Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

Cazanul de tuica

* * * * * 1 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1875 răspunsuri în acest subiect

#91
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 15.413
  • Înscris: 23.11.2006
Tuica de peste 50 de grade poti s-o folosesti cu succes ca baza pentru bauturi aromatizate cu tot felul de plante in genul specialitatilor nemtesti, cehesti (Becherovka) si altele (murate, afinate). Parca ies mai bine cu o rachie de 50 si...de grade, decat cu aia de 28.

#92
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.832
  • Înscris: 17.03.2008
Rumegus sau talas de stejar se pune in jur de 3g/l. Aia de la Unicom spun de 4g/l de chips-uri din lemn. Eu nu recomand samburii  de pruna pentru ca au compusi cianici, nu in cantitati letale, dar suficient cat sa strice aroma.Ba cea mai buna tuica de pruna este cea obtinuta din borhot care nu contine samburi.Este mai.fina, mai catifelata. Asta cu samburii este un truc vechi cand vrei sa botezi rachiul de mere. In schimb mizez pe stafide: sunt mai dulci, dau o aroma placuta. Sau flori de tei sau un baton de vanilie.
Si eu faceam diverse lichioruri cu rachiu dublu distilat, pana am fost la un prieten si mi-a dat sa beau o visinata de vreo 20 de grade. Mi-a mers la suflet.

#93
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.975
  • Înscris: 22.02.2009

View Postsacos, on 24 octombrie 2012 - 21:35, said:

Ba cea mai buna tuica de pruna este cea obtinuta din borhot care nu contine samburi.

Asa zic toti specialistii din domeniu!
Atentie: am scris specialistii, fara a folosi ghilimele!
Si tot specialistii astia zic ca trebuie sa fermenteze f lent (la temperaturi f mici) intr-un
timp cat mai lung! Vasele cu prunele fara samburi sunt scufundate in alt butoi plin
cu apa (sa stea cat mai la rece), se inchid cat mai ermetic si (daca e posibil) se umplu
cu SO2!

Numai bine!

#94
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 15.413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postsacos, on 24 octombrie 2012 - 21:35, said:

Si eu faceam diverse lichioruri cu rachiu dublu distilat, pana am fost la un prieten si mi-a dat sa beau o visinata de vreo 20 de grade. Mi-a mers la suflet.

Da, dom' profesor, da' aia se bea cu cana, nu se degusta ! Stii vorba aia: "trecui pe la un prieten si luai din mers doua cani de visinata..."

Editat de horia66, 25 octombrie 2012 - 12:24.


#95
omnitera

omnitera

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 660
  • Înscris: 20.08.2009
Ai, ai, ai! Cite bordeie atitea obiceie. Cred ca trebuie sa fac vreo tona de rachie sa incerc toate retetele la fiecare damigeana.

#96
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.832
  • Înscris: 17.03.2008
Domn' doctor: "mai bine sa-ti oracaie broastele-n burta, decat sa-ti caraie greierii in cap"!.De la mosu' meu citire, Dumnezeu sa-l odihneasca! (Sambata ii fac de 6 saptamani si-ii cinstim memoria cu ceva de vreo 3 ani din butoi de stejar. Ca, deh, de la el le am pe toate. Off, s-au dus vremurile de glorie a tuicii!)
Domnu' omnitera, incearc-o p-aia cu rumegus de stejar, stafide si putina vanilie! Io n-am facut anul asta nimic, dar mai am prin funduri de bidoane din anii trecuti diverse...

#97
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.975
  • Înscris: 22.02.2009

View Postsacos, on 25 octombrie 2012 - 20:12, said:

       incearc-o p-aia cu rumegus de stejar, stafide si putina vanilie!

Se pot folosi si stacheti/stinghii din lemn de stejar sau dud!

#98
predrag80

predrag80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.499
  • Înscris: 21.12.2006
Eu stiu pe aia cu inima de dud. De asemenea am folosit si nuca verde (plina de iod si da culoare faina) insa cred ca dudul e mai bun. Pentru gust (pentru extractie), ma gandesc ca pui prune uscate la tuica de pruna iar stafide la tuica din vin.

Editat de predrag80, 25 octombrie 2012 - 22:16.


#99
cristi_mre

cristi_mre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.286
  • Înscris: 12.04.2012

View Postsacos, on 05 aprilie 2011 - 21:49, said:

Daca discutam despre tehnici de distilare, metode pt pregatit plamada, putem sa o facem, eu am vreo cateva carti si am facut si un curs de distilator. Dar nu cred ca-i cazul aici. Exista o sectiune dedicata tuicii pe gastronomicus.
Referitor la disputa cupru, inox sau sticla chiar. Am citit o lucrare in care se arata ca distilatul din vin in instalatii de cupru este mai bum decat cel produs in instalatii de inox sau de sticla.
daca ai facut cursurile de distilator in maramures, este ok, ajungi mare tuicar :) ia-o ca o gluma

#100
jumba85

jumba85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 98
  • Înscris: 18.01.2013

View Postsudest_om, on 12 aprilie 2011 - 07:45, said:

Alcoolul METILIC (mitilicu')fierbe la 65 grade, deci e primul care se distileaza.Asta stinge lumina (provoaca orbire si chiar deces), asa ca nu-i prea bun.Cica primul litru (nu scrie si la ce cantitate), trebuie colectat separat, si folosit la alte cele...(frectie, dezinfectare, diluare vopseluri,servit soacra... Posted Image ).
ba si io nam stiut sa o servesc pe soacra-mea cu o tuica

#101
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Recomand tuturor pasionaților următoarea carte: Josef Pischl - Cazanul de Țuică.
Eu am cumpărat-o de la Cărturești.

Sper să o mai găsiți.

#102
stefanel01

stefanel01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 48
  • Înscris: 04.12.2011

View Postpredrag80, on 22 mai 2011 - 22:38, said:

Desi a trecut ceva timp, am gasit pozele promise cu cazanul de tuica si racitor din Serbia. De asemenea puteti vedea preturile de anul trecut: cazan + racitor.

P.S. 110 Dinari = 1 Euro
Mare rugaminte ! Unde in Serbia
Au certificate ?
Eventual o pagina de net !

#103
emyemanuel

emyemanuel

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 16
  • Înscris: 29.03.2009
Salut! O intrebare pentru cunoscatori: de unde as putea procura o foaie de cupru sau arama,pentru ca a cumparat tata un cazan de tuica de la un tigan si are ``laleaua`` cam mica pe inaltime si vreau s-o mai inalt sa nu arunce pe langa vapori si borhot...Astept un raspuns.Multumesc.

#104
LOCOmotive

LOCOmotive

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 891
  • Înscris: 01.08.2007
Ma bate si pe mine gandul sa ma fac cu cazan. Si cum am aversiune fata de afacerile facute cu indienii, m-am hotarat sa-l fac din inox. Problema e urmatoarea: Inoxul are conductivitate termica relativ mica, drept pentru care de cele mai multe ori borhotul se va prinde de fundul cazanului. M-am gandit sa sudez/nituiesc o foaie de cupru sau de aluminiu de fundul cazanului, dar va ramane si ceva aer intre ele, care izoleaza termic intr-o oarecare masura cele doua funduri, deci cazanul ar fi ineficient. Daca pun nisip intre ele nu cred ca se rezolva complet problema. Bine ar fi cu ulei de transformator cred, dar nu stiu exact daca nu cumva devine periculos daca fac focul prea tare. Plus alte mici probleme, ce buson sa fac pentru umplere cu ulei, avand in vedere ca nu pot folosi garnituri din cauza temperaturii mari la care ar fi supuse (sau nu garnituri conventionale) ce se intampla daca ramane si aer intre funduri, etc. Are cineva asemenea cazan? Daca da, imi ziceti si mie ce-ar trebui sa fac?

#105
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.832
  • Înscris: 17.03.2008
Uită de inox dacă faci foc direct. Merge la aburi.
Ia o foaie de cupru, un invertor, electrozi de cupru şi termini bâlciul. Rezolvi problema cazanului. Capacul şi restul le poţi face din inox. Ieşi şi mai ieftin.
în afara faptului că are conductivitate termică bună, cuprul este şi maleabil în comparaţie cu inoxul. deci îl poţi lucra mai uşor.
Un alt plus al cuprului este faptul că este un catalizator excelent pentru arome, obţii gusturi mai rafinate.

#106
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 29.155
  • Înscris: 04.02.2011

View PostViorelsolar, on 04 aprilie 2011 - 23:08, said:

Eu as vrea sa am unul de inox,am citit ca alea de arama sunt toxice pentru distilat tuica,o parte din oxizi si ioni ai cuprului,trec in tuica si devin ca o otrava pentru organism, in timp Posted Image .
Unde ai citit o asemenea inepție? Nu de alta, dar să ne batem joc un pic de cel care a scris-o.

View PostViorelsolar, on 05 aprilie 2011 - 23:21, said:

Eu am citit ca in Franta nu se mai foloseste de peste 40 de ani Posted Image ,alt material in afara de sticla si inox in instalatiile de distilare,fermentare,depozitare etc. Posted Image
Francezii, așa sunt ei.. Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

Editat de benis, 30 iulie 2013 - 13:45.


#107
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.832
  • Înscris: 17.03.2008
Nu este adevarat! Dimpotriva! Cognacul se distileaza numai in instalatii de cupru. Cele din inox sau sticla nu au dat rezultate comparabile

#108
predrag80

predrag80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.499
  • Înscris: 21.12.2006
@stefanel01: eu am vazut in Vrsac. Nu stiu de certficate sau alte cele. Dar acolo sunt la tot pasul. Pagina de net nu vei gasi. Imi pare rau.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate