Ce ai mancat azi?
Last Updated: Apr 28 2024 16:31, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#23005
Posted 21 January 2019 - 09:17
Aranzazu, on 21 ianuarie 2019 - 09:07, said:
Stiu ca asta e groaznic in Romania si de citit dar eu nu folosesc oala la presiune. Nu chiar, cand trebuie ceva sa scada (piftie, de ex), o lasam cu orele pe foc. Interesanta reteta ta, pe aici se face mai mult versiunea alba, cu smantana/iaurt. Nu am facut niciodata, dar am mancat |
#23006
Posted 21 January 2019 - 11:51
#23007
Posted 21 January 2019 - 12:20
#23009
Posted 21 January 2019 - 12:50
Azi am mancat de dimi un sanvis cu mult prosciutto si somon afumat si acum mananc mandarine. Am mancat 3 zile numai vita cu vin rosu, e bine sa intru la detox )))
|
#23010
Posted 21 January 2019 - 12:56
MembruAnonim, on 21 ianuarie 2019 - 12:50, said:
Azi am mancat de dimi un sanvis cu mult prosciutto si somon afumat si acum mananc mandarine. Am mancat 3 zile numai vita cu vin rosu, e bine sa intru la detox ))) Dupa acea combinatie nu ma mir, singur afumatura era de ajuns pentru un sezon, acum o sa faci cocktail-uri cu Bitter Melon, pepene, struguri, kiwi, lamaie, marar, cicoare verde totul lichefiat cu suc de rosii de casa preferabil si baut odata pe zi. |
#23011
Posted 21 January 2019 - 12:59
DANANDREI2001, on 21 ianuarie 2019 - 11:51, said: La tuslamaua regala dupa ce a fiert si se taie burta se trage putin la tigaie carnea in unt sa prinda culoare. La aia obisnuita nu. Aranzazu, on 21 ianuarie 2019 - 09:07, said:
Tuslama Se pune la fiert intr-o oala cat mai mare burta, tendoane de vita sau picioare de vita, eventual si o parte din cap in daca este loc, extra limbi de capra sau de oaie, totul in apa rece sarata cu boabe de piper negru sau si alte culori, foi de dafin, o scoarta de scortisoara, vreo 10 cuisoare, cozi de cimbru uscat, cozi de telina proaspata, 3 boabe de cardamom, vreo 3 capatini de usturoi, 6 cepe mari intregi, 1 ardei gras rosu, o radacina de 200 de grame de Ginger spart cu ciocanul de carne putin sa iasa aroma si sa acopere mirosul neplacut din bucatarie. Se fierbe cam 10-12 ore pe foc mic, pana cad oasele din carne. Stiu ca asta e groaznic in Romania si de citit dar eu nu folosesc oala la presiune. Se scot bucatile la racit iar apa se strecoara si se pune la o parte in frigider sa urce grasimea si va fi usor de strecurat sau de scos de pe zeama ca nu-l vrea nimeni. Se va folosi putin la tuslama dar se paote face si ciorba de burta. Pana fierbe materialul se prajeste 2 kg de ceapa taiati solzisori tot pe foc mic sa nu se arda in ulei de floarea soarelui. Se prepara tot vreo 2 kg de rosii fara coaja si seminte si 2 ardei grasi rosii fara seminte se pune in uleiul cu ceapa taiati in 2 bucati, sa fie usor de scos coaja tare parca-i din material sintetic. Se mai da pe razatorul de lamaie o bucata de 5 cm de ginger si 3 capatini de usturoi sa fie aproape cand e timpul de adaugat in cratita respectiva. Si zeama se aliniaza langa restul sa nu fie apa ca este necesar ceva lichid in tocanita asta. Cand burta este destuil de rece, se feliaza dar si din partile celelalte si se adauga in cratita peste boia de adrei rosu dulce si amesteca repede si va capata o culoare splendida! Urmeaza ustoroiul cu ginger, la fel se amesteca pe foc mare si se adauga si rosiile cu ardeiul gras. Toate incep sa fiarba dar este necesar si zeama in care au fiert, dar nu este obligatoriu, se poate adauga supa de oase sau apa chiar, e dupa gust personal. Se lasa la fiert pe foc spre mic ca nu are nevoie de fiert efectiv doar ca ultimele ingrediente sa capete alta forma decat crud. Cand grasimea se urca la suprafata, este gata. Se adauga Cilantro tocat destul de mult ca-i mai da o extra aroma foarte buna. Cu orez fiert merge de minune sau cu paine proaspata ca eu nu asociez paine veche cu o mancare asa de minunata pe care s-a lucrat aproape 2 zile daca socotim si timpul de cumparaturi, curatat, spalat in ape multe, si restul. |
#23013
Posted 21 January 2019 - 14:25
#23014
Posted 21 January 2019 - 14:44
Doamna n-a mancat vita cu foie gras. O am la pachet... sper sa o gasesc diseara in frigider. Am venit la 12 de la poiana dar eu m-am oprit la munca.
Dupa ce am terminat toti de mancat ii zic celui care n-a invitat ca sotia mea a ramas nemancata... Cum adica? Pai ea nu mananca nimic crud si nici medium-rare iar tonul ala a plecat la gunoi neatins. Si cheama domnul bucatarul si ii zice pt doamna va rugam sa ii faceti "o talpa" adica niste ceafa de porc bine facuta. Si asa a mancat si doamna sotie ceva bun... Ma rog, clasic romanesc! Cu piure evident. Edited by MembruAnonim, 21 January 2019 - 14:46. |
|
#23015
Posted 21 January 2019 - 14:51
#23016
Posted 21 January 2019 - 14:51
@Aranzazu, like si io ptr reteta, da' fara scortisoara si ginger ptr mine.
|
#23017
Posted 21 January 2019 - 14:54
#23018
Posted 21 January 2019 - 15:14
Paine proaspata de casa (productie proprie ) si branza feta adevarata.
|
#23019
Posted 21 January 2019 - 16:04
Supa crema de legume cu ff mult praz ca sunt jumate oltean.
|
|
#23020
Posted 21 January 2019 - 19:27
Supă cremă de dovleac si morcov, cu ceapa si usturoi, semințe de pin si semințe de susan, plus unt si ulei măsline.
Attached FilesEdited by crisstonne, 21 January 2019 - 19:29. |
#23021
Posted 21 January 2019 - 19:49
Am mancat de la pachet. Am deschis si un merlot de la alira pt el... Desi sunt inca obosit dupa ziua de ieri
Apropo, a fost bunicel dar ieri era senzational. Attached FilesEdited by MembruAnonim, 21 January 2019 - 19:52. |
#23022
Posted 21 January 2019 - 19:54
Am făcut niște pork cu tomato și onions, cu niște rice lângă, de seară, că la prânz am băgat niște scrambled eggs cu slănină și o salată cu tomato și cucumber.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 6 user(s) are reading this topic
1 members, 5 guests, 0 anonymous users
em2006