Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cazanul de tuica
Last Updated: Feb 19 2024 20:38, Started by
sudest_om
, Apr 04 2011 19:21
·
32
#1
Posted 04 April 2011 - 19:21
Propun sa infiintam si un topic pe aceasta tema.E tot un utilaj, si acum e 100% legal.
Daca domnul doctor ne da voie, am sa postez poze cu al meu, ca sa nu faceti aceleasi greseli, de vi-l veti mestesugi singuri. Astept dezlegare de sus. Multumesc |
#2
Posted 04 April 2011 - 19:59
Eu am unul de arama de cca 200l care-l tin pe dreapta...
|
#3
Posted 04 April 2011 - 20:13
De ce nu distilezi pt. cunoscuti si sa opresti procent.Oamenii din satul meu lasa 10%, cazangiului.Un 5 -6% cred ca e bine.Si nu te implici cu mare lucru.Doar le pui oamenilor la dispozitie niste scaune confortabile si un gratar,ca dureaza si 24 de ore la o cantitate mai mare.Cazanul meu e din inox si are 130 l.In plus e cu butelie, si oamenii prefera cu lemne.
|
#4
Posted 04 April 2011 - 20:28
Din inox as vrea si eu unu...
N-am timp d'astea, l-as da cuiva, sau cred ca si la fier vechi as lua ceva pe el, cred ca are 80-100kg. Pana sa-mi fac unu de inox cred ca-i gust tuica lui Razvan GL Edited by katlin, 04 April 2011 - 20:31. |
#5
Posted 04 April 2011 - 20:47
Io vreau de arama ca astia p'aci asa prefera.Al meu are si invartitor si usita de curatare.Daca te intereseaza facem schimb.Cauta-ma in PM, ca trecem pe off topic.
|
#6
Posted 04 April 2011 - 21:09
Bre. voi vorbiti de lucruri sfinte! Poate va vede Boc si va baga la parnaie! La evaziune si contrabanda cu alcool. Eu ma feresc ca de dracul gol! Si stiu ce zic. Am avut firma cu dracia asta si trag si acum, la doi ani de la inchidere!
Nu mai tarziu de saptamana trecuta au venit de la Bucuresti de la directia de accize cu echipa de control, cu camere de filmat, aparate foto, de ziceai ca sunt cel mai mare contrabandist. L-a luat pe tata din izmene, ca sa-i duca la antrepozitul fiscal ca au primit o sesizare. Au gasit cate doua sigilii pe fiecare cazan si au inceput sa le inspecteze. In final s-au desumflat si au plecat val vartej, fara sa-mi lase vreo nota de constatare sau vreun proces verbal. Dupa ce am fost la astia si le-am facut scandal, ca vreau sa depun plangere la Politie pentru violare de domiciliu, s-a catadicsit sa ma sune unu' si sa-mi spuna ca este totul in regula si ca-mi vor trimite o nota de constatare. |
#7
Posted 04 April 2011 - 21:11
#8
Posted 04 April 2011 - 21:30
Promitem!!!Promitem!!!
Oricum ma gandeam la un topic destinat cazanelor de uz casnic.Chiar ar fi indicat sa nu mai aducem in discutie valorificarea in scop comercial, cum am postat mai sus.Doar idei de constructie, retete de marct, (borhot ,boasca...)tipuri de cuptoare,etc. Multumim P.S. La anul fac de doua ori 18 ani. |
#9
Posted 04 April 2011 - 21:56
sacos, on 4th April 2011, 22:09, said: Bre. voi vorbiti de lucruri sfinte! Poate va vede Boc si va baga la parnaie! La evaziune si contrabanda cu alcool. Eu ma feresc ca de dracul gol! Si stiu ce zic. Am avut firma cu dracia asta si trag si acum, la doi ani de la inchidere! Nu mai tarziu de saptamana trecuta au venit de la Bucuresti de la directia de accize cu echipa de control, cu camere de filmat, aparate foto, de ziceai ca sunt cel mai mare contrabandist. L-a luat pe tata din izmene, ca sa-i duca la antrepozitul fiscal ca au primit o sesizare. Au gasit cate doua sigilii pe fiecare cazan si au inceput sa le inspecteze. In final s-au desumflat si au plecat val vartej, fara sa-mi lase vreo nota de constatare sau vreun proces verbal. Dupa ce am fost la astia si le-am facut scandal, ca vreau sa depun plangere la Politie pentru violare de domiciliu, s-a catadicsit sa ma sune unu' si sa-mi spuna ca este totul in regula si ca-mi vor trimite o nota de constatare. Las ca fac ai lor si ai alorlati ,,afeceri,, cu tigari si bevutura.Boc tipicul Ardelen tantos cu pieptu scos ca un cocos care se impiedeca si cade-n dovleac din cauza fuduliei care da pe din afara.Rusinea Ardealului. |
#10
Posted 04 April 2011 - 22:12
Bree, se accizeaza si tuica pt consum propriu! Am inteles ca unuia i-a dat mandat de arestare fiindca l-au prins in flagrant aia de la accize.
De regula nu se leaga de o tingire de 40-50 de litri, dar la capacitati mai mari......se schimba lucrurile. |
|
#11
Posted 04 April 2011 - 22:23
La lege scrie ca pina in 200 litri poti sa distilezi daca nu vinzi. Inainte era vreo 50 de litri.S'apoi Boc vine Boc pleaca,noi tot cu ale noastre ramanem.Sa nu ne tremure nadragii si sa vorbim d'o tuica.
|
#12
Posted 04 April 2011 - 22:36
Care lege? arata-mi si nie? In codul fiscal scrie ca poti plati acciza la jumatate pentru 50 l alcool pur. Oricat ai face, nu ai voie sa vinzi.
|
#13
Posted 04 April 2011 - 23:08
Eu as vrea sa am unul de inox,am citit ca alea de arama sunt toxice pentru distilat tuica,o parte din oxizi si ioni ai cuprului,trec in tuica si devin ca o otrava pentru organism, in timp .Inoxul este neutru din punct de vedere chimic,si nu cedeaza oxizi si ioni toxici,in bautura.
Edited by Viorelsolar, 04 April 2011 - 23:09. |
#14
Posted 05 April 2011 - 07:28
sacos, on 4th April 2011, 23:36, said: Care lege? arata-mi si nie? In codul fiscal scrie ca poti plati acciza la jumatate pentru 50 l alcool pur. Oricat ai face, nu ai voie sa vinzi. Eu nu vorbesc de comercializare, ci de productie pt consum,propriu..Am specificat mai sus.Doar idei si pareri despre modele de alambicuri, sau retete de maturare,ori idei de imbuteliere... OK, am citit legea, cu pricina. Totusi, noi nu discutam despre eludarea vreounei legi, ci doar metode tehnice.E legal 100%. Edited by sudest_om, 05 April 2011 - 07:42. |
#15
Posted 05 April 2011 - 21:49
Daca discutam despre tehnici de distilare, metode pt pregatit plamada, putem sa o facem, eu am vreo cateva carti si am facut si un curs de distilator. Dar nu cred ca-i cazul aici. Exista o sectiune dedicata tuicii pe gastronomicus.
Referitor la disputa cupru, inox sau sticla chiar. Am citit o lucrare in care se arata ca distilatul din vin in instalatii de cupru este mai bum decat cel produs in instalatii de inox sau de sticla. |
|
#16
Posted 05 April 2011 - 23:21
sacos, on 5th April 2011, 21:49, said: Daca discutam despre tehnici de distilare, metode pt pregatit plamada, putem sa o facem, eu am vreo cateva carti si am facut si un curs de distilator. Dar nu cred ca-i cazul aici. Exista o sectiune dedicata tuicii pe gastronomicus. Referitor la disputa cupru, inox sau sticla chiar. Am citit o lucrare in care se arata ca distilatul din vin in instalatii de cupru este mai bum decat cel produs in instalatii de inox sau de sticla. Eu am citit ca in Franta nu se mai foloseste de peste 40 de ani ,alt material in afara de sticla si inox in instalatiile de distilare,fermentare,depozitare etc. |
#17
Posted 06 April 2011 - 08:46
Nu tot ce sanatos e si gustos.Am citit si eu ca cele mai bune distilate (Whisky,Cognac...),se pot obtine doar in cupru.Ma refer la cele,de colectie,scumpe, nu la prod. de serie.Ma-ntreb "pufoaica" de colectie tot de cupru are nevoie?
App. eu fermentatia o fac anaerob (in lipsa,aerului).Folosesc botoaie de tabla,vopsite cu email alimentar.Le inchid ermetic,pt ca au garnitura,si trag un furtunel,intr-un borcan.Anul asta trebuie sa modific,pt ca la diferente mari de temperatura,aspira apa din borcan,cand se contracta.Avantajul acestei metode, este ca nu se mai oteteste,oricat ai pastra-o,si pierderile de alcool sunt fff.mici. Edited by sudest_om, 06 April 2011 - 08:56. |
#18
Posted 06 April 2011 - 23:29
Viorelsolar, on 5th April 2011, 00:08, said: am citit ca alea de arama sunt toxice pentru distilat tuica,o parte din oxizi si ioni ai cuprului,trec in tuica si devin ca o otrava pentru organism, in timp Da, si or beut bunii si strabunii nostri numa' din arama, si-or dat coltu' numa' dupa 80 si ... de ani. (zicea tata lui socru-meu: "ma taica, ma cam dor picioarele, dar in rest ma simt bine. Ca nici prea batran nu sunt, ca n-am decat vreo 87 de ani ...") sacos, on 5th April 2011, 22:49, said: ... eu am vreo cateva carti si am facut si un curs de distilator. Aaa, care va sa zica asa, dom' profesor ...??!! Si nu zici nimic ... Quote Dar nu cred ca-i cazul aici. Exista o sectiune dedicata tuicii pe gastronomicus. da, este, da' daca se mai poate completa cu un pic de tehnologie, nu strica. sudest_om, on 6th April 2011, 09:46, said: App. eu fermentatia o fac anaerob (in lipsa,aerului).Folosesc botoaie de tabla,vopsite cu email alimentar.Le inchid ermetic,pt ca au garnitura,si trag un furtunel,intr-un borcan. Pai, si ai destule fructe coapte ca sa umpli imediat minim un butoi ? sau ii pui capacul si peste 3 zile mai adaugi ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users