Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce ai mancat azi?
Last Updated: May 11 2024 12:31, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#22987
Posted 20 January 2019 - 14:45
Am șters o postare dezgustătoare și răspunsul la ea, pentru ca nu își mai avea sensul.
Dacă asta e motivul pentru care persoana vizata a vrut sa aibă din nou dreptul de a posta.....ar trebui sa se gândească bine. Data viitoare va fi permanent! |
#22988
Posted 20 January 2019 - 16:07
Ouă fierte în apă, mamaliga facuta cu unt si brinză.
Attached Files |
#22989
Posted 20 January 2019 - 17:00
Am mancat f bine. Pe langa meniu azi...
IMG-20190120-WA0000.jpg 166.83K
53 downloads
Attached FilesEdited by MembruAnonim, 20 January 2019 - 17:02. |
#22990
Posted 20 January 2019 - 17:09
Foarte fain, chiar lmi place. Poți pune o poză și cu coastele doamnei să vedem și acolo platingul?
|
#22991
Posted 20 January 2019 - 17:15
#22992
Posted 20 January 2019 - 18:05
#22994
Posted 20 January 2019 - 18:18
Suntem la 4 anotimpuri la Teleferic in poiana. Dar meniul e făcut de patron pt niste sărbătoriți... Nu e in oferta.
Nevasta mea lucrează pt el și el ne-a invitat. Ăla mic a băgat cartofii in cola 😁 Ăla mic tocmai a dat sucul cu cartofi pe jos... ))) Attached FilesEdited by MembruAnonim, 20 January 2019 - 18:22. |
#22995
Posted 20 January 2019 - 18:21
Ontopic: tuslama regală.
De doua ori, așa buna mi-a ieșit |
#22997
Posted 20 January 2019 - 18:53
Am facut prima data in casa, varza cu ciolan si afumaturi, numai produse aduse de la tara.Nu sunt mare fan mancaruri gatite dar asta a fost speciala.
Attached Files |
#22998
Posted 20 January 2019 - 19:07
Salata de seara: iceberg, ardei rosii, resturi de friptura rece, dresing de iaurt, un praf de usturoi, un puf de ulei cu ardei iute, un fir de sirop de rodii, paine cu seminte prajita
20190120_184656.jpg 322.59K 32 downloads Edited by canarel, 20 January 2019 - 19:09. |
#22999
Posted 21 January 2019 - 08:22
#23000
Posted 21 January 2019 - 08:35
richelieu, on 20 ianuarie 2019 - 18:21, said: Ontopic: tuslama regală. De doua ori, așa buna mi-a ieșit Si eu fac tuslama in felul meu, dar nu inteleg partea regală. Precis lipseste ceva din metoda mea. Nu este recomandat de preparat putin ca nu se satura, mare atentie la cantitati. Se congeleaza ce ramane, eu mereu fac mult mai mult decat se poate manca, fiind greu de stat in bucatarie vara la fiert indelungat, si sa fie si ceva in rezerva daca pofteste cineva. De multe ori se termina pana sa apara caldurile excesive. Nu se poate rezista temptatiei. Edited by Aranzazu, 21 January 2019 - 08:39. |
#23002
Posted 21 January 2019 - 08:57
Haide mai, da si tu un google acolo
Tuslamaua reprezintă o parte delicioasă din moştenirea gastronomică turcească a Dobrogei, o mâncare arhaică diferită de ciorba de burtă, deşi ingredientele sunt asemănătoare. |
#23004
Posted 21 January 2019 - 09:07
Tuslama
Se pune la fiert intr-o oala cat mai mare burta, tendoane de vita sau picioare de vita, eventual si o parte din cap in daca este loc, extra limbi de capra sau de oaie, totul in apa rece sarata cu boabe de piper negru sau si alte culori, foi de dafin, o scoarta de scortisoara, vreo 10 cuisoare, cozi de cimbru uscat, cozi de telina proaspata, 3 boabe de cardamom, vreo 3 capatini de usturoi, 6 cepe mari intregi, 1 ardei gras rosu, o radacina de 200 de grame de Ginger spart cu ciocanul de carne putin sa iasa aroma si sa acopere mirosul neplacut din bucatarie. Se fierbe cam 10-12 ore pe foc mic, pana cad oasele din carne. Stiu ca asta e groaznic in Romania si de citit dar eu nu folosesc oala la presiune. Se scot bucatile la racit iar apa se strecoara si se pune la o parte in frigider sa urce grasimea si va fi usor de strecurat sau de scos de pe zeama ca nu-l vrea nimeni. Se va folosi putin la tuslama dar se paote face si ciorba de burta. Pana fierbe materialul se prajeste 2 kg de ceapa taiati solzisori tot pe foc mic sa nu se arda in ulei de floarea soarelui. Se prepara tot vreo 2 kg de rosii fara coaja si seminte si 2 ardei grasi rosii fara seminte se pune in uleiul cu ceapa taiati in 2 bucati, sa fie usor de scos coaja tare parca-i din material sintetic. Se mai da pe razatorul de lamaie o bucata de 5 cm de ginger si 3 capatini de usturoi sa fie aproape cand e timpul de adaugat in cratita respectiva. Si zeama se aliniaza langa restul sa nu fie apa ca este necesar ceva lichid in tocanita asta. Cand burta este destuil de rece, se feliaza dar si din partile celelalte si se adauga in cratita peste boia de adrei rosu dulce si amesteca repede si va capata o culoare splendida! Urmeaza ustoroiul cu ginger, la fel se amesteca pe foc mare si se adauga si rosiile cu ardeiul gras. Toate incep sa fiarba dar este necesar si zeama in care au fiert, dar nu este obligatoriu, se poate adauga supa de oase sau apa chiar, e dupa gust personal. Se lasa la fiert pe foc spre mic ca nu are nevoie de fiert efectiv doar ca ultimele ingrediente sa capete alta forma decat crud. Cand grasimea se urca la suprafata, este gata. Se adauga Cilantro tocat destul de mult ca-i mai da o extra aroma foarte buna. Cu orez fiert merge de minune sau cu paine proaspata ca eu nu asociez paine veche cu o mancare asa de minunata pe care s-a lucrat aproape 2 zile daca socotim si timpul de cumparaturi, curatat, spalat in ape multe, si restul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users