Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Postul "Europa Libera" un instrument de raspindit minciuni si intoxicari

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
63 răspunsuri în acest subiect

#1
bistar

bistar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 27.05.2011
Postul "Europa Libera" un instrument de raspindit minciuni si intoxicari menite sa pregateasca opinia publica mondiala pentru lovitura de stat din 22 Dec. 1989 si o eventuala interventie straina militara directa daca aceasta ar fi esuat
Campania sa din Dec. 89 identica cu aceea impotriva Libiei si Siriei din 2011

Daca aveti timp ascultati inregistrarea emisiunii din noaptea de 20 spre 21 Dec. 1989. Un fragment reprezentativ il gasiti AICI. Este foarte important sa auziti vocile comentatorilor, simpla lecturare a transcrierii putind parea plictisitoare.

Citez minciuni si intoxicari din emisiune:
01:37 21 Dec. 1989 Doina Alexandru: Un medic din Timișoara a relatat la sosirea lui în localitatea iugoslavă Vatin că trupele ar fi ucis în fața catedralei din Timișoara 36 de tineri.
- Cine o fi fost medicul acela? In Libia, la Misrata, tot asa un medic anonim era citat mereu de CNN si BBC raportind despre numerosi morti civili provocati de trupele lui Gadafi. Nici o dovada concreta nu se prezenta.
01:37 21 Dec. 1989 Doina Alexandru: Cînd rudele lor s-au adunat în fața catedralei pentru a ridica trupurile neînsuflețite, au apărut două tancuri care au tras în oameni, a relatat o iugoslavă în vîrstă de 30 de ani. Această martoră oculară a asistat la această dramă împreună cu fiul ei. Ea a precizat ca tancurile au trecut peste oameni, strivindu-i. O femeie de origine germană din România, a povestit la rîndul ei că morga spitalului central din Timișoara era plină de munți de cadavre. Unele ar fi fost apoi transportate într-o cazarmă.
- Cine o fi fost acea femeie din Iugoslavia sau cea de origine germana? Unde sunt acei munti de cadavre de la morga? Cum a putut constata nemtoaica ca mortii au fost transportati apoi intr-o cazarma? A plecat cu camionul plin de cadavre si a mers pina la destinatie ajutind la descarcare?
03:23 Mircea Carp: guvernul austriac va cere aducerea situației tragice din România în discuția Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.
- Deferirea unei tari in fata consiliului de securitate este un prim pas spre o interventie militara. Vezi cazurile Irak, Iugoslavia, Libia.
04:41 Ariadna Combes: Liga s-a adresat Asociației de medici Médecins du Monde, în vederea organizării unui convoi umanitar spre Timișoara. În seara de ieri, trei camioane de medicamente au părăsit Parisul, îndreptîndu-se spre România. Preveniți de închiderea frontierelor, medicii intenționează să staționeze la graniță atît timp cît nu vor fi lăsați să intre și solicită suportul ?i presiunea opiniei publice internaționale pentru a putea fi lăsați să-și ducă la bun sfîrșit acțiunea umanitară.
- Ajutorul umanitar inutil, pretext pentru a infiltra tara cu spioni in vederea unei posibile interventii militare (a se vedea Iugoslavia si Libia)
