Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!
 La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour
 Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus
 Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane
 

Ce este durerea?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
65 replies to this topic

#55
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006
Daca Sinele este reprezentarea mentala a ta despre tine si Sinele reprezinta cel mai mare dusman al realizarii spirituale
Iar mintii ii este teama sa moara, trebuie sa o sochezi puternic ca sa accepte sa moara (vorbesc din experienta proprie, eu am socat-o ducand durerea sufleteasca la extrem)

Crezi ca fara Sine poti evolua spiritual?

Ce intelegi prin "realizare spirituala"?

Omul este si minte, si suflet, uneori primeaza una, alteori, cealalta, uneori una o poate override pe cealalta.

#56
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
Cred ca problema care descrie titlul topicului e pusa un pic gresit. Tu bati saua ( durerea ) ca sa priceapa calu ( mintea). Totusi vorbim de un ansamblu in care lucrurile nu pot fi separate dupa cum vrea tot ea Mintea :)(caci o minte a deschis topicul, nu un sine si nici vidul, nimicul/totul). Da, e adevarat ca sunt stimulati receptorii, informatia urca pe caile aferente la creier unde senzatia de durere ia forma dar asa e mecanismul. Tu vi si spui "daca luam elasticitatea de la arc atunci sageata nu mai zboara sau nu atat de departe"... ok, dar atunci arcul nu mai este arc. La fel si in cazul omului : Universul a necesitat ca lucrurile sa se intample in felul asta si ca urmarea a sistemului care este :) omu e mai mobil ca planta si a reusit nu doar sa se adapteze mai bine decat animalul( de multe ori mult mai specializat in anumite arii) ba mai mult sa futa in noroc mediul in care locuieste si o poate face atat de "bine" incat sa isi distruga creatorul ( planeta Pamant ).
Mai zici o chestie mai sus cum ca "daca nu suntem constienti ..... ". Ce te faci cu nou-nascutii care la cateva saptamani, desi inca nu vad ( sau nu pot distinge nimic ) tipa de durera provocata de colici? Cred ca poti fi de acord ca in cazul lor Realitatea nu este patata de  experienta anterioara si ca perceptia senzoriala este pura si nealterata.  Parerea mea este ca durerea este hard-encoded in trupul nostru si ca desi ai avut o tinta buna "who the fuck are we" titlul topicului nu e cel mai potrivit.

#57
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,744
  • Înscris: 05.11.2008

View PostBean, on 5th January 2012, 22:00, said:

Spui toate astea din perspectiva in care crezi ca realitatea ultima este cea senzoriala.
Intotdeauna m-a fascinat ideea universului interior.
Daca nu ai avea alternativa acestuia ca loc de reculegere si refacere mentala, un loc unde sa fii singur si unde poti fi tu insuti, intr-o viata asa cum ti-ai dori sa fie, am esua in alienare.

View PostBean, on 5th January 2012, 22:00, said:

Insa eu nu cred ar fi asa dar nici n-am negat vreodata existenta si autenticitatea universului nostru exterior si al stimulilor. Ci am pus sub semnul indoielii faptul ca ceea ce mintea construieste in cea mai mai mare masura de pe urma acestui univers nu este altceva decat constructie mentala si atat.
Adica universul nostru observabil este de fapt o versiune...prescurtata a universului real(real pentru cine?).
De fapt cam asa vad si eu lucrurile.

View PostBean, on 5th January 2012, 22:00, said:

Daca medicina actuala ar reusi sa-ti mute nervii din deget intr-un creion "la purtator", daca ar reusi sa-ti insereze terminatii nervoase in carnea lemnoasa a creionului, iti garantez ca te va durea...creionul.
Eu stiam ca celulele unui organism au un fel de marker care il face (acel organism) unic.
Si apoi nu as crede ca un creion ar putea sa-mi insele "sinele". :rolleyes:

#58
rednext

rednext

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 06.01.2012
viata omului e o continua durere - suferinta psihica (neimplinire, frustrare, frica, depresie, boala, batranete, moarte ).

#59
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postrednext, on 6th January 2012, 19:30, said:

viata omului e o continua durere - suferinta psihica (neimplinire, frustrare, frica, depresie, boala, batranete, moarte ).
viata omului e o continua fericire - imaginatie debordanta (implinire, multumire, curaj, optimism, sanatate, tinerete, viata).

Copiii au o imaginatie debordanta? = Da.

#60
jazzu

jazzu

    Agent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 18.06.2009
De asemenea, interesant este ca durerea nu are centru de proiectie cortical. Nu exista receptori de durere pe scoarta cerebrala.

Daca facem abstractie din ceea ce ne invata Biblia am putea spune ca durerea este pacatul stramosesc, karma sau "pedeapsa" de a cunoaste mediul si de a-l explora. Va rog sa observati importanta masinariei limbii de vorbire care ne influenteaza orizontul de idei. Ne oprim la ceva doar atribuindu-i un cuvant: durere. Il acceptam ca pe un obiect care poate fi definit sau pus intr-un bol dar dupa ne dam seama ca nu este asa si apar topicuri de genu'.

Durerea este perceputa ca ceva negativ, rau, distrugator, scarbos, gretos sau cum vreti voi cand de fapt durerea este vitala pentru ceea ce numim noi "evolutie". Mai pe scurt: durerea ne-a asigurat perpetuarea. Ne limiteaza la 3D+timp, la logica, numere si limite dar ni se da si o salvare cand nu ne place aceasta limita: visele, basmele, miracolele. Mai precis, remedii ale durerii.

Durerea ne face sa gandim. Daca  ne doare-n cot, unde de obicei nu doare, trecem prin viata ca idiotii savurand din maxima "Ignroance is Bliss".

LE:Sper ca nu s-a inteles ca-s sado-maso sau ceva de genu'  -_-

Enjoy:[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/fz0scdFG3h0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by jazzu, 07 January 2012 - 03:47.


#61
nuda

nuda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,926
  • Înscris: 08.10.2011
Un biolog, H. Laborit, a descoperit (?) o substanță, AG 256 care - în organism - nu face decît să transmită durerile la creier.
Materialitatea aceasta neașteptată, departe de a duce apa la moara ateiștilor, îi înfundă. E de neconceput s-o credem întâmplătoare. Imposibil să se fi iscat din senin o substanță specializată în transmiterea durerilor. Adăogîndu-se colac
peste pupăză desăvîrșitei angrenări a funcțiunilor, alungă ideea hazardului cu măturoiul. Căci dacă, la urma urmei, am fi dispuși să admitem că prin simplul joc al întîmplăni particulele elementare (și stările materiei) s-au aglomerat alcătuind
atomi care la rîndul lor prin îmbinare au format molecule (cu putere selectivă!),care și ele s-au strîns în celule, apoi în micelii care prin altă aglomerare au dat naștere la țesuturi care și ele s-au adunat în organe care au alcătuit apoi aparate care au creat sisteme ce s-au închegat în ființă, dacă tot acest lanț continuu, aglomerat și aglutinat ar putea fi eventual privit ca simplu produs al întâmplărilor, apoi e foarte greu (și prea puțin probabil) de conceput că tot din întîmplare s-au ivit substanțe specializate, purtătoare ale durerii. Tocmai materialitatea aceasta îmi dovedește existența unui plan, unor intenții, unui program - realizat cu același material - de un creator. De vreme ce rezultatele (d. ex.: durerea) nu sunt efecte secundare (joc secund), ci prevăzute, prezența unui creator e implicată. Creator, firește, și nu doar atît: mare arhitect, demiurg, mare anonim. Hristos Mîntuitorul, Unul din Treimea cea de o ființă și nedespărțită, e altceva. Pe El nimic nu-l dovedește în sens judiciar, nu-l dezvăluie prin logică; e în afara logicii sistemului; e neașteptatul, paradoxul; la El ajungem prin liberă și ne-socotită credință. El și năruie totodată orice explicație strict materială, în care nu încape. "Cred întru Tine, dar mă rog Ție întărește credința mea. Te iubesc, dar mă rog Ție sporește dragostea mea..."

Edited by nuda, 08 January 2012 - 21:25.


#62
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

View PostBean, on 3rd January 2012, 20:49, said:

Ce este durerea?, Fizica sau nu. E o plasmuire a mintii?
...............

In definitia care pare a fi data mintii pe acest topic, durerea e o plasmuire a mintii, ca de fapt intreaga realitate ce o traieste ea.
Nu inseamna insa ca mintea nu e un produs al creierului, este posibi sa fie.

#63
TOPCATBV

TOPCATBV

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,265
  • Înscris: 03.01.2005

View PostBean, on 4th January 2012, 23:22, said:

Asadar, e cam...virtuala, s-ar zice, aceasta materialitate.
Virtuala in sensul in care e mai mult plasmuita, construita, decat imediat reflectata.
Interesant e ca avem cam aceleasi tipare de a genera "realitatea" din impulsurile electrice venite pe nervi, de la simturi. Cam aceeasi algoritmi de a prelucra acest input.
In fond, exista o prapastie informationala imensa intre universul interior si cel exterior, atat calitativ cat si cantitativ. Mai exact, cel exterior se reflecta discret, cuantificat, rationalizat, mult cenzurat.
Intre ceea cred eu ca inseamna "outside" si ceea ce de fapt este "outside", se afla un stream de impulsuri, venite de la 5 simturi, de la 5 traductori, fiecare traductor cu limitarile lui, cu rata lui de transfer si cu plaja lui de receptie. Dintr-o imensitate seaca si chioara de particule/cuante, unele mai (dez)organizate ca altele, dintru vacarm informational, eu primesc o particica, venita de la simturi dupa care incep sa construiesc mental ceea ce se cheama - pentru mine -  obiecte, spatiu, timp, volum, sunet, culoare etc. Si nu in cele din urma, durere.
Insa, toate astea nu exista in fapt. Exista doar un flux de impulsuri si o mare de energie numita materie, spatiu-timp. Sunt curios oare ce constructii mentale si ce univers interior as fi avut, daca dispuneam doar de simtul tactil...Cred ca viata ar fi fost o drama.
Avem aceleasi tipare pentru ca avem cam aceleasi gene si functionam cam la fel.
Prapastia informationala dintre inside si outside deriva din mecanismul efectuarii retrodictiilor si predictiilor ce le confirma (care se afla si el intre cele doua lumi) si limitele simturilor noastre.

#64
Bean

Bean

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,477
  • Înscris: 12.11.2006

View Postnuda, on 8th January 2012, 21:19, said:

Un biolog, H. Laborit, a descoperit (?) o substanță, AG 256 care - în organism - nu face decît să transmită durerile la creier.
Materialitatea aceasta neașteptată, departe de a duce apa la moara ateiștilor, îi înfundă. E de neconceput s-o credem întâmplătoare. Imposibil să se fi iscat din senin o substanță specializată în transmiterea durerilor. Adăogîndu-se colac
peste pupăză desăvîrșitei angrenări a funcțiunilor, alungă ideea hazardului cu măturoiul. Căci dacă, la urma urmei, am fi dispuși să admitem că prin simplul joc al întîmplăni particulele elementare (și stările materiei) s-au aglomerat alcătuind
atomi care la rîndul lor prin îmbinare au format molecule (cu putere selectivă!),care și ele s-au strîns în celule, apoi în micelii care prin altă aglomerare au dat naștere la țesuturi care și ele s-au adunat în organe care au alcătuit apoi aparate care au creat sisteme ce s-au închegat în ființă, dacă tot acest lanț continuu, aglomerat și aglutinat ar putea fi eventual privit ca simplu produs al întâmplărilor, apoi e foarte greu (și prea puțin probabil) de conceput că tot din întîmplare s-au ivit substanțe specializate, purtătoare ale durerii. Tocmai materialitatea aceasta îmi dovedește existența unui plan, unor intenții, unui program - realizat cu același material - de un creator. De vreme ce rezultatele (d. ex.: durerea) nu sunt efecte secundare (joc secund), ci prevăzute, prezența unui creator e implicată. Creator, firește, și nu doar atît: mare arhitect, demiurg, mare anonim. Hristos Mîntuitorul, Unul din Treimea cea de o ființă și nedespărțită, e altceva. Pe El nimic nu-l dovedește în sens judiciar, nu-l dezvăluie prin logică; e în afara logicii sistemului; e neașteptatul, paradoxul; la El ajungem prin liberă și ne-socotită credință. El și năruie totodată orice explicație strict materială, în care nu încape. "Cred întru Tine, dar mă rog Ție întărește credința mea. Te iubesc, dar mă rog Ție sporește dragostea mea..."
Apreciez... "cun'zic..." (vorba lui Hagi) interpelarea.
Ma unge la coracon. Zau!
Asa incepeam pe forumul asta, in 2006: http://forum.softped...t...t&p=2096947
Si continuam tot in aceeasi nota:
http://forum.softped...m...t&p=3260932
http://forum.softped...m...t&p=3327929
http://forum.softped...m...t&p=3366055
http://forum.softped...m...t&p=3373962 (aici trebe rabdare)
http://forum.softped...m...t&p=3341376
http://forum.softped...m...t&p=3340429

Jdemii de randuri am scris...
"Sa facem bine, ca sa nu fie rau!" (tot vorba lui Hagi).
Revin, nu pot raspunde acum la unele post-uri. E 3 juma'te dimineata....

Edited by Bean, 13 January 2012 - 03:28.


#65
TOPCATBV

TOPCATBV

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,265
  • Înscris: 03.01.2005

View Postnuda, on 8th January 2012, 21:19, said:

Un biolog, H. Laborit, a descoperit (?) o substanță, AG 256 care - în organism - nu face decît să transmită durerile la creier.
Materialitatea aceasta neașteptată, departe de a duce apa la moara ateiștilor, îi înfundă. E de neconceput s-o credem întâmplătoare. Imposibil să se fi iscat din senin o substanță specializată în transmiterea durerilor. Adăogîndu-se colac
peste pupăză desăvîrșitei angrenări a funcțiunilor, alungă ideea hazardului cu măturoiul.
Nu inteleg obstinatia cu care sustineti ca evolutionistii folosesc cuvantul intamplare cu valoarea sa absoluta, de haos.

#66
oceans_ripple_light

oceans_ripple_light

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 29.11.2011

View PostYOUR_GOD, on 3rd January 2012, 21:03, said:

Aparatele au becuri pentru a semnala defectiuni, omul- durere. Fara durere ne-am produce daune semnificative si ne-am uza prematur.


View PostMarianG, on 3rd January 2012, 21:13, said:

durerea un mecanism de aparare
creierul poate amplifica sau diminua anumite senzatii pentru ca sistemul imunitar sa-si faca treaba.
Pentru mai multe dealii recomand seria de documentare The Human Body (Discovery Ch).
Explica foarte frumos, cum lucreaza acesti nervi.


L.E. pentru ca s-au adunat posturi
exista oameni care au picioarele amputate si totusi simt ca cineva le atinge talpa.

daca tot suntem pe spiritualitate, cand tie dor de cineva spui ca te doare inima
cum vine asta?


Este un smnal in creier. Da, prin hipnoza de ex., antrenare unde cerebrale, meditatie, se poate focaliza in alta parte, sau schimba sensul (sa te doara cand te bucuri).
In acupunctura, Reiki, este un dezechilibru energetic ce poate fi distrus prin armonizarea energiei din corp.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate