Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 

Operatii cu laser pentru ochi II.

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#19
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
Buna. Te-as ruga sa ne spui pe scurt, cum a decurs totul.
Ma refer de la inceput.... am sa trasez niste idei, daca poti raspunde, am aprecia toti ochelaristii :)

- cum a fost la control? de cand a inceput, ce a insemnat...
- cine decide daca poti sa faci operatia sau nu? se tine cont de ceva anume?
- ai facut pregatire cu psiholog inainte sau ai primit doar niste indicatii?
- cat a durat operatia si in ce a constat?
- cum a trebuit sa te comporti dupa operatie si ce limitari ai avut?
- dupa cat timp ai putut sa revii la chestiile normale?

Multumesc :)

#20
Xephos

Xephos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 11.09.2011
Recent am inceput si eu sa port ochelari.
Nu am idee ce inseamna aceste cifre,si daca e chiar de rau. Ochelarii is specializati pentru vederea de la distanta,vad totul in ceata fara ei.
OD: sf -0,50,cil,-1,75, ax 180 grade
OS: sf -0,50, cil -1,50 ax 175 grade.
Nu stiu ce inseamna cifrele astea :lol: si cat de grav e,dar prin operatie as putea ajunge la o vedere normala? chiar mai buna? purtatul de ochelari nu imi sta in fire.

#21
Ademaa

Ademaa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 12.06.2012
Buna Vlad! Cu cea mai mare placere va pot povesti totul, avand in vedere ca si eu inainte de operatie am cautat disperata orice parere despre aceasta...si am gasit doar dispute imbecile intre cei care erau deja operati si erau multumiti...si intre cei care nu se operasera si erau probabil inversunati pentru ca nu au curaj sau posibilitatea financiara sa faca asta...

- cum a fost la control? de cand a inceput, ce a insemnat...
- cine decide daca poti sa faci operatia sau nu? se tine cont de ceva anume?
- ai facut pregatire cu psiholog inainte sau ai primit doar niste indicatii?
- cat a durat operatia si in ce a constat?
- cum a trebuit sa te comporti dupa operatie si ce limitari ai avut?
- dupa cat timp ai putut sa revii la chestiile normale?

Sa incepem instorioara cu ajutorul intrebarilor tale...

" - cum a fost la control? de cand a inceput, ce a insemnat... "

Totul a pornit de la un voucher de pe internet...eu planuiam cat de curand sa ma operez si inca sondam clinicile....vazusem la T.V. destul de multe lucruri despre clinica asta si gasind voucherul absolut dumnezeiesc, am zis gata asta e! operatia costa 8750 RON iar eu am platit doar 3.900 RON , in acestia intrand si costurile consultatiilor preoperatorii ( in valoare de 650 RON ).... am cumparat voucherul...am sunat si peste 2 zile am fost programata la consultatii. Totul consta in testarea ochiului tau la niste aparate ultramoderne...dureaza cel mult jumatate de ora, cu tot cu discutia purtata cu medicul. Aparatele nu te ating, nu doare nimic...totul se desfasoara cu ajutorul unor lumini, poze, ba chiar este distractiv...ai senzatia de discoteca in ochii tai :)) , am avut 2 consultatii per total. in ultima mi s-au reverificat dioptriile pt ca totul sa fie absolut corect. Apoi se programeaza operatia.

- cine decide daca poti sa faci operatia sau nu? se tine cont de ceva anume?


In functie de rezultatul analizelor tale se stabileste tehnica medicala folosita. Doctorul este singurul care poate lua aceasta decizie. Eu personal am avut corneea potrivita pentru Femtolasik. am avut 530-540 microni corneea la ambii ochi, deci totul s-a incadrat perfect. Daca ai corneea prea subtire sunt alte doua metode prin care poti fi operat. De asemenea conteaza enorm si numarul dioptriilor tale. eu adunat miopia cu astigmatism am aut dioptrii de -5.00 la OD si -5.50 OS , am fost aproape la limita...limita fiind am de 6-7 dioptrii, dar la fel asta este strict corelata si de grosimea corneei, cu cat ai corneea mai groasa cu atat poti sculpta mai multe dioptrii. Daca cumva ai corneea prea subtire pentru laser si dioptrii destul de mari, se poate apela la implant de cristalin sau de lentila refractiva.

- ai facut pregatire cu psiholog inainte sau ai primit doar niste indicatii?

Nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva, nici mcar nu este nevoie. Doctorul vorbeste foarte clar cu tine, oricum nu sunt prea multe de zis...Toate indicatiile pre si post operatorii le primesti si pe suport scris pentru a nu se omite ceva. in principiu trebuie sa renunti la lentilele de contact cu minim 2 saptamani inainte si sa nu te dai cu parfum in ziua operatiei. Trebuie sa vii insotit de cineva, pentru a te ajuta dupa operatie.

- cat a durat operatia si in ce a constat?

Pai....inainte de operatie ti se da un xanax, care te va relaxa maxim ...ba chiar totul devine distractiv, eu una am intrat in sala razand :)) Apoi incep sa iti dezinfecteze zona ochilor, si sa-ti puna picaturile anestezice. Dupa ce esti dus in sala te vei intinde foaaaaarte confortabil pe masa aceea, doctorii sunt f veseli si destind atmosfera ok. ti se mai pun picaturi de anestezie, apoi ti se lipesc genele cu o banda speciala ( nu doare absolut deloc) pentru a putea fi montat dispozitivul ce tine ochiul sa nu clipeasca. Dupa pregatirea ochilor, se monteaza un tub mic mic mic mic de platic pe ochi, exact cat va fi taiat capacelul cu laserul. In timupl procedurii doctorul numara cu tine cele 20 de secunde necesare fiecarui ochi. Nu doare, nu se simte absolut nimic. important este sa nu misti ochiul si sa ramai uitandu-te la luminita verde. in ultimele 3 secunde nu va mai fi vizibila, insa doctorul comunica cu tine si-ti spune sa n-o cauti, indrumandu-te "ramai"..."ramai"..."ramai" si gata...o sa auzi laserul spunand " Suction OFF " si e gata...apoi inca 20 de secunde si la celalalt ochi si capacelele au fost create. apoi plimba un metru masa cu tot cu tine pentru a ajunge la aparatul laser care sculpteaza corneea. Repet: nu doare, nu simti nimic in timpul taierii capacelelor, nici macar presiunea aia "oribila" despre care spuneau altii...simti doar o usoara atingere dar nimic nimic mai mult.
Asa ...dupa ce ai fost mutat la laserul excimer ti se pun iar picaturi de anestezie si doctorul incepe sa indeparteze capacelul creat la unul dintre ochi, dar nu inainte de a calibra laserul pentru ochiul tau. in timp ce doctorul lucreaza la capacel, ti se spune tot ce se intampla, dar nu simti nimic, decat o usoara atingere , ca un fulg , dupa ce a terminat cu capacelul, intra in functiune laserul. nu dureaza mai mult de 15-20 de secunde sa sculpteze corneea, timp in care de asemenea trebuie sa urmaresti aceeasi luminita verde. in timp ce laserul lucreaza, vei simti un usor miros de topit, atat. Dupa ce laserul si-a facut treaba, se curata putin ochiul cu ser fiziologic....e foarte misto senzatia, hidratanta asa...si apoi se pune capacelul la locul sau. Dupa repozitionarea sa, dispozitivul ce impiedica clipirea, v-a fi indepartat, iar genele vor fi eliberate ( nu doare nu se smulg genele , stai linistit). Singura rugaminte a doctorului este sa nu strangi ochiul cand indeparteaza dispozitivul ala...ceea ce este foarte usor, pentru ca nu simti nevoia sa strangi. Apoi urmeaza acelasi lucru si pentru celalalt ochi. Toate astea au durat in jur de 15-20 de minute. Nu doare, nu simti nici un disconfort.


- cum a trebuit sa te comporti dupa operatie si ce limitari ai avut?

Imediat dupa operatie vezi in ceata...apoi incep durerile...depinde de cate dioptrii iti sunt sculptate. eu nu mai puteam sa deschid ochii pentru ca ustura si imi curgeau ochii foarte tare. Dar mi-au dat imediat un nurofen si mi-au zis sa iau un ketonal cum ajung acasa si sa dorm. dupa operatie am mai stat jumatate de ora pentru a putea fi examinata la microscop. totul a fost perfect. apoi am plecat acasa, ajutata de mama si de prietenul meu. Am ajuns acasa, am luat Ketonal si somn slafan....dupa xanax dormi ca un prunc, in ciuda durerilor. Durerile ( constau in senzatie de nisip si arsura) sunt suportabile, daca stai cu ochii inchisi se usureaza treaba, oricum este obligatoriu sa stai cu ochii inchisi pana a doua zi de dimineata si sa dormi cu niste ochelari de protectie, primiti de la clinica. Eu am ajuns pe la 19-19:30 acasa (operatiile se programeaza seara pentru a se putea dormi lejer si pentru a nu indura multa lumina, fericiti cei cu draperii)...am dormit, la 22:30 m-am trezit si mi-am pus picaturile...deja ma mai lasasera durerile, am iesit in curte cu ochelarii de soare la ochi sa nu ma supere becurile de pe terasa, am fumat doua tigari cu ochii inchisi si apoi somn de voie pana la ora 1:00 noaptea caaaaaand m-am trezit ... am vazut ceasul pentru prima data fara ochelari...am fost la baita si apoi iar somn pana a doua zi de dimineata cand m-am trezit fara nici o durere, nici o jena nimic. Decat putina fotofobie. mi-am pus picaturile am ramas cu draperiile trase, am inchis ochii si am dat drumul la televizor sa ascult stirile. la ora 14:30 am fost a controlul de 24 de ore. totul a fos perfect, Vedeam si ultimul rand de pe panou full HD :)). mi s-a spus cum am voie sa ma spal pe cap ( in asa fel incat sa curga samponul murdar pe spate) cum am voie sa ma spal pe fata ( cu palmele de sus in jos) si mi s-a schimbat numarul picaturilor pe zi. trebuie evitat efortul excesiv, loviturile si scarpinatul la ochi, ai voie sa te atingi dar  sa nu freci intens. Ai voie sa faci sex, sa te uiti la TV, pc, citit, ba chiar mi-a zis doctorul dupa control ca imi pot folosi ochii la maxim dpdv intelectual :)

- dupa cat timp ai putut sa revii la chestiile normale?

Eu momentan am aproape 2 saptamani de la operatie si merg pe motor, fac curatenie in casa in curte...cand simt ca obosesc ma odihnesc...machiajul mai asteapta 2-3 saptamani...in rest totul e normal. cand am fost miercuri la controlul de-o saptamana mi-a zis doctorul sa ma mai feresc inca 3 saptamani de bazine, piscine, mare ( pentru a nu contracta virusi, conjuctivita, etc) . Deci in 4 saptamani de la operatie poti reveni 100% la viata ta normala. Eu una oricum nu suport sa ma balacesc in piscina sau stranduri...asa ca dpdv viata la normal am reluat-o imediat...doar partea cu machiajul ma chinuie :))))

Ca parere personala pot sa spun ca senzatia de a vedea foarte bine dupa e socanta. lucrurile au alt contrast alta claritate tot...eu neavand astigmatismul corectat pe ochelari, e clar cat de prost vedeam cu ei si cat de socant este sa vad bine acum. Am dioptriile Zero cu ambii ochi. Vad clar, dar cand sunt obosita vad putin in ceata scrisul. foarte foarte putin, dar este in continuare foarte inteligibil. De obicei dupa ce imi pun picaturile, obosita fiind se clarifica imaginea scrisului imediat.
Singura "problema" cu care am ramas (si am uitat sa-l intreb pe doctor cand dispare) este o usoara sensibilitate la lumina noaptea. in a doua seara dupa operatie am dat cu ochii de farul unei masini si a fost jenant :))...dar urmatoarele seri s-au mai diminuat senzatiile de disconfort la faruri si iluminat stradal. Practic se vede o aura mai mare in jurul luminii cu usoare raze. atat....nu dor ochii la vederea lor sau chestii de genul. Dar v-am zis...ele se diminueaza constant, pentru ca aparatura este de ultima generatie si opereaza zona in asa fel incat pupila sa nu iasa din zona operata ca sa se intample haze-uri sau anormalitati vizuale noaptea.

Eu sunt foarte multumita de peratie, iar daca ar fi sa repet experienta n-as ezita pentru ca nu a fost nimic traumatizant.

Revin cu detalii dupa 20 iulie cand am controlul de o luna.

Sper ca v-am fost de folos.
Daca am scapat ceva va rog sa ma intrebati!

Va pup ochelaristii mei si va astept in clubul celor care poarta ochelari de soare cand vor...si a celor care-si cauta ochelarii dimineata si dau peste aia de soare pe noptiera....si a celor care inca-si ridica ochelarii pe nas :)) in gol :))) siiiiii a celor care in sfarsit pot adormi uitandu-se la televizor fara grija de a adormi cu ochelarii pe ochi si de a-i rupe :))))

Edited by adadoi, 02 July 2012 - 15:48.


#22
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
Iti multumesc din suflet pentru acest deosebit de detaliat review :)
In fine, o persoana care va ajuta foarte mult pe ceilalti.


Mai am o singura intrebare: dupa operatie, exista posibilitatea ca dioptriile sa se micsoreze/mareasca? ma refer pe termen lung... o data cu varsta?


Sa ai o zi buna si te asteptam cu un ultim review dupa 20iulie.

#23
criss_0101

criss_0101

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 01.08.2012
buna , imi poti spune unde te-ai operat ?
multumesc

#24
crisss91

crisss91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.08.2012

View Postcriss_0101, on 1st August 2012, 03:43, said:

buna , imi poti spune unde te-ai operat ?
multumesc




Buna. Si eu m-am operat si acuma nu mai port ochelari, daca doriti mai multe detalii , va dau cu mare drag.  :)

#25
tatic_distrat

tatic_distrat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 17.01.2010
Buna tuturor,

Ademaa ne poti spune unde ai facut operatia, la ce clinica ?
Crisss91 ne poti spune de ce anume te-ai operat, ce ai avut la ochi? Si unde anume ai facut operatia ?

Stie cineva daca se opereaza strabismul ce vine la pachet si cu astigmatism ? mai ales daca persoana a facut o operatie la ambii ochie pe la 6 ani, si doar la un ochi s-a corectat, iar acum are in jur de 31 de ani ?

Cum aflu detalii de pe reteta respectivului o voi posta in speranta unui mic ajutor din partea forumustilor acestui post.

Multumesc tuturor celor ce isi impartasesc experienta si curajul lor !

#26
iana-sanda

iana-sanda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.08.2012

View PostAdemaa, on 27th June 2012, 16:48, said:

Helau....astazi s-a implinit o saptamana de la operatie, totul a decurs perfect...VAD foarte bine...daca are cineva intrebari raspund cu mare drag :)
Buna Ademaa,
te rog sa-mi dai si mie cateva referinte cu prvire la locul unde te-ai operat(clinica,oras,medic,pret,...)si ce crezi tu ca m-ar interesa pentru o eventuala operatie la ambii ochii.
Multumesc mult.

#27
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Nu vreau sa ma bag aiurea in seama, dar daca ii intereseaza o clinica buna pe cei din zona Constantei, le pot da numarul, si-a facut control acolo cumnata-miu (trebuia sa fac si eu, insa nu mai avea cine conduce masina, ca ne puneau picaturi si cateva ore nu era prea placut sa conduci). De ceva vreme si-au luat aparatura speciala pentru operatii laser (sau cum i-or zice). Cica is asaltati cu programari, insa daca vrea cineva numarul sau adresa, e in CT, vis-a-vis de Delfinariu. Mai multe detalii nu am, nici numele clinicii nu-l stiu, dar va descurcati voi.

PS: cica am -0,5 si -0,75 cu un mic cilindru, insa daca mi s-ar fi pus picaturile, situatia ar fi fost oarecum diferita, din cate am inteles. Mi s-a recomandat ca, la urmatorul control, sa insist sa mi se puna picaturi in ochi, pentru rezultate cat mai aproape de realitate.

Edited by Lucian_M, 12 August 2012 - 15:12.


#28
Ademaa

Ademaa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 12.06.2012
Helau VladC!

"Mai am o singura intrebare: dupa operatie, exista posibilitatea ca dioptriile sa se micsoreze/mareasca? ma refer pe termen lung... o data cu varsta?"

Din pacate raspunsul la aceasta intrebare nu ti-l poate da nimeni. mie mi s-a spus ca nimeni nu poate da garantia stagnarii dioptriilor, pentru ca nimeni nu stie din ce cauza apare miopia...prin urmare nici cum se poate stagna definitiv nu se stie...acum depinde de fiecare om si organismul sau...deci e un fel de "ruleta ruseasca" :))





Buna Cris


"buna , imi poti spune unde te-ai operat ?"


m-am operat la clinica oftalmologica Europe Eye, operatiile sunt efectuate de Doctorul Horia Stanca, directorul medical al spitalului, el mai lucreaza si la spitalul SRI. este un tip super inteligent si de gasca.



Buna taticule :))

"Ademaa ne poti spune unde ai facut operatia, la ce clinica ?"

Am raspuns mai devreme la aceeasi intrebare venita si din partea lui cris.

Buna Iana-Sanda!

"Buna Ademaa,
te rog sa-mi dai si mie cateva referinte cu prvire la locul unde te-ai operat(clinica,oras,medic,pret,...)si ce crezi tu ca m-ar interesa pentru o eventuala operatie la ambii ochii."


in postarile de mai sus ai absolut toate detaliile, clinica, doctor, si toata experienta...de acolo extragi tu ce este de interes pt tine...si daca nu se regaseste ceva te astept cu intrebari. Eu sunt din bucuresti, clinica este tot din bucuresti.


Si acum imi cer scuze pentru faptul ca nu am revenit cu un review imediat pe 20 iulie, dar cum am avut dezlegare la orice, am fugit in concediu, unde sincer am incercat sa va scriu dar nu stiu de ce nu mergea sa postez de pe telefon, iar laptop-ul a fiost lasat acasa pentru o deconectare de realitate mai buna :))

controlul a decurs perfect, ba chiar am devenit obiect de studiu pentru studentele doctorului :)) , datorita vindecarii f bune, abia se vede ca am fost operata, studentele au fost puse sa se holbeze si sa vada cum arata o vindecare perfecta! incepand cu data de 20, am voie sa ma balacesc, scufund, machiez etc :)) am probat si apa sarata din mare si e ok , nu-i panica...am ramas doar cu lacrimile artificiale timp de inca 2 luni...cica de 3 ori pe zi...dar sincer nu prea mai simt nevoia lor decat cand este ffffff cald afara si este aerul foarte uscat, sau cand citesc foarte mult....deci si nervisorii responsabili cu lubrifierea ochilor s-au refacut f frumos.

Vederea cu ambii ochi este 0 dioptrii, separat la fiecare ochi am ramas cu un maxim 0,50 - dar importanta este vederea totala :) oricum doctorul este f mandru ca la ce dioptrii am avut, totul a decurs perfect. urmatorul control va fi in octombrie :D

daca mai sunt intrebari le astept.

o zi buna

#29
crisss91

crisss91

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 08.08.2012

View Posttatic_distrat, on 8th August 2012, 04:06, said:

Buna tuturor,

Ademaa ne poti spune unde ai facut operatia, la ce clinica ?
Crisss91 ne poti spune de ce anume te-ai operat, ce ai avut la ochi? Si unde anume ai facut operatia ?

Stie cineva daca se opereaza strabismul ce vine la pachet si cu astigmatism ? mai ales daca persoana a facut o operatie la ambii ochie pe la 6 ani, si doar la un ochi s-a corectat, iar acum are in jur de 31 de ani ?

Cum aflu detalii de pe reteta respectivului o voi posta in speranta unui mic ajutor din partea forumustilor acestui post.

Multumesc tuturor celor ce isi impartasesc experienta si curajul lor !
  

Am facut operatia la Szeged  in  Ungaria. Eu am avut astigmatism mixt, la un ochi -5 si la celalalt -5,5. Cei de acolo sunt foarte buni , au un aparat care exista 2 in lume , unul aici si unul prin America. Iti spun de la inceput daca are rost sa te operezi sau nu. Mie mi-au zis ca  operatia a decurs foarte bine si k o sa ajung la 0 dioptrii, am purtat ochelari de la 7 ani , acum am 21 si sunt bucurosa sa in sfarsit am scapat de ei. Am 3 saptamani de la operatie si ma simpt foarte bine.

#30
Crispy23

Crispy23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 04.04.2009
Buna seara,

am 36 de ani si pe 12 septembrie 2012 m-am operat de miopie in Bucuresti prin metoda ilasik.
Vreau sa va relatez si experienta traita de mine, in speranta de a-i ajuta si pe altii care vor sa o faca, sau nu.

Mentionez ca aveam -4,5 la ambii ochi si cu un usor astgmatism de 0,5 .

Am cautat mult pe forumuri pana sa ma decid sa fac aceasta operatie dar pe la noi gasesti foarte putine informatii,
noroc cu cele din strainatate.

Astazi am fost la controlul de doua saptamani si totul e ok.
Vad destul de bine, am zile cand vad foarte bine si zile ( ca cea de azi ) in care vad putin in ceata dar doctorita m-a linistit spunandu-mi
ca e de la picaturi...

Operatia in sine nu mi s-a parut grea dar am avut un sentiment ciudat cand mi s-a indepartat flapul : am vazut exact ca intr-un slideshow cu fotografii,
cand imaginea s-a dus exact ca si cand dai pagina la o carte iar urmatoarea pagina era complet neagra. Acest "blackout" a durat pana flapul a fost pus la loc - e vorba de maxim 1 minut.

De durut nu m-a durut in timpul operatiei...am simtit doar usoare intepaturi cand mi s-a operat cel de al doilea ochi ( stangul in cazul meu ), dar mi s-a spus ca
e normal pentru ca usor, usor se ducea anestezicul.

Avand in vedere varsta, inainte de operatie mi s-a recomandat monovision-ul si am acceptat doar dupa ce am pus-o pe doctorita sa-mi arate cum as vedea monovision si
am fost multumit de rezultat.
Mi-a garantat ( cei drept, doar verbal ) ca pana la varsta de 50 de ani nu o sa am nevoie de nici un fel de ochelari, iar dupa aceasta varsta, s-ar putea sa port
doar pentru citit dar nu e obligatoriiu.

Am cel putin 15 ani inainte fara ochelari ceea ce e minunat, avand in vedere ca 20 de ani nu am putut trai fara ei.
Am citit toate randurile de pe ecranul din cabinet, atat la distanta cat si aproape.
Nu pot sa spun ca vad perfect, dar mi s-a spus ca vederea imi va reveni complet undeva intre o luna si sase luni.

Daca recomand aceasta interventie ? Nu pot sa ma pronunt pentru altcineva, eu sunt deocamdata multumit si astept zilele in care sa vad clar...

Sa zicem ca acum sunt cu vederea undeva spre "hd ready"...astept inca full hd-ul si 3D-ul ! Posted Image

Bafta tuturor si o sa incerc sa va tin la curent cu evolutia !

#31
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Buna Ademaaa!
Am citit absolut toate informatiile pe care ni le-ai dat si iti multumim pt ca impartasesti cu noi toate experientele prin care ai trecut. Acum parca nu mai sunt chiar atat de speriata in legatura cu operatia. Eu sunt din Timisoara, am 24 ani, port ochelari de prin clasa a 8-a (am inceput direct cu -3, ma si mir ca mai vedeam ceva pe strada), am -4 miopie la ambii ochi dar combinata cu un astigmatism destul de mare (ultima data cand am fost la control mi-au pus lentile inclus de 3,5 cilindru si deja aveam impresia ca vad putin dublu, medicul a zis ca, cu asa lentila, bate un pic spre diplopie si nu are cum sa-mi prescrie un cilindru atat de mare si ca trebuie sa ma lase cu cilindrul pe care il am acum la ochelari, asta fiind de 2 ,si ca trebuie sa ma obisnuiesc asa, chiar daca nu vad prea bine). Asta ar insemna la mine un astigmatism mixt de -6 sau chiar -7,5 ... Am vazut ca tu ai zis ca limita e pana in 6-7 dioptrii, deci trebuie sa vorbesc cu un medic daca ma incadrez sau nu pt operatie. Mi-am facut anul trecut si o topografie corneeana si sunt programata peste o saptamana pentru o a 2-a, vreau sa vad cum se comporta corneea mea in dinamica ..
Am cateva intrebari la care inca nu am gasit raspunsuri ...  Prima: Tu inainte de operatie ai purtat doar ochelari sau si lentile de contact? Dupa operatie ti se da un set de lentile de contact pe care trebuie sa le porti pt o anumita perioada de timp? Promblema este ca eu am purtat lentile de contact 3 ani dar acum pur si simplu nu le mai suport pe ochi mai mult de cateva ore pe zi si asta 1-2 dati pe luna, ca mi s-a creeat un fel de hipersensibilitate la lentile ... Ideea e ca daca mi se da sa port dupa operatie, nu stiu daca o sa pot sa le port zilnic ... a 2-a:  Inainte de operatie, ai simtit vreodata ca ai ochii uscati si sa ai nevoie sa-mi pui lacrimi artificiale? Pentru ca am citit ca dupa operatia cu laser, trebuie sa-mi pun zilnic picaturi.
Si a3-a: am vazut ca ai scris ca ai avut un astigmatism mixt: cat era miopia la tine si cat era astigmatismul? (fiecare in parte)

Buna Crisss91!
Vreau sa te intreb si pe tine cate ceva. Am vazut ca ai scris ca te-ai operat la Szeged. Cum se numeste clinica si medicul la care te-ai operat? Ai ales tu de la inceput ce medic sa se ocupe de tine (dat fiind ca poate ai citit prin diverse forum-uri despre acel medic) sau au ales ei?
Cand ai sunat sa-ti faci programarea, la cat timp dupa asta te-a programat la operatie?
Prin ce tehnica te-ai operat? Lasik, lasek sau PRK?

Am vazut ca ai scris ca ai avut un astigmatism mixt: cat era fiecare in parte, miopia si astigmatismul?
Si am vazut ca ai scris asa: "Mie mi-au zis ca  operatia a decurs foarte bine si k o sa ajung la 0 dioptrii"  ... Totusi, dupa operatie, la ora actuala, cu cate dioptrii ai ramas?
Si aceasi intrebare ca la Ademaa: Ai simtit vreodata inainte sa te operezi ca iti simti ochii uscati, ca ai avea nevoie sa-ti administrezi lacrimi artificiale?

Buna Dpv! Sper ca inca mai primesti notificarile si ne poti raspunde ..
Spune-mi te rog, cum se cheama clinica din Szeged si medicul la care te-ai operat?
Care sunt dioptriile tale acum, la ora actuala dupa operatie? Ca vad ca a trecut ceva vreme si sunt curioasa daca ai ajuns sau nu la 0 dioptrii ..

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Edited by laura.sweeet, 11 October 2012 - 10:45.


#32
Crispy23

Crispy23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 04.04.2009
Din cate vad nu prea se inghesuie lumea la operatii ... deh, e criza ...
Una peste alta am doua luni de la operatie si pot sa va spun ca VAD foarte bine.
Ceata s-a dus, mai iau doar niste vitamine si lacrimi de 3 ori pe zi...
Deja m-am obisnuit fara ochelari, activitatile zilnice le fac fara nici cel mai mic impediment,
doar din cand in cand imi mai aduc aminte ca am fost ochelarist...
Pot sa spun cu mana pe inima ca am avut o operatie reusita...
Bafta tuturor si va tin la curent...

#33
cristina123

cristina123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 20.09.2006
Buna Crispy23,

Poti sa imi spui te rog unde ai facut operatia si la ce doctor? Cam in cat timp sa dus ceata si ti-ai putut relua activitatie normale?

Mersi mult

#34
Crispy23

Crispy23

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 04.04.2009
Sper sa nu se considere reclama...la West Eye Hospital, Dr. Mihaela Simion. Pentru mine a fost foarte ok.
Ceata de care vorbesti as zice ca se manifesta ca si cum ai avea pe ochi  pusa o folie subtire, vezi lumea prin folie... Posted Image
Nu deranjeaza foarte tare...eu la doua zile de la operatie m-am dus la servici...
Cam dupa o luna, cand pui deja mai putine picaturi in ochi, incepi sa vezi si din ce in ce mai bine o data cu trecerea
saptamanilor...
Eu vad foarte bine si as putea sa zic chiar ca noaptea vad mai bine decat cand aveam ochelari.
Merg periodic la control ( ca toti cei operati de altfel ) si citesc fara probleme toate literele de pe panouri, chiar si pe cele mai
mici, atat la distanta cat si aproape...
Pot sa spun ca a fost o operatie reusita...

Tu esti singura care decizi, nici mama, nici tata, nimeni...tu stii ce e mai bine pentru tine. La mine familia a fost de partea mea si
a spus co orice decizie o sa iau, ei vor fi alaturi de mine...
Citeste si forumuri din afara unde sunt persoane operate chiar si acum 15 ani ( cand la noi nici nu se stia cu ce se mananca ), care cu
siguranta te vor ajuta sa iei o decizie.
Ca la orice interventie chirurgicala, exista si un grad de risc, problema e daca vrei sa ti-l asumi sau nu !
Iti urez multa sanatate, multa bafta...si nu uita, alegerea este doar a ta !

#35
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Buna tuturor! Pana la urma am facut si eu pasul cel mare si m-am operat cu laser prin metroda PRK. Totul a decurs foarte bine, asta bineinteles facand abstractie de durerile infernale din primele 3 zile si de faptul ca abia suportam lentilele de contact, insa acum, dupa ce toate au trecut, parca am si uitat cat de greu a fost imediat dupa operatie :). Deja am 12 zile de la operatie si nu-mi vine sa cred ca ma descurc si fara ochelari, desi mi-a redus la 0 miopia ,insa laserul nu a reusit sa reduca tot astigmatismul ( mi s-a spus asta de la bun inceput).  Singura problema pe care o am si de care sunt foarte ingrijorata e faptul ca, cu ochiul drept vad perfect, insa cu ochiul stang am impresia ca vad oarecum dublu. Vad mai mult dublu, decat in ceata, ca si cum imi fuge putin imaginea ... Vream sa va intreb, pe cei care v-ati operat, ati avut cumva aceasta problema? E normal sa fie asa?

#36
adaniel

adaniel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.02.2007

View PostAdemaa, on 27 iunie 2012 - 15:48, said:

Helau....astazi s-a implinit o saptamana de la operatie, totul a decurs perfect...VAD foarte bine...daca are cineva intrebari raspund cu mare drag Posted Image

Super! Intentionez si eu sa ma operez anul acesta de astigmatismș spune-mi si mie la ce clinica te-ai operat, cat te-a costat si daca te simti bine acum, dupa operatie...Mai porti ochelari? Merci frumos!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate