Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Magazin on-line produse țărănești

- - - - -
  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#1
inside_spy

inside_spy

    infiltrată în autobază

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,289
  • Înscris: 05.04.2006
DISCLAIMER: Ideea de afacere a pornit de la colegul de forum Matei și nu îmi aparține, eu sunt dispusă însă să investesc într-o afacere de acest gen!

Bună tuturor,

Vreau ca la vară "să dau drumul" acestui magazin, deci am destul de puțină vreme la dispoziție, dar sper să mă descurc. Sunt dispusă să investesc destui bani, timp și muncă pentru că mi se pare că alimentele țărănești ar prinde în București. Produsele aduse de un coleg de forum (kos_funny) și testate de mine sunt de foarte bună calitate, sunt sigură că de aceeași părere sunt și alții.

Cred că cel mai greu îmi va fi să găsesc furnizori pentru aceste produse țărănești (any ideas?) - eu deja am o listă cu produsele în cap (prea lungă ca s-o înșir acum!), dar nu prea știu de unde să le iau (piețele din București nu sunt o opțiune!). În plus, încep deja să mă gândesc la numele magazinului, la cum o să arate magazinul on-line (cred că o să apelez la firma de webdesign unui amic să îl construiască, dar sunt deschisă la propuneri, poate sunt mai avantajoase!), la termene de livrare, spațiu de depozitare, formă de organizare (SRL, PFA?)...

Sunt deschisă la propuneri, atât aici cât și pe PM!

O seară cât mai călduroasă tuturor! Iar pentru cei care au (ca și mine) centrale termice: SĂ FIE PRESIUNE!!!  :notangel:

PS: Afară e frig, așa că rămâneți în case!

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,609
  • Înscris: 30.07.2003

View Postinside_spy, on 27th January 2012, 23:10, said:

Cred că cel mai greu îmi va fi să găsesc furnizori pentru aceste produse țărănești [...] termene de livrare, spațiu de depozitare...
O afacere se pune in miscare cand toate cele de mai sus functioneaza pe hartie. Iar asta nu o cauti pe forum. Dupa ce-ti "merge" afacerea teoretic te intrebi de magazinul on-line, forme de organizare si altele.

#3
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
Pentru furnizori... cred ca trebuie sa ai cateva familii/ferme mici care sa lucreze exclusiv pentru tine.
Altfel nu vad cum ai putea asigura necesarul de produse si un timp de livrare decent.

#4
mateimateimatei

mateimateimatei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 07.03.2011

Quote

O afacere se pune in miscare cand toate cele de mai sus functioneaza pe hartie. Iar asta nu o cauti pe forum. Dupa ce-ti \"merge\" afacerea teoretic te intrebi de magazinul on-line, forme de organizare si altele.

Corect ce spui tu da cred ca ar fi bine daca am si dezbate putin intre noi sa avem macar putin habar

Quote

Pentru furnizori... cred ca trebuie sa ai cateva familii/ferme mici care sa lucreze exclusiv pentru tine.
Altfel nu vad cum ai putea asigura necesarul de produse si un timp de livrare decent.

Se gasesc , cate ferme  mici si mijlocii sunt actualmente si nu au piata de desfacere..

In primu rand vorbesc din punctu meu de vedere cum vad eu lucrurile iar nu asta nu inseamna ca este neaparat ok

Trebuie sa te gandesti spatiu comercial deschis in bucuresti ? sau doar magazin online ? ca sa ai o vanzare  buna in bucuresti trebuie sa te gandesti la amplasarea acestuia multe lucruri conteaza aici , si vor veni mult mai multe cheltuieli decat un online store ,

In primu rand trebuie sa te gandesti bine ce vrei sa comercializezi , produse perisabile si neperisabile (sau un grad mai mic )


Deci practic vine in felu urmator :

*Din punct de vedere al documentelor tu tre sa respectii urmatoarele si totu va fi realizat legal :Documente de proveniență pentru mărfuri , Utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale , Întocmirea jurnalului de vânzări și jurnalului pentru cumpărări . Intrebarea mea esti aici in momentu in care trimit un colet trebuie neaparat sa fie acesta insotit de acte de provenienta a marfurilor ?

*Cum am spus mai sus produse perisabile  si neperisabile inclin spre produse neperisabile nu stau sa le insir probabil cunoastem cu totii

*Daca eu doresc sa optez exclusiv pt un magazin online atunci va trebui sa am un depozit pt marfa .Intrebarea mea este acest depozit trebuie autorizat ? pt ca tare mi-e ca trebuie autorizat ... Si chiar daca o sa trebuiasca eu vad asa:Imi deschid un magazin in fata portii asa de vrajeala +Spatiu de depozitare in spatele lui si am terminat balciu nu au ei ce sa imi zica mie atunci , ca doar magazinu din fata blocului nu cred ca isi autorizeaza  spatiu de depozitare ... si asa am si alte avantaje faptul ca  pot stoca produse perisabile insa in cantitati minonre fara sa fie nevoie sa imi autorizez un spatiu frigorific pt ca stiiu sigur ca acesta trebuie autorizat ...

*Eu daca trimit pe firma colet in tara acel  colet trebuie sa fie insostit de documente de provenienta a marfurilor ? daca nu asa o mai arzi putin si la negru cateva produse nu strica :w00t::w00t::w00t:

*Utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale ce fac trebuie sa ii trimit in colet si bonu fiscal sau cum se procedeaza cand cumperi online ? nu prea am habar

*Promovarea online se realizeaza mai usor decat cea din viata reala , plus ca esti la un click distanta de magazin ..

Cam despre asta ar fi vorba

-Spatiu de depozitare trebuie autorizat ori ba ?
-Cand trimit colet in tara pe firma trebuie insotit de acte de provenienta a produselor , personal nu cred asta ci producatorul care imi livreaza produsele trebuie sa aiba documente de provenienta asupa marfii iar eu in momentul depozitarii..
-Casa de marcat ce fel vine asta ?trimit bon fiscal odata cu coletu ?
-Întocmirea jurnalului de vânzări și jurnalului pentru cumpărări asta nu e mare lucru ....

Sper si vina si alti useri ar fi interesat de discutat , cam astea ar fi nelamuririle mele .. eu zic sa iti expui nelamuririle o sa te ajut si eu din ce am cercetat si eu pe net si ce stiu si eu numai bine

Edited by mateimateimatei, 28 January 2012 - 00:13.


#5
inside_spy

inside_spy

    infiltrată în autobază

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,289
  • Înscris: 05.04.2006
În primul rând, habar n-am cum a ajuns subiectul meu de discuție pe aria de dezbateri agricole, îl deschisesem puțin mai sus. Sau poate eram eu aseară prea obosită și am încurcat ariile forumului. :blush:

View Postneagu_laurentiu, on 27th January 2012, 23:47, said:

Dupa ce-ti "merge" afacerea teoretic te intrebi de magazinul on-line, forme de organizare si altele.
Poate n-ai înțeles, dar magazinul on-line este afacerea. În asta vreau să investesc!

View PostMocebon, on 27th January 2012, 23:49, said:

Pentru furnizori... cred ca trebuie sa ai cateva familii/ferme mici care sa lucreze exclusiv pentru tine.
Am deja câțiva prieteni care mă pot ajuta cu produse din ferme mici localizate în apropierea Bucureștiului, în județele Ilfov și Giurgiu. Dar aștept variante sau propuneri și din partea voastră, mai ales acum că suntem pe aria de discuții a agricultorilor!  :peacefingers:



Cum zicea și colegul de mai sus, sper să vină și alți useri care se pricep mai bine mai ales în ceea ce privește cadrul legal, poate primim mai multe detalii.

Matei, ne asociem?   :kisstogether:

#6
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
inside, intereseanta initiativa, sa vedem care ar putea fi oportunitatile si amenintarile.

    In primul rand, cel putin in Bucuresti, s-au inmultit punctele de vanzare cu produse traditionale. Acum exista nu doar in fiecare piata cate un furnizor, ci au aparut si in vadurile dintre piete. In zona Lujerului a aparut o rulota la care vezi aproape permanent cel putin un cumparator: sorici, sunci, branza (de vaca, oaie, capra), carnati, jumari, piftie, zacusca. Preturi un pic cam mari, insa bune la gust. Impactul vizualo - gustativ e mult mai mare off-line decat on-line. Asta nu inseamna ca nu merge ceva si on-line, si deja sunt unii care fac asta, site-ul functionand ca un fel de vitrina si ca un loc de intalnire intre producatori si potentialii clienti. Acesti clienti pot fi oamenii prea ocupati / comozi / nedeplasabili ca sa mai ajunga in piata, ori care nu sunt multumiti de ceea ce gasesc in apropiere, ori cei care vor sa experimenteze noutati gastronomice. Trebuie sa tintesti categoriile pe care le vizezi si sa adaptezi mesajul corespunzator.

    Uitandu-ma rapid pe net, vad ca exista diverse initiative. Un site este bioportal, merita studiat ce ofera si eventual facuta o comanda ca sa vezi cum merg treburile (calitate produse, promptitudine, usurinta in comunicare, etc). Matei ii poate "chinui" cu toate intrebarile lui de mai sus: daca ii dau factura, daca marfa a stat in depozit sau vine direct de la taran, daca taranul are acte si certificate de calitate, daca i se face rau dupa ce mananca pastrama cine raspunde, etc.

Mai sunt afaceri de genul cosul de legume care vand in afara sezonului ceaiuri, sucuri / dulceturi si alte conserve iar vara legume / fructe de sezon. Nu stiu cum functioneaza in realitate si nici daca au trecut de faza -un site frumusel, dar care e mai mult de prezentare (nu prea actualizata) decat o platforma de vanzari propriu-zisa. Poate merita sa ai pe site si o sectiune blog / forum, desi trebuie sa te astepti sa intre si concurenta si sa faca nazuri mai mult sau mai putin gratuit.

Nu-i usor sa gasesti furnizori buni si seriosi, insa si mai greu este sa gasesti clienti seriosi si fideli care sa te faca sa mergi mai departe. Insa, cu multa rabdare si incredere, poate sa iasa o treaba foarte buna. La urma urmei nici zacusca nu se face usor !

Edited by jumborom, 28 January 2012 - 10:32.


#7
boss77

boss77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 15.02.2010

View Postinside_spy, on 28th January 2012, 09:24, said:

În primul rând, habar n-am cum a ajuns subiectul meu de discuție pe aria de dezbateri agricole, îl deschisesem puțin mai sus. Sau poate eram eu aseară prea obosită și am încurcat ariile forumului. :blush:


Poate n-ai înțeles, dar magazinul on-line este afacerea. În asta vreau să investesc!


Am deja câțiva prieteni care mă pot ajuta cu produse din ferme mici localizate în apropierea Bucureștiului, în județele Ilfov și Giurgiu. Dar aștept variante sau propuneri și din partea voastră, mai ales acum că suntem pe aria de discuții a agricultorilor!  :peacefingers:



Cum zicea și colegul de mai sus, sper să vină și alți useri care se pricep mai bine mai ales în ceea ce privește cadrul legal, poate primim mai multe detalii.

Matei, ne asociem?   :kisstogether:

forte tare treaba cu magazinul online sper sa reusesti eu sunt un mic producator din zina Brasovului am si eu o mica piata de desfacere in special la pui de carne incepand cu luna mai incep cu vanzarea cam o data la o luna pana in septambrie pui care sunt crescuti cu furaje naturale fara antibiotice si hormoni de crestere ,curcani incep cam din luna august  si mai am si acum cateva curci crescute cu furaje naturale si nu au fost fortate cum se face in fermele de profil , iar de 5 luni de zile consuma grau si porumb din productie proprie
pentyru a vedea mai multe intrati pe www.gabriel77.sunphoto.ro
multa bafta

#8
inside_spy

inside_spy

    infiltrată în autobază

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,289
  • Înscris: 05.04.2006
Foarte bun răspunsul @jumborom, mulțumesc mult!

În ceea ce privește "concurentul" Bioportal, o să fac zilele astea o comandă și o să văd exact cum se comportă. De asemenea, îi rog pe colegii de forum care au avut de-a face cu acest magazin on-line sau cu altul din această nișă să vină cu impresii, plusuri și minusuri. Mulțumesc anticpat!

Ce mi se pare ciudat la o primă vedere la acest magazin:

Quote

Ce este Bioportal ?

Un magazin online ce elimina din schema vanzarilor intermediarii ! Aici producatorii autohtoni si proprietarii de microferme bio isi prezinta produsele si le comercializeaza pe baza de comanda saptamanala

Dar nu chiar asta sunt ei? Hmmmm...

View Postjumborom, on 28th January 2012, 10:25, said:

Insa, cu multa rabdare si incredere, poate sa iasa o treaba foarte buna. La urma urmei nici zacusca nu se face usor !
Să sperăm!  :coolspeak:

View Postboss77, on 28th January 2012, 10:51, said:

pentyru a vedea mai multe intrati pe www.gabriel77.sunphoto.ro
Te ajută site-ul ăsta să vinzi ceva? Ți-a adus clienți până acum? :)

Ți-am notat și datele de contact, poate colaborăm în vreun fel.

O zi faină!

#9
mateimateimatei

mateimateimatei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 07.03.2011
Hai sa o luam usor in primu rand  cu partea legala adica constituirea firmei

Pt SRL avem nevoie de asa

- dovada rezervarii de denumire a societatii;
- dovada actului de spatiu;
- declaratie pe proprie raspundere a asociatilor si administratorilor,
- cazierele fiscale ale acestora;
- specimen de semnatura,
- dovada depunerii capitalului social,
- actul constitutiv al societatii;
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va potii ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.In principiu, daca va descurcati singur cu actele, pentru a le depune la Registrul Comertului, va costa: taxele care se vor plati acolo (aproximativ 400-500 lei) si actul constitutiv(vezi AICI) ce e actul constitutiv al firmei care trebuie atestat de un avocat (aprox. 200-250 lei) SAU certificat de un notar (poate costa mult mai mult deoarece acesta percepe si TVA).

Pt PFA si II ai aici tot ce iti trebuie

Quote

Un site este bioportal

Din ce am vazut ei se lauda , ca au o activitate din 2006 dar defapt ei s-au constituit in octombrie 2011, Livrarile doar pe aria Bucuresti si Ilfov .. Nu vreau sa fac antireclama da 40 de lei pt 1KG de branza de capra cu susan e cam bataie de joc nu stiu cum sa zic,

Quote

Matei ii poate "chinui" cu toate intrebarile lui de mai sus: daca ii dau factura, daca marfa a stat in depozit sau vine direct de la taran, daca taranul are acte si certificate de calitate, daca i se face rau dupa ce mananca pastrama cine raspunde, etc.[

Pai ar fi bine sa lamurim si astfel de amanunte

Quote

Nu-i usor sa gasesti furnizori buni si seriosi, insa si mai greu este sa gasesti clienti seriosi si fideli care sa te faca sa mergi mai departe. Insa, cu multa rabdare si incredere, poate sa iasa o treaba foarte buna. La urma urmei nici zacusca nu se face usor !

Ce e greu e si frumos , astfel de relatii le cladesti in timp

Quote

Matei, ne asociem?  :kisstogether:

Anu asta am altceva in cap , daca o sa vrei produse din carne de curcan atunci discutam de o colaborare ....Iti doresc succes

PS: eu sunt de parere ca ar trebui produse de la fermieri autorizati macar sanitar veterinar (asta chiar e o problema)

Edited by mateimateimatei, 28 January 2012 - 11:17.


#10
boss77

boss77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 15.02.2010

View Postinside_spy, on 28th January 2012, 10:58, said:

Foarte bun răspunsul @jumborom, mulțumesc mult!

În ceea ce privește "concurentul" Bioportal, o să fac zilele astea o comandă și o să văd exact cum se comportă. De asemenea, îi rog pe colegii de forum care au avut de-a face cu acest magazin on-line sau cu altul din această nișă să vină cu impresii, plusuri și minusuri. Mulțumesc anticpat!

Ce mi se pare ciudat la o primă vedere la acest magazin:



Dar nu chiar asta sunt ei? Hmmmm...


Să sperăm!  :coolspeak:


Te ajută site-ul ăsta să vinzi ceva? Ți-a adus clienți până acum? :)

Ți-am notat și datele de contact, poate colaborăm în vreun fel.

O zi faină!
legat de site este facut de cativa ani am primit cateva cereri de la magazine din Bucuresti dar am refuzat pentru ca din cate mai stiu au nevoie de ate pe care eu nu le pot oferi pentru ca sunt un mic producator
situ-l a fost facut mai mult pentru un album foto virtula nu pentru a atrage clienti dar se poate spune si pentru eventuali clienti, dar cine intra pe google si scrie curcani de carne mai intai ma gaseste pe mine

#11
inside_spy

inside_spy

    infiltrată în autobază

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,289
  • Înscris: 05.04.2006

View Postmateimateimatei, on 28th January 2012, 11:13, said:

Anu asta am altceva in cap , daca o sa vrei produse din carne de curcan atunci discutam de o colaborare ....Iti doresc succes

PS: eu sunt de parere ca ar trebui produse de la fermieri autorizati macar sanitar veterinar (asta chiar e o problema)
Mulțumesc mult! Te-am notat cu produsele din carne de curcan, sunt sigură că o să îmi doresc să colaborăm! Până atunci multă baftă cu produsele!

Ferma ta este autorizată?

View Postboss77, on 28th January 2012, 11:24, said:

legat de site este facut de cativa ani am primit cateva cereri de la magazine din Bucuresti dar am refuzat pentru ca din cate mai stiu au nevoie de ate pe care eu nu le pot oferi pentru ca sunt un mic producator
situ-l a fost facut mai mult pentru un album foto virtula nu pentru a atrage clienti dar se poate spune si pentru eventuali clienti, dar cine intra pe google si scrie curcani de carne mai intai ma gaseste pe mine
Mă gândeam că toți vor documente, dar nu te-ai gândit să îți faci actele solicitate (PFA, SRL) pentru a putea comercializa către aceste magazine din București? Ai un avantaj foarte mare că ești pe prima pagină de la Google și poți profita de el!

#12
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
inside, ar trebui sa te hotarasti in ce echipa vrei sa joci: cea a producatorilor sau cea a intermediarilor. Banuiesc ca in cea a intermediarilor, cata vreme nu ai certificat de producator sau crescator. Poti sa fi si producatoare si sa vinzi tomatele crescute de tine in curte, dar iti trebuie certificat de producator de la primarie. Nu e scump, costa vreo 80 de lei / an pentru productii relativ mici, si scrie in el ca pe suprafata pe care o detii sau ai inchiriat-o, tu produci pentru vanzare 2,000 kg de tomate / an, etc. Pentru cine vrea sa justifice contabil banii care ii ies lui din buzunar, ii completezi un document numit "borderou de achizitie". Insa daca pe site vinzi si prune de la vecinul tau, devii intermediar. E buna si afacerea cu intermediatul, insa trebuie sa stii ce presupune, ce acte iti trebuie, cum iti micsorezi riscurile si cum iti ramane si tie ceva.

#13
inside_spy

inside_spy

    infiltrată în autobază

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,289
  • Înscris: 05.04.2006
Eu nu am tomate în curte! :(

Așa că sunt în tabăra intermediarilor, trebuie să mă documentez ce acte presupune.

#14
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007

View Postinside_spy, on 28th January 2012, 11:57, said:

Așa că sunt în tabăra intermediarilor, trebuie să mă documentez ce acte presupune.

Atunci, welcome to hell !, pentru ca vei face parte dintr-una din cele mai hulite echipe de pretutindeni, dupa cea a politicienilor, desigur. In imaginarul colectiv, intermediarul e ala care nu face nimic, doar profita de sudoarea taranului, jefuieste buzunarul saracit al pensionarului si trage in piept statul.

Acum te intreb, esti sigura ca vrei sa mergi mai departe ?

#15
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Ca sa o luam organizat cu inceputul;
Este nevoie de capital si spatiu in prima faza ! Ideea este deja.

Ca forma legislativa, cred ca cel mai sanatos ar fi un SRL, cu unul sau mai multi asociati conteaza mai putin.
Spatiul de lucru este foarte importan, birouri si spatiu de depozitate, logistica si asigurarea ei etc. Astea sunt problemele.
De produse se face rost, de la persoane cum este Kos, sau altii, fie produse finite, procesate, fie de baza.


p.s. Pentru infiintarea unui SRL este nevoie de un avocat, nu sa cunosti toate actele necesare !

#16
mateimateimatei

mateimateimatei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 07.03.2011

Quote

Ferma ta este autorizată?

Certificat de producator si autorizatie de la medicu veterinar (Adica pot vinde doar in propria gospodarie ) Trebuie sa intelegi un lucru cu carnea e nasol rau de tot cel putin asa stiu eu , trebuiesc  acte peste acte eu nu am legal voie sa abatorizez in curte. Am nevoie de un abator autorizat , si ce-i de la bioportal chiar nu stiu cum fac ei cu produsele din carne , le cumpara de la abatoare autorizate  ,de la producatori traditionali ? adica aia care le tin in pod.... Pai daca pot abatoriza in propria curte doar cu certificat de producator traditional  atunci se simplifica multe lucruri
Eu imi fac un mic spatiu de abatorizare si depozitare frigorific,in regula din punct de vedere igienic si am rezolvat... O sa vorbesc cu veterinaru satului sa vad ce si cum sta treaba mai exact

#17
inside_spy

inside_spy

    infiltrată în autobază

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,289
  • Înscris: 05.04.2006

View Postjumborom, on 28th January 2012, 12:31, said:

In imaginarul colectiv, intermediarul e ala care nu face nimic, doar profita de sudoarea taranului, jefuieste buzunarul saracit al pensionarului si trage in piept statul.
De-aia am stat azi câteva minute bune la casă în supermarket?

Dacă reușești să te faci plăcut și să nu fii perceput ca un samsar, eu cred că reușești să faci ceva pe piața asta. Plus că - din păcate - țăranul a cărui sudoare o apreciem cu toții nu își face magazin on-line unde să își vândă produsele, nu? Unii nu se pricep, alții nu au timp sau accesul la net e destul de scump în acea zonă...

View Posttavktm, on 28th January 2012, 12:37, said:

Este nevoie de capital si spatiu in prima faza !
M-am gândit să încep cu câteva mii de euro.

Spațiu am destul în locuința proprie din București, e situată destul de central (e un avantaj, pentru că va fi "comandamentul central de livrare") și există destul spațiu la parter sau la subsol.

View Posttavktm, on 28th January 2012, 12:37, said:

p.s. Pentru infiintarea unui SRL este nevoie de un avocat, nu sa cunosti toate actele necesare !
Avem deja SRL, numai că se ocupă cu altceva, în alt domeniu.

Putem adăuga un cod CAEN nou sau putem deschide altul, ne mai gândim. Eu mă referisem la acte de proveniență pentru produsele țărănești pe care le-aș procura de la diferiți producători, ferme mici sau mai mari etc.

View Postmateimateimatei, on 28th January 2012, 12:40, said:

Trebuie sa intelegi un lucru cu carnea e nasol rau de tot cel putin asa stiu eu , trebuiesc  acte peste acte eu nu am legal voie sa abatorizez in curte. Am nevoie de un abator autorizat , si ce-i de la bioportal chiar nu stiu cum fac ei cu produsele din carne , le cumpara de la abatoare autorizate  ,de la producatori traditionali ?
Am înțeles.

Din câte văd, cei de la Bioportal colaborează cu diferiți producători, cum ar fi familia Svart din județul Suceava (S.C ARCO-VAR COMPANY SRL), Dru Agro SRL din Galați (tot o familie) sau PFA Tăbăcaru Cătălin, care livrează sub marca "Bucate boierești".

O să fac acum o comandă micuță la ei pe site (în jur de 100 de lei), aștept să văd cum se comportă la capitolul livrare, dacă primesc factură, o să întreb și dacă produsele vin dintr-un abator autorizat, o să pot verifica și calitatea produselor...

Iar în ceea ce privește discuția ta cu veterinarul satului: MULT SUCCES!


În altă ordine de idei, țăranii care vin la târgurile de produse tradiționale din București ce acte au pentru acele produse? Carnea provine oare din animale sacrificate în abatoare autorizate? Eu cred că au doar acele certificate de producător.

#18
mateimateimatei

mateimateimatei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 07.03.2011

Quote

În altă ordine de idei, țăranii care vin la târgurile de produse tradiționale din București ce acte au pentru acele produse? Carnea provine oare din animale sacrificate în abatoare autorizate? Eu cred că au doar acele certificate de producător.

Garantat 100%  doar certificat de producator , si nici macar nu le depoziteaza in spatii frigorifice , ci asa pe tarla in aer liber

Quote

avem deja SRL, numai că se ocupă cu altceva, în alt domeniu.

Putem adăuga un cod CAEN nou sau putem deschide altul, ne mai gândim. Eu mă referisem la acte de proveniență pentru produsele țărănești pe care le-aș procura de la diferiți producători, ferme mici sau mai mari etc.

Personal tind spre alt cod si nu alta societate

Quote

Spațiu am destul în locuința proprie din București, e situată destul de central (e un avantaj, pentru că va fi "comandamentul central de livrare") și există destul spațiu la parter sau la subsol.

E uite asta e intrebarea acel spatiu trebuie autorizat ?

Quote

Putem adăuga un cod CAEN nou sau putem deschide altul, ne mai gândim. Eu mă referisem la acte de proveniență pentru produsele țărănești pe care le-aș procura de la diferiți producători, ferme mici sau mai mari etc.


Cu actele de provenienta nu cred ca este asta o problema , Actele de provenienta vin de la producator:factura fiscala ,acte ce atesta calitatea etc.. ar trebui sa fie de ajuns pentru pentru a demonstra provenienta marfurilor respective, iar in baza facturii respectivei agentul de control poate cere informatii producatorului

Quote

O să fac acum o comandă micuță la ei pe site (în jur de 100 de lei), aștept să văd cum se comportă la capitolul livrare, dacă primesc factură, o să întreb și dacă produsele vin dintr-un abator autorizat, o să pot verifica și calitatea produselor...

Chiar te rog ar fi de folos un feedback

Quote

Pentru infiintarea unui SRL este nevoie de un avocat, nu sa cunosti toate actele necesare !

Asta in cazu in care nu ai habar ce e ala un SRL , da e mai comod sa apelezi la un avocat daca la asta te-ai referit

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate