Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Operatii cu laser pentru ochi II.

- - - - -
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#37
vis87

vis87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.01.2013

 laura.sweeet, on 22 decembrie 2012 - 20:21, said:

Buna tuturor! Pana la urma am facut si eu pasul cel mare si m-am operat cu laser prin metroda PRK. Totul a decurs foarte bine, asta bineinteles facand abstractie de durerile infernale din primele 3 zile si de faptul ca abia suportam lentilele de contact, insa acum, dupa ce toate au trecut, parca am si uitat cat de greu a fost imediat dupa operatie Posted Image. Deja am 12 zile de la operatie si nu-mi vine sa cred ca ma descurc si fara ochelari, desi mi-a redus la 0 miopia ,insa laserul nu a reusit sa reduca tot astigmatismul ( mi s-a spus asta de la bun inceput).  Singura problema pe care o am si de care sunt foarte ingrijorata e faptul ca, cu ochiul drept vad perfect, insa cu ochiul stang am impresia ca vad oarecum dublu. Vad mai mult dublu, decat in ceata, ca si cum imi fuge putin imaginea ... Vream sa va intreb, pe cei care v-ati operat, ati avut cumva aceasta problema? E normal sa fie asa?

Da e normal sa ,, vezi dublu'' sau zic eu mai corect cu halouri sau in umbra, in special noaptea!
Eu m-am operat la clinica Ama optimex in februarie 2012 aveam dioptrii destul de mari -8 cu cilindru -3.5, doctorii si aparatul nu garanteaza decat pana la -6, in cazul meu la ultimul control in noiembrie 2012 a fost de -1.....1.5 cu 0....0.5 ceea ce pot sa spun ca este mai mult decat multumitor. Acum astept controlul din aprilie la care se vor face din nou mai multe analize detaliate si sper ca dioptriile sa fie ca la ultimul consult! Pentru cei interesati dioptriile care rezulta in urma operatiei se vad la controlul de 3 luni, dupa aceea mai pot fluctua dar nu foarte mult! Pot sa spun ca in momentul de fata vad cel putin la fel sau chiar mai bine decat cu ochelarii care ii purtam inainte de operatie, pretul operatie in cazul meu nu mi s-a parut foarte mare deoarece o pereche de ochelari care ii schimbam la 1 an sau 2 ajungea undeva la 1000-1400 de lei! Pentru cei interesati in afara de costul operatiei luati in calcul si costul consultatiilor plus costul tratamentului care nu sunt de neglijat!
Recomand aceasta clinica si personalul, cat si celor care au dioptrii mai mari de 2-3 sa faca aceasta operatie!

#38
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Buna vis87! Si eu tot la Ama Optimex in Bucuresti m-am operat. Problema mea e nu faptul ca vad halouri in jurul surselor de lumina noaptea, ci ca atunci cand incerc sa citesc absolut orice scris, fie el de pe un panou publicitar sau dintr-un ziar, vad putin dublu, ca si cum pe langa conturul normal al literei ar exista inca un contur. Vad foarte clar, dar dublu .. Nu stiu cum sa ma exprim mai bine ... ma gandeam ca poate si tu ai patit asa ceva, daca iti mai amintesti cumva ...  Tu prin ce metoda ai fost operat la clinica?
Eu sincer nu am fost deloc impresionata de domnul dr. Mircea Filip si nici de personalul de acolo. Sunt anul 6 la medicina, acum termin si le-am zis si lor asta, dar tot s-au purtat ca si cum nu as stii nimic din medicina .. Una dintre asistentele de acolo, care imi punea anestezicul inainte operatiei chiar incepuse sa rada de mine atunci cand am intrebat-o care tehnica se realizeaza in blocul operator. Plus ca atunci cand am intrebat-o de ce ea poarta ochelari, a incercat sa schimbe subiectul. A 2-a zi dupa operatie ma gandeam ca ma consulta tot medicul care m-a operat, insa in schimb am nimerit la o doamna doctor care nici macar nu stia sa-mi zica de ce pe consimtamantul pe care l-am semnat inaintea operatiei scria Lasek si cand am iesit din operatie si mi-a dat aceea foaie scoasa la imprimanta, imi scria ca s-a realizat ablatia prin metoda PRK. Apoi din nou la o saptamana m-a consultat aceasi doamna, domnul dr. Mircea Filip nici macar nu era la clinica de consultatii. Acum m-am programat din nou la ei.
Dupa controlul de 1 saptamana, la cateva luni ai mai fost la control? Mie mi s-a spus atunci ca trebuie sa vin la 6 saptamani, asta ar insemna 1 luna si jumatate, tu ai fost direct la 3 luni?
Ma cam sperie faptul ca ochiul stang nu si-a revenit inca ....  Daca imi acopar ochiul stang si incerc sa citesc doar cu dreptul vad super bine, insa in schimb, daca imi acopar ochiul  drept si incerc sa citesc de la aceasi distanta, nu reusesc sa descifrez literele decat extrem extrem de greu.  Poate as fi mai linistita daca as stii ca si altcineva  a patit asa ceva  si ca si-a revenit. Tu cand te referi la acele halouri, te referi ca apar doar noaptea? Ma tot intreb cum apar acele halouri si in timpul zilei ... Haloruile le vedeai doar in jurul surselor luminoase?
Si inca ceva: primele 2 controale nu le-am platit, cel de-al treilea se plateste? Se plateste 150 lei consultatia sau si alte investigatii?
Multumesc mult pt raspuns si sorry ca te bat la cap cu atatea intrebari Posted Image

Edited by laura.sweeet, 15 January 2013 - 15:59.


#39
vis87

vis87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.01.2013
Acele umbre au fost si la mine, in prima luna acele halouri apar si cand citesti sau te uiti la tv, monitor sau altele........ dupa aceea acele halouri apar numai la surse luminoase! Am fost si la control la o luna! Metoda prin care s-a realizat operatia a fost tot PRK!
La controlul de 3 luni iti poti da seama cam unde se stabilizeaza dioptriile!
O sa observi o imbunatatire a vederi din momentul in care nu o sa mai pui acele picaturi in special antibioticul care cred eu da acea ceata si umbre, iti spun asta deoarece dupa 6 luni am mai urmat 10 zile de antibiotic si la ochiul care are dioptria -1.....-1.5 aparuse din nou acea ceata si un pic de umbra, dar astea dispar la 2-3 sapt dupa ce opresti administrarea!
La controlul 3 si 6 luni se plateste numai consultatia care din cate imi aduc aminte cam acolo variaza! Din ce mi s-a spus la controlul de 1 an se fac din nou acele analize care s-au facut inainte de operatie, nu vreau sa gresesc denumirea acestora, din cate stiu e undeva la 400-500 lei!
In cazul meu nu am ce reprosa nici domnului dr. Mircea Filip nici aistentei, nu stiu daca ai fost atenta dar si domnul doctor si asistenta poarta ochelari, din ce am citit dioptriile mici nu se opereaza deoarece exista riscul sa se duca pe + sau ceva de genu! Chiar daca nu am fost programat pt consult la domnul dr. Mircea Filip dupa analizele facute inainte operatiei a venit la mine si mi-a explicat absolut totul (valorile care le poate rezolva laserul, riscurile, si daca in cazul meu se mai poate face o a doua operatie)!
In cazul meu am fost super multumit deoarece laserul a redus dioptriile cu 6.5 st si dr 7.5-8 in schimb la cilindru a ramas un pic mai mult!
Singura problema dupa cele 3 luni a fost senzatia de ochii uscati care o rezolvam cu optive!
Si ca o chestie amuzanta acea experienta cu inchiderea unuia dintre ochi a devenit un reflex sau un tic, la consultul de 1 luna in timp ce asteptam sa intru la consult mai erau inca doua persoane care dupa operatie aveau acelasi tic (deci fii cu bagare de seama) :) !
Nu ma bati la cap din contra daca mai ai alte intrebari le astept deoarece stiu cum e, nici eu nu am avut pe cine intreba nici inainte si nici dupa operatie!

#40
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Again, multu' mult pt raspuns, dar ori sunt eu paranoica, ori nu inteleg la ce te referi cand zici halouri. Eu nu vad umbre, pur si simplu vad scrisul usor dublu, dar din cauza asta, literele fiind apropiate se incaleca intre ele si de aceea nu pot descifra cuvintele, decat daca ma chinui rau de tot ... Exact asa ai patit si tu?

Totusi, imi pun intrebarea, de ce patesc asta doar la un singur ochi iar cu celalat sa vad perfect perfect? Adica cu stangul aproape ca nu descifrez scrisul, iar cu dreptul vad fara nici o problema. Am terminat deja schema de tratament, antibioticul mi l-am pus doar prima saptamana, asa imi era notat pe acea reteta. Plus ca sigur nu are legatura cu picaturile, ca atunci mi-ar fi afectat si vederea la ochiul drept si as fi vazut in ceata cu amandoi.

Tu vedeai halourile cu ambii ochi, sau ca si mine doar cu unul dintre ei?

La cat timp au disparut acele umbre?

Edited by laura.sweeet, 15 January 2013 - 21:09.


#41
vis87

vis87

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 08.01.2013
Poti suna si intreba daca este ok, nu stiu sa-ti spun exact acea senzatie de dublu am avut si eu da nu mai stiu exact sa-ti spun pana cand!
Ce cred, este ca la cel care ai acea senzatie se vindeca un pic mai greu sau mai ai ceva dioptrie la el! La mine la cel cu -1 cand turnam picaturile se mai inrautatea putin vederea!
Scuze pentru intarziere!

#42
adaniel

adaniel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 05.02.2007
Buna seara! As dori sa-mi recomandati si mie un medic bun pentru o operatie de astigmatism in Bucuresti; am mai citit pe forumuri si am ajuns la o lista scurta de clinici pe care v-o prezint: West Eye Hospital, Oftalux, Ama Optimex, Oculus (referinte bune pentru dl. dr. Moraru); nu sunt deloc decis unde sa pornesc investigatiile si mai ales, la ce medic... Daca m-ati putea ajuta cu detalii referitoare la acest subiect, v-as fi recunoscator. Multumesc!

#43
dpv

dpv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 30.12.2007

 dpv, on 25 februarie 2012 - 15:15, said:

Am facut o operatie cu laser la ambii ochi si va pot oferi cateva informatii, poate vor fi persoane care vor avea nevoie de aceste informatii.
Am 22 de ani, voi avea 23 anul acesta si in urma cu 9 zile am facut o operatie de corectie laser la ambii ochi la Szeged. Aveam urmatoarele deficiente la ochiul drept -7,5D cu 1,5 cilindru si la ochiul stang -7,5D cu 1 cilindru. Am fost la un control amanuntit prin decembrie la clinica din Szeged, control care m-a costat 7000 HUF adica aproximativ 100 de lei. Mi s-a spus ca sunt apt de operatie si se va putea reduce totul la 0. In februarie m-am programat la operatie si mi s-a mai facut un control simplu inainte de operatie sa fie sigura doamna doctor ca e stabil tot si am intrat la operatie. Initial am semnat o foaie cum ca sunt de acord cu operatie si cunosc riscurile si blabla, operatia a dura 20 de minute cu toate pregatirile.
Inainte de operatie ti se pun in ochi picaturi de mai multe feluri printre care si anestezic, deci esti anesteziat local. Metoda folosita in cazul meu era PRK, ti se pune in ochi suportul care iti tine ochiul deschis si din momentul respectiv vezi doar lumina verde la care ti se spune sa privesti si simti ca ti se pune solutia respectiva sa ti se indeparteze epiteliul, apoi mi-a spus priveste si stai nemiscat la lumina verde ca porneste laserul. Totul a durat 10 secunde, imi spunea tot ce se intampla, o chestie interesanta era ca simteai un miros de ars, ca si cum miroase parul ars. Dupa ce termina iti pune ceva ser apoi scoate suportul din ochi si deja avand asa dioptrii vedeam o diferenta, chiar incepuse sa rada ca am zis Wow, ce interesant vad in momentul de fata. Apoi a trecut la ochiul stang, aplicand acelasi procedeu. Am iesit pe picioare afara din sala de operatie si apoi a mai discutat cu mine mi-a spus cum sa-mi pun picaturile si mi-a zis sa vin a doua zi la control.
In timpul operatiei nu simti absolut nimic, oricat de fricos/a ai fi nu poti simti durere sau ceva, partea disconfortanta apare dupa ce trece efectul anestezicului, dupa aproximativ 3 ore de cand ti l-au pus in ochi. Prima zi e dificila, trebuie sa recunosc, iti curg ochi,la propriu,cand vrei sa-i deschizi, de aceea am ajuns la hotelul unde am fost cazat pe picioarele mele ca eram anesteziat dar dupa ce a trecut efectul am inceput sa simt o durere ca si cum as fi avut nisip in ochi si am preferat sa nu-i deschid decat daca era important. La intuneric puteam sa-i deschid mai usor, dar imi curgeau tare.
A doua zi am fost la control si mi-a pus din nou ceva picaturi si puteam deschide ochii, vedeam sa umblu, distingeam fetele, aveam impresia ca ma vad ca si sub apa. Mi-a facut un control scurt si mi-a spus ca totul e ok si sa vin peste 8 zile.
Ajungand acasa vineri la amiaza, am stat in camera intr-o bezna totala si nu deschideam ochii deloc, pana duminica dimineata, cand m-am trezit ii puteam deschide, foarte usor, dar ma deranja lumina si pentru faptul ca am stat cu ochii inchisi la intuneric 2 zile.
In fiecare zi vederea se imbunatatea, vedeam tot mai clar, tot mai usor focalizam si nu mai simteam nici o durere. Peste 8 zile am fost la control si doamna doctor era uimita ca m-am vindecat si mi-am revenit atat de rapid avand in vedere ca am avut asa dioptrii, mi-a facut un test, mi-a pus ochelarii aceia si a incercat sa-mi puna ceva lentile cu -1,-2 dioptrii sa vada daca are vreun efect, vedeam sa citesc tot inafara de ultimul rand, precizez ca ultimul nu-l vedeam nici cand purtam ochelarii. Mi-a spus ca operatia a fost un success si ca voi avea o vedere foarte buna. Desi acum (dupa 9 zile) nu vad perfect mi-a spus ca are nevoie creierul sa se obisnuiasca dar ochii sunt vindecati si a trecut pericolul de infectie si pot sa-mi reiau orice activitate vreau fara nici o problema.
Ce mi-a placut foarte mult la clinica din Szeged este ca:
- ti se spune pretul de la inceput, pret care include picaturile pe tot parcursul recuperarii, analgezice,controalele suplimentare. Platesti o data si gata, nu te mai intereseaza, pe mine m-a costat 234.000 HUF aprox 3500 lei la amandoi ochii
- doamna doctor vorbeste engleza si inca destul de bine, deci daca stii engleza te poti intelege foarte bine cu ea, nu ai nevoie de translator deloc
- mi-a spus ca daca am orice problema sa sun si ma programeaza sau imi da indicatii de acasa
- era foarte amabila si mi-a explicat toate chestiile de detaliu pe care le implica operatia.
- mi-a dat o reteta daca cumva am nevoie de picaturi in plus sa pot cumpara din Ungaria, acolo nu se elibereaza fara reteta


Salut,

Revin dupa aproximativ un an cu o parere despre ce-a insemnat corectia laster in cazul meu. Pot sa spun ca a meritat fiecare banut dat. Nu trebuie sa port ochelari, vad perfect, pot sa conduc fara probleme. Prin meseria care o am...stau zilnic minim 8h in fata calculatorului...nici in cazul acesta nu am probleme deloc. Azi am fost la controlul de ~1 an si doamna doctor era ff multumita de rezultate, imi spunea ca nu exista nici o urma pe cornee cum ar fi existat vreo operatie. Nu am nevoie de picaturi sau altceva, parca nici nu as fi avut vreodata probleme cu ochii.

#44
cristina123

cristina123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 20.09.2006
Buna,

Laura.sweeet ce mai faci? Cum e cu ochiul stang, a inceput sa se clarifice vederea? Mie doctorul mi-a spus ca e posibil ca in primele saptamani de la operatie ca vezi un pic mai prost la apropiere din cauza ca muschii ochiului sunt slabiti, dar pe parcurs vederea sa imbunatateste.

#45
criss_0101

criss_0101

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 01.08.2012
Buna ,
Am astigmatism miopic , dioptrii -1,50 si - 0,75 la ochiul drept /  -0,75 si -0,50 la ochiul stang . Are rost sa ma operez , avand in vedere ca nu am dioptriile foarte mari ?
Multumesc .

#46
Doru_justdoit

Doru_justdoit

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 16.05.2006

 laura.sweeet, on 15 ianuarie 2013 - 15:54, said:

Buna vis87! Si eu tot la Ama Optimex in Bucuresti m-am operat. Problema mea e nu faptul ca vad halouri in jurul surselor de lumina noaptea, ci ca atunci cand incerc sa citesc absolut orice scris, fie el de pe un panou publicitar sau dintr-un ziar, vad putin dublu, ca si cum pe langa conturul normal al literei ar exista inca un contur. Vad foarte clar, dar dublu .. Nu stiu cum sa ma exprim mai bine ... ma gandeam ca poate si tu ai patit asa ceva, daca iti mai amintesti cumva ...  Tu prin ce metoda ai fost operat la clinica?
Eu sincer nu am fost deloc impresionata de domnul dr. Mircea Filip si nici de personalul de acolo. Sunt anul 6 la medicina, acum termin si le-am zis si lor asta, dar tot s-au purtat ca si cum nu as stii nimic din medicina .. Una dintre asistentele de acolo, care imi punea anestezicul inainte operatiei chiar incepuse sa rada de mine atunci cand am intrebat-o care tehnica se realizeaza in blocul operator. Plus ca atunci cand am intrebat-o de ce ea poarta ochelari, a incercat sa schimbe subiectul. A 2-a zi dupa operatie ma gandeam ca ma consulta tot medicul care m-a operat, insa in schimb am nimerit la o doamna doctor care nici macar nu stia sa-mi zica de ce pe consimtamantul pe care l-am semnat inaintea operatiei scria Lasek si cand am iesit din operatie si mi-a dat aceea foaie scoasa la imprimanta, imi scria ca s-a realizat ablatia prin metoda PRK. Apoi din nou la o saptamana m-a consultat aceasi doamna, domnul dr. Mircea Filip nici macar nu era la clinica de consultatii. Acum m-am programat din nou la ei.
Dupa controlul de 1 saptamana, la cateva luni ai mai fost la control? Mie mi s-a spus atunci ca trebuie sa vin la 6 saptamani, asta ar insemna 1 luna si jumatate, tu ai fost direct la 3 luni?
Ma cam sperie faptul ca ochiul stang nu si-a revenit inca ....  Daca imi acopar ochiul stang si incerc sa citesc doar cu dreptul vad super bine, insa in schimb, daca imi acopar ochiul  drept si incerc sa citesc de la aceasi distanta, nu reusesc sa descifrez literele decat extrem extrem de greu.  Poate as fi mai linistita daca as stii ca si altcineva  a patit asa ceva  si ca si-a revenit. Tu cand te referi la acele halouri, te referi ca apar doar noaptea? Ma tot intreb cum apar acele halouri si in timpul zilei ... Haloruile le vedeai doar in jurul surselor luminoase?
Si inca ceva: primele 2 controale nu le-am platit, cel de-al treilea se plateste? Se plateste 150 lei consultatia sau si alte investigatii?
Multumesc mult pt raspuns si sorry ca te bat la cap cu atatea intrebari Posted Image

Laura,

dureaza cateva luni pana se obisnuieste creierul cu schimbarea.

Mi-am facut operatia in 2008, in Turcia. Cam trei luni am vazut usor dublu.
Efectul halo s-a diminuat treptat, dar nu a disparut complet.

In primele luni e bina sa stai cat mai putin in fata calculatorului si TV-ului. Muschiul ochiului sta incordat si glanda care lubrifiaza ochiul se inhiba.

Cam dupa 6 luni de la operatie iti revii complet.

#47
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Multumesc pt raspuns! Eu am deja 3 luni de la operatie. Am fost la controlul de aproape 2 luni si mi-a zis domnul dr. Mircea Filip ca ochiul stang intradevar nu se vindecase complet, asa ca inca urmez tratament cu picaturi, cu Maxidex (contine dexametazona si e foarte puternic). Ideea e ca tin  tratament 2 saptamani cu 1 saptamana pauza, tot asa pana se fac 3 luni, adica pana in mai cand trebuie sa merg din nou la control. Atunci cand sunt in cele 2 saptamani de tratament vad foarte foarte bine, nu am de ce ma plange, iar cand fac pauza, imi apare din nou senzatia de vedere putin dubla la ochiul stang :( ... sper totusi ca sa-si revina si ochisorul meu odata si-odata ... Oricum, progresul e enorm. De la a nu dinstinge scaunele prin casa fara ochelari, ca sa nu mai zic de oameni, si pana la a citi scrisurile de pe afisele publicitare, acum dupa operatie,e extraordinar :).
Insa a mai aparut o problema de care doar acum in ultimul timp mi-am dat seama. De exemplu, stau in banca la curs, pe al 6-lea rand sau mai departe si vad foarte bine scrisul ce e proiectat pe perete. Apoi daca imi iau privirea de acolo si ma pun sa scriu eu ceva, sau sa citesc dintr-o carte, care e la 30cm in fata mea si stau asa citind maxim 5 minute, cand imi iau privirea de la ce citeam si incerc sa ma uit din nou la scrisul proiectat pe perete, nu mai reusesc nici macar sa descifrez ce scrie, chiar daca in urma cu 5 minute il vedeam aproape perfect. Imi trebuie cam 2-3 minute sa stau focusata ca sa zic asa si sa ma chinui sa-l citesc, ca pana la urma imaginea sa se clarifice. A mai patit asa ceva cineva?

#48
criss_0101

criss_0101

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 01.08.2012

 adaniel, on 27 ianuarie 2013 - 23:28, said:

Buna seara! As dori sa-mi recomandati si mie un medic bun pentru o operatie de astigmatism in Bucuresti; am mai citit pe forumuri si am ajuns la o lista scurta de clinici pe care v-o prezint: West Eye Hospital, Oftalux, Ama Optimex, Oculus (referinte bune pentru dl. dr. Moraru); nu sunt deloc decis unde sa pornesc investigatiile si mai ales, la ce medic... Daca m-ati putea ajuta cu detalii referitoare la acest subiect, v-as fi recunoscator. Multumesc!
Buna ,
Te-ai operat ? Ce clinica ai ales in cele din urma ?

#49
Edy2080

Edy2080

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.04.2013

 adaniel, on 27 ianuarie 2013 - 23:28, said:

Buna seara! As dori sa-mi recomandati si mie un medic bun pentru o operatie de astigmatism in Bucuresti; am mai citit pe forumuri si am ajuns la o lista scurta de clinici pe care v-o prezint: West Eye Hospital, Oftalux, Ama Optimex, Oculus (referinte bune pentru dl. dr. Moraru); nu sunt deloc decis unde sa pornesc investigatiile si mai ales, la ce medic... Daca m-ati putea ajuta cu detalii referitoare la acest subiect, v-as fi recunoscator. Multumesc!

Salut! Eu m-am operat la West Eye Hospital la recomandarea unui prieten...iti recomand sa mergi sa te operezi acolo pentru ca au cea mai noua tehnologie in ceea ce priveste laserul....tehnologia se numeste iLASIK ( 100 % laser ); metoda este foarte populara in afara tarii noastre, insa la preturi mult mai mari decat cele practicate de WestEye Hospital, care din punctul meu de vedere  ofera servicii de calitate la preturi compatibile cu nivelul economic al Romaniei.
Am mers la consult la D-na Dr. Mihaela Simion iar in urma investigatiilor am fost programat pt operatie...totul a decurs ca la carte, echipa medicala a dat dovada de f mult profesionalism, lucru ce ma facut sa ma simt in siguranta in toata perioada asta! Operatia dureaza f putin nu e dureroasa iar perioada de recuperare este f suportabila...Tin sa precizez ca aveam -3,5 la un ochi iar la celalalt -2,5 iar acum vad PERFECT!
Prietenul meu a avut probleme mai mari cu vederea decat mn si cand mi-a zis ca in viata lui nu a vazut atat de bine parca nu prea imi venea a crede! Insa acum inteleg foarte bine sentimentul...
Stiu ca poate suna a reclama insa nu am cum sa nu vb de bine despre un spital de care am fost f multumit si care m-a scapat de cea mai mare povara!

Daca vrei sa te interesezi in legatura cu aparatura si tehnologia poti intra pe www.ilasikromania.ro sau www.westeyehospital.ro

Zi buna si mult noroc!

#50
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,233
  • Înscris: 11.04.2006

 laura.sweeet, on 25 martie 2013 - 11:41, said:

Eu am implant de cristalin realizat la Ama Optimex. De la dioptrii f mari de vedeam cainele in fata mea doar cand dadeam peste el, am scazut incat ma descurc fara ochelari. Nu am ajuns la zero, cica era mai bine cu -2 ca sa compenseze nu mai stiu ce. De atunci nu mai vad la fel de clar literele mici la distante de 10-15 cm. Dupa operatie pt prima oara la ochiul stang mi s-a masurat astigmatism. Purtasem ochelari de la 5 ani, operatia am facut-o pe la 27, prin 2007 parca si inainte niciodata nu auzisem sa-mi spuna vreun oftalmolog de astigmatism. E un risc al operatiei dar nu am primit nici un fel de avertisment. Acolo cu cateva minute inainte sa intri in operatie ti se da o foaie de semnat ca nu-si asuma nici un risc daca se intampla ceva neprevazut. Dupa operatie a aparut cataracta secundara, vedeam in ceata, de care iar nu am fost prevenit. Asta inseamna ca mici fragmente ramase ale cristalinului cu care te nasti se aduna in mijlocul ochiului si blocheaza lumina, in plus apar acele raze sau halouri in jurul becului sau obiectelor luminoase. Se rezolva cu o interventie laser de cateva secunde dar care costa acum cativa ani vreo 170 ron de ochi. Am facut-o de doua ori la fiecare ochi ca dupa prima oara, la niste luni, a reaparut. Noroc de un medic din Iasi ca prima data am batut un drum in Bucuresti. Am fost operat de Filip senior asistat de junior, dar nu mereu consultat de el, ci lasat pe mana doamnelor mai tinere si mai putin experimentate. E o ingramadeala acolo, clinica, daca nu s-a mutat sau extins, e intr-o vila.

Asa ca mare atentie: unii medici nu spun tot, uneori chiar aburesc. Exista multi oameni care au facut astfel de operatii, cautati sfaturi si pareri, e o treaba serioasa. Eu nu recomand nici un fel de interventie pt dioptrii de max +/-3, poate nici pt mai mult nu e nevoie. Riscurile si neajunsurile de dupa fac sa nu merite decat in cazuri grave sau la batranete. Rasfoiti eventual surse de specialitate, intrebati in stanga si-n dreapta. Nu e normal sa vezi dublu atata timp, sa se adapteze creierul. Am mai auzit o ineptie asemanatoare, cica atunci cand pui un ochelari nou e nevoie de timp sa se adapteze ochiul si creierul, e normal sa ametesti, sa nu vezi tocmai bine, auzi! De fapt atunci vederea ochiului e iremediabil modificata in rau. Si asa merge omul mereu sa-si puna alti si alti ochelari. Daca nu vedeti bine din prima cu un ochelar inseamna ca modul natural de a vedea al ochiului este modificat. Schimbati-i imediat. Sigur dupa un timp ochiul se adapteaza, dar efortul depus il deregleaza. Interesati-va de calitatea tehnicianului, de valoarea medicului, intrebati orice, oricat de stupid pare, daca se fofileaza e clar.
Pt cei care se arunca repede la laser pt corectia miopiei si ajung sa vada "perfect" dupa operatie, sa se intereseze de efectele pe termen lung. La batranete se instaleaza hipermetropia, alta distractie. Care va bascula calitatea vederii ochiului operat in cealalta directie, vedere proasta aproape.

Inca ceva, atentie: miopia NU se vindca prin operatie ci doar viciul de refractie. Ochiul va fi incontinuare miop asa ca aveti grija de el.

#51
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Andreim77, spune-mi te rog, acum, dupa atatia ani de la implanutul cu cristalin, cu ce dioptrii ai ramas? Cand spui ca nu mai vezi literele mici la o distanta de 10-15cm, spui ca le vezi in ceata, sau ca e senzatia aceea de vedere dubla? Si eu tot la Ama Optimex m-am operat si-am primit foaia aceea pe care am fost nevoita s-o semnez inainte de intrarea in operatie (imi venea s-o iau la sanatoasa, numai cand ma gandeam la ce efecte adverse pot aparea, insa la dipotriile mele si la faptul ca nu mai vedeam bine nici macar cu cei mai buni ochelari care mi se puteau prescrie, mi-am asumat riscut). Intradevar, clinica e tot la fel de aglomerata si acum in 2013, iar la domnul dr. Mircea Filip se ajunge doar cu programare inainte cu 2 luni, altfel ajungi la celelalte doamne doctor, de care eu nu sunt deloc multumita, nu stiu nici macar sa raspunda la niste intrebari elementare legate de operatia laser.
Sunt tare curioasa, la WestEye Hospital se primeste foaia aceea in care scrie ca nu-si asuma nici un risc in cazul operatiei laser?

#52
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,233
  • Înscris: 11.04.2006
Mesajul lui Edy2080 imi pare reclama, asa ca nu-l baga in seama. Intereseaza-te f atent despre acea clinica, daca esti la medicina ai niste posibilitati mai bune decat cei fara studii in domeniu.

Literele mici le vad in ceata, asa a fost de la inceput pt ca asa e cristalinul, nu permite focalizarea la distante mai mici de cam 20 cm. Astea-s explicatiile primite. Atunci exista si cred ca mai exista un alt tip de cristalin, progresiv, ce permitea focalizarea la orice distanta dar pe atunci costa dublu, nu-mi permiteam. Senzatia de vedere dubla o aveam cand puneam picaturi dupa operatie si mareau pupila ca sa fixeze cristalinul, nu era f deranjanta si disparea cand trecea efectul picaturii dar acum cand sunt obosit din cand in cand mai am vag o imagine dubla dar doar daca sunt atent sa o caut, altfel nu o sesizez. In cazul meu imi dau seama ca probabil cristalinul nu sta 100% fix in saculetul lui, cum statea cel natural, sa zicem ca e asezat 99.99% si cumva pe retina mai ajunge o imagine fantoma la cam 1 mm de cea reala. Medicii din Iasi de care am fost consultatat dupa au spus ca tehnic operatia e facuta f bine. Dar unul dintre ei s-a mirat ca dioptria ramasa e cam mare.
In cazul tau presupun ca ceva s-a deranjat in interiorul ochiului altfel de ce ai vedea dublu? Eu am facut pe la 13 ani un tratament pt retina in spital, mi se facea niste injectii in spatele ochiului (nu e asa dureros pe cat pare :) ) si din cand in cand imi mai atingea globul ocular si vedeam dublu un timp, o ora doua.
Dioptriile mele s-au stabilizat acum la -3 pe drept si -2 cil cu -2 sferic pe drept. In final pt mine alta solutie nu era. Dar cei cu dioptrii mici fac o greseala sa se opereze, treaba asta e o trauma pt ochi.

#53
laura.sweeet

laura.sweeet

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.10.2006
Am inteles, multumsc mult pentru raspuns!
Din pacate si eu am ramas cu astigmatism, dar asta datorita faptului ca laserul nu putea lua mai mult de 3 dioptrii, iar eu la refractia oculara inainte de operatie aveam 4,5 dioptrii.
Deocamdata o sa astept si o sa-mi continui tratamentul asa cum trebuie.
Doru_justdoit a spus mai sus ca recuperarea dureaza pana la 6 luni, deci astept pana atunci. Sper ca dupa cele 6 luni sa nu vad perfect doar cu picaturile maxidex, ci sa vad asa intotdeauna (am gasit o explicatie de ce vad in ceata atunci cand fac pauza de la picaturi, nu stiu daca e 100% buna, dar oricum alt raspuns nu o sa primesc - dr. doctor Mircea Filip spune mereu ca fiecare ochi se recupereaza diferit - cred ca totusi e vorba de o inflamatie a corneei (ca doar ea a fost traumatizata), iar atunci cand imi pun maxidex, care e de fapt un antiinflamator, reduce inflamatia si ma face sa vad asa cum trebuie, iar in pauza in care nu trebuie sa mi le administrez, inflamatia reapare si imi provoaca probabil senzatia de ceata).
Cateogoric nici eu nu m-as fi operat daca nu aveam dioptrii atat de mari si daca puteam purta lentile de contact (am purtat 3 ani lentile, dar din pacate m-am ales cu o hipersensibilitate corneeana din cauza lor si nu le mai suportam decat la ocazii speciale si atunci maxim 3-4 ore).

Cristina123, imi cer scuze, de abia acum am vazut ca si tu m-ai intrebat ceva mai demult.
Din pacate ochiul stang nu si-a revenit complet, tot putin dublu vad. Ba mai mult, cateodata am impresia ca, acoperind pe rand fiecare ochi, vad ba mai bine cu stangul si mai rau cu dreptul, ba invers :))
Sincer, eu nu am avut probleme la cititul de aproape. Dupa operatie intradevar a durat cam 2 saptamani ca sa ajung la vederea care o am acum, la 3,5 luni de la operatie. Oricum, nu stiu care e legatura cu vazutul mai greu la apropiere pt ca muschii sunt slabiti, asa cum ti s-a spus tie. Oare ce treaba au muschii cu faptul ca se lucreaza strict pe cornee? :-/
Intradevar, faza cu, "creierul trebuie sa se obisnuiasca", eu sunt de acord. Si asta pt ca la inceput, dupa 2-3 saptamani de la operatie, ramaneam de multe ori cu privirea fixata ( asa cum se intampla unora atunci cand sunt extrem de obositi). Asa mi se intampla si mie, Si asta de 20-30 ori pe zi. Dar problema asta a trecut aproape in totalitate. Ideea e ca constientizam ca ramaneam cu privirea focusata pe ceva si incercam sa ma uit in alta directie, de fiecare data cand se intampla. Nu a fost foarte usor, pentru ca focalizarea asta nu se intampla voit, dar am reusit sa trec peste :). Mai patesc cam 1 data la 2 zile, dar nu e chiar jenant. Nu stiu de ce, dar cred ca sunt singura care a patit asa ceva :)), nu am mai vazut pe nimeni vorbind de problema asta.

#54
criss_0101

criss_0101

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 01.08.2012

 laura.sweeet, on 04 aprilie 2013 - 17:33, said:

Am inteles, multumsc mult pentru raspuns!
Din pacate si eu am ramas cu astigmatism, dar asta datorita faptului ca laserul nu putea lua mai mult de 3 dioptrii, iar eu la refractia oculara inainte de operatie aveam 4,5 dioptrii.
Deocamdata o sa astept si o sa-mi continui tratamentul asa cum trebuie.
Doru_justdoit a spus mai sus ca recuperarea dureaza pana la 6 luni, deci astept pana atunci. Sper ca dupa cele 6 luni sa nu vad perfect doar cu picaturile maxidex, ci sa vad asa intotdeauna (am gasit o explicatie de ce vad in ceata atunci cand fac pauza de la picaturi, nu stiu daca e 100% buna, dar oricum alt raspuns nu o sa primesc - dr. doctor Mircea Filip spune mereu ca fiecare ochi se recupereaza diferit - cred ca totusi e vorba de o inflamatie a corneei (ca doar ea a fost traumatizata), iar atunci cand imi pun maxidex, care e de fapt un antiinflamator, reduce inflamatia si ma face sa vad asa cum trebuie, iar in pauza in care nu trebuie sa mi le administrez, inflamatia reapare si imi provoaca probabil senzatia de ceata).
Cateogoric nici eu nu m-as fi operat daca nu aveam dioptrii atat de mari si daca puteam purta lentile de contact (am purtat 3 ani lentile, dar din pacate m-am ales cu o hipersensibilitate corneeana din cauza lor si nu le mai suportam decat la ocazii speciale si atunci maxim 3-4 ore).

Cristina123, imi cer scuze, de abia acum am vazut ca si tu m-ai intrebat ceva mai demult.
Din pacate ochiul stang nu si-a revenit complet, tot putin dublu vad. Ba mai mult, cateodata am impresia ca, acoperind pe rand fiecare ochi, vad ba mai bine cu stangul si mai rau cu dreptul, ba invers Posted Image)
Sincer, eu nu am avut probleme la cititul de aproape. Dupa operatie intradevar a durat cam 2 saptamani ca sa ajung la vederea care o am acum, la 3,5 luni de la operatie. Oricum, nu stiu care e legatura cu vazutul mai greu la apropiere pt ca muschii sunt slabiti, asa cum ti s-a spus tie. Oare ce treaba au muschii cu faptul ca se lucreaza strict pe cornee? :-/
Intradevar, faza cu, "creierul trebuie sa se obisnuiasca", eu sunt de acord. Si asta pt ca la inceput, dupa 2-3 saptamani de la operatie, ramaneam de multe ori cu privirea fixata ( asa cum se intampla unora atunci cand sunt extrem de obositi). Asa mi se intampla si mie, Si asta de 20-30 ori pe zi. Dar problema asta a trecut aproape in totalitate. Ideea e ca constientizam ca ramaneam cu privirea focusata pe ceva si incercam sa ma uit in alta directie, de fiecare data cand se intampla. Nu a fost foarte usor, pentru ca focalizarea asta nu se intampla voit, dar am reusit sa trec peste Posted Image. Mai patesc cam 1 data la 2 zile, dar nu e chiar jenant. Nu stiu de ce, dar cred ca sunt singura care a patit asa ceva Posted Image), nu am mai vazut pe nimeni vorbind de problema asta.

Buna ,
Am mai intrebat aici pe forum , dar din pacate nu mi-a raspuns nimeni.Am astigmatism miopic -1,50 -0,75 la un ochi iar la celalalt -0,50 -0,75.Are rost sa ma operez la dioptriile astea ?Pe mine nu ma deranjeaza faptul ca port ochelari , ci faptul ca de multe ori nu vad nici cu ei , mai ales la distanta.Am facut mai multe controale si nimeni nu mi-a spus ca trebuie sa-mi schimb ochelarii.Am tot citit pe aici si sincer incep sa dau inapoi, iar pe 18 am programare pentru operatie .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate