Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...
 Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta

Ati returnat produse pe aliexpres...

Certificate de nastere digitale
 Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...
 

dush fara sapun si sampon

- - - - -
  • Please log in to reply
707 replies to this topic

#685
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
A, nu, ma refeream la piele, nu la zona intima sau la par.

#686
skeptikal

skeptikal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 330
  • Înscris: 23.02.2008
Trebuie sa multumesc celui care a adus in atentia noastra acest subiect dupa atatia ani !

Acest topic este o mina de aur, nu stiu cum mi-a scapat pana acum din vedere ! Dar ce aur, ditamai pepitele cat oul de strut se gasesc in el. Mostre de intelepciune milenara care strabat eonii, pana in zilele noastre. Stiinta Secreta, Cultul Ocult Esoteric, Calea Mistica a Sanatatii Eterne, toate le vei cunoaste tu, biet muritor ignorant, spalat pe creier de stiinta mainstream a zilelor cele de pe urma.

Postarea este deschisa viguros de catre un nene care ne prezinta o serie de link-uri catre site-uri populare si, cum altfel, catre bloguri paleolitice !
Interesant, si eu care credeam ca imitatia asta absurda a ceea ce exista in Paleolitic va culmina cu gestul suprem al renuntarii la sapun si sampon. Cat m-am inselat, acest obicei a fost promovat de catre paleoisti inca de la nasterea acestui cult. Iata cateva dintre titlurile acelor articole:

Paleo I Don t Care: I Like No Soap; No Shampoo
I’ve given up using soap & shampoo forever
The Great Unwashed
I haven't used soap or shampoo in a year, and it's awesome: a personal experiment


Motivul pentru care se renunta la sampon si sapun ? Iata-l:
" Smearing chemicals all over it wrecks its own built-in processes, and screws with naturally balanced pH levels."

Evident ca totul porneste de la premise false, dar cine mai sta sa cerceteze cand oamenii sunt convinsi de "adevarul" lor.

Individul devine convins ca spalatul cu sapun te face sa puti si ca lipsa sapunului te face mai atragator pentru femei. "Intamplator" a inceput si dieta paleo.

Te inteleg, un corp spalat cu sapun si lasat vreo 24 de ore fara dush duhneste intr-un mare fel.
Intamplator, am trecut la dieta paleo unde mananci multe grasimi.
De asemenea am inceput sa fac "oil pulling"
Am citit pe un forum urmatorul testimonial:

"i'm a man, and i shower, if everbody else is lucky, once a week or so........more often if i need it (work get's dirty) or less, if i'm not in need........and i get laid more than any man could ask for."


Omul nu pare sa depasit nivelul de maturitate al unui adolescent, este foarte impresionabil de simple marturii culese de pe internet. Insa nu este multumit doar cu renuntarea la sapun si sampon, acum vrea sa renunte si la apa pentru o saptamana si e foarte entuziasmat la acest gand.

Musai sa incerc spalat la o saptamana. Numai cand ma gandesc sa nu mai am prosoape ude prin casa tresalt de bucurie.

Experimentul continua si acum s-a descoperit un nou dusman, pe langa sapun si sampon, pasta de dinti. Ni se ofera link-uri catre site-uri care ne avertizeaza asupra efectelor nocive ale pastei de dinti, nu lipsesc trimiterile catre surse paleoiste, iata ce declara o adepta paleo:

I don’t brush my teeth
This is how I get all my hot dates.

“Hi, I’m Pepper. I don’t brush my teeth. Want to make out?”


Bineinteles ca reactiile sunt de neincredere, dar surprinzator si de sustinere, cei care declara ca au obtinut rezultate contrare sunt trimisi la plimbare si declarati " adepti ai gandirii conventionale ". Insa ereticii nu se lasa si isi exprima scepticismul, uneori prin ironii crancene:

Am ajuns acasa cu trenul. In tren era o bunaciune care parea, dupa miros, ca n-a mai facut contact cu apa de o saptamana. Mi s-a parut ciudat dar totusi atragatoare tipa asa ca nu mai mi-am putut stavili instinctele primare asemenea unui cocalar la auzirea unei note melodice dintr-o manea. Am luat-o de ceafa si in timp ce-o trageam spre toaleta, i-am adus fruntea la nivelul buricului meu.

   Acum am mana-n ghips, doi dinti scosi, iar cu ochiul stang nu prea mai vad, ca de, prietenul ei este bodyguard.

Pe timp de vara, am auzit ca se face branza mai buna, daca nu te speli decat la saptamana.


Cum se putea ca un adept paleo sa nu invoce teoria conspiratiei, atat de draga acestui cult:

Teoria conspiratiei

1. Cum ii facem pe micuti sa ne cumpere produsele?

Ii convingem ca sunt imputiti.
Imi vine in minte o reclama la deodorant in care o tipa - altfel buna - ii facea pe barbati sa fuga de ea pentru ca la subrat mirosea ca un porc (si aratau asta desenand niste porci la subratul ei).


Deci, oamenii care se spala cu sapun nu o fac din motive de igiena, nuuuu....e vorba de o conspiratie. Pacat ca individului nu i-a spus nimeni ca sapunul este o inventie de aproape 5000 de ani, dar cine stie poate babilonienii erau maestri in arta propagandei, la fel si egiptenii, romanii...etc

Bineinteles ca nu sunt date nici un fel de referinte stiintifice, doar articole penibile de pe site-uri obscure sau paleo..etc. Una din putinele surse credibile care a mentionat-o ( Wikipedia ), il contrazice flagrant. Toata aceasta asa zisa teorie cum ca sapunurile ar inlatura bariere naturala de protectie a pielii, se bazeaza pe interpretari eronate a unor studii stiintifice. Individul pur si simplu distorsioneaza ce spun aceste studii si ajunge la concluzii gresite, apoi isi intareste aceste convingeri false, recurgand la teorii ale conspuiratiei si ajunge sa se creada un soi de aventurier temerar, nonconformist, care e pe cale sa infirme gandirea mainstream eronata, formata prin manipulare si ignoranta, perpetuata de stiinta actuala si interesele comerciale. Delir.....

Totul pleaca de la faptul ca cercetarile spun ca produsele cosmetice CU ALCALINITATE RIDICATA inlatura aceasta bariera de protectie, DAR NU SI CELE CU ALCALINITATE REDUSA, CARE PROTEJEAZA ACEASTA BARIERA NATURALA A PIELII.

All of the deodorants tested demonstrated a significant reduction in axillary pH. There is evidence that a high skin pH promotes the growth of several microorganisms that produce malodor. Therefore, the regulation of pH may contribute to the deodorant efficacy of the test products

Liquid facial cleansers are gentler,effecting less disruption of the barrier, with minimal change to skin pH, and can provide people with a cleanser that is a combination of surfactant classes, moisturizers and acidic pH in order to minimize disruption to the skin barrier.

Ce intelege individul ?

Evrica
- fara sapun la subrat inseamna fara miros


Alti si alti dusmani se descopera, pe masura ce spalarea pe creier continua, acum e randul carbohidratilor care te fac sa puti.

Trebuie sa fac o precizare. Cred ca dieta influenteaza mult mirosul de la subrat. Eu eram pe dieta paleo in timpul experimentului.

Acum doua zile mi-am cumparat un pepene verde, foarte dulce. Cand am dat de dulce (ce nu prea mai experimentasem de mult) am mancat cu pofta si pana seara n-a mai ramas nimic din pepene. Vreau sa spun ca ieri si azi am avut un miros oribil la subrat (si cu facut dush si cu tot).


Acum sa nu credeti ca individul este un oarecare care bajbaie cateva idei preluate de la altii pe nemestecate. Nuuuuuu....domnul e RESEARCH STUDENT, si e " antrenat " in metodele de investigare stiintifica, ba chiar pomeneste de " academic integrity ". Fara gluma ! Apropo omul traieste in inima padurii, poate asa se explica comportamentul sau.

research assistant, sunt student la doctorat. campusul universitar e in mijlocul padurii, la fel si locuinta mea. in partea asta a americii e o clima destul de umeda. am observat ca miros mai rau cand vin prin romania unde aerul e mai uscat (transpiratia se evapora mai usor in aer).

in cele mai multe zile sunt ori acasa la calculator, ori intr-o biblioteca la calculator, ori intr-un laborator obscur la calculator. deci imi permit experimente inacceptabile din punct de vedere social.

sunt antrenat sa fac experimente ca asta inseamna research, se presupune ca privesti lumea prin alti ochii decat conventional wisdom, altfel nu poti descoperi nimic nou.
bineinteles, tipul asta de research nu e in fisa postului, dar satisfactia de a descoperi ca ceea ce parea natural e de fapt doar un obicei merita genul asta de penibil.

oricum, daca nu merge o sa fiu primul sa recunosc. academic integrity.


Se continua cu bajmajelile paleoiste cum ca carbohidratii te fac sa puti si proteinele si grasimile, nu, bineinteles omul nu e influentat de ideologia paleoista, nu, e doar o intamplare !

Update: v-am zis ca in ultimele doua zile am mirosit intr-un mare fel dupa ce am mancat cu pofta un pepene verde foarte dulce.

Ieri, am suplimentat grasimea si proteina bagand inca o masa cu sunca, oua si burger de vita mai spre seara.

Azi dimineata m-am trezit in sfarsit fara mirosul ingrozitor de la subrat. M-am intors la mirosul aproape neutru de care eram asa de mandru.


Dar vai, cine putea sa lipseasca de la o discutie paleoista, unde se testeaza teorii abracadabrante, unde informatia se culege de pe primul blog iesit in cale si unde se inghite tot ce livreaza diversi pe internet, pe nemestecate ? Amicul nostru, Proxtu !!!

De vreo luna, si eu ma spal pe corp doar cu apa calda si e ok.
Am si eu aproape 2 luni fara sapun/gel de dus/sampon pe corp/par.

Omul era combativ inca de pe atunci si taia elanul oricarei persoane care-l contrazicea, incepuse cruciada impotriva " chimicalelor ", inca din 2011.

Baga chimicale in tine si spala-te pana ti se duce pielea, daca asta te face sa te simti bine, see if I care.

Descoperim si originile intelectuale ale ideologiei sale nutritionale, se pare ca dateaza de undeva de prin 2011 si este posibil ca acest topic sa fie sursa devenirii sale lowcarbiste. Ma intreb ce l-o fi determinat sa se apuce de acesta dieta, faptul ca glucidele te fac sa puti ( totusi, inca nu parea pe deplin convins ) sau faptul ca fara sapun gagicile se dau pe spate dupa tine ?

E posibil ca si alimentatia si hainele purtate sa aiba o influenta.
Eu nu prea mai mananc carbohidrati de ceva timp, doar carne, oua, branzeturi, ceva legume si fructe.
Din cate stiu, transpiratia e inodora, dar unele bacterii de pe piele care o consuma elimina gaze si acelea miros.


Nu s-a modificat, din cate imi spun altii. Doar ca nu mai miros a antiperspirant. Poate e "de vina" si faptul ca am lasat-o mai moale cu carbohidratii de cateva luni.

Nu e vorba ca te imput carbohidratii, doar ca unii care mananca low-carb sau zero-carb asa sustin, ca nu mai miros ca inainte. O fi asa sau nu, nu stiu, eu nu prea miroseam nici inainte, cand mancam paine ca spartul

Gasim aici si sursa erorilor sale ulterioare, manca multa paine si nu i-a trecut prin cap ca nu painea ingrasa, ci doar cantitatea consumata. Ce mi se pare amuzant este cum majoritatea lowcarberilor ajung sa-si rescrie propriile amintiri, multi invoca ca mancau multi carbohidrati, dar omita sa spuna ca mancau si multe calorii, de asemenea uita sa spuna ce dietelelor nu erau lipsite de grasimi, dar istoria se rescrie ca sa se potriveasca cu noile dogme.

Noroc ca mai existau si sceptici care contestau teoria asta cu glucidele care te fac sa puti, ci sustineau ca dimpotriva, proteinele te fac sa puti, numeni altul decat Richelieu:

Da, e foarte posibil, dar din punctul meu de vedere (bazat si pe o oarece experienta personala)mancatul low carb sau zero-carb (care in general este hiperproteic, aka...carnivor tine de o dieta destul de...toxica pentru organism. Toxica nu neaparat in sensul introducerii toxinelor in organism, cat mai ales a eliminarii lor. Ficatul si rinichii nu mai fac filtrarea corespunzator, ceea ce duce la o retinere a toxinelor in organism. Este evident ca in momentul in care incepi sa mai mananci si altceva (legume, fructe, etc, chestii care ajuta la purgatie) toxinele respective incep sa se elimine, iar rezultatul se va manifesta si prin miros.  Dar in cazul asta, mirosul este asociat unui lucru bun.

Ce vremuri...incep sa devin nostalgic !

Desigur, Proxtu isi exersa inca de pe atunci talentul polemic, printr-un ascutit simt al corentei si o logica impecabila. O membra a forumului il intraba contrariata de ce a eliminat cerealele din alimentatie, cand acestea ar trebui sa reprezinte baza alimentatiei. Raspunsul este antologic:

Este posibil, nu ma prea pricep, de aceea nici nu dau in extreme, am eliminat doar painea, pastele, cerealele si am rarit cartofii, orezul, iar fructe si legume mananc fara vreo retinere

Tocmai cerealele care sunt un aliment de baza?

@Ioana00: si show-urile de divertisment de la TV sunt de baza pentru romani, dar asta nu le face automat benefice.


Cum ar veni, nu mancati cereale pentru ca romanii se uita la telenovele !!!
Omului nu i-a trecut prin cap ca a facut o eroare de logica, nu sunt benefice pentru ca reprezinta baza alimentatiei, ci reprezinta baza alimentatiei, pentru ca au fost dovedite benefice, sa nu uitam cum le numeste Fundatia Weston Price : " The staff of life ". Dar te pui contra credintelor omului ?

" Argumentarea " continua, fara nici o noima:

Nu stiu nici eu sigur, unii zic ca nu are nevoie, dar eu imi iau fibrele din fructe si legume.
Iar produsele fainoase pe care le consumam sunt foarte procesate si ma indoiesc sa mai aiba vreo urma de fibra vegetala

Ba sunt de baza, fiindca foarte multi se uita la ele, de aia au audienta si sunt atat de multe. Ca nu-ti plac tie, asta e altceva, eu ma refeream la majoritatea romanilor, nu la tine.



Asa e. Deci avand ca ipoteza faptul ca pentru roman TV-ul e de baza, concluzia ca TV-ul este bun nu e neaparat adevarata, nu ?
La fel si cu cerealele: sunt de baza, toata lumea le consuma intr-o veselie, dar asta nu inseamna ca sunt si sanatoase

Cred ca si carbohidratii creeaza dependenta. Eu cand mancam paine nu ma mai saturam, bagam in mine jumatatea de paine la o masa si nu simteam satietate, simteam doar ca mi-e plin stomacul, dar mancam de placere
.

Interesant cum observatiile personale au stat la baza credintelor sale initial, si nu vreun studiu pe care sa-l fi citit. Tot interesant este cum memoriile si istoria incep sa fie rescrise: cine naiba mananca paine goala ? omite sa spuna si ce manca pe langa paine. De asemenea de remarcat contradictiile: spune ca nu se satura, adica fiziologic inca ii era foame, dar cateva randuri mai incolo afirma ca manca de placere.

Daca ar fi citit putina literatura din domeniul obezitatii ar fi inteles ca cele 2 sunt chestii diferite si ar fi inteles si de ce se intampla asta, asa e condamnat sa bajbaie printre teorii false asupra nutritiei si cauzelor obezitatii. Problemele de atunci persista si acum, declara ca mananca, se satura pe LCHF, insa are tot timpul pofte, de acolo si media mare a glucidelor zilnice. El are o problema cu dependenta psihica de mancare si cu senzatiile placute pe care le percepe manacand si nu cu foamea fiziologica, de acolo si controlul drastic al caloriilor, frica de ingrasare etc.

Multi care incearca tot felul de diete, nu neaparat LCHF, dar acestea par sa fie la moda acum, au de fapt tulburari de alimentatie, ei n-au o problema cu foamea, ci cu controlul apetitului, or negarea acestui fapt si refugiul in explicatii si teorii eronate nu rezolva aceste lucruri, doar le mascheaza. Proxtu in unele zile consuma sub 1000 de calorii, in altele sare de 6000, asta fara nici o crestere a activitatii fizice care sa le justifice, e vorba de apetitul vorace pe care-l controleaza cu greu, cred ca la fel se intampla si cand nu tinea LCHF, a se vedea propriile declaratii legate de consumul de paine.

Delirul antistiintific continua, onoarea o are Richelieu:

Piramida asta e o idiotenie. N-are nici o legatura cu mancatul sanatos si echilibrat.

Dar vai....ce vad....tine de o....chestie, numita "Dieta Mediteraneeana"? Alta tampenie de marketing?


Nici tratamentele a la Mama Omida nu sunt excluse de Proxtu:

Interesante informatii Face cineva de pe aici oil pulling ? Daca da, cu ce fel de ulei ? Am cautat ulei de floarea soarelui nerafinat si nu am gasit.

Ulei de floarea soarelui, adica PUFA, adica inflamatie ? Nu-mi vine sa cred...
Revenind la initiatorul topicului, se pare ca apar primele semne negative: nu poate sa scape de matreata:

Marturisesc ca am pacatuit: m-am spalat pe par cu sampon, de vreo doua ori. Tot aveam matreata si nu stiam ce sa-i mai fac. Mare greseala, am facut matreata si mai rau.

Apoi am gasit un pieptan foarte des si am inceput sa il folosesc zilnic, ca sa distribuie uleiurile naturale si sa evit matreata. E mult mai bine acum. Mi-am comandat si o perie de par (military brush) care sper sa ma scape complet de problema. Ma gandesc serios sa nu ma mai spal pe par deloc.

In rest, pe corp tot cu apa o data la doua trei zile, de obicei la sala, ca in casa a venit frigul si nu am pornit caldura inca. Haine curate zilnic, sapun pe maini.


The "research student" continua seria de referinte jenante, de data asta cu Mark Sisson care ne invata ca daca te speli cu apa rece eviti anumite tipuri de cancer.

Mark Sisson are un articol unde citeaza niste studiile stiintifice care par sa recomande terapia cu apa rece pentru a imbunatati sistemul imunitar, a ameliora oboseala cronica, problemele cardiace si a evita anumite tipuri de cancer

Dupa atatea aberatii "studentul" inca e convins ca are dreptate:

If you strip the skin of its acidic mantle by using strong alkaline soaps/cleansers, bacteria will find it easy to attack the skin.

Pentru nevorbitorii de limba engleza, zice tot cam ce spuneam mai sus: sapunul indeparteaza mantaua acida si poate deschide calea bacteriilor spre a infecta pielea.

Drept sa spun, I love myself a smelly woman, lol.



Cercetatorii zic ca sapunurile prea alcaline inlatura mantaua acidica a pielii, sarmanul " research student " intelege ca sapunul in sine e de vina. Ultima remarca cum ca-i plac femeile " cu arome " mi-a adus aminte de o zicere: daca sexul oral este o perversiune sau nu; pai la igiena precara a unora este o perversiune !

Se continua seria cu tratamente populare, ceai negru in loc de after shave, oil cleansing etc

Ceai negru pe post de aftershave? Suna interesant. Poate o sa incerc si eu asta.
Intre timp m-am lasat de spalat fara sampon pentru ca incepuse sa nu-mi mai placa... Nu stiu, o perioada a fost ok, apoi nu, naiba stie.
Dar ma spalasem doar cu apa, fara altceva, ceauiuri, alimente, plante, etc.

Doar cu apa nu a mers nici la mine. Dar saptamanal cu bicarbonat si clatire cu otet merge perfect la mine.
@Dev: sper sa nu apara ce zici tu acolo Tot vreau sa ma apuc de oil cleansing, dar mereu uit sa caut pe net si sa comand ceva uleiuri naturale, plus ca astea sunt mai exotice...



Dar fiti fara grija, orice indoieli ar mai fi avut Proxtu, la final dogma a invins:

Am trecut de faza experimentelor De un an nu mai folosesc gel de dus/sampon/sapun la dus (exceptie facand spalatul pe maini si situatiile exceptionale).

O incursiune interesanta, care m-a distrat teribil, in lumea celor "convinsi". Dar si ce se intampla cand te desprinzi de lumea sigura a cercetarii stiintifice: incepi sa bati campii si sa devii masa de manevra pentru diverse grupuri ideologice cu agende bizare. Ce usor sunt de dus de nas unii si ce usor se lasa dusi de nas si cum cred ei atunci cand sunt in haul ignorantei ca se afla pe culmile glorioase ale cunoasterii.

Gnoza secreta se afla la dansii, nu la noi muritorii de rand !

#687
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,493
  • Înscris: 04.05.2006
Tu nu esti muritor de rând. Uranienii "e" pe alt fus orar....

#688
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Epic shit above.

#689
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008
Am prea multe taburi deschise si mi-e lene sa mai deschid vreo 10 ( da, cand aflu o chestie noua, verific din atatea surse :lol: ), dar ce ti se intampla cu pielea/whatever, daca nu te speli cu sapun/gel de dus/altele?

#690
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,686
  • Înscris: 29.03.2010

 Judith, on 06 februarie 2016 - 10:55, said:

dar ce ti se intampla cu pielea/whatever, daca nu te speli cu sapun/gel de dus/altele?

Încet încet va ajunge cum ar trebui ea să fie ea în mod normal. De multe ori e prea uscată, oferindu-i atâtea chestii nocive din săpunurile, gelurile de duș sau șampoanele din comerț. Pe lângă faptul că săpunurile au alt ph față de organism (bine, nu ph-ul e principala problemă pentru că săpunurile adevărate au totuși un ph apropiat - între 8 și 10), săpunurile din comerț (săpunul adevărat e altceva, cele din comerț nu sunt săpunuri) conțin chestii nasoale. Dacă te speli bine cu apă caldă, e arhisuficient. Evident, sunt și excepții, când săpunul e util pentru înlăturarea petelor sau a bacteriilor care pot apărea (asta în special când e cald).

Dar nu ajunge doar asta, și fardurile, rimelul, fondul de ten, creme pentru mâini, etc, sunt făcute din chestii nocive. Trebuie renunțat și la ele.

Alternativele sunt cele naturiste, care sunt făcute din plante. Dar din păcate nu ai cum să știi că sunt făcute din plante decât dacă îți faci tu acasă

Skeptical te felicit, ai mai scris un post lung pe care nu îl va citi nimeni Posted Image

Edited by R10, 06 February 2016 - 11:26.


#691
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014

 Judith, on 06 februarie 2016 - 10:55, said:

Am prea multe taburi deschise si mi-e lene sa mai deschid vreo 10 ( da, cand aflu o chestie noua, verific din atatea surse Posted Image ), dar ce ti se intampla cu pielea/whatever, daca nu te speli cu sapun/gel de dus/altele?


Eu experimentez chestia asta de vreo 2-3 luni.
Nu mai fac dus, fac baie (care tine tot cam cat dusul, ca niciodata dusul nu dura 1 minut, nici doua, nici trei :lol:) si pun in apa cam 15 picaturi de uleiuri esentiale de care am chef si/sau sare de baie. Am gasit o sare de baie foarte misto, ayurvedica lol, care are nu-sh de care sare, putina glicerina si uleiuri esentiale.
Am observat ca dupa ce ma sterg, nu mai am senzatia aia imperioasa ca trebuie sa ma cremuiesc imediat.
Cam o data pe saptamana, pun pe burete foaarte putin gel de dus si ma dau pe tot corpul, dar dupa ce ma clatesc, simt ca am piele din carton :confuzzled:

De mirosit aiurea nu miros, iti dai seama ca ma miros tot timpul like crazy, imi miros seara hainele, pun lume straina sa ma miroase (prietene, cosmeticiana) :lol: si e ok, nu-s probleme.

La sampon si trei mii de balsamuri la spalare nu am cum sa renunt.
La fel, folosesc gel de dus/sapun, pentru spalat pe maini, picioare si zona intima.

a, da, mai voiam sa spun ca daca pun sare de baie dintr-aia ayurvedica (ca mai am si altele), miroase pielea cateva ore, deci mai ceva ca de la gelul de dus.

 R10, on 06 februarie 2016 - 11:21, said:


Dar nu ajunge doar asta, și fardurile, rimelul, fondul de ten, creme pentru mâini, etc, sunt făcute din chestii nocive. Trebuie renunțat și la ele.


Ete, na!
Eu tocmai de aia m=am gandit sa renunt macar la tonele de gel de dus, pentru ca nu renunt in veci la farduri, fonduri, creme si cremite :lol:

#692
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008
Pai de aia intrebam, ca nici io nu mai folosesc geluri de dus de ani de zile, ma spal doar cu apa fierbinte si inca nu mi-au crescut mormoloci pe piele.
Sapun cred ca foloseam doar cand eram foarte mica si o fi fost prea scump gelul de dus sau nu exista, nu stiu.
Creme sau altele nu am folosit veci, in afara de alea de anti celulita si alea ma tineau o saptamana pana ma plictiseam :lol:
Incerc sa folosesc o crema cu continut de tretinoin pe la coltul ochiului si a gurii ( si asta probabil o fac de 5 ori pe an :(, pentru ca o gramada de femei se jura ca de aia nu au riduri la 40, ca tot folosesc crema aia, am folosit-o si pentru vergeturile de dupa sarcina si le-a ameliorat probabil cu 10% )

La machiaj nu pot renunta mai ales de cand ma pricep sa-l aplic si arat de 10 ori mai bine cu el Posted Image ma demachiez cu apa micelara.

Cu parul am obsesie asa ca deseori cumpar sampoane foarte scumpe sau foarte ieftine daca am citit nu stiu ce reviews despre ele, dar am si parul foarte gras, trebuie spalat zilnic cu ceva care sa scoata slinosenia, altfel nu pot iesi din casa. Singura perioada cand nu trebuia sa-l spal zilnic a fost cu luam Roaccutane, doamne, era ceva minunat ca 2-3 zile la rand sa nu-mi fie gras parul, ceva de nemaivazut. Evident, nu iau Roaccutane, prefer sa nu mor de liver failure la 30, dar alea 2 luni au fost de vis..
Si eu ma spal cu gel de dus doar in zona genitala si dupa fiecare poo.
Folosesc deodorant.

#693
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Folosesti deodorant sau antiperspirant dintr-ala care iti lasa strat pe piele?
Eu folosesc de vreo 2 ani doar piatra de alaun, nu ramane absolut nimic in urma ei si merge foarte bine sa spal doar cu apa calda. Niciodata, absolut niciodata nu am avut probleme.

Despre CE CREMA cu tretinoin zici? :D

#694
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008
Retin-a - era prin Romania, dar cred ca se mai da doar cu prescriptie, eu mi-o cumpar la supra-pret din Bangladesh/Tailanda ( nu mai is sigura de unde mi-a venit ) ca si aici ti-o da doar cu prescriptie daca ai mega acnee sau ceva. La vergeturi chiar a avut efect, ideea e sa pui cat sunt inca proaspete si nu s-au cicatrizat. Dar o gramada de femei se jura ca de aia nu au riduri pentru ca folosesc crema de douaj de ani si sunt si x studii verosimile si pentru vergeturi si si pentru riduri, stiu ca am citit cu saptamanile. Doar daca mi-as aminti sa ma fac macar de 3 ori pe saptamana in loc de 3 ori pe an, ce bine ar fi.

[ http://www.klim-paper.gr/images/aposmitiko%20noxzema%20roll-on%203.7E.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
asta folosesc io, o primesc din Grecia.
Cand eram adolescenta transpiram groaznic si ma stresam de asta si transpiram si mai mult si din zecile de deodorante incercate doar asta avea efect la mine, asa ca pur si simplu am ramas la ea, desi acum nu mai transpir.

#695
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Și nu îți usucă pielea RetinA?

#696
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008
Ba da, vine cu side effects farte naspa, iritatie, roseala, ti se duce pielea, tre sa nu te expui la soare cat il folosesti etc.
Ma rog simptomele is mult mai naspa daca folosesti o concentratie prea mare si prea mult, eu folosesc o boaba de mazare maxim cand ma dau. La coltul ochiilor, a gurii si ceva pe frunte si is OK, aparent daca folosesc des dupa cateva saptamani nu mai ai nimic.

#697
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,686
  • Înscris: 29.03.2010

 Judith, on 06 februarie 2016 - 11:45, said:

Cu parul am obsesie asa ca deseori cumpar sampoane foarte scumpe sau foarte ieftine daca am citit nu stiu ce reviews despre ele, dar am si parul foarte gras, trebuie spalat zilnic cu ceva care sa scoata slinosenia, altfel nu pot iesi din casa

Dacă ai renunța la șampoane o vreme, părul nu ar trebui să mai fie gras, în maxim 2-3 luni ar trebui să se rezolve treaba asta de la sine. Organismul e foarte inteligent, faptul că e gras e tocmai din cauza șamponului. Dacă nu l-ai spăla zilnic, ar deveni gras după mai multe zile de nespălare.

E dificilă perioada asta de tranziție, pentru că durează, și dacă ieși în societate cu părul gras și urât mirositor (așa e al meu acum - dar e scurt, l-am lăsat să crească doar de o lună si ceva), nu e tocmai plăcut pentru ceilalți Posted Image

Pentru mine nu e problemă, am fost în concediu medical (am stat în casă o lună), acum la birou sunt singur, deci nu deranjez pe nimeni cu odoarea mai puțin plăcută Posted Image

Edited by R10, 06 February 2016 - 13:27.


#698
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Hai, maaa, e naspa sa mirosi... De ce vrei sa renunti la sampon? Presupun ca ai parul scurt, folosesti o cantitate insignifianta de sampon :)

#699
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,288
  • Înscris: 13.03.2015
Am o nedumerire, cei care au renunțat la săpun și gel de duș, circulați cu mijloacele de transport în comun?
Încerc să văd dacă au dreptate cei ce spun că merg cu mașina personală din cauza mirosurilor din metro, autobuze, tramvaie...

#700
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008
Nu cred ca s-ar regla nici daca as sta cu el nespalat 5 luni. Pur si simplu tot tenul mi-e gras, pe fata nu am folosit ani de zile niciun produs, am inceput sa ma machiez abia de un an, nu-l agresam cu nimic toata viata mea si este f gras. Asta e tipul tenului/scalpului meu.

#701
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,104
  • Înscris: 17.01.2006
Judith, spalatul este cauza tuturor problemelor tale. Stramosii nostri nu se spalau. :)
Spalatul a fost inventat de Ei ca sa ne faca noua rau.

#702
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,686
  • Înscris: 29.03.2010
Pot exista și excepții, dar în mod normal nu ar trebui să ajungă gras așa repede.

 she_wolf, on 06 februarie 2016 - 13:31, said:

Hai, maaa, e naspa sa mirosi... De ce vrei sa renunti la sampon? Presupun ca ai parul scurt, folosesti o cantitate insignifianta de sampon Posted Image

Da, e scurt, dar vreau să renunț la mizeriile din comerț, chiar dacă sunt în cantități mici. Am cumpărat săpun și șampon natural de la aceeași firmă de vreo 2 ani, săpunul îl folosesc la spălat pe mâini de multe ori pe zi, dar șamponul rar.

Oricum, ambele îmi usucă pielea când le folosesc

Edited by R10, 06 February 2016 - 14:01.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate