrizează restul produselor. *Conservele desfăcute mai întâi le goliți într-un recipient și apoi introduceți conținutul în frigider. *Materia primă nu stă la un loc cu produsele semipreparate sau finite. *Carnea, peștele, lactatele se pun, fiecare, într-un frigider anume. *Alimentele foarte mirositoare se depozitează separat. *În congelator trebuie să fie cel puțin -180C. *Introduceți în congelator numai alimente gata congelate. Dacă temperatura lor este între -120C și -170C și aveți congelatoare ce scad temperatura până la -300C, introduceți alimentele în acestea și, când temperatura acestora în centru este de -180C, băgați-le în congelatorul dvs. *Refuzați să primiți de la furnizori alimente congelate cu temperaturi sub -120C. *Decongelați total carnea, înainte de a începe prelucrarea ei termică. *Decongelarea produselor se face treptat, protejat, separat pe categorii de alimente și total. *Nu recongelați alimentele niciodată! *Păstrați în spațiile frigorifice numai alimente în termen de valabilitate; pentru cele congelate, respectați durata de păstrare stabilită de producător. *Congelarea nu ascunde alterarea alimentelor. *Aprovizionarea cu alimente trebuie făcută în limita spațiului de depozitare. *Nu folosiți conserve bombate, ruginite, scurse și cu termen de valabilitate depășit. *Nu deschideți o conservă bombată: riscați să vă accidentați și să murdăriți încăperea. *Depozitați cartofii, morcovii etc. (rădăcinoasele) separat de celelalte fructe și legume: pământul de pe rădăcinoase poate conține microbi periculoși (de exemplu Clostridium perfringens). *Lăzile, capsurile, baxurile și alte asemenea ambalaje se păstrează în magazia de ambalaje, curate și protejate de rozătoare. *Hârtiile, foliile de plastic, cutiile etc. pentru ambalarea și transportul alimentelor trebuie să fie perfect curate pentru a nu contamina alimentele SURSA Da exista foarte multi producatori/intermediari neseriosi. Quote Eu voi face un site de genul sa vand ce produc eu si nevasta...de la bijuterii si obiecte din fier forjat artizanale pana la cosmetice facute in casa de calitate foarte buna, conserve si semipreparate din ce produc eu in curte... Succes , legal banuisc nu ? Quote Si in al doilea rand productia...inteleg, e vorba DOAR de comert, e intr-adevar o alta afacere asta, DAR eu cred ca daca ai si un minim de productie proprie, ca sa poti controla cat de cat macar o parte a ofertei, sa nu depinzi doar de altii, si sa poti avea un profit MINIM care sa nu te omoare la primul hop, ei bine eu cred ca asta e diferenta intre a supravietui si a avea succes si cazul nefericit, faliment.... Exact asta ar fi o idee buna ca oricand in orice moment sa te bazezi pe produsele realizate de tine insa aici e cam mult de munca Quote Legat de site, eu cred ca ar fi inutil ! Daca vinzi produse de calitate la preturi de bun simt nu ai ce face cu un site. Nu poti face fata cererii. Daca vrei sa mergi la plesneala cu preturi greu accesibile ar fi justificat siteul pentru a te putea adresa unui numar mare de consumatori din care sa se evidentieze un numar mai mic de clienti . Intradevar , insa clientela o rulezi si ai nevoie de un site de prezentare cel putin La producatori ma bag si io astfel ca incepand din septembrie , am produse derivate din carne de curcan , si curcani "Simpli fara pene" |
#57
Posted 29 January 2012 - 13:55
parintele, on 29th January 2012, 13:37, said: AFumatoare auzi...Afumi CE? Afum peste, ca ala are variatii dimensionale mai mici ! Draga domnule, incercam sa iau fata mai incet, o duc pe la afumatoare mai intai, ca e fata de oras si se sparie daca vede cum in 24 de ore ajunge de la vanzari de slana cu cardul, pe un site, la cresterea porcilor. |
#58
Posted 29 January 2012 - 13:58
Bineinteles ca "interventiile de pe ipad" mi-au fost taxate. Stiam ca sunt pe o arie a forumului cu multi tarani, dar nu a fost niciodata intentia mea sa jignesc pe cineva. Daca v-ati simtit prost din cauza mea, imi cer scuze...
In alta ordine de idei, azi am batut palma cu un prim producator din Ilfov, care e furnizorul meu de lapte de ani de zile, deci om serios. E dispus sa imi faca specialitati traditionale de branza, voi discuta retetele cu sotia lui... |
#59
Posted 29 January 2012 - 14:07
Ai incalzit mintile si tastaturile atator barbati, inside, cum sa ne simtim prost ?
Facem un portal, ii zicem "Agripedia" (sau oricum altfel) si vine care cu branza, care cu oo, care cu ghivece, care cu muraturi. Evident ca fiecare vinde si prin alte parti, dar onoreaza si ce vine prin site. Nu se percep taxe de participare, nu se fac acte de asociere sau mai stiu eu ce, se da doar un comision din vanzari celui care are grija de site (cand vine vreo comanda de pe site.). Cine vrea sa intre intra, cine vrea sa se retraga, se retrage de pe site si asta este. Site-ul poate fi doar un canal de informare / distributie suplimentara pentru niste producatori care se cunosc un pic intre ei, asta-i tot. |
#60
Posted 29 January 2012 - 14:11
Quote AFumatoare auzi...Afumi CE? Nu ai ce afuma ? carne de pui , de curcan , de porc , specialitati in general Si ca sa stabilim clar pe alb ce-i pe hartie nu e si in realitate dar asta nu inseamna ca nu este posibil .. clar ? Quote In alta ordine de idei, azi am batut palma cu un prim producator din Ilfov, care e furnizorul meu de lapte de ani de zile, deci om serios. E dispus sa imi faca specialitati traditionale de branza, voi discuta retetele cu sotia lui... Bravo tie ma bucur ca incepi sa te apuci de treaba ... Stabilesteti o baza de produse nu prea diversificata , mai mult produse nepersibale Quote Facem un portal, ii zicem "Agripedia" (sau oricum altfel) si vine care cu branza, care cu oo Asta chiar nu merge ce facem daca vrea unu , 1 borcan , 1 cioara etc... ? trimite ala de la vaslui ? o gaina ? s.a.s.m.d. Quote Ai incalzit mintile si tastaturile atator barbati, inside, cum sa ne simtim prost ? stau si ma gandesc daca deschidea un barbat topicu ? ar fi avut atata continuitate ? Edited by mateimateimatei, 29 January 2012 - 14:13. |
#61
Posted 29 January 2012 - 14:15
Completari, pentru o mai buna orientare:
Acest tip afacere, activitate, se ocupa in general cu comertul de produse considerata e fi de nisa, produse bio, direct catre utilizatorul final. Produsele pot fi de la cele de baza, legume, fructe, pana la cele mai complexe, procesate, carne afumata, branza, zacusca, gemuri etc. Legislativ vorbind, probabil ca si infiintarea unei asociatii este benefica. De exemplu ASOCIATIA PRODUCATORILOR SOFTPEDIENI vor desface marfa lor, productiile, organizat, printr-un magazin online, cu desfacere directa si livrari la domiciliu. Acum aveti cat de cat o imagine mai completa, si complexa in acelasi timp, conturata ? Fara ironie, pot face si o schema eventual ! PRODUCITE -------- ASOCIATIE ----------- CLIENT Asociatia fiind responsabila cu tot ce tine de organizare. Detaliile logistice, si lipsa conditiilor adecvate de depozitare, din punctul meu de vedere sunt de neconceput. Alte pareri ? |
#62
Posted 29 January 2012 - 14:17
jumborom, on 28th January 2012, 21:41, said: Tu cumperi de la nea Vasile care este producator si trebuie sa iti dea (daca ii ceri) o hartie denumita "borderou de achizitii" in care e trecut: tipul marfii, cantitatea, pretul, vanzatorul si cumparatorul, data, etc. Succesul acestui tip de vanzare ar putea veni din asocierea mai multor producatori fiecare specializati pe anumite produse.Unul creste cartofi,altul ceapa,altul fructe,altul rosii,altul creste vaci,altul oi,altul porci,etc.Cand interesul tuturor este comun atunci ideea poate fi pusa in practica.De intermediari este satula lumea. Danutz !Misoginule ! |
#63
Posted 29 January 2012 - 14:33
Quote Cumparatorul are borderoul de achizitii nu producatorul.Achizitii inseamna sa cumperi nu ca vinzi.Simplu pentru cine a mai vandut ,dar nu si pentru cei ce nu stiu ce inseamna vanzarea produselor agricole. Revizuiesteti cunostintele de contabilitate ca din cate observ dai sfaturi in lipsa de cunostinta.. Doar pentru a te afla si tu in contradictie si a iesi in evidenta Borderou de achizitie 1. Serveste ca: - document de inregistrare in gestiune a produselor cumparate; - document justificativ de inregistrare in contabilitate a valorii bunurilor cumparate; 2. Se intocmeste in doua exemplare de catre persoana care efectueaza aprovizionarea cu bunuri de pe piata taraneasca, de la producatorii individuali sau de la alte persoane fizice, in momentul achizitiei.Persoanele fizice autorizate , Societatile Comerciale pot vinde bunul respectiv insa acestora li se vor percepe TVA.Ceea ce in cazul cumpararii de la PF nu se intampla |
#64
Posted 29 January 2012 - 14:41
inside_spy, on 29th January 2012, 13:58, said: In alta ordine de idei, azi am batut palma cu un prim producator din Ilfov, care e furnizorul meu de lapte de ani de zile, deci om serios. E dispus sa imi faca specialitati traditionale de branza, voi discuta retetele cu sotia lui... Probleme de ridicat: -productie zilnica de lapte proaspat -productie saptamanala de branza Poti incepe doar cu asta. Gandeste-te ca vei ajunge repede sa ai comenzi de 50 litri lapte zilnic si 50 kg branza saptamanal. Cate vaci are producatorul tau si cu ce pret iti poate da produsele ? |
|
#65
Posted 29 January 2012 - 14:42
matei, se stabileste o comanda minima (100 de lei, sa zicem) sau cel care vrea doar o cioara de 20 de lei plateste si transportul (15 lei). Probleme pot aparea la stabilirea pretului catre consumatorul final care se incarca cu taxele presupuse de o vanzare "la alb" pe un site. Ramane de studiat asta.
Cu afumatoarea ideea era ca ajungem sa discutam despre sursa carnii. Daca iei carnea de la combinat, nu mai poti sustine ca e produs traditional, daca o iei de la nea Costica (observati ca l-am lasat pe nea Vasile in branza lui), nu stii cu ce la crescut. Si, uite-asa, ajungi sa-ti cresti singur porcii. Ceea ce e cu totul alta calimera. |
#66
Posted 29 January 2012 - 14:48
Matei mai citeste inca o data ce am spus eu.Si daca tot nu-ti este clar ,imi pare rau dar mai mult de atat nu te descebalui.
Ai o parere gresita despre mine.Nu tin sa ies in evidenta si nici sa ma contrez.Am vandut si mai vand .Stiu cum decurg treburile.Tu stii de toate si nu are rost sa-ti explic eu care este procesul de intocmire a borderoului de achizitii.Dupa cum iti zicea un user notoriu: pe unii ii mai lumineaza soarele,pe altii ba. Paaaaaaaaa ! |
#67
Posted 29 January 2012 - 14:58
#68
Posted 29 January 2012 - 14:58
mircea11s, on 29th January 2012, 14:48, said: Matei mai citeste inca o data ce am spus eu.Si daca tot nu-ti este clar ,imi pare rau dar mai mult de atat nu te descebalui. Ai o parere gresita despre mine.Nu tin sa ies in evidenta si nici sa ma contrez.Am vandut si mai vand .Stiu cum decurg treburile.Tu stii de toate si nu are rost sa-ti explic eu care este procesul de intocmire a borderoului de achizitii.Dupa cum iti zicea un user notoriu: pe unii ii mai lumineaza soarele,pe altii ba. Paaaaaaaaa ! Da intradevar nu stiu de ce avusem impresia ca te-ai referit la faptul ca daca achizitionezi bunuri prin borderou nu poti vinde mai departe Edited by mateimateimatei, 29 January 2012 - 14:59. |
#69
Posted 29 January 2012 - 15:11
|
#70
Posted 29 January 2012 - 15:32
#71
Posted 29 January 2012 - 16:11
Buuun, dar scrie-ti domiciliul la profil ca sa te afle lumea din zona ta!
|
#72
Posted 29 January 2012 - 16:34
kos_funny, on 29th January 2012, 14:41, said: Cate vaci are producatorul tau si cu ce pret iti poate da produsele ? vasiuca, on 29th January 2012, 14:58, said: io sunt producator ,, produse agricole "cu depozite pentru pastrarea produselor peste iarna.. oricand pe arce vreme pot livra produsele. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users