09:58 Doina Alexandru: Ieri după-amiază telejurnalul de ora 17.30 al televiziunii sovietice a transmis un reportaj despre situația din România. S-au comunicat absolut toate informațiile existente la această oră despre masacrul de la Timișoara. Pe fondul unor imagini de arhivă sinistre și cenușii, imagini ale mizeriei din România, a putut fi remarcat portretul lui Ceaușescu. Acest domn președinte, spunea comentatorul sovietic, se plimbă în Iran, în timp ce în România domnește dezastrul și sînt reprimați cu sălbăticie aceia care n-au făcut decît să-și ceară drepturile fundamentale.
- Post de televiziune rusesc instiga la rasturnarea lui Nicolae Ceausescu.
13:39 Jean Steiger: "Regimul vechi de o generație a lui Ceaușescu" scrie în continuare ziarul Yedioth Ahronoth - "a transformat România într-o țară distrusă, înapoiată, aproape de nevindecat. O economie primitivă, planificată de parcă ar fi o economie de pe Lună."
- Abia acum au incepu romanii sa-si dea seama cita minciuna era in afirmatia de mai sus, acum cind au luat contact cu capitalismul occidental.
13:39 Jean Steiger: Un alt ziar, Jerusalem Post, în editorialul intitulat România nu este imună, scrie azi: "Ceea ce se întîmplă acum în România nu a fost chiar neașteptat. Dintre toți conducătorii comuniști din Europa Răsăriteană, președintele Ceaușescu s-a dovedit cel mai obtuz în respingerea reformelor inspirate de Gorbaciov, care s-au extins în regiune."
- Adica Nicolae Ceausescu a fost obtuz la aplicarea unei prostii, Perestroika, care a esuat imediat, inca din 1991.
13:39 Jean Steiger: Tulburările de la Timișoara au fost declanșate de membri ai minorității ungare.
- Foarte probabil.
21:54 Mircea Stoica (profesor de drept la Universitatea din București, a relatat în Ungaria): în numele grupării Frontului Eliberării Naționale facem un apel în primul rînd la următorii: președintele Mihail Gorbaciov, secretarul general al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, președintele Statelor Unite ale Americii, George Bush, primul-ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher, președintele Franței, François Mitterand, cancelarul Republicii Federale Germane, Helmut Kohl, precum și la toate guvernele țărilor libere să ia de urgență toate măsurile pe care le consideră oportune pentru lichidarea dictaturii monstruoase a lui Nicolae Ceaușescu
- Se cere o interventie armata in Romania.
21:54 Mircea Stoica: Din aceste considerente pentru grăbirea agoniei regimului Nicolae Ceaușescu ... propunem următoarele măsuri prioritare ... 3. Introducerea unor restricții severe la export și import. 4. Refuzarea creditului de 1 miliard de dolari solicitat de România pentru construirea centralei atomice. ... . 5. Prohibiția de a se livra României de către oamenii de afaceri americani a cantității de 16 de kg de uraniu, cantitate suficientă pentru fabricarea unei bombe atomice.
- Se cere instaurarea unui embargou economic asupra Romaniei, la fel ca in Libia, Siria, azi si Irak sau Iugoslavia in trecut.
- Se mai debiteaza si o gogomanie, cea marcata ingrosat.
...
Urmeaza un dialog cu un martor ocular care vorbeste stingaci romaneste si dupa accent pare Basarabean, mai precis un agent de intoxicare sovietic

Alte inregistrari din Dec. 1989 ale postului Radio Europa Liberă pot fi ascultate aici: AICI.

Editat de bistar, 27 mai 2011 - 22:27.


#2
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 30.910
  • Înscris: 25.01.2007
ai macar cas la gura?

ca revolutia e clar ca nu ai prins-o si habar nu ai cum a fost...

#3
asasinuxp

asasinuxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.387
  • Înscris: 23.08.2010
Blogul lui marius mioc cica.Ori esti tu ala care tot deschidea subiecte despre Mosotti?Vad ca ai si cateva mesaje la activ.

Editat de asasinuxp, 27 mai 2011 - 22:13.


#4
ANTYR

ANTYR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.775
  • Înscris: 18.10.2009
Și ce vrei să spui cu asta?

#5
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 3.867
  • Înscris: 07.12.2006

 slai, on 27th May 2011, 23:08, said:

ai macar cas la gura?

ca revolutia e clar ca nu ai prins-o si habar nu ai cum a fost...

In esenta are dreptate, orice conflict are si un front mediatic. Azi la ProTV reportera spunea ca Mladici e acuzat de masacrarea a 10 000 de musulmani la Srebrenica, aia 10 000 au fost la asediul orasului  Sarajevo, la Srebrenica sunt oficial 8 000 (neoficial sunt 2-3 000 masacrati, restul sunt morti in timpul luptelor). Presa preseaza kkt, chiar faptul ca tot timpul sunt prezentate cifre rotunde ar trebui sa iti dea de gandit.
Referitor la Europa Libera, se spunea in timpul revolutiei ca la Timisoara sunt 60 000 de morti (in realitate au fost in jur de 1 000 in toata tara), adica 1 din 3 timisoreni! Tot atunci se spunea ca s-a otravit apa potabila, sa sunt teroristi arabi, ca sunt turisti sovietici care nu stiu ce dracu fac, ca Ceausescu are robinete din aur si asa mai departe. O parte din kkturile astea au fost capete de acuzare in procesul Ceausestilor. La fel e peste tot.
Agenturili nu ard gazul de pomana....

#6
costables

costables

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.406
  • Înscris: 01.01.2011

 bistar, on 27th May 2011, 23:06, said:

Postul "Europa Libera" un instrument de raspindit minciuni si intoxicari menite sa pregateasca opinia publica mondiala pentru lovitura de stat din 22 Dec. 1989 si o eventuala interventie straina militara directa daca aceasta ar fi esuat.
Campania sa din Dec. 89 identica cu aceea impotriva Libiei si Siriei
N-ar fi esuat nimic. Lucrurile bune se fac si cu intoxicari si cu minciuni cu ani de zile de defaimare si decredibilizare dar unde e fum e si foc! Dar cine a trait atunci cel mult a crezut-o pe aia ca e apa otravita si ce 60.000 de morti in nici un caz nu mai avea nevoie de ceva in plus ca sa scape de conducerea si de regimul de atunci. Eu si in ziua de azi i-as mai impusca pe Ceausesti, dar dupa aia i-ar impusca si pe aia de au organizat mascarada. Desigur la vremea respectiva  nu cred ca multi au perceput-o drept mascarada.

 turcoctonul, on 27th May 2011, 23:19, said:

In esenta are dreptate,
Agenturili nu ard gazul de pomana....
3000 sau 10000 tot un drac! E chestie de imagine una e sa executi 3000 de insi, si alta e sa fugaresti doar 50.000. sau 100.000.! Ce a facut Mladici era naspa si dupa standardele din WWII Eu stiam de 7000
Nu vad de ce n-ar fi schimbat regimul din Siria, un minoritar alawit care stapaneste o majoritate sunita si un dictator libian de care s-a saturat lumeala fel cum se saturase de Nea Nicu, ma rog acum au aparut amnezici multi care se trateaza cu Tanakan din asta capitalist! Mai rau e ca nu pot fi schimbati toti odata; Arabia saudita....Iran..... in 20 de ani le vine si lor randul Dupa mine e inaceptabil ca sa mai existe tari conduse de acelasi om/oameni mai mult de 8 ani si fara un oarecare grad de democratie parlamentara.

Editat de costables, 27 mai 2011 - 22:37.


#7
bistar

bistar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 27.05.2011
Daca va uitati mai atent la numele celor care vorbeau la Europa Libera ati fi vazut ca nici macar etnici romani nu erau. Altii, fara prea mare treaba cu romanii si fara contact real cu situatia din tara ne spuneau ce sa facem.

#8
costables

costables

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.406
  • Înscris: 01.01.2011

 bistar, on 27th May 2011, 23:34, said:

Daca va uitati mai atent la numele celor care vorbeau la Europa Libera ati fi vazut ca nici macar etnici romani nu erau. Altii, fara prea mare treaba cu romanii si fara contact real cu situatia din tara ne spuneau ce sa facem.
Da ma Bistare si ce vrei sa spui erau, erau.. rusi , jidani, etc ideea e ca dorintele lor de moment au coinicis cu ale noastre, cel putin pe termen scurt. Ce ai fi vrut sa fim un fel de Coreea de Nord si sa afi avut acum vreun nepot de-al lui Cesusescu drept lider suprem!? Care  durerea ta, nu mai suntem suverani?! S-a terminat cu era statelor suverane din pacate sau din fericire. Nici un regim din lumea sta care nu joaca in "parametri" nu mai este de neinlocuit. Daca e sa o luam dupa etnie comunistii nostri de inceput stateau mult mai prost. Un regim criminal si ilegitim instaurat odata cu lunga ocupatie rusesca trebuia sa .... se schimbe macar.
]Toata lumea deschide subiecte dicutate anterior in prostie! pai nu exista aria teroria consipratiei? de ce era nevoie de alta discutie
Nimeni nu mai da un serch si nimeni nu mai inchide nimic!

Editat de costables, 27 mai 2011 - 22:52.


#9
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.813
  • Înscris: 26.11.2006
S-a mințit poporul cu televizorul!
Ceea ce au făcut Radovan Karadjici si Ratko Mladici pentru poporul lor (sârb) puțini vor mai face!
Aceștia sunt adevărați eroi pentru poporul lor, iar dacă au greșit ei în ceea ce au făcut și eu în a le aduce laude, vom vedea peste ani când se va inființa Albania Mare!..... :huh:

#10
bistar

bistar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 27.05.2011
Nu au coincis nici un fel de dorinte.
99.9999% din romani au fost luati total prin surprindere imediat dupa 12 PM pe 22 Dec. 1989 cind s-a aflat, de la televizor, ca regimul lui Nicolae Ceausescu a cazut.
Oamenii stiau de evenimentele de la Timisoara insa acestea nu erau luate in serios tocmai datorita modului tendentios in care fusesera prezentate la Europa Libera post care avea o credibilitate mai mica atunci decit TVR.
De fapt asa zisa revolutie de la Timisoara a esuat, nu a condus la nimic.
Aceeasi agenti care au stirnit-o s-au mutat la Bucuresti unde a esuat din nou pe 21 Dec. 1989.
In final a fost nevoie de telefoane ultimative din URSS prin care Armata si Securitatea romana erau somate sa-l inlature de la putere pe Nicolae Ceausescu sub amenintarea invadarii Romaniei.

Editat de bistar, 27 mai 2011 - 22:54.


#11
costables

costables

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.406
  • Înscris: 01.01.2011
[quote name='copjob2000' post='9937247' date='27th May 2011, 23:51']S-a min?it poporul cu televizorul!
Ceea ce au făcut Radovan Karadjici si Ratko Mladici pentru poporul lor (sârb) pu?ini vor mai face!
Ace?tia sunt adevăra?i eroi pentru poporul lor, iar dacă au gre?it ei în ceea ce au făcut ?i eu în a le aduce laude, vom vedea peste ani când se va infiin?a Albania Mare!..... :huh:[/quote]
Sincer vorbind, oricat am ura modelul si oricat am fi amenintati de astfel de abordari, credeti ca Kosovo mai are vreo legatura cu Serbia?! Etnic sunt supermajoritari! Va spun cu durere in suflet, dar Harcov la noi, mai devreme, sau mai tarziu, va dobandi  o forma autonomie teritoriala si administrativa. Nu de timp Kosovo dar nici departe. Noi trebuie sa tragem invataminte de la Sarbi, eu nu mod de dragul lor la ce fac ei acolo cu romanii nostrii!

[quote name='bistar' date='27th May 2011, 23:51' post='9937248']
Nu au coincis nici un fel de dorinte.


As fi acceptat si lovituri gen Tripoli numai sa scapam de ce a fost atunci! Nu mai merge cu "neamestecul in treburile interne". Ce tie frica ca vine 666 sau care e framantarea ta, ti-e- dor de salamul cu soia, de lampa cu carbid, de apa cu program de ce 2 ore de program tv si de antena de la sarbi? De butelia de la aragaz care valora o avere?

Editat de costables, 27 mai 2011 - 23:09.


#12
bistar

bistar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 27.05.2011
Romanii nu ar fi acceptat lovituri tip Tripoli. Eu nu neg ca unele etnii de pe teritoriul tarii noastre ar fi acceptat.

#13
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 57.714
  • Înscris: 11.04.2005
Europa Liberă nu a spus nimic despre 60000 de morți.
FSN spunea chestia asta.

#14
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.813
  • Înscris: 26.11.2006

 costables, on 28th May 2011, 00:05, said:

Sincer vorbind, oricat am ura modelul si oricat am fi amenintati de astfel de abordari, credeti ca Kosovo mai are vreo legatura cu Serbia?! Etnic sunt supermajoritari! Va spun cu durere in suflet, dar Harcov la noi, mai devreme, sau mai tarziu, va dobandi  o forma autonomie teritoriala si administrativa. Nu de timp Kosovo dar nici departe. Noi trebuie sa tragem invataminte de la Sarbi, eu nu mod de dragul lor la ce fac ei acolo cu romanii nostrii!



Dacă vom avea aceeași clasă politică de cozi de topor ca și cele care i-au vândut pe eroii sărbi (Radovan Karadjici, Ratko Mladici și nu în ultimul rând, Slobodan Miloșevici), cu siguranță că va trebui să acceptă, autonomia!!!
Chiar și Băsescu este tare pe poziție!!!

#15
bistar

bistar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 29
  • Înscris: 27.05.2011
Europa Libera vorbea deja in noapte de 20 spre 21 Dec. 1989 de mii de persoane ucise.
Adevarul era ca murisera sub 130.

Statisticile victimelor revoluției din decembrie 1989 potrivit Ministerului Sănătății:

În total: 1104 morți
Pe 22 decembrie, la ora 12:08 PM erau 126 morți

La Timișoara:

    * în perioada 16 - 21 decembrie 73 morți
    * după 22 decembrie 20 morți

La București:

    * până în 22 decembrie, ora 12:08 s-au înregistrat 49 morți
    * după ora 12:08, din 22 decembrie s-au înregistrat 515 morți

La Brăila s-au înregistrat 42 de morți.

La Cluj s-au înregistrat până în 22 decembrie 29 morți

La Constanța s-au înregistrat 32 morți

La Sibiu s-au înregistrat 61 de morți

La Hunedoara 6 persoane au fost ucise

Vina pentru moartea a 88% din persoanele ucise la revolutie apartine noului regim instaurat pe 22 Dec. 1989.
Ipoteza existentei unor forte militare pro Ceausescu care sa fi luptat, omorind oameni, dupa 22 Dec. 1989 ora 12:08 PM cu scopul readucerii acestuia la putere nu a fost probata pina azi in nici un fel.

Editat de bistar, 27 mai 2011 - 23:44.


#16
rasistu

rasistu

    Troll

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.715
  • Înscris: 20.03.2011
Ceausescu este cel mai bun conducator! deoarece romania era independenta, fabricam tot in tara si exportam la altii am fost un pericol pentru alte state din vest. revolutia asta e o facatura, au vrut doar sa nimiceasca romania! acum producem doar kktu din veceu si importam tot. nu mai suntem un pericol!

#17
Nemesis-

Nemesis-

    Zeitsă

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.253
  • Înscris: 23.05.2011
corect.
in afara de libertatea restransa tipica oricarui sistem comunist, perioada de dinainte de 89 a fost punctul maxim al economiei si industriei romanesti.
eu personal prefer libertate totala si economie inexistenta, pt ca ma descurc, dar sunt sigura ca 20 de milioane de romani nu-s atat de aventuristi ca mine si prefera o tara stabila cu o industrie si o economie functionala

#18
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.776
  • Înscris: 13.06.2004
Na, tot ajungem la deviațiomism (de la subiectul topicului). Se produceau și lucruri bune în România, dar se produceau și multe prostii. Nu vreau să-mi amintesc de calitatea majorității electronicelor produse în România  :thumbdown: Dar ca să revenim la linia topicului, despre chestia asta (calitatea produselor) se poate discuta în nenumăratele topicuri legate de comunismul în România sau în puținele topicuri (theard-uri) legate de industria în România.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate