Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Magazin on-line produse țărănești
#19
Posted 28 January 2012 - 15:45
mateimateimatei, on 28th January 2012, 14:20, said: Chiar te rog ar fi de folos un feedback - Trebuie să îți creezi neapărat cont pe site-ul lor, nu poți comanda direct. Avantajul este că se creează rapid, nu a fost nevoi să îmi validez adresa de mail sau numărul de telefon. - Afișează prețul fără TVA (vezi mai jos), de aici am putea deduce că vor veni cu factură fiscală pentru alimente. comanda.JPG 41.34K 85 downloads - Transportul costă 15 lei. Eu sunt adepta magazinelor on-line cu livrare gratuită. - Nu am putut plăti on-line. Mi se pare o modalitate mult mai comodă de plată, dar se pare că singura variantă e să plătești cash, la livrare. Interacțiunea cu site-ul s-a terminat cu: Quote Va multumim ! Comanda dumneavoastra a fost trimisa la Bioportal. In scurt timp, veti fi contactat de unul dintre operatorii nostri. Acum aștept să fiu contactată de ei. Revenind la viitorul meu magazin, aș dori ca pe lângă produsele alimentare, să vând și alte chestii tradiționale: artizanat (obiecte lucrate manual, evident!), siropuri naturale... |
#20
Posted 28 January 2012 - 16:55
Am cautat si am gasit pana la urma se pare ca spatiu de depozitare trebuie autorizat , indiferent ca este magazin alimentar sau doar spatiu de depozitare .Astfel ca pentru a putea depozita produse alimentare avem nevoie de autorizati pentru:mediu , pompieri , sanitar veterinar , si sanitar . Iar AICI este toata legislatia in vigoare . Partea buna este ca am observat ca exista firme care se ocupa exclusiv de obtinerea acestor autorizatii
Quote Revenind la viitorul meu magazin, aș dori ca pe lângă produsele alimentare, să vând și alte chestii tradiționale: artizanat (obiecte lucrate manual, evident!), siropuri naturale... Comercializezi tot ce vrei tu din aria traditionalului ca despre asta vorbim Edited by mateimateimatei, 28 January 2012 - 17:01. |
#21
Posted 28 January 2012 - 17:24
Merci mult!
Are cineva un "calendar" al targurilor cu produse traditionale pentru 2011, nu numai Biucuresti... Targuri off-line, evident. Merci anticipat! |
#22
Posted 28 January 2012 - 17:56
Ca sa ne mentinem in zona rentabilitatii (care si asa e facuta praf de taxe si impozite, majoritatea intermediarilor vanzand lejer fara acte) trebuie evitata la maximum depozitarea. Asta s-ar putea face cam cum banuiesc ca face firma de care se pomenea mai sus: de luni pana joi se aduna comenzile on-line sau telefonic, se verifica la nea Vasile si nea Costel existenta produselor pe stoc, vineri dimineata pleaca masina la furnizori si pana seara distribuie toata marfa. Sambata mai facem o tura daca sunt clienti. Doar in cazuri exceptionale (se razgandeste clientul sau pleaca pe neasteptate din localitate) depozitam o cantitate mica de marfa sau o returnam la furnizor. Transportul trebuie sa sa faca cu niste cutii frigorifice, in conditii de igiena maxima, ca daca se cufureste vreun client ne tufleste palaria urat.
Stocurile zero ne scutesc de o gramada de griji: autorizari, investitie in frigidere (separate pe fiecare tip de carne), consum de curent, chirie spatiu, inventar marfa, paza, etc. |
#23
Posted 28 January 2012 - 18:24
In principiu, trebuie sa luam legatura cu mai multi producatori de produse traditionale, se vedem ce au ei de vanzare (conditii de productie, certificate de calitate, avize sanitar-veterinare, cantitati, perioade de disponibilitate, etc), facem niste probe gustative si incheiem niste intelegeri cu ei. Daca ei vand la targ branza cu 20 de lei / kg, poate ar fi dispusi sa ne-o dea noua cu, sa zicem, 12 lei / kg si nu mai au bataie de cap cu plata tarabei + transport + orele petrecute la targ. Unora s-ar putea sa nu le convina si sa ceara 15 lei / kg; daca au marfa buna merita retinuti, daca nu, asta este, cautam in alta parte.
De cealalta parte putem cere in loc de 20 lei / kg (pret de piata) un 24 de lei / kg, sa zicem, daca includem si livrarea la domiciliu. Cu TVA, pretul ajunge pe la 30 de lei. Cam mult, s-ar putea sa avem putini clienti, insa asta e viata "la alb". |
#24
Posted 28 January 2012 - 18:42
E de luat în seamă la o afacere de genul ăsta, gustul bun al produselor și calitatea lor.
Acest lucru trebuie să fie pe primul loc, deoarece e singurul care îți poate face clienții să revină a doua oară și să mai te recomande și altora! |
#25
Posted 28 January 2012 - 18:43
jumborom, on 28th January 2012, 10:25, said: Mai sunt afaceri de genul cosul de legume care vand in afara sezonului ceaiuri, sucuri / dulceturi si alte conserve iar vara legume / fructe de sezon. Nu stiu cum functioneaza in realitate si nici daca au trecut de faza -un site frumusel, dar care e mai mult de prezentare (nu prea actualizata) decat o platforma de vanzari propriu-zisa. Poate merita sa ai pe site si o sectiune blog / forum, desi trebuie sa te astepti sa intre si concurenta si sa faca nazuri mai mult sau mai putin gratuit. cosul de legume este proiectul meu. site-ul este inca in constructie si activitatea serioasa incepe odata cu venirea verii. este in anul 2 de functionare andrei |
#26
Posted 28 January 2012 - 19:22
use_le_ss, on 28th January 2012, 18:43, said: cosul de legume este proiectul meu. site-ul este inca in constructie si activitatea serioasa incepe odata cu venirea verii. este in anul 2 de functionare andrei Bravo andrei, imi place prezentarea onesta, varietatea produselor tale si preturile decente, felicitari pentru initiativa ! Imi amintesc ca citisem despre tine pe undeva, am gasit:aici si dincoace. Acum, ai vazut despre ce este vorba aici, sansele unei afaceri on-line de vanzare produse traditionale ca intermediar pentru inceput, nu ca producator. Din experienta ta, ce forma de organizare ar fi mai potrivita si cum s-ar putea realiza contractarea si distributia ? Unde ar putea avea greutati o astfel de afacere ? Edited by jumborom, 28 January 2012 - 19:34. |
#27
Posted 28 January 2012 - 19:53
name=]']]
Deci pana la urma ramanem ca ar fi mai rentabil la faptul ca infiintam doar firma ? fara autorizari etc... Sa spunem ca vin autoritatile si ma prind cu marfa in stoc .. ce risc eu aici ? Toata marfa confiscata asta e sigur , altceva ? intru la penal ? sau doar ma amendeaza ? evaziune fiscala nu e , De exemplu cum spunea inside sa le depoziteze in propriul subsol sau la parterul casei ? Exista sanse ca ea sa se trezeasca cu cineva la usa ?? Edited by mateimateimatei, 28 January 2012 - 19:56. |
#28
Posted 28 January 2012 - 20:40
matei, la inceput o sa ai un client care ti-a comandat de 100 de lei, precum inside, adica 2 borcane de dulceata, nitica branza si un pic de sunca. Ultimele doua incap lejer intr-o lada frigorifica pusa in portbagajul masinii personale. Le iei dimineata de la nea Vasile din Bolintin (sau Cobadin) si le duci la domnul Grigore in Crangasi (ori Medgidia). Nu iti vei scoate nici banii de benzina, insa ai castigat un lucru mare de tot: primul client.
Reclama de pe site si cunostintele iti vor mai aduce pana la sfarsitul lunii inca 3 clienti. Unul comnda de 50 de lei, altul de 63.5 lei, iar ultimul are o aniversare si merge pe mana ta la aperitive, comandand de 400 de lei. Incep grijile, ca nu stii daca nea Vasile (de ce nu raspunde la telefon ?!) are atata marfa si nu vrei sa dezamagesti clientul "mai gras" care a schimbat lista de 3 ori de dimineata si te suna sa te intrebe daca nu le livrezi si niste masline. Marfa incape inca intr-un portbagaj si poti spune ca e pentru tine, in cazul in care te intreaba cineva de sanatate. La clientul "gras" te intreaba gazda si invitatii daca branza e sarata, daca este eco-bio, daca nu le faci la vara o dulceata de nuci dupa reteta bunicii (o notezi politicos pe un servetel). La sfarsitul lunii constati ca ai vandut de 2,000 de lei, marfa te-a costat 1,400 lei, benzina 500 lei, TVA 200 lei (unii n-au cerut bon/factura, tu din viteza ai uitat sa le dai, o sa le dai undeva-candva), actualizare / administrare site 100 lei, lazi frigorifice 800 lei (dar le ai pentru mult timp) diverse 200 lei. Esti pe minus cu 1,200 de lei, iar tu ai fost voluntar. Insa, simti ca esti in biznis si telefonul misca ! Edited by jumborom, 28 January 2012 - 20:41. |
|
#29
Posted 28 January 2012 - 21:08
jumborom, on 28th January 2012, 20:40, said: matei, la inceput o sa ai un client care ti-a comandat de 100 de lei, precum inside, adica 2 borcane de dulceata, nitica branza si un pic de sunca. Ultimele doua incap lejer intr-o lada frigorifica pusa in portbagajul masinii personale. Le iei dimineata de la nea Vasile din Bolintin (sau Cobadin) si le duci la domnul Grigore in Crangasi (ori Medgidia). Nu iti vei scoate nici banii de benzina, insa ai castigat un lucru mare de tot: primul client. Reclama de pe site si cunostintele iti vor mai aduce pana la sfarsitul lunii inca 3 clienti. Unul comnda de 50 de lei, altul de 63.5 lei, iar ultimul are o aniversare si merge pe mana ta la aperitive, comandand de 400 de lei. Incep grijile, ca nu stii daca nea Vasile (de ce nu raspunde la telefon ?!) are atata marfa si nu vrei sa dezamagesti clientul "mai gras" care a schimbat lista de 3 ori de dimineata si te suna sa te intrebe daca nu le livrezi si niste masline. Marfa incape inca intr-un portbagaj si poti spune ca e pentru tine, in cazul in care te intreaba cineva de sanatate. La clientul "gras" te intreaba gazda si invitatii daca branza e sarata, daca este eco-bio, daca nu le faci la vara o dulceata de nuci dupa reteta bunicii (o notezi politicos pe un servetel). La sfarsitul lunii constati ca ai vandut de 2,000 de lei, marfa te-a costat 1,400 lei, benzina 500 lei, TVA 200 lei (unii n-au cerut bon/factura, tu din viteza ai uitat sa le dai, o sa le dai undeva-candva), actualizare / administrare site 100 lei, lazi frigorifice 800 lei (dar le ai pentru mult timp) diverse 200 lei. Esti pe minus cu 1,200 de lei, iar tu ai fost voluntar. Insa, simti ca esti in biznis si telefonul misca ! Da eu inteleg ce vrei sa spui si de asta e frumos acest domeniu , pt ca daca intradevar esti pasionat de munca ta si de calitatea produselor atunci o faci cu pasiune si o sa vezi multumirea pe fata clientului , indiferent ca la inceput va fi mai greu dar pana la urma va veni si rasplata ... Dar sa revenim la intrebarea initiala , Eu am inteles unde bati incerci tu sa bati , fac aprovizionarea dimineata , si in acceasi zi fac si livrarile , insa nu ma pot aproviziona in acceasi zi de la toti furnizoriii , atunci va trebui sa am o solutie de depozitare cel putin pentru produsele cu un grad scazut de perisabilitate . Ma repet eu din cate stiu in cazu in care ma trezesc cu confiscarea marfurilor si o amenda contraventionala corect ? Insa eu mai stiu ca marfa este confiscata in cazul in care nu pot demonstra prin acte de unde detin marfa , ori daca marfa este expirata Deci cum e pana la urma ? Edited by mateimateimatei, 28 January 2012 - 21:11. |
#30
Posted 28 January 2012 - 21:23
jumborom, on 28th January 2012, 20:40, said: Insa, simti ca esti in biznis si telefonul misca ! jumborom, on 28th January 2012, 17:56, said: majoritatea intermediarilor vanzand lejer fara acte Totuși cunosc și destule persoane care se tem să cumpere produse alimentare pentru ei și familia lor la negru, așa că aleg porcăriile din hipermarket în locul unor produse sănătoase dar care vin pe o filieră puțin mai dubioasă. jumborom, on 28th January 2012, 17:56, said: Stocurile zero ne scutesc de o gramada de griji: autorizari, investitie in frigidere (separate pe fiecare tip de carne), consum de curent, chirie spatiu, inventar marfa, paza, etc. Digix, on 28th January 2012, 18:42, said: E de luat în seamă la o afacere de genul ăsta, gustul bun al produselor și calitatea lor. use_le_ss, on 28th January 2012, 18:43, said: cosul de legume este proiectul meu. site-ul este inca in constructie si activitatea serioasa incepe odata cu venirea verii. este in anul 2 de functionare andrei mateimateimatei, on 28th January 2012, 21:08, said: Ma repet eu din cate stiu in cazu in care ma trezesc cu confiscarea marfurilor si o amenda contraventionala corect ? Insa eu mai stiu ca marfa este confiscata in cazul in care nu pot demonstra prin acte de unde detin marfa , ori daca marfa este expirata Deci cum e pana la urma ? |
#31
Posted 28 January 2012 - 21:41
mateimateimatei, on 28th January 2012, 21:08, said: marfa este confiscata in cazul in care nu pot demonstra prin acte de unde detin marfa , ori daca marfa este expirata Deci cum e pana la urma ? Tu cumperi de la nea Vasile care este producator si trebuie sa iti dea (daca ii ceri) o hartie denumita "borderou de achizitii" in care e trecut: tipul marfii, cantitatea, pretul, vanzatorul si cumparatorul, data, etc. Cu asta te scazi in contabilitatea ta de banii dati lui nea Vasile si totodata, documentul arata provenienta marfii in caz de control. Cu certificatele de calitate la o sunca de casa, nu stiu cum sta treaba, si nici daca nea Vasile poate sa iti dea asa ceva (poate un aviz sanitar-veterinar pentru vreun porc). Cu profitul treburile sunt mai complicate; sa ai clienti multumiti e o conditie esentiala insa nu suficienta. Multe depind si de marketing, de eficienta activitatilor, de priceperea, capacitatea de munca, de perseverenta dar si de norocul fiecaruia. E drept ca trebuie sa fii si putin nebun ca sa te apuci de afaceri agricole, insa ma uit la voi si sunt optimist: nu sunteti prea sanatosi. Edited by jumborom, 28 January 2012 - 21:43. |
#32
Posted 28 January 2012 - 21:51
Mai oameni buni, e frumos asa cu "sa fim legali" dar eu cred ca gresiti.
DE ce trebuie atata farafastac pt o chestie care nu necesita atatea lucruri? Magazinul online e o treaba foarte volatila si cam nereglementata...si daca ar fi reglementata in .ro se poate face dpdv legal in Mozambic si acolo nu e lege, deci... Asadar, partea de interfata cu clientul e scutita de orice fel de restrictii...netul suporta aproape orice tampenie fara sa ai nevoie de autorizatie Partea efectiva de tranzationare, iau borcanul, ti-l dau tie, personal sau prin air mail, iti iau banul....se poate face foarte frumos cash, la livrare, ramburs...de aia toti sunt ramburs, ca e simplu si nu te complici.Sau online, si online se poate face in multe feluri, de la metoda simpla paypal si pana la plati mai complicate dar deja intram in alte alea.... Sunt multe solutii sa incasezi bani online, de la stupid simple la spalare efectiva de bani Vanzand efectiv si alimente nu stai sa te supui "legii" care in patria noastra te omoara inainte sa te nasti...FAci treaba romaneste, adica iti iei certificat de producator si vinzi si tu fix cum vand escrocii aia in targurile de produse traditionale(escroci pt ca vand mult prea scump pt cat face, profitand de snobismul rumanului....) DAca nu poti sa iei ceferticatul...eee, pai in cazul asta nu e asa simplu cum crede lumea...e si mai simplu, te combini cu un taran beat care poate... Cine dracu stie ca gemul ala nu l-a facut cucoana Inside ci l-a facut tanti aglaia din Urlati? SA demonstreze... Nu poate deci dpdv legal scapi de toate belelele. Macar sa meaga afacerea si sa iti puna cineva gand rau sa traga sfori astfel incat sa te ia un nenea procuror la puricat si sa faca el dosar in care sa demonstreze ca de fapt tu esti un comerciant veros care incalca legea Sa dea Dumnezeu sa ajungi pana acolo , ar insemna ca insemni ceva...oricum inainte sa te omoare(insemnand parnaie), o sa incerce sa mulga si el acolo o spaga deci scapi usor... Problemele reale sunt altele, nu legea... Daca esti realist poti s-o faci cum spusei, daca esti scrupulos si vrei legal, stai in banca ta ca in .ro nu merge legal sau ajungi sa vinzi aatat de scump incat pierzi si casa...DAca esti insa realist ar trebui sa te intrebi serios cum poti tu sa te bazezi pe FURNIZORI...ca pretentiile mari inseamna seriozitate si calitate si la ambele stam cam rau in general...daca se mai gaseste calitate, poate si seriozitate, ambele in acelasi timp e mai greu... Deci eu cu asta m-as preocupa, sa am furnizori astfel incat sa nu ma injure clientul si sa ma omoare cu 2 reviewuri negative, sa nu faca bube in cap si sa ma ia procurorul chiar nefiind inca demn de un asa interes (insemnand ca n-am inca succes cat sa mi se faca nasoale...) sa pot oferi cand mi se cere si nu cand isi aduce taranul aminte sa imi livreze marfa ...samd... Mult succes |
#33
Posted 28 January 2012 - 22:27
parintele, on 28th January 2012, 21:51, said: Mai oameni buni, e frumos asa cu "sa fim legali" dar eu cred ca gresiti. DE ce trebuie atata farafastac pt o chestie care nu necesita atatea lucruri? Magazinul online e o treaba foarte volatila si cam nereglementata...si daca ar fi reglementata in .ro se poate face dpdv legal in Mozambic si acolo nu e lege, deci... Asadar, partea de interfata cu clientul e scutita de orice fel de restrictii...netul suporta aproape orice tampenie fara sa ai nevoie de autorizatie Partea efectiva de tranzationare, iau borcanul, ti-l dau tie, personal sau prin air mail, iti iau banul....se poate face foarte frumos cash, la livrare, ramburs...de aia toti sunt ramburs, ca e simplu si nu te complici.Sau online, si online se poate face in multe feluri, de la metoda simpla paypal si pana la plati mai complicate dar deja intram in alte alea.... Sunt multe solutii sa incasezi bani online, de la stupid simple la spalare efectiva de bani Vanzand efectiv si alimente nu stai sa te supui "legii" care in patria noastra te omoara inainte sa te nasti...FAci treaba romaneste, adica iti iei certificat de producator si vinzi si tu fix cum vand escrocii aia in targurile de produse traditionale(escroci pt ca vand mult prea scump pt cat face, profitand de snobismul rumanului....) DAca nu poti sa iei ceferticatul...eee, pai in cazul asta nu e asa simplu cum crede lumea...e si mai simplu, te combini cu un taran beat care poate... Cine dracu stie ca gemul ala nu l-a facut cucoana Inside ci l-a facut tanti aglaia din Urlati? SA demonstreze... Nu poate deci dpdv legal scapi de toate belelele. Macar sa meaga afacerea si sa iti puna cineva gand rau sa traga sfori astfel incat sa te ia un nenea procuror la puricat si sa faca el dosar in care sa demonstreze ca de fapt tu esti un comerciant veros care incalca legea Sa dea Dumnezeu sa ajungi pana acolo , ar insemna ca insemni ceva...oricum inainte sa te omoare(insemnand parnaie), o sa incerce sa mulga si el acolo o spaga deci scapi usor... Problemele reale sunt altele, nu legea... Daca esti realist poti s-o faci cum spusei, daca esti scrupulos si vrei legal, stai in banca ta ca in .ro nu merge legal sau ajungi sa vinzi aatat de scump incat pierzi si casa...DAca esti insa realist ar trebui sa te intrebi serios cum poti tu sa te bazezi pe FURNIZORI...ca pretentiile mari inseamna seriozitate si calitate si la ambele stam cam rau in general...daca se mai gaseste calitate, poate si seriozitate, ambele in acelasi timp e mai greu... Deci eu cu asta m-as preocupa, sa am furnizori astfel incat sa nu ma injure clientul si sa ma omoare cu 2 reviewuri negative, sa nu faca bube in cap si sa ma ia procurorul chiar nefiind inca demn de un asa interes (insemnand ca n-am inca succes cat sa mi se faca nasoale...) sa pot oferi cand mi se cere si nu cand isi aduce taranul aminte sa imi livreze marfa ...samd... Mult succes Sa stii chiar ma mirasem ca nu te vazusi azi p`aci Clientul este cam sceptic cand vede ca produsele nu sunt ambalate , si alte astfel de detalii .Aici cu certificatu de producator o rezolvi lejer nu tre sa te combini cu nimeni , ci doar cu flacaii de la primarie . Da aici nu vorbim despre faptul ca eu o fac pe producatoru cand eu nu sunt producator tine si putin de caracterul pe care il are fiecare . Da aia din pietele volante sunt niste ordinari in adevaratu sens al cuvantului , dupa ce ca vand in conditii improprii de igiena mai au si pretentii financiare uriase si totul se desfasoara sub ochii autoritatilor Da vezi tu cucoana INSIDE nu vrea sa se gandeasca noaptea ca cine stie cine vine si ii mai cere o spaga , dansa vrea sa doarma cu capu pe perna si sa viseze oite roz si nu pe dracusorii de la DSVSA. Eu zic ca ce incercam sa discutam aici este clar ca buna ziua , Da bun biznisul sa fie intr-o oarecare masura in regula din punct de vedere legal , iar aici ma refer la infiintarea unei firme care iti poate oferi anumite avantaje , iar autorizarea nu prea iti ofera avantaje , deci inclid sa cred ca ar fi mai bine sa nu te autorizezi si cu asta basta . Dar nelamurirea vine de la faptul ca daca vine agentu si ma verifica si vede ca spatiu de depozitare nu e autorizat ce se intampla ai ? Si eu cred ca tu stii faptul ca , calculele pe hartie sunt joaca de copii si putem sa ne jucam oricat ca in practica e cu totul alta treaba In legatura cu furnizorii ai in o oareacare masura dreptate , dar se pot consolida relatii prin colabarare stransa ) Deci am ajuns la concluzia:Infiintare firma , fara autorizare , (cel putin pana ajung un mare colos in industrie) poate o sa discutam in continuare despre producatori si modalitati de promovare a biznisului , asta de maine ca m-o chemat nevasta in pat |
|
#34
Posted 28 January 2012 - 22:33
Și eu sunt așteptată în oraș, așa că ies, nu îmi place să mă las (prea mult) așteptată.
Discutăm de mâine și despre alte aspecte. |
#35
Posted 28 January 2012 - 23:20
inside_spy, on 28th January 2012, 22:33, said: Și eu sunt așteptată în oraș, așa că ies, nu îmi place să mă las (prea mult) așteptată. Discutăm de mâine și despre alte aspecte. Despre subiect eu am zis, legalul e moarte aproape sigura si in orice caz, oile alea roz, ipotetice, vor fi de fapt niste lupi vopsiti care au invatat sa behaie, mai bine hot cinstit, macar stii o treaba. Quote asta de maine ca m-o chemat nevasta in pat iezixta doo variante, daca e sa fim analitici pana la capat: 1. Ori nu ai rezistenta si dupa cazi lat...nu e bine pt un tanar cu spirit intreprinzatori...eu la anii tai, eheee... pana ma chema nevasta ma goneau amantele 2. Ori esti cam arogant si vrei sa ne umilesti ca spiritul intreprinzator se manifesta cu pauze de toata noaptea.. tin s te anunt ca altii pot sa si posteze in timp ce, iacata-ma-s Quote tine si putin de caracterul pe care il are fiecare |
#36
Posted 29 January 2012 - 00:21
parintele, on 28th January 2012, 23:20, said: E, aia ziceam, boieru(oaica) tot boier parintele, on 28th January 2012, 23:20, said: eu la anii tai, eheee... pana ma chema nevasta ma goneau amantele parintele, on 28th January 2012, 23:20, said: Pe unii nu-i poti banui de asa o boala "ca caracterul", la altii sigur sigur daca le faci analize le iese masochismul peste limita admisa in sange Mi-a placut si asta! jumborom, on 28th January 2012, 10:25, said: In zona Lujerului a aparut o rulota la care vezi aproape permanent cel putin un cumparator: sorici, sunci, branza (de vaca, oaie, capra), carnati, jumari, piftie, zacusca. Preturi un pic cam mari, insa bune la gust. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users