Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

Operatii cu laser pentru ochi II.

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#55
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006
Eu iti spun ca daca esti tinar NU ai nevoie de operatie pt asa dioptrii mici. Si nici mai tarziu daca nu avanseaza, alea nu-s dioptrii care sa justifice operatia. Daca nu vezi bine cu ochelarii, chiar daca dioptriile sunt bune la consult poate ca nu-s montati corect.

View Postlaura.sweeet, on 04 aprilie 2013 - 17:33, said:

Cateogoric nici eu nu m-as fi operat daca nu aveam dioptrii atat de mari si daca puteam purta lentile de contact (am purtat 3 ani lentile, dar din pacate m-am ales cu o hipersensibilitate corneeana din cauza lor si nu le mai suportam decat la ocazii speciale si atunci maxim 3-4 ore).
Lentilele de contact purtate permanent sunt alta greseala care nenorocesc ochiul. Am purtat si eu cativa ani, am facut conjunctivite, ma dureau ochii, iar inainte de implant una din doctorite mi-a spus ca vede urma lentilei pe globul ocular. Ocazional, cateva ore la cateva zile sa zicem ca ar merge. Sa zicem.

#56
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Buna Cris_0101! Sincer, la dioptriile tale chiar nu se merita sa te operezi. Eu cam cum vezi tu acum fara sa te operezi, asa vad eu dupa operatie .. Ideea e ca operatia intotdeauna va iesi bine, insa tot ce conteaza e cum te recuperezi tu, cat dureaza perioada de recuperare, pentru ca la fiecare e diferita. Tinand cont ca nici macar nu te deranjeaza ca porti ochelari (tu macar vezi ceva cand ti dai jos, eu nu reuseam sa vad mai nimic daca nu-i purtam), nu cred ca are rost sa dai atatia bani (suma e de 4200 pt ambii ochi, plus 500 consultatia dinaintea operatiei, plus 150 picaturile, plus 50 lei la 2 saptamani pe lacrimile artificiale), plus cele cateva zile de chinuri groaznice de dupa operatie prin care vei trece (nu stiu cum au patit altii, dar eu am avut 3 zile in care pur si simplu imi venea sa-mi scot ochii din cap, atat de tare ma dureau :)) - e si normal, la urma urmei, imagineaza-ti cat de tare doare o arsura pe tegument, gandeste-te cat poate durea o arsura direct pe cornee !). Eu zic sa te gandesti bine inainte sa faci pasul asta. daca vrezi ca merita, atunci sa nu ai regrete, astfel, eu zic sa nu. Acum tu deciz :)

#57
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

View Postandreim77, on 05 aprilie 2013 - 10:30, said:

Lentilele de contact purtate permanent sunt alta greseala care nenorocesc ochiul. Am purtat si eu cativa ani, am facut conjunctivite, ma dureau ochii, iar inainte de implant una din doctorite mi-a spus ca vede urma lentilei pe globul ocular. Ocazional, cateva ore la cateva zile sa zicem ca ar merge. Sa zicem.
Experienta proprie nu poate fi generalizata si inaintata la grad de adevar absolut.
Eu port lentile de aprox. 15 ani, zilnic intre 10 si 15 ore, de cateva ori am si dormit cu ele, plus alte experimente complet ne-ortodoxe, n-am facut niciodata conjunctivita, n-am avut niciodata probleme din cauza lor.

#58
b_o_d_one

b_o_d_one

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 20.02.2007
Fiecare isi face cum doreste,eu unul m-am operat tot la amaoptimex pe 1 aprilie la Andrei Filip. Dioptriile mele erau -1.00 cu -1.25. Nu mai fiti ipocriti sa recomandati sau nu, operatia in maniera asta "la dioptrii asa mici nu se merita...". Dar daca ai un dinte lipsa in fata se merita sa dai 2000 de ron sa-l pui? Aici vorbim de calitatea vietii si nu de niste actiuni la bursa. Cand iei o decizie ca asta o iei in cunostinta de cauza: cunosti costurile ,procedura ,timpul de vindecare dar si limitarile aparatului cu care urmeaza sa fii operat. Momentan n-am nici doua saptamani si trec si eu prin niste lucruri nu prea placute dar mai citesc un pic din blogul asta http://freakingaweso...-prk-adventure/
si imi mai revin. Pentru toti PRK-istii rabdare,rabdare,rabdare.....

Edited by b_o_d_one, 13 April 2013 - 07:21.


#59
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Draga b_o_d_one,
Nu e nimeni ipocrit cand zice ca la dioptrii mici nu se merita operatia. Noi cei care am zis asta, inseamna ca am trecut prin anumite lucruri mai putin placute si punand in balanta riscurile si avantajele, la concluzia asta am ajuns. De aceea am si scris pe forum, ca sa vada lumea ca in urma unei operatii nu e intotdeauna numai lapte si miere ... Asta nu inseamna ca fiecare om care isi face operatia o sa treaca prin asa ceva, dar macar lumea sa stie la ce se poate astepta. Daca as fi spus ca e totul perfect dupa operatie (fara nici un chin after), lumea ar fi foarte fericita si ar apela la operatia asta, iar apoi si-ar da seama ca de fapt am mintit. La unii perioada de recuperare a fost mai scurta, la altii nu. Eu am imediat 5 luni de la operatie si tot nu mi s-a retras inflamatia corneei. Asta nu inseamna ca operatia nu a decurs bine, ci faptul ca la mine perioada de recuperare e mai lunga, atata tot.
Am vazut ca ai scris ca ti-ai facut operatia in acelasi loc, tot la AmaOptimex. Deocamdata vad ca nu ai nici 2 saptamani si ai spus deja ca nu treci prin niste lucruri tocmai placute. Vezi, chiar si la dioptriile tale, care sunt mult mai mici, tot e greu cu perioada de recuperare. Eu zic sa astepti pana la 3 luni si sa ne spui dupa-aia cat de bine e :)
Good luck!:)

#60
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View Postb_o_d_one, on 13 aprilie 2013 - 07:07, said:

Nu mai fiti ipocriti sa recomandati sau nu, operatia in maniera asta "la dioptrii asa mici nu se merita...".

Momentan n-am nici doua saptamani si trec si eu prin niste lucruri nu prea placute

Poftim? Sa nu fim noi ipocriti? Posted Image
Bine, incercam, dar sa ne spui asa: ce asigurari ai primit inainte de operatie si cum te simti dupa cateva luni.

#61
b_o_d_one

b_o_d_one

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 20.02.2007
Asiguarea a fost ca o sa vad la fel de bine cum vedeam si cu ochelarii si ce sa vezi..... am doua saptamani de cand am facut operatia si ma simt destul de bine iar la analiza care mi-am facut-o pe cont propriu chiar azi dioptriile au fost 0. Sigur este loc de mai bine in ce priveste claritatea si halourile dar iti aduc aminte ca am doar 2 saptamani de cand m-am operat PRK si ma astept la o perioada mai mare refacere. O cred si pe Laura ca nu ii este bine dar cred ca luat hotararea de a se opera in deplina cunostinta de cauza iar faptul ca ea e una din putinele persoanele care se vindeca mai greu nu era un lucru predictibil iar ea ca un viitor cadru medical nu cred ca o sa dea vina vreodata pe aparatura sau pe priceperea medicului care a operat-o dar cred ca o sa treaca si peste asta cand se va insanatosi complet.
Concluzia este urmatoarea: cu cat ai dioptriile mai mici cu atat ai sanse de reusita mai mari si de vindecare mai rapida; cu cat te apropii de limita maxima a aparatului(care la Amaoptimex era -7 parca) cu atat ai sanse sa ramai cu cateva dioptrii reziduale dar si sa te vindeci si mai greu.
Cred ca m-am inflamat si eu prea tare pe topicul asta si daca stau bine sa analizez problema vine de la astia care intreaba in dorul lelii "se merita sa ma operez..." . Daca esti multumit de tine si de viata pe care o duci cu ochelari si mai stai si prost cu banii atunci nu se merita dar daca ti-ai dorit de mic sa poti face o baie in mare fara sa te intrebi unde iti lasi ochelarii de vedere sa nu-ti dispara sau sa adormi la televizor fara sa-ti faci griji sa nu-i rupi sau multe alte lucruri marunte pe care nu poti sa le faci din pricina ochelarilor ,atunci se merita.
Imi cer scuze daca cineva s-a simtit jignit de posturile mele dar ochelarii,pentru mine ,au reprezentat un soi de handicap social si daca ar fi nevoie si as mai avea si bani as mai face-o inca o data(sper sa nu fie nevoie Posted Image  )

#62
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
b_o_d_one - nu e vorba de bani sau de timpul mare de recuperare ci este vorba de riscurile pe care le implica o astfel de operatie. daca ceva nu merge cum trebuie... esti cam terminat pe viata. cu ochii nu este de joaca. de aceea au zis unele persoane ca mai bine cu ochelari daca ai dioptrii mici.
si punctul tau de vedere este foarte bine intemeiat - sau cel putin si dp meu dv - pentru ca si eu consider ca fara ochelari poti face mai multe si chiar poti sa devii o alta persoana.

#63
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View Postb_o_d_one, on 15 aprilie 2013 - 13:58, said:

Asiguarea a fost ca o sa vad la fel de bine cum vedeam si cu ochelarii
Dar despre eventualele probleme de dupa operatie ti s-a spus?
Argumentele tale le au multi, dupa un timp te vei resemna si vei decide ca a meritat, poate deja ai facut. Sa ne spui cum evolueaza vederea si vindecarea.

#64
b_o_d_one

b_o_d_one

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 20.02.2007
Nu stiu daca citesti tot ce scriu dar iti mai zic o data decizia de a ma opera a fost foarte documentata. Nu stiu ce-i cu tine de te crezi asa de specialist in operatiile cu laser cand tu nu ai nici o treaba  cu asta. Din cate stiu inlocuirea cristalinului nu implica laserul ci doar o incizie.(ipocrizie inseamna sa sfatuiesti oamenii cu privire la operatiile cu laser atata timp cat tu nu ai facut asa ceva; parerea mea)
Mai vad ca tot o dai cu asigurarile, la o banala operatie de apendicita iti garanteaza cineva ca macar traiesti?
Si apropo,stii de ce pe forumurile romanesti nu se vorbeste deloc de prk, lasek, lasik...? ca sunt d'alde Gigi contra ca tine carora orice argument le-ai aduce nu valoreaza nimic pentru ca ei sunt pastratorii adevarului desi sunt pe langa subiect. Daca vrei sa faci un bine,lasa-i pe cei ce s-au operat sau cei ce se vor opera sa-si impartaseasca experienta caci sunt cel mai in masura sa vorbeasca si astfel se vor vedea plusurile si minusurile interventiei.
Pentru cei ce vor sa stie evolutia sau mai multe detalii despre operatia mea contact pe PM caci aici imi peird timpul degeaba certandu-ma fara rost

#65
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
b_o_d_one -  nu are rost sa te superi. unii si-au expus parerea lor, ia-o ca atare.
ar fi pacat sa parasesti forumul asta pentru ca s-ar pierde experienta ta reala. si ai dreptate, cel mai mult conteaza cei ce au facut operatia. si mai conteaza si cei ce vor sa o faca, iar experientele voastre ii vor ajuta in a lua o decizie, indiferent care ar fi.

so... te rog sa ne mai updatezi in legatura cu evolutia ta. multumesc.

#66
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
"Updatarea" aia e interesanta mai ales facuta de cineva care are macar 5 ani post-operatie, faptul ca se simte bine sau nu la cateva luni nu e relevant.
Cel mai neplacut, si destul de intalnit in practica curenta, am impresia, e ca dupa un numar de cativa ani sa ai nevoie iar de operatie, pentru ca au reaparut dioptriile.
Pe de alta parte in ceea ce priveste asigurarile, presupun ca se pot incheia unele separate, de genul orbesti, primesti 1 milion de euro.

#67
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,235
  • Înscris: 11.04.2006

View Postb_o_d_one, on 15 aprilie 2013 - 16:28, said:

Stii, ar fi f bine si m-as bucura pt tine daca as fi eu ipocritul si tu cel sanatos si fericit de operatie. Uita-te la mesajele de aici, majoritatea au probleme dupa.
Eu te intreb simplu: ai fost avertizat de eventualele probleme? Dupa ce citesc aici as spune ca majoritatea nu au fost, deci nici tu si acum iti versi oful aici. Mie doctorul nu mi-a spus direct, am fost cu soacra care e medic de familie si ea a intrebat despre problemele de dupa, Mircea Filip a spus ca pot apare dar ca experienta lor poate face fata.
Asa ca spune-ne in continuare cum evolueaza recuperarea.

#68
remshm

remshm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 01.02.2007
cine imi poate spune si mie ce preturi mai sunt acum pt. operatiile de miopie cu astigmatism ? (scuze de exprimare dar nu am nici o treaba cu domeniul) Posted Image Posted Image Posted Image

#69
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
La AmaOptimex in Bucuresti: 2100 lei/ochi, 500 lei consultatia preoperatorie, 150 lei picaturile postoperator pt. primele saptamani si cate 50 lei/ la 2 saptamani sau mai mult (in functie de cat de uscati iti sunt ochii) pt lacrimile artificiale Optive. Apoi inca 150 lei pt consult la 3 luni, la 6 luni si tot asa ...Sper ca nu am omis nimic.

#70
alebal

alebal

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 06.05.2013

View PostAdemaa, on 27 iunie 2012 - 15:48, said:

Helau....astazi s-a implinit o saptamana de la operatie, totul a decurs perfect...VAD foarte bine...daca are cineva intrebari raspund cu mare drag [ http://1.1.1.1/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/smile.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Buna! M-ai putea ajuta si pe mine cu mai multe detalii? Unde ai facut operatia? Cum este acum vederea? Eu m-am programat la Budapesta, la clinica Optik Med pentru interventie intraLasik (cu femtosecunde) avand o dioptrie de -6.5 la ambii ochi.
Multumesc mult!

View Postretele, on 09 aprilie 2013 - 21:05, said:

Experienta proprie nu poate fi generalizata si inaintata la grad de adevar absolut.
Eu port lentile de aprox. 15 ani, zilnic intre 10 si 15 ore, de cateva ori am si dormit cu ele, plus alte experimente complet ne-ortodoxe, n-am facut niciodata conjunctivita, n-am avut niciodata probleme din cauza lor.
Sunt de acord cu tine! Si eu am purtat lentile timp de 10 ani, zilnic intre 10-15 ore si nu am avut nicio problema, nici macar o conjunctivita sau iritatie. Ce e drept, dupa 14 ore simteam ca-mi sunt uscati ochii si atunci imi puneam Lubristil. Acum am decis sa ma programez pentru operatie intraLasik (cu femtosecunde) si nu mai port lentile. Nu stiu ce m-as fi facut in anii acestia fara lentile, avand niste dioptrii mari (-6.5) si care au avansat pana la varsta de 20 de ani.

#71
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Hello! Vin cu noi amanunte! In sfarsit, dupa 5 luni de la operatie, pot sa spun ca vad bine :). In urma cu ceva timp spuneam ca vedeam in ceata atunci cand faceam pauza de la picaturile Maxidex, iar cand le reluam, vedeam din nou bine. Acum insa, am terminat tratamentul (a durat 2 luni) si nu mai am acea problema. Acum vad bine chiar daca imi pun doar lacrimi artificiale. Am fost din nou la consultatie la AmaOptimex si mi s-a recomandat sa mai  urmez inca 2 luni tratament cu Flumetol, insa macar acum, in pauza tratamentului (fac 10 zile tratament cu pauza de 5 zile si reiau asa in 3 ture) nu mai vad in ceata ci asa cum ar trebui :).

#72
alebal

alebal

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 06.05.2013

View Postlaura.sweeet, on 15 ianuarie 2013 - 15:54, said:

Buna vis87! Si eu tot la Ama Optimex in Bucuresti m-am operat. Problema mea e nu faptul ca vad halouri in jurul surselor de lumina noaptea, ci ca atunci cand incerc sa citesc absolut orice scris, fie el de pe un panou publicitar sau dintr-un ziar, vad putin dublu, ca si cum pe langa conturul normal al literei ar exista inca un contur. Vad foarte clar, dar dublu .. Nu stiu cum sa ma exprim mai bine ... ma gandeam ca poate si tu ai patit asa ceva, daca iti mai amintesti cumva ...  Tu prin ce metoda ai fost operat la clinica?
Eu sincer nu am fost deloc impresionata de domnul dr. Mircea Filip si nici de personalul de acolo. Sunt anul 6 la medicina, acum termin si le-am zis si lor asta, dar tot s-au purtat ca si cum nu as stii nimic din medicina .. Una dintre asistentele de acolo, care imi punea anestezicul inainte operatiei chiar incepuse sa rada de mine atunci cand am intrebat-o care tehnica se realizeaza in blocul operator. Plus ca atunci cand am intrebat-o de ce ea poarta ochelari, a incercat sa schimbe subiectul. A 2-a zi dupa operatie ma gandeam ca ma consulta tot medicul care m-a operat, insa in schimb am nimerit la o doamna doctor care nici macar nu stia sa-mi zica de ce pe consimtamantul pe care l-am semnat inaintea operatiei scria Lasek si cand am iesit din operatie si mi-a dat aceea foaie scoasa la imprimanta, imi scria ca s-a realizat ablatia prin metoda PRK. Apoi din nou la o saptamana m-a consultat aceasi doamna, domnul dr. Mircea Filip nici macar nu era la clinica de consultatii. Acum m-am programat din nou la ei.
Dupa controlul de 1 saptamana, la cateva luni ai mai fost la control? Mie mi s-a spus atunci ca trebuie sa vin la 6 saptamani, asta ar insemna 1 luna si jumatate, tu ai fost direct la 3 luni?
Ma cam sperie faptul ca ochiul stang nu si-a revenit inca ....  Daca imi acopar ochiul stang si incerc sa citesc doar cu dreptul vad super bine, insa in schimb, daca imi acopar ochiul  drept si incerc sa citesc de la aceasi distanta, nu reusesc sa descifrez literele decat extrem extrem de greu.  Poate as fi mai linistita daca as stii ca si altcineva  a patit asa ceva  si ca si-a revenit. Tu cand te referi la acele halouri, te referi ca apar doar noaptea? Ma tot intreb cum apar acele halouri si in timpul zilei ... Haloruile le vedeai doar in jurul surselor luminoase?
Si inca ceva: primele 2 controale nu le-am platit, cel de-al treilea se plateste? Se plateste 150 lei consultatia sau si alte investigatii?
Multumesc mult pt raspuns si sorry ca te bat la cap cu atatea intrebari Posted Image
Buna! Am urmarit starea ta si vreau sa te intreb: cum te simti acum? Si-a revenit vederea? Si nu am inteles de fapt ce interventie ai facut: Lasek sau PRK? Si daca Lasek-ul e metoda cu femtosecunde. Eu am dioptrii de -6.5 si port ochelari de 17 ani, lentile am purtat 10 ani. Dar am inceput sa lucrez in domeniul IT si din cauza calculatorului (9 h pe zi stau cu ochii in monitor) nu mai suport lentilele. Asa am luat decizia ca trebuie sa ma operez. Oricum ar fi, chiar daca raman cu ceva dioptrie dupa, tot nu e ca si cum cand nu sunt in stare sa vad nici persoana de langa mine. Sunt dependenta de ochelari. M-am programat pe 15 pentru operatie si mi s-a recomandat intraLasik (asa se numeste la ei operatie cu laser cu femtosecunde). Doamna doctor mi-a spus ca as fi eligibila si pentru PRK, pentru ca sunt la limita, dar ca intraLasik este mult mai precis pt dioptrii mai mari de -6, chiar si pentru cele mai mici de -2.

View Postlaura.sweeet, on 06 mai 2013 - 16:25, said:

Hello! Vin cu noi amanunte! In sfarsit, dupa 5 luni de la operatie, pot sa spun ca vad bine [ http://1.1.1.1/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/smile.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]. In urma cu ceva timp spuneam ca vedeam in ceata atunci cand faceam pauza de la picaturile Maxidex, iar cand le reluam, vedeam din nou bine. Acum insa, am terminat tratamentul (a durat 2 luni) si nu mai am acea problema. Acum vad bine chiar daca imi pun doar lacrimi artificiale. Am fost din nou la consultatie la AmaOptimex si mi s-a recomandat sa mai  urmez inca 2 luni tratament cu Flumetol, insa macar acum, in pauza tratamentului (fac 10 zile tratament cu pauza de 5 zile si reiau asa in 3 ture) nu mai vad in ceata ci asa cum ar trebui [ http://1.1.1.1/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/smile.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ].
Puterea gandului:). Ma bucur! Doamne ajuta! A fost lunga recuperarea si dureroasa, dar ma bucur tare ca acum esti bine!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate